- 5 Ekim 2012
- 11.544
- 5.970
- 248
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #10.121
Amin vanım Allah hepimizin evladını bagıslasınRabbim bağışlasın evlatlarını. Acısını göstermesin. Bende bir de oğlum olsun istiyorum. Allah bilir sağlıklı olsun da. 9 yıl. Sen artık yabancı değilsin
Dimi bencede normal gibi, bi sıkıntı olmadığı sürece allah korusun tabi, beklicemHersey yolundaysa ayda 1 gidiliyor zaten canım ama duramazsan daha onceye al
Ben de senin gibiyim, aklıma gelen seylerden bile tiksiniyorum bazen. Ama genel olarak bulantım yok denecek gibi.Sağol canım benim hepimiz güzel haberlerle devam edelim. Bu benim ikinci bebeğim olacak nasipse ilkini unutmuşumama şuanda biraz ağır gidiyorum hiç hamile modunda değilim baya mutsuzum halbuki çok neşeliyim normalinde sürekli bulantı değilde tiskinti var üzerimde umarım bunlar geçer ve tadına varırım..
5 haftalıkUltrasona göre kaç haftalıktı
5 haftalıkUltrasonda ne kadarlık göründü?
Ben dikkat etmeye çalısıyorum elimden geldiği kadarıyla. Tabi yiyebildiğim yemekler doğrultusunda. İlk haftalar ben de abarttım ama böyle giderse sağlıksız olacak belli diye kendiöi frenledim biraz. Simdi eskiden nasıl yiyorduysam o kadar öğün yiyorum belki sbaah kahvaltısını biraz fazla kaçırıyor olabilirim. Çok aç uyanıyorum çünkü.Kızlar iyi akşamlar hepinize Muayne için doktora gittim. Herşey yolunda çok şükür fakat ben 1 buçuk ayda 7 kilo almışımçok mutsuzum şimdiden sanki 6 aylık gibi görünüyorum. Doktorum ekmek şeker tuz yasakladı mecburen uyuyorum dediklerine doymuyorum ama yapcak bişey yok tabiki karbonhidratın bebeğe hiç faydası yok muş bol protein tüket dedi ama ben endişeliyim bebek zayıf olur diye gebelikte perhiz ilk defa duyuyorum siz neler düşünüyorsunuz bu konuda
ben de 6+5 de duydum kalp atışını :) Duyarsın inşallahKızlar 6+5 de kalp atışı duyulurmu sizce
Merhabalar , sayfayı yeni keşfettim ve ilk mesaj size ait olduğu ve az öncede paylaşımınızı görünce yazmak istedim .Kızlar iyi akşamlar hepinize Muayne için doktora gittim. Herşey yolunda çok şükür fakat ben 1 buçuk ayda 7 kilo almışımçok mutsuzum şimdiden sanki 6 aylık gibi görünüyorum. Doktorum ekmek şeker tuz yasakladı mecburen uyuyorum dediklerine doymuyorum ama yapcak bişey yok tabiki karbonhidratın bebeğe hiç faydası yok muş bol protein tüket dedi ama ben endişeliyim bebek zayıf olur diye gebelikte perhiz ilk defa duyuyorum siz neler düşünüyorsunuz bu konuda
Yoğurdumu kendim yapıyorum. Çok sık tüketiyorum ama ekmeği çok seviyorum ekmeksiz doyamıyorum resmen inşallah alışırım bu duruma canımBen dikkat etmeye çalısıyorum elimden geldiği kadarıyla. Tabi yiyebildiğim yemekler doğrultusunda. İlk haftalar ben de abarttım ama böyle giderse sağlıksız olacak belli diye kendiöi frenledim biraz. Simdi eskiden nasıl yiyorduysam o kadar öğün yiyorum belki sbaah kahvaltısını biraz fazla kaçırıyor olabilirim. Çok aç uyanıyorum çünkü.
Kahvaltı harici normalde de ekmek yemezdim, simdi de yemiyorum
İmkanın varsa kendi yoğurdunu vs yap. Ben normalde de köyden süt ve yumurta alıyordım, şimdi de bol bol yiyip içiyorum süt yumurta yoğurt.
Mesela canın illa bir sey yemek istiyorsa bir tas yoğurt ye hem doyurur, hem de sağlıklı.
Aslında senin sürekli yemek yemeni sağlayan da o ekmek :/ bi hafta sıksan dişini alışırsınYoğurdumu kendim yapıyorum. Çok sık tüketiyorum ama ekmeği çok seviyorum ekmeksiz doyamıyorum resmen inşallah alışırım bu duruma canım
Evet canım katılıyorum doktorum da yoğurt özellikle önemli acıktıkça tüket dedi bende uyguluyorum. Evet biraz araştırdım gebelikte perhiz varmış sanırım en sağlıklı olanı ekmeği kesmek olucakMerhabalar , sayfayı yeni keşfettim ve ilk mesaj size ait olduğu ve az öncede paylaşımınızı görünce yazmak istedim .
Ben de bugün kalp atışını duydum Rabbime şükürler olsun ve doktorumdan şu uyarıyı aldım .
"kısıtlı yemekler olucak ama mutlaka eski geleneklere bağlı kalmayarak devam ettirmeye çalışın . Özellikle suyu bol tutun , kendinizi kontrol edemediğiniz zaman bikaç kaşık yulaf kepeğine yoğurt dökerek yiyin . Hem lif hem protein kaynağı ve ilk zamanlar yeme isteğiniz olmasa bile ilerleyen sürede tokluk hissi yaratacaktır"
-ki kaç haftalıksınız bilmiyorum ama gebelikte perhiz olayı var , hatta bu durum sonuna kadar gidiyor .
İnşallah alışırım canım ya zor olcak farkındayım ama alışmam lazım çok almışım böle giderse duba gibi olcamAslında senin sürekli yemek yemeni sağlayan da o ekmek :/ bi hafta sıksan dişini alışırsın
İnşallah alışırım canım ya zor olcak farkındayım ama alışmam lazım çok almışım böle giderse duba gibi olcam
Ben de geç gidicem canim. Ikili testi yaptırayım ondan sonra diyorum.Kızlar ben 23kasımla 30 kasımda gittim yani en son 8. Haftamda gittim hastaneye herşey güzel kan tahlilermde yapıldı sıkıntı yok..
bidahaki kontrole 13. Hafta yani 4ocakda gitmeyi düşünüyorum, acaba çokmu geççç yoksa normalmı
Bebeğim iyi olsunda sağlıklı ilerlemek istiyorum aslında doktorum fazla kilo alımının erken doğumada sebeb verdiğini söyleyince korktum baya baya neyse alışırım zamanla inşallahkilo öyle böyle verilir, sen bebeğini düşün
Evet 7 kilo fazla canim. Heleki suan başlarındayız daha . Ilerleyen zamanlarda aşırı hızlı kilo alıcaz cunkuİnşallah alışırım canım ya zor olcak farkındayım ama alışmam lazım çok almışım böle giderse duba gibi olcam
Sadece kahvaltılarda makul şekilde yesem o kadardanda bişey olmaz sanırımEvet 7 kilo fazla canim. Heleki suan başlarındayız daha . Ilerleyen zamanlarda aşırı hızlı kilo alıcaz cunku
Ekmegi kesemıyorsan sadece kahvaltıda ye.
Ben sadece kahvaltıda yiyorum. Gerçi kahvaltıda ekmek yemesem heralde bulantıdan mahfolurum
Ayy o niyeBenim ilk çocuğum Mayıs doğumlu. Havluya sarıp bebek arabasına oturtup yanıma banyoya getiriyordum. Önce kendim yıkanıp sonra onu aliyordum yanıma. Sonra onu arabasına havlulun içine koyup çıkıyordum.
7 kilo fazlaymış. Bir diyetisyenle konuş istersen. Normalden fazla yemediysen şeker filan olabilir mi?Kızlar iyi akşamlar hepinize Muayne için doktora gittim. Herşey yolunda çok şükür fakat ben 1 buçuk ayda 7 kilo almışımçok mutsuzum şimdiden sanki 6 aylık gibi görünüyorum. Doktorum ekmek şeker tuz yasakladı mecburen uyuyorum dediklerine doymuyorum ama yapcak bişey yok tabiki karbonhidratın bebeğe hiç faydası yok muş bol protein tüket dedi ama ben endişeliyim bebek zayıf olur diye gebelikte perhiz ilk defa duyuyorum siz neler düşünüyorsunuz bu konuda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?