- 26 Ekim 2021
- 3.018
- 5.955
- 88
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #99.861
Sogukta çocuk çıkarmanın nesi mantıklı peki ?nasıl ev hanımı olmakla alakası olmaz .Ev hanımı her gün çıkarabilir arkadaşlarını eve çağırabilir.Bebeği dışarı çıkarmanın ev hanımı olmakla, profesör olmakla alakası yok ki :) hafta sonu alırsın bir saat parkta dolaşır temiz hava alır. Açık havayı farkına varır bu kadar. Her gün çıkartılmalı muhakkak diye bir sey demedim ki ben. Çocuğu dışarıda uyutmaya alıştırmak başka bir sey, alıp hava almaya çıkartmak çok başka bir sey. Gerçekten çocuğunu soğuk diye sürekli evde mi tutacaksın? Kaldı ki bunlar büyüyecek evde enerjisini atamaz hiçbir çocuk, işte o zaman evdekilere zorluk çıkarıyor. Her çocuk farklı karakter ama bir sekilde de oynamalı koşmalı bunu üzerinden atmalı. İşte bu yüzden evde kalan çocuklar tablet, oyun bağımlısı…
Neyse herkesin doğruları kendine, zaten çok farklı yönlerden bakıyoruz olaya.
Seninki bir sonraki aya 10 kilo olur4.ay kontrolünden geliyoruz
8.150 kilosu
68cm Boyu
Peki çok falan dedi mi yoksa normal sınır mıymış4.ay kontrolünden geliyoruz
8.150 kilosu
68cm Boyu
Şişko patatesler kulübü4.ay kontrolünden geliyoruz
8.150 kilosu
68cm Boyu
Okadar değil beeeeSeninki bir sonraki aya 10 kilo olur
Yok hiç bişi demedi iyi gidiyo dedi, zaten ateş notmalde öyle kilolu durmuyo büyük ihitmmallr boyu uzun göstermiyor boyla orantılı herhaldrPeki çok falan dedi mi yoksa normal sınır mıymış
Kendinle çelişiyorsun, arkadaşının bebeğinin hem evde olduğundan hem çıkınca her seye çok şaşırdığından bahsediyorsun tutuk çocuk olduğundan bahsediyorsun. Okula başlayacak ama komple ev ? Hafta sonu kurs, komple ev? Nasıl oluyor o. Zaten okulda kursta. Kaldı ki sen işi aldın yıllar sonraya götürdün ben şuandan bahsediyorum.Sogukta çocuk çıkarmanın nesi mantıklı peki ?nasıl ev hanımı olmakla alakası olmaz .Ev hanımı her gün çıkarabilir arkadaşlarını eve çağırabilir.
tabiki haftasonlari çıkaracağız.
Valla bizim ev ana caddeye bakıyor ne önceden ne de şimdi 1 Allahin kulunun sokakta çocuk gezdirdigini görmedim. 1 kere biz çıkardık o saatte 1 tane bebek arabası yoktu.
Zaten çocuğu istesen de bir yaştan sonra evde tutamazsın kendi ister.benim bahsettiğim bazı şeyler oturana kadar .
Bir arkadaşımın çocuğu Kasım ayında doğdu. Dışarı çıkaramadı. Havalar ısındı ve dışarı çıkarmaya başladı. Bebek hep evdeydi tabi .bebekte meme reddi oldu çünkü hiçbir şey görmemişti. Bazı bebekler çok şaşırıyor. Çok tanımak çok görmek istiyor.O bebek büyüdü. Annesi her yıl tatile götürdü çok sosyallesti.krese başladı ama çok tutuk bir çocuk. Tatilde jetski görmüş şok geçirmiş. Belki başka bir çocuk mal gibi bakacak.
Sen istediğin kadar dışarı çıkar enerjisini at o çocuk illa evinde olacak .okula başlayınca hele komple ev .okula gidecek 7 8 e kadar senin gelmeni bekleyecek .haftasonu da kursları oluyor .
İs yerinde pandemide doğan bebekler oldu hepsi canavar gibi valla .
İsteyen istediği yere çıkarsın.herkesin fikri kendine ... Ben çevremde gördüğüm 20 30 bebege göre buna karar verdim .
İstiyorsa da tabletle oynasın, istiyorsa da parka gitsin .tabletle oynuyor diye de kızmam sanki bizim elimizden telefon düşüyor da cocuklara kiziyoruz . Canı ne istiyorsa onu yapsın. İnsanları sevmiyorsa sevmesin herkes sevmek zorunda değil.
Milletin kucağına gidince ağlıyorsa ben de millete vermem .
sen diyorsun ki mesela arkadasimin bebegi kimseyi gormedi o yuzden her seyde zorlandi .belki de kimseyi gormedigi icin degil karakteri oyle oldugu icin zorlandi .Ben sırf öyle olmasın diye
çocuk insanları tanıyacak diye onda travma yaratamam .isterse gider istemezse gitmez. Milletin canı cehenneme
Bilimin canı cehennemePandemi bebekleri diye bir kavram var, aynı anlattığın gibi sosyal açıdan gelişmemiş, hep evde yada her aktiviyesi sadece anne baba ile başbaşa olmuş.. Bu sebeple çekingen, nneye babaya yüksek oranda bağımlı, konuşması gecikmiş yada beklenen sınırın altında.. Yani bu senin gözlemin çok doğru bir tespit, baya literatüre de geçmiş.
Bence de boyuna gore kilosu iyi benimki daha 61 cm 8 kilo olsa tosun gibi olurdu goruntüsü kesinOkadar değil beeee
Yok hiç bişi demedi iyi gidiyo dedi, zaten ateş notmalde öyle kilolu durmuyo büyük ihitmmallr boyu uzun göstermiyor boyla orantılı herhaldr
Aynısını yazacaktım gerçekten hiç 8 kilo gibi durmuyor ama bence boyundan ziyade yine de kilolu durmuyor. 68 cm ayına göre çok iyi ama yine kısa bir cm .daha kilolu durması gerek .fos fos et olması gerekiyor .belki senin mama da bebege göre. Yani ona yarıyor faydalı geliyorOkadar değil beeee
Yok hiç bişi demedi iyi gidiyo dedi, zaten ateş notmalde öyle kilolu durmuyo büyük ihitmmallr boyu uzun göstermiyor boyla orantılı herhaldr
Valla ben bu kadar ayrıntılı düşünmek istemiyorum. Önümdeki örneklere baktım.boyle yapmaya karar verdim Bu tarz şeyler çocuğun yapısıyla alakalı. Yani şimdiden ona misyon yüklemek istemiyorum. Dışarı çok cikarmazsam bu çocuk asosyal olur ya da hava almaz hasta olur diye düşünmek istemiyorum. İlerde kendi karar verir ki şimdiki çocuklar öyle senin benim yetistirmeme göre huy edinip huy kapmazlar .onlar hepsini kesfediyor .şu an etraftan korkuyor olabilir seninki .ilerde unutacaktir .kendi karakterini alacaktır.istemedikleri hiçbir şeyi yaptiramayacagiz.Asosyal olursa asosyal olacaklar .bebeklikteki gibi kucağıma alıyım milleti gösteriyim ya da dışarı çıkarayım diyemeyecegiz.su an çok küçükler sosyalligi de asosyalliği de bilmiyorlar .1 yaşına kadar insanları cok severken sonrasında hiç sevmeyebilirler. O yüzden ben dışarı az çıkarıyorum diye asosyal olmaz .Kendinle çelişiyorsun, arkadaşının bebeğinin hem evde olduğundan hem çıkınca her seye çok şaşırdığından bahsediyorsun tutuk çocuk olduğundan bahsediyorsun. Okula başlayacak ama komple ev ? Hafta sonu kurs, komple ev? Nasıl oluyor o. Zaten okulda kursta. Kaldı ki sen işi aldın yıllar sonraya götürdün ben şuandan bahsediyorum.
Çocuk istemiyorsa vermem kavramı çok saçma, küçücük bebek neye göre karae verecek ki buna, 4/5/6 aylık bebekten bahsediyoruz. İnsan görmemişse ağlar, alışmamışsa tabi ağlar. Birinin kucağında ağladığına alırsın.
En basiti benimkinin komşuya yaptığı gibi. Kucağında ağladı aldım, benim kucağımdayken sakinleşti. Komsu da uzaktan güldü etti konsutı en sonunda ona da gülmeye başladı bitti bu kadar. Ağlamayında kesti. Ay aman çocuğum ağlıyor diye eve kaçsam asosyal bir çocuk büyütürüm. Keşfetmeye aç varlıklardan bahsediyoruz
Ve evet ev hanımı olmakla alakası yok. Haftasonu bebek gayette dışarı çıkarılabilir her iki çeşit anne tarafından. Soğuktur zaten bir kere çıkarırsın her gün değil
Soğukta çıkartmak mantıklı çünkü asıl kışın evde mikroplar havada gezer. Çocuk hastalanır. Yarım saat Soğuktan hastalanmaz. Yaz gibi sürekli hava akımı yok evlerde. Petekten kupkuru nemsiz havasız bir ortam var evlerde.
Hayır annesi sosyallestirmek için her şeyi yaptı ama kreşe gidince tutuklasti. Çok dışa dönük olmalıydıKendinle çelişiyorsun, arkadaşının bebeğinin hem evde olduğundan hem çıkınca her seye çok şaşırdığından bahsediyorsun tutuk çocuk olduğundan bahsediyorsun. Okula başlayacak ama komple ev ? Hafta sonu kurs, komple ev? Nasıl oluyor o. Zaten okulda kursta. Kaldı ki sen işi aldın yıllar sonraya götürdün ben şuandan bahsediyorum.
Çocuk istemiyorsa vermem kavramı çok saçma, küçücük bebek neye göre karae verecek ki buna, 4/5/6 aylık bebekten bahsediyoruz. İnsan görmemişse ağlar, alışmamışsa tabi ağlar. Birinin kucağında ağladığına alırsın.
En basiti benimkinin komşuya yaptığı gibi. Kucağında ağladı aldım, benim kucağımdayken sakinleşti. Komsu da uzaktan güldü etti konsutı en sonunda ona da gülmeye başladı bitti bu kadar. Ağlamayında kesti. Ay aman çocuğum ağlıyor diye eve kaçsam asosyal bir çocuk büyütürüm. Keşfetmeye aç varlıklardan bahsediyoruz
Ve evet ev hanımı olmakla alakası yok. Haftasonu bebek gayette dışarı çıkarılabilir her iki çeşit anne tarafından. Soğuktur zaten bir kere çıkarırsın her gün değil
Soğukta çıkartmak mantıklı çünkü asıl kışın evde mikroplar havada gezer. Çocuk hastalanır. Yarım saat Soğuktan hastalanmaz. Yaz gibi sürekli hava akımı yok evlerde. Petekten kupkuru nemsiz havasız bir ortam var evlerde.
14.5-19.5 haftaları arasi sürüyormuş. Bizimki internette yazan her şeyi edindi ama biraz huysuz. Bizimkinin hayati atak olduğu için ben bitmesini beklemiyorumAtak is coming4. Ay atağı değişik bi.şeymiş ya uzun sürüyormuş bide
Bana da tuhaf geldi amaİnsanlar ne tuhaf .kendi çocukları gece yarılarına kadar ağlardı. Sinir krizi geçirirdim.salla salla canımız çıkardı.gecen gun onlara gittik diyor ki carsafta sallayalım burda uyusun hemen uyuturum .yok dedim sallamıyorum yatağında yatar.anaa diyor sallanmadan nasıl uyuyor .o zaman emerek uyur dedi .yok dedim emerek uyumaz .niye tuhaf geliyor eskilere anlamadım.
Aynen galiba boyla orantılı .. ayy bakalım bizi geçicek herhaldeee büyüynceBence de boyuna gore kilosu iyi benimki daha 61 cm 8 kilo olsa tosun gibi olurdu goruntüsü kesinkapasite ve olmasi gereken diye bisey var. Ateş beyimiz heybetli bir yiğit delikanli olacak belli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?