- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #11.961
Çok geçmiş olsun. Merak etme gerekli önlemleri almışlardır. Kendini de suçlama hepimiz yaşıyoruz benzer şeyler. Sen şikayet etmesen bile olacaksa olur zaten.Ama çok miktarda kanamam oldu.. yani el kesiği gibi derler ya ayağı kalkınca yerler kan içde kandı doktorun orada ama dediğiniz gibi kese bozulmamış yavrumun kalp atışı var hatta haftasından büyük çıktı bebişim. Kendi dotkoruma ulaştım yarın sabah hemen gidicem muayeneye bakalım ne diyecek.. bu sabah çok ağır bir üzümtüyle uyandımAllah kimseye vermesin
Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın canımHiç ama hiç korkma benim şahane geçti ebem de dünya tatlısı çok sevecen bir ebeydi
Öyle yaptılar böyle yaptılar diye korkutularak büyüdük ya inan ondan çoğu.
elini karnıma koyar sancımın gelişini anlardı benden önce, gelecek hazırlan derdi ve ben normalken bir anda sancıyla karşılaşırdım NST cihazı gibiydi
Kese düzgün, kalp atışı yolundaymış. Stres yapmadan gidin gelin inşallah doktorunuza. Şuan etkileyen bir problem yokmuş hem. Allah şifa versin inşallah.Bir kaç gün önce buradan şikayet etmiştim hayat sevincim kalmadı bulantıdan diye şuanda çok pişmanım hiç şikayet etmiyeceğim beterin beteri varmış kızlar nolur banada dua edin sağlıcakla devam etsin hamileliğim
Ben dün kabuslarla uyandım. Bebeğimle ilgili değildi ama bu gece hep bebeğinle ilgili kabuslar gördüm. 4 saat uyuyabildim ancak. İki gündür böyle.Günaydın arkadaşlar,
Ya bi tek ben miyim yoksa başka kötü kötü kabuslar gören var mı aranızda özellikle bebekle ilgili ?
Ohh gözün aydın, darısı bizim başımıza. Ben de gündüz iyiyim akşamları kötü oluyorum malesefGiremedim canım günlerdir ya resmen unutmuşumherşey yolunda bulantılarım bitti enerjim geri geldi kontrol zamanını bekliyorum işte sen nasılsın iyi misin??
Evt siz de mi öyleRica ederimbu arada mayıs annesisiniz snırım, cinsiyeti öğrendiniz mi, öğrendiyseniz kaçıncı haftaydı
15 haftalıkken öğrendim ,dün gittiğimde tekrar baktı yine erkek dediRica ederimbu arada mayıs annesisiniz snırım, cinsiyeti öğrendiniz mi, öğrendiyseniz kaçıncı haftaydı
Kendini bu yüzden asla suçlama. Bizler insanız dağ değiliz. Buradaki sikayetimiz şükürsüzlük değil canımız yanıyor. Şımarıkliktan yapmiyoruz gerçekten zor oldugu için böyle düşünüyoruz. Bunu asla bebeğine bağlama ve kendini suçlama. Duracak bebek her türlü durur .Allah hepimize sağlıklı sıhhatli bebekler nasip etsinBir kaç gün önce buradan şikayet etmiştim hayat sevincim kalmadı bulantıdan diye şuanda çok pişmanım hiç şikayet etmiyeceğim beterin beteri varmış kızlar nolur banada dua edin sağlıcakla devam etsin hamileliğim
Tövbe tövbe
Ben o kaynananın var ya ağzını yırtarım !
İmansız, inançsız biri galiba!
Belki bütün testler güzel çıkacak ve cocuk doğacak özürlü
Belki testler kötü çıkacak cocuk doğacak sapasağlam. Kuzenimın arkadaşına down sendromlu demişler, o da doğuracağım demiş ama cocuk sapasağlam doğdu.
Tabii bu da büyük bir cesaret .
Ne gelirse allahtan ama....işte insaniz ve korkularımız cok..allah affetsin
İlk gebelıgımde kimse bunları grupta konuşmuyordu. Ve aklımın ucundan bile geçmedi öyle şeyler
Ama bu grupta konuşuluyor ve inan artık benimde aklımdan geçiyor. Bu da iyi degil aslında . İnsan bir an düşünüyorum" öyle doğarsa naparım, nasıl bakarım" diye. . Sonra " allahım sağlıklsınıı ver deyip korkudan tövbe estağfirullah cekiyorum.
Şuan bir hastalık çıkarsa şöyle, böyle yaparım diyemen basa gelmeyen şey icin..
Lâkin Aklıma neler sokuyorsunuz vallahi
Hamilelerin duası kabul olurmuş
Bari birbirimize dua edelim.
Allahım, sağlıklı mutlu huzurlu çocuklar doğurmak nasip et inşallah
Amin
İnşallah sağlıkla devam eder, bak orada sağlıklıymış zaten. Bazen halimize şükredemiyoruz, Allah sağlıkla yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsinBir kaç gün önce buradan şikayet etmiştim hayat sevincim kalmadı bulantıdan diye şuanda çok pişmanım hiç şikayet etmiyeceğim beterin beteri varmış kızlar nolur banada dua edin sağlıcakla devam etsin hamileliğim
Seninle tamamen aynı fikirdeyim ama bazen insanın elinde olmuyor öyle şeyler. Benim de 3. Çocuğum ilk defa endişe duymaya başladım. Kaybı olanların endişe duyması normal bence. Üstelik bu dönemde kötü şeyler duyuyoruz. Biz yine iyiyi çağıralım kendimize, mutlu şeylerden bahsedelim, cinsiyet muhabbetleri, alışveriş derken havamız değişir nasılsaAynen benim ilk gebeliğimdeki topikte de böyle aşırı endişe ve kaygı yoktu. Bu topikte genel bir korku hali var.
Hatta o topikte 4 ay civarı bebekte ciddi anomali tespit edilen bir üyenin hamileliği sonlandırıldı. Kimsede panik havası olmadı. Bunlar hayatın içinde olan şeyler..
Burada Allah korusun birinde bir şey çıksa yangına körükle gidilecekmiş gibi bir hava seziyorum. Hiç iyi bir gidişat değil.
Aşırı korku ve endişe sahibi anne adayları psikolojik yardım almalılar. Zira bu davranış ileride bebeğe karşı aşırı korumacı bir ebeveynliğe dönüşüyor.
Bazen problem arayan üyeye öyle şeyler getirme aklına diye naif yaklaşıyorum ama içimden de sinirleniyorum. İnsan sürekli böyle kötü durumu senaryolarıyla neden yaşayıp kendine eziyet eder diyorum..
Her şey Allah'tan. Allah bana neyi yazdıysa onu yaşayacağım. Bir saat sonra ne olacağımız belli değil.
Ve şu çevre baskısına artık koca bir s..tir çekilmesi gerek. Bir kadının doğurganlığına, kaçıncıyı doğurduğuna, ne cinsiyette doğurduğuna kimsenin laf etmeye hakkı yok. Kim olursa olsun laf söylemekten susturmaktan çekinmeyin. Aşın artık bunları..
Seninle tamamen aynı fikirdeyim ama bazen insanın elinde olmuyor öyle şeyler. Benim de 3. Çocuğum ilk defa endişe duymaya başladım. Kaybı olanların endişe duyması normal bence. Üstelik bu dönemde kötü şeyler duyuyoruz. Biz yine iyiyi çağıralım kendimize, mutlu şeylerden bahsedelim, cinsiyet muhabbetleri, alışveriş derken havamız değişir nasılsa
Evet ben etkilendim meselaHerşeyin fazlası zarar onu demek istiyorum ben de. Diğer kişileri de etkilediğini bilmek düşünmek gerek..
Ben de ilk gebeliğimde kürtaj oldum. İkinciye hamile kalınca hep temkinli yaklaştım hiç çok sevinç gösteremedim. Ama hiç aklıma ya bu kontrolde şöyle olursa ya şurasında bu olursa diye düşünmedim yazmadım.
Hatta ogluma hamileyken ilk haftalar kanama yaşadım bu da gelişmedi derken sağlam olduğunu gördüm ağladım. Gebelikte herşey olası. Ve kişilerin yapacağı yok. Herşey Allah'tan..
Bu psikolojiyle yaşamak gerçekten zor. O yüzden diyorum psikolojik destek almalılar diye. Çünkü lohusalığı ve anneliğin neler hissettirdiğini de biliyorum. Böyle şeyler katlanarak artar. Şu haftalar geçsin rahatlarım demek kendini kandırmaktır ancak..
Sabahları armut gibiKizlar karnınız çıkmaya başladı mı? Ya da dokununca bir sertlik falan hissediyor musunuz ? Benim karnım cikmadi zaten kiloluyum belki ondan ve çıksın istemiyorum. Kilo da alamıyorum. Deneyimli anneler ilerleyen zamanlarda iştahımız açılır mı yoksa böyle gider mi
Biraz küçük ölçekli bakalım mesela bu bulantılar ne zaman geçecekEvet ben etkilendim mesela
Aklıma olmayan şeyler gelmeye başladı artık.
Ki ben kesinlikle bu tarz şeyleri akışına bırakan biriyim
Kötüyü de çağırmamak gerek
Sürekli kötü düşünmek iyi değil.
Açıkçası sürekli kötü düşünen, aşırı endişeli olan kişiler pek belli etmese
Biz de etkilemeliyiz
İnsan ister istemez etkileniyor, sonucta suan hepimiz aynı yolda ilerliyoruz.
Zaten aşırı endişeli arkadaşların yazdığı mesajlara bakmayacağım
Ve cevap vermeyeceğim:))
Aklıma neler getiriyorsunuz yahu
Gerçekten kötüyü düşünürseniz kötü gelir.
Allah insani en çok endişe ettiği şeyle sınar kesinlikle unutmayın.
Ve her şey allahtan
Hem bir örnek vereceğim size; safiye soymanın engelli bir çocuğu var bilen bilir, doğuştan degil 30 yaşında kaza sonucu engelli kalmış. Ve engelliden ziyade zihinsel problemi de var gibi duruyor fiziksel olarak.
Bu yüzden lütfen çocuklarımız icin olmayan şeylerde endişe duyup kötüyü cağırmayalım.
Allah sağlıkla, sıhhate doğmayı ve yasamayı nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?