- 30 Mart 2020
- 7.896
- 15.754
- 248
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #12.201
Aaaa cahillik işteHamileyken sigorta yapan tek şirket var diye biliyorum.
Kız ben de aynı öyle uyku hali sinirlilik çok şükür başka belirti yok .Bazen olmamasına da insan takıyor .inşallah belirtiler başladıkça 3 ay geçtikçe güzel olucak Hersey.Ay kızlar negatif düşünceleri olanlar hakkında yazışmalar olmuş inşallah benden ötürü başlamamıştır çokta geri sayfalara dönüp bakamadım.
Ama dediğiniz gibi ilk 3 ay kritik dönem ben ara ara alevlenen bir rahatsızlık geçirdiğim ve ilaç içemediğim için biraz hassasım bir de yaş faktörüne biraz taktım gerçi 34-35 yaş nedir çoğu kadın artık bu yaşta doğuruyor ama insan ister istemez korkuyor özellikle de süpriz bir gebelik olunca zaten psikolojik olarak kabullenemiyorum bir de sorun çıkmasın bari derdindeyim.
Benim gebeliklerim aşırı belirtisiz geçtiği için de biraz tereddütlü oluyorum ben diğerleri de böyleydi ilk 2-3 hafta biraz uyku hali oluyor biraz göğüs acıması bunda extra koku hassasiyeti falan da vardı 7. Haftada bende belirti falan kalmıyor aslında iyi bir şey tabi şikayetsiz bir gebelik ama insan hep tereddütte kalıyor neden hiç belirti yok bişey mi oldu diye hareketleri hissetmeye başlayınca geçiyor tedirginlik.
Ben de ikili teste prosedür gözüyle bakıyordum mesela ama burada gördüm ki herkes iyice araştırma derdinde evet biraz insan telaş yapıyor okudukça ama bir yandan bilgileniyoruz ben sorun etmiyorum iyi kötü herşeyi paylaşabileceğimiz bir yer gibi görüyorum burayı lay lay lom geçmiyor hayat normalde de.
Yok estağfurullah olu mu öyle şey.Aaaa cahillik işte
Bende haftaya 12+3 gidicem zannediyorum.Benim bir hafta önden gidiyor gebeliğim şu an 12+6 gözüküyor söyledi bugün 100 de 99 dedi gördüm çıkıntısını bariz belliydi yerim onu yer yer teyzesigönlümden geçen oldu Allah hepimizin gönlündekini nasip etsin
Ben hiç bizde böyle adetler var mı bilmiyorum ama inşallah vardır.Kızlar biraz ortalığı karıştıralım mı
Öncelikle benim yaşadığım yerde beşiği kayınvalide alır. Doğum hediyesi de alır (altın bir takı, mesela şans kolyesi gibi)Anneanne para verir, anne adayı ihtiyacı doğrultusunda gerekenleri alır.
Bebek doğunca da babaanne ve anneanne, bebeğe birer tam altın takar.
Bizim şimdilik çok şükür iki taraftan da bir beklentimiz yok. İçlerinden ne geliyorsa onu yaparlar, yapmasalar da sorun değil
Sizin yaşadığınız yerlerde böyle adetler var mı? Tecrübeli anneler, aileleriniz maddi yönden destek oldu mu?
Canım ben sana özelden sayfayı attım. Ordan kendin de hesaplayabiliyorsun. Telefonla arayıp da bilgi alabiliyorsun. Ben önce arayıp konuştum. Sonra internetten kendim alımı yaptım. Hemen poliçeleri mail olarak yolladılar.Favorilerime ekledim canim suan başım çatlıyor kendime gelince detaylı bakacağım insallah sigorta nin tam adı nedir benzeri olmasın tam doğru yeri bilip numarasını sitelerinden bulup arayayım inşallah çok sagol canim ya valla
Hayırlı olsun .Rabbim analı babalı büyütsün.Çoğunluk erkek olucak bu gruptaMerci tatlım güzel yazdım dimiçokkkk mutluyum oğlum geliyor
Kayınvalidem için bebeğimiz ilk torun. Üstelik iki kimyasal üzerine geliyor. Bence boş durmazBen hiç bizde böyle adetler var mı bilmiyorum ama inşallah vardır.
Canım bende bilmiyordum araştırmadan önce bir yerde 3 şirket var demişler ama ben onları aradım yapmiyorlarmis. Bir tek demir sigorta 2 can vardı yapılabilecek.Aaaa cahillik işte
Ben dogum yaptığım da kv bilezik annemler tam altı takmisti ama şimdi bu fiyatlar ile ne olur bilmiyorumKızlar biraz ortalığı karıştıralım mı
Öncelikle benim yaşadığım yerde beşiği kayınvalide alır. Doğum hediyesi de alır (altın bir takı, mesela şans kolyesi gibi)Anneanne para verir, anne adayı ihtiyacı doğrultusunda gerekenleri alır.
Bebek doğunca da babaanne ve anneanne, bebeğe birer tam altın takar.
Bizim şimdilik çok şükür iki taraftan da bir beklentimiz yok. İçlerinden ne geliyorsa onu yaparlar, yapmasalar da sorun değil
Sizin yaşadığınız yerlerde böyle adetler var mı? Tecrübeli anneler, aileleriniz maddi yönden destek oldu mu?
Bilezik miBen dogum yaptığım da kv bilezik annemler tam altı takmisti ama şimdi bu fiyatlar ile ne olur bilmiyorum
Rica etsem link atabilir misiniz bende almak istiyorum ama çok kararsızımBu arada bebişe biberon aldım ilk kızımda avent kullanmıştım ucu baya sertti anne memesiyle pek alakası yoktu nitekim sütüm de çok az olunca biberona alıştı mama ile büyüdü ikinci asla biberon kabul etmedi hep emdi ama işte sütüm pek yaramadı zayıf bir bebekti ek gıdaya başlayana kadar. Bunda mama takviyesine kararlıyım çünkü benim sütten pek hayır olmadığını biliyorum sürekli kucağımda bebekle oturma lüksüm de yok artık.
Bu kez lansinoh un biberonunu aldım rengi lacivert mor arası bişey kıza da olur erkeğe de bence çok önemli değil. Ucu baya anne memesi gibi geldi bana trendyoldan aldım yorumlara baktım iyiydi. 1 tane bulunsun dedim sonra duruma göre yine alırım.
Benim 4 yeğenim var ama annem babam ne yaptı hiç bilmiyorum. Eşimin ailesinde ilk çocuk olacak inşallah. Onlardan taraf da bir bilgim yok. Ama yardım ederlerse çok makbule geçer.Kayınvalidem için bebeğimiz ilk torun. Üstelik iki kimyasal üzerine geliyor. Bence boş durmazyani inşallah
Annemler için ikinci, bir yeğenim varAbimlere para,doğum hediyesi (yengeme kolye) ve bebeğe altın verdikleri için aynısını bana da yaparlar diye düşünüyorum.
Ki tekrar söylüyorum önemli değil, sonra linç yemeyeyim boşunaSadece merak ettiğim için sorayım, hem de eğlenceli-kritik bir konuya gireyim dedim
Sonuçta her yerde adetler farklı
Bilezik miİnşallah bir tane daha takarlar
Kesinlikle öyle. Altın belki pahalı olur ama beşik, dolap, bebek arabası falan çok iş görürBenim 4 yeğenim var ama annem babam ne yaptı hiç bilmiyorum. Eşimin ailesinde ilk çocuk olacak inşallah. Onlardan taraf da bir bilgim yok. Ama yardım ederlerse çok makbule geçer.Malum ülkenin durumu, fiyatlar almış başını gitmiş ve gitmeye de devam edecek. Allah maddi manevi güç kuvvet versin.
Kiz zavalli anneanneye yazık olmuşBizim oralardada.Beşik ,bebek arabası babaanneye ,Geri kalan çoğu anneanneye düşer.Özellikle ilk çocuğa cumhuriyet mecburi.2.bebekte biraz üst baş alırlar ,çeyrek felan takarlar durumu iyiyse daha fazlada olabiliyor.
Ben de babaanneye bir araba da mı aldırsamBizim oralardada.Beşik ,bebek arabası babaanneye ,Geri kalan çoğu anneanneye düşer.Özellikle ilk çocuğa cumhuriyet mecburi.2.bebekte biraz üst baş alırlar ,çeyrek felan takarlar durumu iyiyse daha fazlada olabiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?