Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Çok geçmiş olsun. Merak etme gerekli önlemleri almışlardır. Kendini de suçlama hepimiz yaşıyoruz benzer şeyler. Sen şikayet etmesen bile olacaksa olur zaten.

Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın canım

Kese düzgün, kalp atışı yolundaymış. Stres yapmadan gidin gelin inşallah doktorunuza. Şuan etkileyen bir problem yokmuş hem. Allah şifa versin inşallah.

Günaydın arkadaşlar,
Ya bi tek ben miyim yoksa başka kötü kötü kabuslar gören var mı aranızda özellikle bebekle ilgili ?
Ben dün kabuslarla uyandım. Bebeğimle ilgili değildi ama bu gece hep bebeğinle ilgili kabuslar gördüm. 4 saat uyuyabildim ancak. İki gündür böyle.

Giremedim canım günlerdir ya resmen unutmuşum herşey yolunda bulantılarım bitti enerjim geri geldi kontrol zamanını bekliyorum işte sen nasılsın iyi misin??
Ohh gözün aydın, darısı bizim başımıza. Ben de gündüz iyiyim akşamları kötü oluyorum malesef

Kendini bu yüzden asla suçlama. Bizler insanız dağ değiliz. Buradaki sikayetimiz şükürsüzlük değil canımız yanıyor. Şımarıkliktan yapmiyoruz gerçekten zor oldugu için böyle düşünüyoruz. Bunu asla bebeğine bağlama ve kendini suçlama. Duracak bebek her türlü durur .Allah hepimize sağlıklı sıhhatli bebekler nasip etsin

Arkadaşlar gece yarısı 4 gibi mide sancısıyla uyandım zaten zor uyumuştum. Nasil sancı midem patlayacak. Resmen kıvranıyorum kendimi wc ye attım. Afedersiniz belki rahatlarım diye büyük abdesti mi zor yaptım arkasından ishal gibi içim gitti. Uzun zaman kıvranarak oturdum belki 20 dk. Sonra mide bulantısı soğuk terler döküyorum. Sonra biraz iyi oldu sıcak peteğ yaslandım sıcak iyi geldi. Düşünün battaniye ile halının üstünde battaniyeyle uzanmışım sonra yatağa geçtim. Çok korktum ölecem sancıdan mide sancisindan. Sabah 12 de uyandım ama hiç keyfim yok

Aynen benim ilk gebeliğimdeki topikte de böyle aşırı endişe ve kaygı yoktu. Bu topikte genel bir korku hali var.
Hatta o topikte 4 ay civarı bebekte ciddi anomali tespit edilen bir üyenin hamileliği sonlandırıldı. Kimsede panik havası olmadı. Bunlar hayatın içinde olan şeyler..

Burada Allah korusun birinde bir şey çıksa yangına körükle gidilecekmiş gibi bir hava seziyorum. Hiç iyi bir gidişat değil.

Aşırı korku ve endişe sahibi anne adayları psikolojik yardım almalılar. Zira bu davranış ileride bebeğe karşı aşırı korumacı bir ebeveynliğe dönüşüyor.

Bazen problem arayan üyeye öyle şeyler getirme aklına diye naif yaklaşıyorum ama içimden de sinirleniyorum. İnsan sürekli böyle kötü durumu senaryolarıyla neden yaşayıp kendine eziyet eder diyorum..

Her şey Allah'tan. Allah bana neyi yazdıysa onu yaşayacağım. Bir saat sonra ne olacağımız belli değil.

Ve şu çevre baskısına artık koca bir s..tir çekilmesi gerek. Bir kadının doğurganlığına, kaçıncıyı doğurduğuna, ne cinsiyette doğurduğuna kimsenin laf etmeye hakkı yok. Kim olursa olsun laf söylemekten susturmaktan çekinmeyin. Aşın artık bunları..

İnşallah sağlıkla devam eder, bak orada sağlıklıymış zaten. Bazen halimize şükredemiyoruz, Allah sağlıkla yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin

Seninle tamamen aynı fikirdeyim ama bazen insanın elinde olmuyor öyle şeyler. Benim de 3. Çocuğum ilk defa endişe duymaya başladım. Kaybı olanların endişe duyması normal bence. Üstelik bu dönemde kötü şeyler duyuyoruz. Biz yine iyiyi çağıralım kendimize, mutlu şeylerden bahsedelim, cinsiyet muhabbetleri, alışveriş derken havamız değişir nasılsa

Herşeyin fazlası zarar onu demek istiyorum ben de. Diğer kişileri de etkilediğini bilmek düşünmek gerek..

Ben de ilk gebeliğimde kürtaj oldum. İkinciye hamile kalınca hep temkinli yaklaştım hiç çok sevinç gösteremedim. Ama hiç aklıma ya bu kontrolde şöyle olursa ya şurasında bu olursa diye düşünmedim yazmadım.

Hatta ogluma hamileyken ilk haftalar kanama yaşadım bu da gelişmedi derken sağlam olduğunu gördüm ağladım. Gebelikte herşey olası. Ve kişilerin yapacağı yok. Herşey Allah'tan..

Bu psikolojiyle yaşamak gerçekten zor. O yüzden diyorum psikolojik destek almalılar diye. Çünkü lohusalığı ve anneliğin neler hissettirdiğini de biliyorum. Böyle şeyler katlanarak artar. Şu haftalar geçsin rahatlarım demek kendini kandırmaktır ancak..

Son düzenleme:
Kizlar karnınız çıkmaya başladı mı? Ya da dokununca bir sertlik falan hissediyor musunuz ? Benim karnım cikmadi zaten kiloluyum belki ondan ve çıksın istemiyorum. Kilo da alamıyorum. Deneyimli anneler ilerleyen zamanlarda iştahımız açılır mı yoksa böyle gider mi

Evet ben etkilendim mesela
Aklıma olmayan şeyler gelmeye başladı artık.
Ki ben kesinlikle bu tarz şeyleri akışına bırakan biriyim

Kötüyü de çağırmamak gerek
Sürekli kötü düşünmek iyi değil.
Açıkçası sürekli kötü düşünen, aşırı endişeli olan kişiler pek belli etmese
Biz de etkilemeliyiz
İnsan ister istemez etkileniyor, sonucta suan hepimiz aynı yolda ilerliyoruz.

Zaten aşırı endişeli arkadaşların yazdığı mesajlara bakmayacağım
Ve cevap vermeyeceğim:))

Aklıma neler getiriyorsunuz yahu
Gerçekten kötüyü düşünürseniz kötü gelir.
Allah insani en çok endişe ettiği şeyle sınar kesinlikle unutmayın.
Ve her şey allahtan

Hem bir örnek vereceğim size; safiye soymanın engelli bir çocuğu var bilen bilir, doğuştan degil 30 yaşında kaza sonucu engelli kalmış. Ve engelliden ziyade zihinsel problemi de var gibi duruyor fiziksel olarak.

Bu yüzden lütfen çocuklarımız icin olmayan şeylerde endişe duyup kötüyü cağırmayalım.

Allah sağlıkla, sıhhate doğmayı ve yasamayı nasip etsin.

Sabahları armut gibi
Akşamları 6 aylık bebek var gibi duruyor.

Biraz küçük ölçekli bakalım mesela bu bulantılar ne zaman geçecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…