Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
ben de tüm testleri yaptırıcam hatta son aylarda kalbine de baktırmayı düşünüyorum. Gerçi eşim kalp muayenesini istemiyor ama ilerleyen zamanda tekrar konuşur bir orta yol buluruz sanırım. Yaptırmak istememin sebebi ilk çocuğumda doğumdan sonra ilk haftasında kalbinde asd ve vsd olduğunu öğrendik. Hayatını tehdit eden bir durumdu ve ben de hayatımın şokunu yaşadım. Sindirmek için hiç vaktim olmadan 1 gün içinde doktor arayıp buldum, öğrendiğim günün akşamı sarılıktan hastanede yatıp sabahına apar topar atlayıp İzmir'e gittik. Ne günlerdi, geldi geçti şükürler olsun. Ama bir daha asla böyle hazırlıksız yakalanmak istemem. Neyse ne, o benim evladım. Doğar doğmaz bir müdahale gerekirse nolacak? Hangi hastane seni kabul edecek? Ben bunlara bakarım.

Bir de insanın başına gelmeden bilinmeyen şeyler var. Mesela down sendromu deyip geçilmiş. Down sendromlu çocukların tek problemi kromozomlarının fazla olması değildir. Down sendromuna çoğu zaman kalp hastalıkları, işitme ve görme problemleri, tiroid problemleri, uyku apnesi... vs pek çok hastalık eşlik eder. Down sendromlu olup hayatı boyunca bir kaç kalp ameliyetı geçiren sayısız insan var. Eğer doktor bir aileye çocuğunuzun sendromla doğma ihtimali normalden yüksek diyorsa, o ailenin kendi yapacağı stresi değil çocuğunun doğar doğmaz ihtiyaç duyabileceği tıbbi yardımları düşünmesi gerekir. Her türlü doktor ve hastane, üniversite araştırmalarının yapılması ve bu özel miniğin güvenli bir ortamda doğması sağlanmalıdır. Ayrıca anne ve babalar özel çocukların bakımı ile ilgili kendilerini geliştirmeli, kitaplar okumalı, gerekirse aynı şeyleri yaşayan ailelerle görüşmelidir. Çocuk doğurmaya hazırlık alışveriş yapmaktan ibaret olmamalı. Zaten özel çocuklara sahip olmada yaşanan zorluklar bunlar. Yoksa sevgi kromozom mu dinler

Allah hepimize sağlıklı bebekler dünyaya getirmeyi nasip etsin kızlar. Hepinizin kişisel tercihlerinize saygı duyuyorum. Başından geçmiş biri olarak naçizane tavsiyem tıbbi kontrollerinizi aksatmadan ve ayırmadan yapmanız yönünde olur.
Doktorlarınıza güvenin, ama tedbiri elden bırakmayın ve sorgulayın elbet.

Gözünaydin bende daha okurken erkek bebek diyecektim doktorda tahminde bulunmuş zaten. Ay ilk cinsiyet öğrenen sensin çok heyecanli
Evet benim son adet tarihi de çok erken, tahmini doğum 3temmuz sezeryan da olacağı için haziran annesi olacağım büyük ihtimalle hoca erkek için eşya vs almayın asıl 14.haftada belli olur dedi ama bana da değişmeyecek gibi geliyor eşim ve ailem çok kız istiyordu erkek çocuk büyütmesi çok zor geliyor gözümüze bakalım hayırlısı

Canim kaç haftalık gözüküyor.

Ayy cok guzelll :) Allahim saglikla kucagna almak nasip etsin cnm :)

Okadar olumsuz konuşmamış sanki.en azından kalbi hala atmaya devam ediyor yarın başka doktora gitmen doğru karar.bakalim o ne dicek. Çok şükür yine
Kansızlık için ilaç verdi şimdi onu kullan çok düşük değerin dedi. Ama düşük tehlikesi devam ediyor dedi yani bence hala olumsuz

Peki sebebiyle ilgili bir sey dedi mi?
Şükür büyümüş ama, bol bol su iç canım.
Bunun bı sebebi yokmuş araştırdım gerçekten yok yani kese gelişmemesi nedeni çıkmıyor
Gunluk 2lt den fazla içmeye çalışıyorum canım hayırlısı artık dua edin sizde :)

Bunun bı sebebi yokmuş araştırdım gerçekten yok yani kese gelişmemesi nedeni çıkmıyor
İnsAllah bir gidersin yerini kesesini kocaman yapms bebegin rabbim ol der ve olur minicik kalbi hala atiyorsa direniyorsa rabbimin bir bildigi vardir umarim tez zmanda mutlu guzel haberler aliriz sizden :)

Kizlar karniniza dokununca sertlik hissediyor musunuz? Ben ilk baslarda daha bir sertlik hissediyordum şimdi dokunuyorum sanki yok gibi .acaba yukarı mi çıktı.

Kiz önceden hamile sitelerine bakarken suyu az olanlar 1 bardak havuç suyu içiyorlardi sanirim bi arastirsana

Bu benim 6+1 goruntum ama doktor yakinlastrp bakiyor oyle foto cekiyor sizin usg uzaktan diye gordum sanki baska doktora gittinzmi ultrsnu hareket ettrdikce kese sekli bile degiskenlik gosteriyor cnku

Eklentiler

• IMG_20211210_115913.webp
    10,4 KB · Görüntüleme: 66
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…