- 9 Temmuz 2021
- 11.418
- 24.271
- 348
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #99.881
Benim yiğenim varr o meselaa kızzz ateş gibiyken acayip kilolu duruyodu belki boyuda göre kilosu çokdur obez gibi flndı, çovuk emeklemeye yürümeye bi başladı, bütün kiloları gitti, şimdi 3 yaşında normal kilosuAynısını yazacaktım gerçekten hiç 8 kilo gibi durmuyor ama bence boyundan ziyade yine de kilolu durmuyor. 68 cm ayına göre çok iyi ama yine kısa bir cm .daha kilolu durması gerek .fos fos et olması gerekiyor .belki senin mama da bebege göre. Yani ona yarıyor faydalı geliyor
Ama geçen ay 7 ydi seninki bu ay 8 olmuş. Çok hareketli de değil dedin olma ihtimali var .Hem boyu uzun olduğu için çok fark edilmez .sağlıklı olsunlar da az kilo çok kilo önemli değil
Gorumcenin bebeği 1 yaşında 9 kilo işte ki yaşına göre gayet iyi
Aynen minnoş orantılı gidiyoe sanırımYonca seninkinin maşallahı ama aynen hic 8 kilo gibi durmuyor
Tospaa
Bende bunu kv söyliyorum, inatla sallıyolar, diyorum ateş normal yatarkende uyuyo sallamanıza gerek yok. Ama direk sallıyolar bişide demiyorum fazlaaa amaaaİnsanlar ne tuhaf .kendi çocukları gece yarılarına kadar ağlardı. Sinir krizi geçirirdim.salla salla canımız çıkardı.gecen gun onlara gittik diyor ki carsafta sallayalım burda uyusun hemen uyuturum .yok dedim sallamıyorum yatağında yatar.anaa diyor sallanmadan nasıl uyuyor .o zaman emerek uyur dedi .yok dedim emerek uyumaz .niye tuhaf geliyor eskilere anlamadım.
Ben küçükken kardeşimi çık gezdirirdüm meselaaa şuan çok aktifff gezer tozar 18 yaşında gittmediği yer yoktur herkesle iletişimi çok iyiii.Kızlar tabiki doğuştan gelen mizaç belli oranda etkili ama 0-6 yaş arasında çocuğun maruz kalacağı yaşantı miktarı çok çok önemli. Bizim görevimizi çocuğa yaşantı sunarken doğru rehber olabilmek. 3. Çocukla birlikte sırf daha çok dışarda vakit geçirsinler diye müstakil eve taşındım doğumdan sonra. Tabiki herkes bu imkanı bulamayabilir. Öncesinde biz de bulamamıştık. Ama ben özellikle tek çocuk varken her türlü gezme fırsatını değerlendirirdim farklı ortamlar görsün diye. Uzmanlar karda kışta bile yarım saat çıkarın diyor. Bi de insan sevgisi de önemli bence. Kendini seven insanları sever zaten. Ha kafasına uymayandan hoşlanmaz o çok ayrı bir şey. Ama toplumsal bir varlık olarak kendisini diğer insanlardan ayıran bir insan yetiştirmek sağlıklı değil.
Sen var yaBende bunu kv söyliyorum, inatla sallıyolar, diyorum ateş normal yatarkende uyuyo sallamanıza gerek yok. Ama direk sallıyolar bişide demiyorum fazlaaa amaaa
Ben elini tutuyorum yüzümü onun yüzüne koyuyorum uyuyoooinşallah bmyle gider
Bak oda olabilirrrSen var ya
Bebek yorulduktan sonra yatırıyorsun ondan dolayı bayılıyor cocuk
Ayy bizim öbür ayaaa yaptırıcaz2.doz rotarix asiyi da uyguladımbu defter de burda kapandı
İnşallah siz de atlatırsınızAyy bizim öbür ayaaa yaptırıcazgözün aydın
2.doz rotarix asiyi da uyguladımbu defter de burda kapandı
Ya bak büyüyünce mesela götürüyorsun arkadaş ortamına çocuk diğer çocuklarla oynuyor uyum sağlıyor. Diğer Türlü oynamaz keyif almazsa insanın canı sıkılıyorBen küçükken kardeşimi çık gezdirirdüm meselaaa şuan çok aktifff gezer tozar 18 yaşında gittmediği yer yoktur herkesle iletişimi çok iyiii.
Tanıdığımın oğlu var 13 yaşında hiç dışarı çıkartmadılar gezmediler dışarı gezsin diye tekde yollamadılar, şuan içine kapanık odadan çıkmıyo az konuşurrrr ara sıra kardşeim alıp çıkarttı yazın artık yeter dedik
Bugün tam 1,5 ay ara ile oldu 2 . Doz.Kız o 5. Ayda değil miydi?
Biz senle ard arda ya günümüz ondan soruyorum ?
Aminnnnİnşallah siz de atlatırsınız
Aynen kesinlikleYa bak büyüyünce mesela götürüyorsun arkadaş ortamına çocuk diğer çocuklarla oynuyor uyum sağlıyor. Diğer Türlü oynamaz keyif almazsa insanın canı sıkılıyor
Ben de başını oksuyorum ya da alnını uyuyor .uyku egitimi ogrenilebilen bir şeymiş gerçekten. Sinirliyken koluna piş piş yapıyorum.Bende bunu kv söyliyorum, inatla sallıyolar, diyorum ateş normal yatarkende uyuyo sallamanıza gerek yok. Ama direk sallıyolar bişide demiyorum fazlaaa amaaa
Ben elini tutuyorum yüzümü onun yüzüne koyuyorum uyuyoooinşallah bmyle gider
Tabiki öyle ama onu şimdiden hadi sen insanlardan korkuyorsun bu korkunun üstüne gidelim ve sosyalleselim diyemem. Ya da sen dışarı çıkıp eve gelince çok ağlıyorsun bunun üstüne gidelim hep çıkalım diyemem .bunlar onda ters tepki yapabilir .benimki insan görünce değil dışarı çıkıp eve gelince şaşırıyor. Yoksa insanlara karşı anormal tepkiler vermez .tabiki haftasonu çıkarıyoruz avm ye gidiyoruz ama her seferinde pişman oluyorum.cok fazla etkileniyor .belki de şu anlık istemiyor .zaten yarım saat markete çıkıyor ki ama öyle soğukta gezdirmem.uzmanlar neyi doğru biliyor ki .yıllarca tereyağ yemeyin yumurta yemeyin dediler .şimdi de yiyin diyorlar.Kızlar tabiki doğuştan gelen mizaç belli oranda etkili ama 0-6 yaş arasında çocuğun maruz kalacağı yaşantı miktarı çok çok önemli. Bizim görevimizi çocuğa yaşantı sunarken doğru rehber olabilmek. 3. Çocukla birlikte sırf daha çok dışarda vakit geçirsinler diye müstakil eve taşındım doğumdan sonra. Tabiki herkes bu imkanı bulamayabilir. Öncesinde biz de bulamamıştık. Ama ben özellikle tek çocuk varken her türlü gezme fırsatını değerlendirirdim farklı ortamlar görsün diye. Uzmanlar karda kışta bile yarım saat çıkarın diyor. Bi de insan sevgisi de önemli bence. Kendini seven insanları sever zaten. Ha kafasına uymayandan hoşlanmaz o çok ayrı bir şey. Ama toplumsal bir varlık olarak kendisini diğer insanlardan ayıran bir insan yetiştirmek sağlıklı değil.
4 doz değil mi ?2.doz rotarix asiyi da uyguladımbu defter de burda kapandı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?