- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #10.801
Valla ben birkaç doktora daha sordum fazlasının zaten idrarla atıldığını hiçbir sıkıntı olmayacağını söylediler canım içim rahat artık açıkçasıCanim ben 2 bucuk aylık hamileyim gecen doktor hangi folik asit kullanıyorsun dedi ben de folbiol dedim onu niye kullandin o diğerlerinden 50 kat daha fazla etkili özel tedavili hastalara veriyoruz dedi cok üzüldüm araştırdım cok yuksek alimi down sendromu artiriyormusama kullandigimin gramini bile sormadı folbiol olmasi demekki yetiyor zarari icin
Benim yaptirdigim 8 muayane +doğum. Ben birde komplikasyon paketi eklettirdim. Tabi hastaneden hastaneye fiyat değişiyor.Bakayim bende çok sağol. Çocuklar ve eşimde acibadem var genel sigorta. Ben hasta bile olmam boşa para dedim iptal ettik üstüne hamile kaldimya sigorta yaptıracağım ya da hastaneden paketlere bakacağım 5 6 muayene doğum şeklinde. O yüzden ocagi bekliyorum.
Bakayim bende hangisi mantıklı gelirse. Hastane paket sunuyormus ona da bakacağım. Hayat cok pahaliBenim yaptirdigim 8 muayane +doğum. Ben birde komplikasyon paketi eklettirdim. Tabi hastaneden hastaneye fiyat değişiyor.
Down sendromu riskini arttırmaz ama otizm riskini arttırabilir diyorlar. Bunun yanında otizm nedenleri sadece doğum değil daha sonraki süreçlerle de ilişkili. Yani hiç üzülme bunlar varsayım ve kesinligi olan durumlar değil. Bende folbiol alıyorum ama benim değerlerim düşüktü. 10 haftadan sonra zaten yavaş yavaş bırakırsın dedi.Canim ben 2 bucuk aylık hamileyim gecen doktor hangi folik asit kullanıyorsun dedi ben de folbiol dedim onu niye kullandin o diğerlerinden 50 kat daha fazla etkili özel tedavili hastalara veriyoruz dedi cok üzüldüm araştırdım cok yuksek alimi down sendromu artiriyormusama kullandigimin gramini bile sormadı folbiol olmasi demekki yetiyor zarari icin
Canım aklına takıp canını sıkma. Bana söyleneni anlatayım sana folbiol ün etken maddesi farklıymış vücuda alındığında sindirildiğinde diğerleriyle aynı oranda folik asite dönüşüyormuş yani sıkıntı olacak bir durum yokmuş. Hem eczacı hem doktor söyledi bana bunu. Ki zaten otizm çok kompleks bir şey bir vitaminin fazlalığı sebep olamaz buna. Üzülme hiç aklın karışmasınBen de folbiol 5mg kullandim otizm riskini artiriyormis yuksek dozmus 400 mcg olan kullanilmaliymis öğrenince cok üzüldüm ya ;(
Benim hastanem yapmıyor, doğumda da zamlardan vs etkilenmeyeceğimOcaktan önceki hastalara ocaktan sonra zam olmasa keske
Merhaba perinatolog a gittim ve kornual olmadığını söyledi içinizin rahatlaöası için bir perinatolog a görünmenizi öneririm ya da başka bir göz kesin görsünMerhaba sonucunuz ne oldu acaba banada doktor kornual gebelik olduğunu söyledi
Hamile kalınca süt kesilmiyor mu?Ben emzirdim bebekte ve annede değerler iyiyse etkilenmez dedi doktor. 7 ay emzirdim hamileyken kendi bıraktı.
Şart değil. Tandem emzirme şeklinde devam edilebilir.Hamile kalınca süt kesilmiyor mu?
Bende olmuyor ama gaz yapıyor sanki. Ben akşam yatmadan ve gündüz 2 gibi içiyorum. Unuttuğumda mahvoluyorum. Demir tadı demir hapından ya da magnezyum içiyorsan ondan olabilirKızlar aranızda prilam bulantı ilacını alıp böyle ağzının içinde bakır demir kokusu gibi midesinden rahatsız eden var mı?ben çözdüm bu ilaç bende değişik bi koku uyandırıyor..bide ben hiç aç karnına bulamıyorum.sabahları uyanınca çok iyiyim.ama ne zaman yemeğim bitsin midem o zaman dönüyo.hazımsızlık çok fena..aynı miden üşütür de taşgibi oluyor ya ben öyle oluyorum.
Ne kadara yaptırdın canımCanım doğumdan sonra yapılan sigortalarda varmış. Bende Haziran anneleri grubunda gezerken öğrendim. Araştırıp yaptırdım. Sende bir araştır istersen. Demir hayat 2 can yaptırdım.
Ben normal doğum yaptım, tüm kiloyu vermeme hatta daha da zayıflamama rağmen azıcık şişeyim azıcık kilo alayım hemen pırtlıyodu göbeğim ki şimdide hemen çıktı.Kızlar ilk doğumdan hafif göbek kalmıştı. Doğumdan önce hiç göbek nedir bilmezdim.
Bu sefer korse kullanacağım bakalım.
Kullanan oldu mu ?
Yaa bısy soracagm kusura bakma ama ok adet kanı gıbı kan geldı bı de pıhtı seklındw normalmı sızde de oldu
Psikologa illa hasta olduğu ya da normal olmadığı için götürülmez ki canım keşke Bi destek alsaydın. Bazen çocuklara yetemiyoruz. Anneleri olarak baktığımız için bazı şeyleri göremiyoruz. O bazen sevgi bazen ilgi bazende yalnız olmayı istiyor bilmiyoruz. Bende profesyonel anlamda başarılı olduğum konularda kızımda başarısızım mesela çünkü annesiyim bunu seçiyorum öğretmeni olmak bambaşka bir şey ben bunu yapamadım.Teşekkür ederim. Mizacı bu olabilir ben öğretmenim çocuk gelişimi yan dal okudum. Çocuğum gelişimi şükür ki yerinde. Arkadaşlarla bir çay içemezdim çocuğumla ilgilenmekten. Diğer çocuklarla yalnız bırakınca sorun yaşardım. Arkadaşlar salardı çocuklarını erkekli kızlı oynarlardı. yaşları benimkinden küçük olduğu halde. Arkadaşlarım psikoloğa git deyip baskı yapardı. Ki Gayet normal çocuğum. Eşimin ailesinde de hep erkek çocuk var. Ondan da istiyorlar kız çocuk sanırım. baskılar biter mi. Tabiki kızların da inatçısı oluyor. Sağlıklı evlat olsunlar da önemli olan o.
Otizm ya da hiperaktivite tanıları 4 yaş sonrası konuluyor. Benim oğlum her çocuk gibi meraklı ve hareketli bir çocuktu. Hala da öyle ama maşallah şuan yaşı gereği dikkat süresi normal. Tabiki sorun olsa ilk annesi olarak araştırırdım. İşin içinde olmak çok farklı bişey. 15 yıllık öğretmenim yüzlerce öğrencim oldu o yüzden biliyorum uani. Doktordan da çekinmem asla. Konu şurdan açıldı kız çocuğu eşim ondan istiyor diye düşünüyorum dedim. Erkek çocuk yordu hareket anlamında diye söylemiştimPsikologa illa hasta olduğu ya da normal olmadığı için götürülmez ki canım keşke Bi destek alsaydın. Bazen çocuklara yetemiyoruz. Anneleri olarak baktığımız için bazı şeyleri göremiyoruz. O bazen sevgi bazen ilgi bazende yalnız olmayı istiyor bilmiyoruz. Bende profesyonel anlamda başarılı olduğum konularda kızımda başarısızım mesela çünkü annesiyim bunu seçiyorum öğretmeni olmak bambaşka bir şey ben bunu yapamadım.
Bu bağlamda profesyonel bir göz iyi olabilir bunda çekinecek bir şey yok bence
Ben kendim yapıyorumKızlar kullandığınız stick var mı koltukaltı için. En doğalı ve zararsızını araştırıyorum size de sormak istiyorum.
Ben sebamed kullanıyorum. Bana göre içeriği en temiz o. Alüminyum da yok içinde.Kızlar kullandığınız stick var mı koltukaltı için. En doğalı ve zararsızını araştırıyorum size de sormak istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?