- 15 Ekim 2019
- 6.085
- 13.829
- 248
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #10.781
17 inci haftada canım.Bende burda okumuştum kasıkta pit pıt attığını hissedeb anneler yazmıştı ama hangi haftada hissettiklerini merak ediyorm ben hala hissedemiyorum
Ben bebe yağı, acı badem yağı ve Hindistan cevizi yağı kullandım. Bebe yağını ve Hindistan cevizi yağını her banyo sonrası dönüşümlü sürersim elime hangisi geçerse acı bademide karnım iyice büyümeye başladı öyle aldım ve geceleri, aklıma geldiğinde gerginlik hissettiğimde sürerdim.GünaydınDaha önce doğum yapmış annelere bir sorum olacaktı çatlaklar için ne kullandınız, ne zaman kullanmaya başladınız?
Etrafımdaki herkes şimdiden başla diyor ama ne kullanmam gerekiyor bilmiyorum
Aa ben korkarım o zaman. Sanki ilk 6 ay kullanılmıyor diye hatırlıyorum ama . Belki de öncekinde bu yuzden kullanmamış olabilirBen ameliyat oldum sezeryan yani. Korse taktım bir Ikı zarar verdi ciddi derecede ameliyat yerime.
Sonra bıraktım.
6 aya kadar göbeğim vardı ciddi 6 aydan sonra kendi gitti.
Bende 8+4..göbeğim çok şişti..biraz göbek kısmından yağlıyom zaten sezeryan göbeğim vardı..bide ikiz olunca herhalde daha çok çıktıMerhaba hanımlar ben daha 8. haftadayim ama ufaktan gobeklendim bu çok erken değil mi? Bunu yaşayan var mı?
Offfçok pahalı değilmi..ayda bin TL. Bebeğinizin toplam 9bin eder570 muayenesi. Kontrol 15 gün allahtan. Memoriala gidiyorum en ufak oynama yapmıyorlar. Ocakta zam gelecekmis
Evet çok fazla pahalı. yaaa. Olmayanlar için ciddi bir paraOfffçok pahalı değilmi..ayda bin TL. Bebeğinizin toplam 9bin ederbütün eksiklerini geleceğini kurabileceğiniz bu miktarmış .10binde doğum tutsa 20bin
Doğrudur kuzumÖyle hissediliyo gibi konuşmuştukda, bende sanmıyorum bebişin kalbi olduğunu, daha minicik cünkü hissedilmez kesinlikle
Offfçok pahalı değilmi..ayda bin TL. Bebeğinizin toplam 9bin ederbütün eksiklerini geleceğini kurabileceğiniz bu miktarmış .10binde doğum tutsa 20bin
Eşimde bende çalışıyoruz. Biraz iyi koşullarda olsun istiyorum birde doktor orada olunca. Tek pişmanlığım sigorta. Daha önce vardı fark çıkmıştı ama azdı. Ocaktan sonra paketlere bakıp hastaneden paket alacağım bende.Evet çok fazla pahalı. yaaa. Olmayanlar için ciddi bir para
Aynen kesinlikle biz heyecandan hissediyomuyuz acaba dedikde minicik daha annesiDoğrudur kuzum
Ben daha önce 4 tane ölü gebelik geçirdim bunun kalp atışını duydum çok şükür o yüzden aklım hep karnimda
Büyüp haret edene kadar galiba bu tedirginlik devam edecek
Elimi karnıma koyup hissetmeye çalışiyorm ama daha minacik galiba hissedemiyofm
Teşekkür ederim. Mizacı bu olabilir ben öğretmenim çocuk gelişimi yan dal okudum. Çocuğum gelişimi şükür ki yerinde. Arkadaşlarla bir çay içemezdim çocuğumla ilgilenmekten. Diğer çocuklarla yalnız bırakınca sorun yaşardım. Arkadaşlar salardı çocuklarını erkekli kızlı oynarlardı. yaşları benimkinden küçük olduğu halde. Arkadaşlarım psikoloğa git deyip baskı yapardı. Ki Gayet normal çocuğum. Eşimin ailesinde de hep erkek çocuk var. Ondan da istiyorlar kız çocuk sanırım. baskılar biter mi. Tabiki kızların da inatçısı oluyor. Sağlıklı evlat olsunlar da önemli olan o.Allah sağlıklı hayırlı olanı nasip etsin. Cinsiyetin çocuğun huyuyla hiç alakası yok bence. Oğlum hareketli ama uyumlu bir çocuk. Her çocuk kadar inat etme isteme huyu var. Bizim de bazen sabrımızın taştığı oluyor. Asıl mesele bizim tahammül seviyemizin düşüklüğü.
Çocuk bu hareketli olması normal zaten. Kızı olup da sizin oğlunuz için dediğiniz gibi şikayet eden de var. Her kız çocuk sakin sakin bebekleriyle oynar diye bir kural yok.
Biraz da bizim yaklaşımımız yol gösteriyor onlara.
Mesela herşeyine hayır denilen veya sürekli uyarılan engellenen çocuk inatçı olur dinlememeye isyan etmeye başlar.
Diğer taraftan hiçbir şeyine karışılmayan çocuk da yönlendirilemez. Yani bazen kantarın ölçüsünü kaçıran biziz. Çocuklardan akıl etmesini bekliyoruz..
Rabbim yardımcınız olsun rızkınızı artırsın inşaallahEşimde bende çalışıyoruz. Biraz iyi koşullarda olsun istiyorum birde doktor orada olunca. Tek pişmanlığım sigorta. Daha önce vardı fark çıkmıştı ama azdı. Ocaktan sonra paketlere bakıp hastaneden paket alacağım bende.
Mustela kullandım sıfır çatlak ile geçti şükürGünaydınDaha önce doğum yapmış annelere bir sorum olacaktı çatlaklar için ne kullandınız, ne zaman kullanmaya başladınız?
Etrafımdaki herkes şimdiden başla diyor ama ne kullanmam gerekiyor bilmiyorum
Canım doğumdan sonra yapılan sigortalarda varmış. Bende Haziran anneleri grubunda gezerken öğrendim. Araştırıp yaptırdım. Sende bir araştır istersen. Demir hayat 2 can yaptırdım.Eşimde bende çalışıyoruz. Biraz iyi koşullarda olsun istiyorum birde doktor orada olunca. Tek pişmanlığım sigorta. Daha önce vardı fark çıkmıştı ama azdı. Ocaktan sonra paketlere bakıp hastaneden paket alacağım bende.
Ben bugünden itibaren beyaz ekmekten tahıllıya geçicem. Midem çok bulandığı için yıllarca yediğim tahıllı ekmeği yiyemez oldum. Bugün yiyim dedim yok gitmedi. Tostlarımı en azından öyle yapıcam. Bugün ekmek yemedim artık bu vesileyle. Sabah patates olduğu için aramadım ama haftaiçi alıştırıcam kendimi.Sabahları çok aç kalkıyorum iki kişilik yiyorum resmen
Sonra bütün gün çatlıyorum tabi
Ben de folbiol 5mg kullandim otizm riskini artiriyormis yuksek dozmus 400 mcg olan kullanilmaliymis öğrenince cok üzüldüm ya ;(Ben daha dr a gitmediğim için eczacı arkadaşımdan folik asit istedim o da folbiol verdi çok sorgulamadım açıkçası genel olarak verilen budur diye düşündüm
İlk doğumda didik didik en ince detayına kadar araştırıp aldım ama korse işini tamamen unutmuşum. Eşim acele ile cırt cırtlı eczaneden aldı geldi. Hiç memnun kalmadım. Eylül sonu doğum yaptığım için terledim ve emzirirken mide kısmında toparlandı korse. Sonra yamuna korse aldım. Tek tek kopçalı. Çok güzel dik tutuyor. Zaten günde birkaç saat takıp dinlendirmek gerekiyor. Sen de araştır canım yamuna korseyi. Tavsiye ederim.Kızlar ilk doğumdan hafif göbek kalmıştı. Doğumdan önce hiç göbek nedir bilmezdim.
Bu sefer korse kullanacağım bakalım.
Kullanan oldu mu ?
Canım zaten 12 haftadan sonra hiçbiri önerilmiyor. Birkaç yerde okudum. Tetikliyor diyorlar. İçini ferah tutBen de folbiol 5mg kullandim otizm riskini artiriyormis yuksek dozmus 400 mcg olan kullanilmaliymis öğrenince cok üzüldüm ya ;(
Bakayim bende çok sağol. Çocuklar ve eşimde acibadem var genel sigorta. Ben hasta bile olmam boşa para dedim iptal ettik üstüne hamile kaldimCanım doğumdan sonra yapılan sigortalarda varmış. Bende Haziran anneleri grubunda gezerken öğrendim. Araştırıp yaptırdım. Sende bir araştır istersen. Demir hayat 2 can yaptırdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?