- 27 Aralık 2011
- 63.357
- 61.089
- 898
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #100.081
İlk cocuk emeklemediği icin bılemedım :)Poposunu kaldiriyor belki daha çok vardır ama böyle mi sürünmeye başlıyorlar acacaba
Bnm bebe dün ilk defa 8 bucağa doğru uyudu 1 saat sonra uyandı kaenını doyurdum geri uyudu baktım uyanmayacak altını alıp tulum giydirdim yatağına koydum uyudu sabah 5 e kadar. Bnde şaşkınlıkla izledim ama gündüz uyumamıştı belki de ondan oldu bilemedim. Böyle huyu yoktur 12 ye kadar ayağa dikee insanı.Herkes uyuyo sanırım bebişleri uyutup
Bnde yanımda hiç emzirmedim uyku esnasında. Normal zamanda yatış halini alıp emzirdiğim oldu ama geceleri uyandığında beşiğünden alıp kucağımda emzirip yerine koydum geri. Çünkü üzerine felan yatarım diye korkuyorum. Eşimde var sonuçta yanımda. Hep beşikte geceleri bnm bebe uyanınca alıp emzirip uyutup geri koyuyorum. Tuluma gelince 1,5 tog tulum vardı kuzenlerinden kalan havakr soğuyunca onu giydirdim içinde zıbınla üzerini örttüm yine biraz daha soğumaya başladığı için uzun kollu ve pijama ile giydiriyorum üzerini fazla örtmüyorum karını ve ayaklarını örtüyorum sadece ama uyandığında genelde örtüsü altında oluyor..Günaydın deneyimli annelere bir sorum olacak
Biz kızımla yanyana yatıyoruz gece aralıklarla meme emiyor bu aydan sonra yatağı ayırmam gerektiği söylendi
Gece emzirmesini yataktan kaldırıpmı yapacağım yanyana yatarken onu uyandırmadan memesini veriyordum o beşindeyken nasıl emzireceğim
Bir de uyku tulumu kullanıyor kolları içerde
Ben kontrol ediyorum Yatış pozisyonunu devamlı
Uyku tulumu kullanmadığım zaman elini yüzüne çarpıyor çok hareket ediyor ve uyanıyor
Ne kadar süreyle uyku tulumu kullanabilirim
Kilosu ve boyu ne kadar3.ay sonunda oğlumun baş çevresi 40 cm geldi. Doktor sanki biraz az gibi dedi boyuna ve kilosuna göre. Az olması neyi gösterir minik kafalı mı olacak acaba
Ayyy inşallah böyle giderrr hep ama sabah erken kalkmış tabiBnm bebe dün ilk defa 8 bucağa doğru uyudu 1 saat sonra uyandı kaenını doyurdum geri uyudu baktım uyanmayacak altını alıp tulum giydirdim yatağına koydum uyudu sabah 5 e kadar. Bnde şaşkınlıkla izledim ama gündüz uyumamıştı belki de ondan oldu bilemedim. Böyle huyu yoktur 12 ye kadar ayağa dikee insanı.
Bnde yanımda hiç emzirmedim uyku esnasında. Normal zamanda yatış halini alıp emzirdiğim oldu ama geceleri uyandığında beşiğünden alıp kucağımda emzirip yerine koydum geri. Çünkü üzerine felan yatarım diye korkuyorum. Eşimde var sonuçta yanımda. Hep beşikte geceleri bnm bebe uyanınca alıp emzirip uyutup geri koyuyorum. Tuluma gelince 1,5 tog tulum vardı kuzenlerinden kalan havakr soğuyunca onu giydirdim içinde zıbınla üzerini örttüm yine biraz daha soğumaya başladığı için uzun kollu ve pijama ile giydiriyorum üzerini fazla örtmüyorum karını ve ayaklarını örtüyorum sadece ama uyandığında genelde örtüsü altında oluyor..
Hangi marka ?Demir ilacının tadı iğrenç benim bile midemi bulandırdı
Newit diye bir markaHangi marka ?
Bizede aynısı söylendi şimdi oğlum biraz gobekli ama boyuda uzun tamam iri kıyım bir bebekBiz erken yaptiramadik 6 yaş sonrasına kaldı bir önceki sene götürdük aynı şey söylendi. O zaman pandemiden dolayı biraz göbek yapmıştı. içine kaçabilir dendi. İkinci bir operasyon gerekebilir dendi. Biraz zayıfladım dendi. Bu yaz da ufaklık doğunca seneye kaldı. Bilmiyorum ne olacak. Bir sürü daha kilolu çocuk sünnet oluyor böyle bir şeyi de ilk defa duyuyorum gerçekten. Ki çocuk 40 kilo 145 filan da boyu var. Bu kiloluysa..
Bakayım canım tekrardanKemer ve isofix var be safete. İki türlü derken bunu kastettinse.
Bazen yapışıklık oluşabiliyormus o zaman da ayrı bir operasyon gerekebiliyormus masaj yapmak gerekirmiş vizede büyüdüğünde düzelir denildi Benim bebeğim 100 günlükken asm'de 7870 kg geldi 7500 kg saydılar boyunda 64 cm dediler 63 cm saydılarbenimkşde tombiş biz sünnet yaptırdık evet içine göçüyo ama açıyorum her altını aldığımda çişine etki etmiyo o , büyüdüğünde düzelir , küçükken sünnet etmek daha kolay..
Senin bebeğin kilosu ve boyu ney
3.ay sonunda 7100 gr 66 cm di boyuKilosu ve boyu ne kadar
Benim kız 1.5 yıl boyunca hep uyanık kaldığı için onu odasında uyutamadim birlikte onun odasında uyanık kalip hep gezdikValla ben uyku tulumu 4-5 yaşa kadar kullandım. Farklı modeller alarak. Yanında yaturmayi 6 ayda bırakın diyorlar diye biliyorum. Benim oyum biberonla besleniyordu. Onu 3 aydan sonra hep odasında yatırdım. Çocuk uyumuyordu zaten sürekli yatağının basindaydim. Çok zor oldu. Sonra 2 yaşında tekrar beraber yatmaya başladık o zaman çocuk daha iyi uyudu. Şimdi düşünüyorum da belki o kadar erken ayirmasaydim bu kadar uykusuz olmazdı. Şimdi bu bebeğim emiyor dediğin gibi gece nasıl alıp emziricem hele ki kış geldi. 1 yasa kadar yanımda tutmayı düşünüyorum ben kim ne derse desin
5 aylıkken yurutece koydum. 1 ay yürütecek gezdi. Bizim yürüteç aynı zamanda yürüme arkadaşı oluyor. 1 ay da öyle gezi bizim nezaretimizde. Sonra koltuğun kenarına tutunarak yürümeye başladı. Koltuğun bir başından diğerine gidiyordu. Ama kendi kalkamiyirdu. Sürekli elinden tutup kaldırmamız istiyirdu. Kaldırıp koltuğa tuttutunca bir baştan bir başa gidiyordu. Bir gün babası karşısına dikip elini bıraktı 2-3 sefer babasınin kucağına düştü sonra düşmeden gitti. O günden sonra her yerde gzeip her yeri karıştırmaya başladıDemekki erken yuruyebiliyorlar .nasıl yürüdü peki nasıl başladı
Ben de alayım yarın. Herkes kullanıyorsa vardır bir hikmeti
Kızlar monovit paraben var asm D vit kullanmayın benceHeee bende doktor verdi ama hala almadım ASM de veriyor acaba onumu kullansam
Bugün doktordan geldik. Çocuk doktoru bnde monovit kullandım dedi çocuğuma bişi olmaz dedi. Ocean felan öylr çok etkili değil dedi. Gençti doktor.Kızlar monovit paraben var asm D vit kullanmayın bence
Hmmm seninki boyundan dolayo daha tombik duruyo olabilir evetBazen yapışıklık oluşabiliyormus o zaman da ayrı bir operasyon gerekebiliyormus masaj yapmak gerekirmiş vizede büyüdüğünde düzelir denildi Benim bebeğim 100 günlükken asm'de 7870 kg geldi 7500 kg saydılar boyunda 64 cm dediler 63 cm saydılarbenim bebek tombis duruyor
Bende düşünüyorum yürüteç 1 ay sonra bi kendini tamamen toparlasında5 aylıkken yurutece koydum. 1 ay yürütecek gezdi. Bizim yürüteç aynı zamanda yürüme arkadaşı oluyor. 1 ay da öyle gezi bizim nezaretimizde. Sonra koltuğun kenarına tutunarak yürümeye başladı. Koltuğun bir başından diğerine gidiyordu. Ama kendi kalkamiyirdu. Sürekli elinden tutup kaldırmamız istiyirdu. Kaldırıp koltuğa tuttutunca bir baştan bir başa gidiyordu. Bir gün babası karşısına dikip elini bıraktı 2-3 sefer babasınin kucağına düştü sonra düşmeden gitti. O günden sonra her yerde gzeip her yeri karıştırmaya başladı
Gittiğimiz doktor da taa geçen ay sıkılan kadar kucağınızda oturabilir dedi.Bugün doktordan geldik. Çocuk doktoru bnde monovit kullandım dedi çocuğuma bişi olmaz dedi. Ocean felan öylr çok etkili değil dedi. Gençti doktor.
Mesela bnm çocuk oturmak için o kadar çabalıyor ki devamlı kalkmak istiyor doktor oturtmayın, 5 aylıkken destekli 6 ayda tekbaşına öğrencek diyo ama bnmkini kaldormayınca çığlığı basıyor bn n e edem deyin bans.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?