- 7 Kasım 2021
- 2.713
- 7.723
- 78
- 34
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #10.321
Cinsiyet öğrenebilirsinBenim 10+4 haftalık yarın kontrole gideceğim belirtiler devam ama inşallah her şey yolundadır
Ayrıntılı ultrason yaptıracağım ama diğerlerini değil. Diğer yapılanlar oran veriyor annenin yaşı alınan kan ense kalınlığı gibi değerlerden istatiksel bir sonuç çıkarıyor yani. O değerler kötü böle gelse daha ileri testler isteniyor ama iyi çıkması kesin sorun yok demek değil bende canımı sıkmak istemiyorum.Kızlar bir şey soracağım, konuşmalarda bir şey dikkatimi çekti.
İkili tarama / üçlü tarama ya da ayrıntılı ultrason için ben yaptırmayacağım diyen arkadaşları görüyorum. Bu bizim tercihimiz mi? Elzem bir şey olduğunu düşünüyordum ben önemli sonuçlar da veriyor yaptırmamayı düşünmek risk değil midir?
2 li tarama istatistik sel bisi bana göre burun kemiği olusmus mu ense kalınlığı iyi mi bu önemli mesela ben yaptirmiyacam tabiki sizin tercihinize kalmisKızlar bir şey soracağım, konuşmalarda bir şey dikkatimi çekti.
İkili tarama / üçlü tarama ya da ayrıntılı ultrason için ben yaptırmayacağım diyen arkadaşları görüyorum. Bu bizim tercihimiz mi? Elzem bir şey olduğunu düşünüyordum ben önemli sonuçlar da veriyor yaptırmamayı düşünmek risk değil midir?
Benim ilk gebeliğim bu ve araştırdığım kadarıyla kesin bir sonucu yok bunların. Çevremde de bir sürü kişiye saçma sapan seyler söylendi, bebekler gayet sağlıklı doğdu. Ama anneleri stres çekti hamilelik boyunca. Bisey öğrensek de bildiğim kadarıyla bir müdahale şansı yok yanlış mıyım? Yanlışım varsa biri düzeltsin lütfen. Kaldı ki ne bileyim sonuçta evladım nesi olursa olsun. Ben böyle düşünüyorum ya da bu testleri çok yanlış anladım. Biri beni aydınlatırsa sevinirim. Ben ayrıntılı ultrason harici bir sey yapmayı düşünmüyorum.Kızlar bir şey soracağım, konuşmalarda bir şey dikkatimi çekti.
Testlerle ilgili yapılacak tek şey şu. Risk görülürse nifty ya da amniyosentez yapılıyor bunun sonucu %99 doğru. Eğer bebekte down veya trizomi23 gibi bit sıkıntı olursa gebeliği sonlandırmayi heyetle aileye tavsiye ediyorlar başka bir tedavi yok. Gebelik sonlandirilirken önce bir iğneyle girip bebeğin kalbi durdurulur sonrasında bebek alınıyor çünkü ortalama 16 18 haftalık oluyor ve baya büyük. Herkesin kendi tercihi.Benim ilk gebeliğim bu ve araştırdığım kadarıyla kesin bir sonucu yok bunların. Çevremde de bir sürü kişiye saçma sapan seyler söylendi, bebekler gayet sağlıklı doğdu. Ama anneleri stres çekti hamilelik boyunca. Bisey öğrensek de bildiğim kadarıyla bir müdahale şansı yok yanlış mıyım? Yanlışım varsa biri düzeltsin lütfen. Kaldı ki ne bileyim sonuçta evladım nesi olursa olsun. Ben böyle düşünüyorum ya da bu testleri çok yanlış anladım. Biri beni aydınlatırsa sevinirim. Ben ayrıntılı ultrason harici bir sey yapmayı düşünmüyorum.
Allah kimseyi böyle bir seyle sınamasın.Testlerle ilgili yapılacak tek şey şu. Risk görülürse nifty ya da amniyosentez yapılıyor bunun sonucu %99 doğru. Eğer bebekte down veya trizomi23 gibi bit sıkıntı olursa gebeliği sonlandırmayi heyetle aileye tavsiye ediyorlar başka bir tedavi yok. Gebelik sonlandirilirken önce bir iğneyle girip bebeğin kalbi durdurulur sonrasında bebek alınıyor çünkü ortalama 16 18 haftalık oluyor ve baya büyük. Herkesin kendi tercihi.
Amin asla elestiremem ya da neden diyemem. Herkesin tercihi. Ama ben bu yola gitmeyeceğim için yaptırma gereği duymam sadece risk görülürse hazırlıklı olmak adına o zaman direk nifty yaptırırım.Allah kimseyi böyle bir seyle sınamasın.
Ben de yapamam sanırım. Çok zor bir durum insanın kendi isteğiyle böyle bir sey yapması, hiç kolay değil.Amin asla elestiremem ya da neden diyemem. Herkesin tercihi. Ama ben bu yola gitmeyeceğim için yaptırma gereği duymam sadece risk görülürse hazırlıklı olmak adına o zaman direk nifty yaptırırım.
Sağlıkla gelsinler inşallahGözün aydın öncelikleBende de müthis mide agrısı var dra yazdım bugun bana sıvı jel gibi bi ilac onerdi oda günde 1 kez alınıyomus o an sanki biraz rahatlamıs gibiydim simdi berbatim
Allah'ım şükürler olsun 3 gündür daha iyiyimBen de yapamam sanırım. Çok zor bir durum insanın kendi isteğiyle böyle bir sey yapması, hiç kolay değil.
Aman neyse konusmayalım böyle seyleri, inşallah hepimizin bebeği sağlıklı olacak , hep beraber doğurucazbi gün sen bi gün ben bi gün o.
Surrender doğuma giderken buraya midem bulanıyo yazacak belki de
Bence geçiyor yavaş yavaş, daha da gelmezAllah'ım şükürler olsun 3 gündür daha iyiyim
Dinimiz amin
Senin dilin ne söylerBence geçiyor yavaş yavaş, daha da gelmez
HoşgeldinMerhaba 7+6 benim de bugün kontrole gittim. Kalp atışını gördük herşey yolunda görünüyor. Son iki gündür çok fazla midem bulanıyor. Geçer umarım. Aç kalınca çok bulanıyor sürekli yemem gerekiyor
Bende de acıkınca bulantı oluyor biraz. Açlık da oluyor ara ara. Bakalım artmaz inşallah :)Merhaba ben de 7+0 dayım bugün. Kalp atışını duyduk çok şükür haftaya randevum var. Bulantıdan çok mide yanması var. Acayip bir yanma ve bir anda çok aç olduğumu hissediyorum. Arada hafif bulantılarım oluyor ama ona rağmen yiyorumnormal mi bilmiyorum
Bende de acıkınca bulantı oluyor biraz. Açlık da oluyor
Ay inşallahBende de acıkınca bulantı oluyor biraz. Açlık da oluyor ara ara. Bakalım artmaz inşallah :)
Teşekkür ederim :):)Hoşgeldinhayırlı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?