Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Bu gece kıpırdanmalarına en iyisi her emzirme sonrası mutlaka kundak. Ben bu gece öyle yaptım. Rahat oldu baya

Ecologic de hiç tasma olmadi. Ben çok beğendim aslında onu. Ama bizim kızın belinde ufak ufak isilik gibi yaptı. 2 paket daha var. Yani çok yoğun bir kızarıklık değil. Bir bağlamada ondan bir baglamada diğerinden bağlar öyle kullanırım diye düşünüyorum. Bu arada baby me denemiştim. Onlarda.cok güzel çok beğendim. Tasma olmadi. Yumuşak. Islak mendili denemedim. Daha yeni sleepy ninnpembe renkli olanından aldım. Yeni dediğim 15 gün oldu hala gelmedi. Bugün gelir diye düşünüyorum.

Sen beğen diye de yazmadım .

Çok şey yazacaktım. Ama son cümlenden dolayı gerek yok. Sen kafanda bir model kurmuşsun onu yaratmaya çalışıyorsun. Benim tüm yazılarından anladığım bu. Tek de değilim sanki. Ama emin ol benim çevremde gördüğüm kim nasıl büyütmek istediyse veya kendi kişiliğini yaratmak istediyse tam tersi oldu.

Tmm onları da aldım listeye teşekkürler

Peki soruyorum sana ben ise başlayınca kim çıkaracak bu cocugu ?Anneannesine emanet edeceğim herkesin yaptığı gibi ve o kalp hastası. Nasıl gezdirecek?Bakiciya mi bırakayım. İşe başlayınca işten 6 da çıkıyorum eve geliş 7 .kim parka götürecek. İstesem de istemesem de izole büyüyecek. Dışarıya alıştırmak daha kötü değil mi ?çocuk ilerde hep dışarı isteyecek .buraya takılanların yüzde 95 i hatta daha fazlası ya ev hanımı ya ücretli öğretmen ya da normal öğretmen. Hep zamanları var .istedikleri zaman çocuklarını çıkarırlar. Çalışan insanın öyle olmuyor maalesef.
Hem çalışmasam da yine çok milletle muhatap etmezdim .Bir çocuk tabiki annesine babasına bağlı olacak 3.kisilere bağlı olmak zorunda değil.
O pandemideki çocuğun kendi karakteridir .kardeşler bile çok farklı oluyor. Ben dışa dönüklüğün aile ile disari ile ilgili oldugunu düşünmüyorum. Dedim ya disariyla alakalı olsa ben çok arkadaş canlısı olurdum .
Bizim bir tanıdık da büyük ailede yaşıyor. Anneanne babaanne var .Hala var amca var .evleri müstakil. Çocuk aşırı dışarı meraklısı. Annesi disarda gezdirip uyutmaya alistirmis .günde 2 kere avm ye götürüyordum dedi bana .çocuk dışarı alıştığı için artık gündüz uyumuyor .anne de çalışmaya başladı. Kv desi bakıyor çocuğa .öyle gezme de yok hep evde .Bu daha kötü değil mi ?
Bir arkadaşımın çocuğuna da büyükler bakıyordu. Ki benim annemden cok cok yaslilar .Beraber gidiyorduk o arkadaşın arabasıyla .çocuk bayıla bayıla gidiyordu kreşe. Hiç de zorlanmadı.
Etrafımda bir sürü örnek var .bütün arkadaşlarımın çocuğu benim gibi. Konuşuyorduk hep .aynı şartlarda buyumelerine rağmen öyle farklılar ki .mesela iş yerine getirmişti arkadaşlar. Biri bıcır bicirken diğeri mesafeli .
İkisi de aynı bakılmış, dışarı çok yok.
Bu mizaç meselesi .bazı şeyleri eğitimle duzeltemezsin.
Aşağıdaki çocuğu dışarı alistirmislar .Kolaysa çıkarma yıkıyor ortalığı. Gecenin bir yarısı dışarı çıkarıyorlar çocuğu. Sonra susup geliyor çocuk. Annesi de ev hanımı.
Sen nerede oturuyorsun bilmiyorum ama ankara da dışarı çıkarma dönemi bitti .diyorum ya 2.5 ay çıkarırsın. Şu an dışarısı buz gibi .haziran a kadar böyle. Ne yapıyım dışarı mı çıkarayım hava alsın diye .

Ayrıca uyku eğitmenleri Bile çocuğun her ortamda uyutulup bununla ovunulmesine karşı.cunku uyku evde olur diyorlar .Hem anneye bağımlı diyorsun da hangimizinki bağımlı olmayacak ?günde 1 saat dışarı cikarmayla mi bizden ayrilacaklar sosyal olup disa donuk olacaklar .cok basit bir dusunce degil mi ?
tabiki bize bağlı olacaklar .günün 23 saati yine bizimleler.

Bebeği dışarı çıkarmanın ev hanımı olmakla, profesör olmakla alakası yok ki :) hafta sonu alırsın bir saat parkta dolaşır temiz hava alır. Açık havayı farkına varır bu kadar. Her gün çıkartılmalı muhakkak diye bir sey demedim ki ben. Çocuğu dışarıda uyutmaya alıştırmak başka bir sey, alıp hava almaya çıkartmak çok başka bir sey. Gerçekten çocuğunu soğuk diye sürekli evde mi tutacaksın? Kaldı ki bunlar büyüyecek evde enerjisini atamaz hiçbir çocuk, işte o zaman evdekilere zorluk çıkarıyor. Her çocuk farklı karakter ama bir sekilde de oynamalı koşmalı bunu üzerinden atmalı. İşte bu yüzden evde kalan çocuklar tablet, oyun bağımlısı…
Neyse herkesin doğruları kendine, zaten çok farklı yönlerden bakıyoruz olaya.

Benim bahsettiğim bağımlılık öyle bir bağımlılık değil ekeblad, ona bakarsan şuan benim bebeğim de bana bağımlı.
Eve biri oturmaya geldiğinde çığlıl çığlığa ağlayarak annenin memesine yapışıp bir yandan da evdeki yabancı kişilere bakarak bağırarak ağlayan bir çocuk normal mi sence
Kastettiğim bu. Bu örneği de çocuk hiç dışarı çıkmadığı, evde anne babadan başka kimseyi görmediği için örnek verdim. Bu kadar.

Kaldı ki ben çocuk 3. Kişilere bağımlı olmak zorunda diye bir sey demedim. Başkalarına kızıyorsun ama sen de okumuyorsun. 3. Kişilere bağımlı olmak değil mesele, biraz insana alışmak. Başka birilerini de görmek, dünyayı keşfetmek. Evde dört duvar arasında büyümemek.

Kızlar -eskiden- yapılan bir araştırmaya göre, yağmurlu havaya sahip ülkelerde çocuklar dışarı pek çıkartılmadığından, otizm oranı çok yüksekmiş.
-Günümüzde- ise kanıtlanmış ki, yağmurlu/kasvetli havadan dolayı değil, çocukların sürekli evde tutulmasından kaynaklı, otizm vakaları patlamış.

Şimdi alın bu bilgiliyi ne yaparsanız yapın

Ya kendini bi düşün. İnsan ne kadar evcimen de olsa dışarı çıktı mıı yüzüne bir hava vurdu mu nasıl gevşiyor rahatlıyor. Her seyi geçtim ciğerine temiz hava giriyor ya. Bebek ne yapsın. Kendini alıp çıkamayacağına göre. Uzmanlar bas bas bağırıyor çocuk evde enerjisini atamadığından köreliyor, hele bir de eline mavi ekran verirsen bitti o iş.
Neyse ya ay. Ben elendim siz devam edin

Zaten biraz insanı her çocuk görüyor

Öyle çocukta bence sıkıntı vardır. Bu dışarı çıkıp cikmamayla alakalı değil. Bizimki çok kişi görmediği halde birini gördüğünde çığlık çığlığa ağlamaz. Kucak istemez

At bombayı ortaya

Pandemi bebekleri diye bir kavram var, aynı anlattığın gibi sosyal açıdan gelişmemiş, hep evde yada her aktiviyesi sadece anne baba ile başbaşa olmuş.. Bu sebeple çekingen, nneye babaya yüksek oranda bağımlı, konuşması gecikmiş yada beklenen sınırın altında.. Yani bu senin gözlemin çok doğru bir tespit, baya literatüre de geçmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…