- 27 Ocak 2020
- 966
- 403
- 53
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #11.221
Yakınlaştırıp baktı ama sonra uzaktan çekti fotosunuCnm normal duruyor bebebek gordumu dr yakinlastrp baktimi bu uzak usg muhtemelen
Hayır doktor geriden gelebileceğini söyledi belki 5 haftalıktır diye düsündü. Benim ilk hali cok kücüktü orada bol su içtim 3-4 litre abartmısım. Bu o görüntüsen 4 gün önceydiBenimde 6+6 da bylediydi cuma gitmiştim en son daha sonra gitmedim inşallah buyumustur.
Bol su içmek dışında yaptığınız birşey var mı?
Doktor birşey dedi mi neden kaynaklandığını falan
İdrara sıkışık mı gitmemiz gerekiyorCanım bazen bebeğin duruşuna göre crl uzunluğu tam ölçülemiyor. Bnde geçenlerde gittim 10+0 oluyorduk doktor idrara sıkışık değil tam güzel pozisyon yakalamak zor dedi mesela 9+4 felan ölçmüştü
Benimde ilk böyleydi işteHayır doktor geriden gelebileceğini söyledi belki 5 haftalıktır diye düsündü. Benim ilk hali cok kücüktü orada bol su içtim 3-4 litre abartmısım. Bu o görüntüsen 4 gün önceydi
Kauçuk alacağım amaKızlar geçen gün biri burda frigg emzikelri paylsmisti cok guzel diye bende cok begendim ama frig turkiye kendi hesabindan aciklama yapmis sizinlede paylasacagim smdi dikkat edin almayin aldiysaniz iade edin
Bu emzikte bariz guvenlik hatasi olmus canim ve piyasadan topluyorlar oyuzden her emzik icin oyle bir suphe dusmesin aklna bence cnku bunlari binbir testten gecirip oyle piyasaya sürüyorlar ama bence bilindik ve yillardir kullanilan markalar tercih edilmeli ve max 6 ayda bir emzik degistrilmeli benim denemedigim emzik kalmamisti oglumda en son avent emzikleri tuttu 2 yasina kadar kullandik ve ucunu kesince birdaha istemdi hc zorlukta yasamadm biraktrrken ustelk oglum gece gunduz agznda emzik ile gezerdi dislerinde vs hc bi problem olmadi curuk flanda olmadi bu konuda gorunuse degilde işleve kaliteye bakmak gerek sanirim oyuzden yoksa bende bibs in emziklerine bayiliyorum gorunus olarak tehlikeside yok cok kullanilan bir urun ama ucundaki kaucuk cok cabuk şisip buyuyormus sık sık degismesi gerekn bi emzik oyuzden tercihim yine avent olacak herksede tavsiyemdirKauçuk alacağım ama
Bir kere aklıma şüphe düştü. Emerken çıksa ucu ve bebeğin boğazına takılsa
Gerçi başka emzıklerde de aynı risk olabilir.
Benim yorumuma binaen bu yorumu söylediyseniz doktorum dışında "tecrübe" bilgisi almak istememdendir. Sonuçta muayeneyi de takibi de doktorunuzla yapıyoruz. Eminim buradaki arkadaşlar da tecrübe konusunda fikir alıp sağlık konusunu doktoruyla değerlendiriyordur. Yani forumdaki görüşler sadece bilgi ve tecrübe alışverişidir, merak etmeyin.Kızlar gözlemlediğim bir durum var söylemeden edemeyeceğim,
annelik heyecanı, hamilelik hormonları ile biraz evhamlı olmak, kafaya takmak vb durumların hepsi normal ama doktorun söylediğine güvenmeyip burada blogdaki kişilere sormak, teyit ettirmek ' aa neden öyle dedi bana sana öyle dememiş demek ki doğrusu bu' ya da 'demek ki benim ki de öyle' gibi gerçekliği çok barındırmayan varsayımlarla can sıkmak bence normal değil.
Doktorlarımız bunun eğitimi alıyorlar kötü bir şey olsa dan diye söylediklerinden de şikayet ederiz profesyonel oldukları için çoğu zaman bence güvenmeyi ve bazı konularda teslim olmayı öğrenmeliyiz.
Kendinizi üzüp gereksiz strese giriyorsunuz. Burada doktor olmayan hiç kimse doktorun tavsiyesinden ve yönlendirmesinden daha doğru bir şey söyleyemez bence.
Kendinizi üzmeyin ve doktorunuza güvenin. Sevemediyseniz de değiştirin ama burda tıbbi konularda başkalarından fikir almak çok doğru değil
Sanirim normal usg lerde de idrara sıkışık gelin derlerİdrara sksik olunca dahami iyi oluyor usg ye girerken
Aman amanMaalesf cnku migde bulantisi yasamiyorum ama daha tuhaf bisi yasiyorum gece 3.4 5 fark etmez bir migde kazinmasi basliyo boyle gruldamali flan Allah hemde nasl uykumdna ediyor beni direniyorum gece gece yemiycem diyorum sonra migde kazinmasi oluyormu migde bulantisicok tuhaf birde atistrmaklada gecmiyor dogru duzgn yemem lazmki o his gecsin ama Allahtanki her gece olmuyor
En azından idrar yapıp gitmemek lazım. Ha kesin demiyorum ama normal usg içinde idrara sıkışık olun derler. Kıdemli bi doktor vardı dedi idrara sıkışık değil iyi bir pozisyon yakalamayabilirz dediİdrara sıkışık mı gitmemiz gerekiyor
İyi canımÇözdük. Myomdan dolayı ilk görüşte ki kağıdı basmış bana. Aslında 8+5.
Valla öyle kendinde o gücü bulmalısın. Ben çok kötü bir hamilelik geçiriyorum. O yüzden herkese tavsiyem sen istiyorsan yap olur .Valla benim annemde yap yap bakarız dedi sagolsun 40 cıkana kadar baktı ama kimseye güvenmemek lazım cocuk tamamen anneye baglı baba bile bir yere kadar ondan korkuyorum 2.ye nasıl bakacagım diye bakalım Allah nasip etti herhalde gördü bende o gücü
Valla o kadar kötü bir hamilelik geçiriyorum ki anlatamam .eklemlerim ağrıyor,ağzımda aft çıktı su bile içemiyorum,midem kötü çok kötü. Rabbim sizlere yaşatmasınBenim annem çok yakında gerçi yaşlandım bakamam diyor ama yardımcı olur eşim de ilgilidir en çok o hevesli zaten ben çalışmıyorum küçük bir yerdeyiz çok gezme tozma olmuyor yakın yerlere gidiyorduk yine gidilir çok ayak bağı olmaz diye düşünüyorum kızlarım da büyüdü. Bile isteye kalmadım eşimin dikkatsizliği oldu içten içten istedi heralde bende 1 kereden bişe olmaz dedim önlemini almadım ama kısmet işte tuttu aldırmaya da kıyamadım evlat hasretiyle yanıp tutuşan insanlar varken nankörlük etmek istemedim maddi olarakta iyi durumdayız bize ağır gelmez 1 çocuğa daha bakıp geleceğini hazırlamak o yüzden kısmetse doğacak ama gönlümden dosta düşmana karşı bir de erkek olsun herkesin çenesi kapansın diye geçiyor hayırlısı artık sağlıklı hayırlı bir evlat olsun da...
Bence bağlatmayın bağlatmak geri dönüşü olmayan bir durum ben bağlatacağım ama 3 çocuk zaten fazla ama siz belki ileride bir kardeş düşünürsünüz yaşınız da gençse tamamen engellemeyin dünyanın bin türlü hali var.
İdrara sıkışık mı gitmemiz gerekiyor
O değil de cidden kavun karpuzu hayal ettm bir an soğuk soğukBende sürekli bir yemek yeme isteği var bu hafta. Kendimi ne yesem diye düşünürken buluyorum. İlk gebeliğimden çok farklı seyrediyor bu.
Öncekinde hiç canım bir şey çekmezdi. Eşim sorardı hatta ne biçim hamilesin niye istemiyorsun diyeSadece son ay karpuz istedim o zaman da zaten mevsimiydi. Şimdi kış ayında karpuz isterim diye korkuyorum.
Kaç gündür dondurma giriyor aklıma. Boğazım şişer diye almıyordum. Onu da yedim bugün
Midemde az bir yer açılsa kazınma gibi hissediyorum. Bu şekilde gidersem halim harap
Bende aynı durumdayımAman amanBenimde aynı 2 saatrw bi açıkıyorum bende, yatamıyorım gecelere kadar açlıkdan ama yememek için dayanıyorum sıkıntı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?