- 18 Mart 2021
- 173
- 100
- 53
- 28
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #10.461
Amin InsAllah çok sevindim adına insAllah bende duyarım bu hafta kontrolüm varTeşekkür ederim çok şükür kalp atışını duydukhafta farkı da biraz kapanmıştı, darısı başınıza
AmiiiiiiiiinAyni şeyleri hissediyorum yine doktorun yüzü düşecek bi sessizlik olacak diye ödüm kopuyor rabbim bi daha bize o kaderi yaşatmasın inşallah kucağımıza alalım sağlıkla❤
Of çokmuş. İyice herkes uçmuş. bebek ilk aylarda oyalannsın diye ana kucağı tarzında bir şey bakıyorum o paralarda ortalama onu alırım meselaBen ikili tarama icin bir yere sordum 550 dedi. Pahalı altı üstü bir ıkili test icin. Baska yere de sormadım daha.
Bende progestan kullanıyorum. Doktoruma vajinal kullanmayıp yutsam olmaz mı demiştim vajinal daha etkili dediği için razı oldum hala kullanıyorum. Ultrason görüntüsü de çok normal görüntü kalitesi cihazdan cihaza fark ediyor sadece :)Bu progestani yutsammi acaba kizlar ben alttan bişeyler yerlestirmeyi pek beceremiyorum huylaniyorum
Pıhtılaşma faktörü dediğimiz şeyler var inr gibi d dimer gibi onlara bakalim demedi miKızlarrr bana acil yardım edin ya çok korkar oldum artık vala bıktım sabah sağlık ocağına gittim kanım da plt yüksek çıktı yani pırtılaşma var dedi bide crp kanda enfeksiyon çok degil hafif dedi ben ne yapcam zaten oksopar kan sulandırıcı kullanıyorum ya bebeğime kan gitmezse diye çok korkuyorum bide çok hareketsizlikten oluyormıs e düşük tehlikem var napim yatıyorum hep
Yok bisey demedi benim genetik testim var 2 tane hetezigot genim var o sıkıntı degil demişti ay bilmiyorumPıhtılaşma faktörü dediğimiz şeyler var inr gibi d dimer gibi onlara bakalim demedi mi
Pıhtılaşma faktörü dediğimiz şeyler var inr gibi d dimer gibi onlara bakalim demedi mi
Ağızdan alırsanız hem etkisi azalır hem de çok yan etki yaşarsın. Seni mahveder .Ben 1 aydır vajinal kullanıyorum şimdi bıraktım. Alışıyorsun. Emin ol yutmak yerlestirmekten daha zor .zaten hemencecik geçiyor içineKizlar muayene oldum ama kafam cok karişti ultrasonda bebegi zorla gördük rahmin cok ters yerinde duruyor dedi kabizmisin dedi evet dedim oda etkiliyo suan gormekte zorlaniyorum dedi birde kesenin yaninda sıvı gördüm kanaman oldumu dedi bendehayir dedim gelisim olarakta biraz küçük ben en iyisi sana progestan yazacagim dedi kullanacagim bakalım ilk kizimda hic boyle olmamisti
Evet söylediklerinde haklısın ama ben ikili ve üçlü testte anlaşılan durumlardan bahsettim. Ayrıntılı ultrason gibi bedensel sorunlar için kesinlikle erken müdahale adına yapılması taraftarıyım. Yani müdahale edilecek durumların belirlenmesi çok önemli bence de. Ama down sendromlu olmasının ogrenilmesiyle ekstra problemler anlaşılmıyor bu testlerde. Yine ayrıntılı ultrason ve ileri tetkikler gerekiyor.ben de tüm testleri yaptırıcam hatta son aylarda kalbine de baktırmayı düşünüyorum. Gerçi eşim kalp muayenesini istemiyor ama ilerleyen zamanda tekrar konuşur bir orta yol buluruz sanırım. Yaptırmak istememin sebebi ilk çocuğumda doğumdan sonra ilk haftasında kalbinde asd ve vsd olduğunu öğrendik. Hayatını tehdit eden bir durumdu ve ben de hayatımın şokunu yaşadım. Sindirmek için hiç vaktim olmadan 1 gün içinde doktor arayıp buldum, öğrendiğim günün akşamı sarılıktan hastanede yatıp sabahına apar topar atlayıp İzmir'e gittik. Ne günlerdi, geldi geçti şükürler olsun. Ama bir daha asla böyle hazırlıksız yakalanmak istemem. Neyse ne, o benim evladım. Doğar doğmaz bir müdahale gerekirse nolacak? Hangi hastane seni kabul edecek? Ben bunlara bakarım.
Bir de insanın başına gelmeden bilinmeyen şeyler var. Mesela down sendromu deyip geçilmiş. Down sendromlu çocukların tek problemi kromozomlarının fazla olması değildir. Down sendromuna çoğu zaman kalp hastalıkları, işitme ve görme problemleri, tiroid problemleri, uyku apnesi... vs pek çok hastalık eşlik eder. Down sendromlu olup hayatı boyunca bir kaç kalp ameliyetı geçiren sayısız insan var. Eğer doktor bir aileye çocuğunuzun sendromla doğma ihtimali normalden yüksek diyorsa, o ailenin kendi yapacağı stresi değil çocuğunun doğar doğmaz ihtiyaç duyabileceği tıbbi yardımları düşünmesi gerekir. Her türlü doktor ve hastane, üniversite araştırmalarının yapılması ve bu özel miniğin güvenli bir ortamda doğması sağlanmalıdır. Ayrıca anne ve babalar özel çocukların bakımı ile ilgili kendilerini geliştirmeli, kitaplar okumalı, gerekirse aynı şeyleri yaşayan ailelerle görüşmelidir. Çocuk doğurmaya hazırlık alışveriş yapmaktan ibaret olmamalı. Zaten özel çocuklara sahip olmada yaşanan zorluklar bunlar. Yoksa sevgi kromozom mu dinler
Allah hepimize sağlıklı bebekler dünyaya getirmeyi nasip etsin kızlar. Hepinizin kişisel tercihlerinize saygı duyuyorum. Başından geçmiş biri olarak naçizane tavsiyem tıbbi kontrollerinizi aksatmadan ve ayırmadan yapmanız yönünde olur.
Doktorlarınıza güvenin, ama tedbiri elden bırakmayın ve sorgulayın elbet.
Bende progestan kullanıyorum. Doktoruma vajinal kullanmayıp yutsam olmaz mı demiştim vajinal daha etkili dediği için razı oldum hala kullanıyorum. Ultrason görüntüsü de çok normal görüntü kalitesi cihazdan cihaza fark ediyor sadece :)
Yorumariniza bakilirsa vajinal almam daha saglikli olacak kizlar gunde 2 keremi yapiyorsunuz banada 2 dedi doktor ama gunduz ayaktayim hep geri uzanmadan faydasi olurnu acabaAğızdan alırsanız hem etkisi azalır hem de çok yan etki yaşarsın. Seni mahveder .Ben 1 aydır vajinal kullanıyorum şimdi bıraktım. Alışıyorsun. Emin ol yutmak yerlestirmekten daha zor .zaten hemencecik geçiyor içine
Benimde uzaktan böyle görünüyor yaklaşınca bebek tam anlamıyla belli oluyor. Kesede büyük görünüyor. Bencede mutlaka başka doktora görününAnlamadım gerçekten ondan mı küçük görünüyor acaba
Yarın başka doktora gidicem ona derim artık
Geçmiş olsun öncelikle olabilirCanım ben görmedim görsem eklerdim zaten sanırım rahatsız olduğum dönemde yazdı. Ben görmedim bilgilerini bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?