- 22 Eylül 2021
- 986
- 1.990
- 33
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #12.661
Korkma kuzum aynısı bende dr oldu 2 gün önce acile gittm hatta icim rahat etmedi kalbini ferah tut ❤
Ama aklıma şey geldi adet günü geldiği için mi aceba sanırım boyle bisey duymuştum ne kadar doğru bilmiyorm ama doğuma kadar her adet dönemi ufak ağrı olurmuş
Geçmiş olsun canım, rahat etmessen doktora git istersen. Ben bişi olucağını sanmıyorum ama için rahat eder. Benimde kadık ağrım yok ama, bel ağrım çok var, rahiö genişledikçe ağrı oluyomuş öyle okudum
Çok geçmiş olsun yordun mu kendini acaba. Dinlen ağır işten uzak dur
Ayakta çok kaldıysan olabiliyor, dinlen, yarına geçmezse dr a gidersin istersen.
Toplu cevap vereyim dedim.. ❤ İyi ki varsınız kızlar teşekkür ederim iyi dilekleriniz ve yorum yazdığınız için.. Bugün iyiyim. Dün gece ağrılardan uyuyamadım bugün de gece uyumadığım için öğlene kadar uyumuşum.. Ağrılarım geçti sanırım dediğiniz gibi büyüdüğü için böyle minik yordu beni gece geceCanım benimde bugün kasıklarım ve belim agrio korktum ama buyuyo bebiş senle aynıydi günümüz sanırım ondan görünce diyim dedim benimde bugün ağridi baya çarşamba gitcem Dr bakalım sorcam normal dio başlarda agrio diodum uzun zamandir olmamış ti ama
Çok tuhaf ya, uygulamada Anadolu yakasındam bulabildim Avrupa yakası ne mümkün zaten. Onda da ikili test ve detaylı ultrason hizmeti verilmemektedir yazıyor. Yemin ediyorum bu sağlık için boşu boşuna vergi ödüyoruz.Hergun saat 4 te yenı randevu acılıyor ben 182 den degılde tam 4 te mhrs uygulamasına girdim ve perinatoloji (riskli gebe ) yazıyordu tam emin olamadım ama randevu aldım yinede sonra aynı hastanede normal randevum vardı doktoruma sordum bu sekılde randevu aldım olurmu dıye oda bazı riskli gebe bölümü sadece risklilere bakar ikili yapmaz sen bir sor dedi bende randevu aldıgım dr nın odasına gıttım sordum oda 14 haftayı gecmesse yaparız ıkılı sorun olmaz dedı birde sanırım her hastanede bulmak kolay degıl maalesf ben oglumdayken baska hastaneye randevu almıstım üsküdarda onun icin gunlerce ugrasmıstım hatırlıyorum ama suanki aldgm hastanede hemen hemen hergun yenı randevu acılıyor
Merhaba arkadaşlar 9 haftalık hamileyim fakat bugün doktora gittim 5 hafta 5 günlük gebelik görünüyor. Adetim düzenlidir geç dollenmede değil sanırım çünkü 5 haftalıkta kalmış doktor sağlıksız gebelik kürtaj dedi yaşayan var mı beklemeli miyim? Ne yapmalıyım
Burcu gelinleoparlı fln evi haftaya direk anlarsın zaten
Uygulamadan direk randevu alınamıyor yani benim gttiğim hastane için öyle en azından.kadın doğum randevusuna gttim önce 10+0 iken ordaki doktor yeşil kartmı ne açması gerekiyormuş perinatolojiden randevu alınabilmesi için açtı onu ben aynı gün randevu aldım 11+5 için.doktorda o hafta al demişti zaten.zorlanmadım yani biraz da gidilen hastanenin vs prosedürünü bilmek gerekiyor sanırım.yaptıran bir tanıdğım vardı o yönlendirdi beni çok rahat aldım.avrupa yakasından ist.şehir hastanesinden.hatta aldığım gün burayada yazmıştım tüm detaylarıyla almak isteyen olursa diye ama herkes görmemiştir tabiki.Çok tuhaf ya, uygulamada Anadolu yakasındam bulabildim Avrupa yakası ne mümkün zaten. Onda da ikili test ve detaylı ultrason hizmeti verilmemektedir yazıyor. Yemin ediyorum bu sağlık için boşu boşuna vergi ödüyoruz.
Hic deme bende gitrigimde bi surprizle karsilasackmis gibi hissediyorum artik cunku benimkide rahmin tersinde biyerdeydi konum olarak net görünmüyordu 2 haftafirda girmiyorum haftaya persembe belli olur artikGrupda 2 gündür hep kötü haberler var yeminle moralim psikolojim bozulduDaha çok edişelenmeye başladım, 1 hafta kontrole gidene kadar zaman geçmez bana, zaten hamilelik daha çok duygusallık yapıyor, okudukça üzülüp ağlıyorum
Şöyleki her hastanenin prosedürü aynı olmayabiliyor sanırım, bundan bağımsız sizde istanbuldasınız gördüğüm kadarıyla.ben çam sakura sehir hastanesine normal kadın doğuma gttim 10+0 iken bana yeşil kart mı ne açdı sisteminden perinatoloji bölümünden randevu alalbilmem için o bölüm yapıyor ikili testi dedi.ondan öncesinde perinatolojiden randevu alamamıştım sevk etmesi gerekiyor yani.aynı gün 11+5 için randevu aldım. 11+0 ile 13+6 arası yapılabiliyormuş ikili test ama çok geç zamana kalmayın deniliyor.sizin gttiğiniz hastane prosedürü aynımıdır bilemiyorum bir arayıp bilgi alın isterseniz.Kızlar ikili test için bilgisi olanlar bana dönebilir miii ? Devlette randevu buldum kadın doğum polikliniği - ikili test 11-14 hafta arası fakat 13+3 e denk geliyor tarih... Acaba o gün gittiğimde hemen o gün test yaparlar mı yoksa doktor ileri bir tarihe tekrar test için randevu mu verir ? Kafama takıldı.. Randevu aldım ama sormak istedim. Doktorum da o gün test yapacaklar mı 13haftayı geçmesin dedi.
Valla hep bi korku içimizde analık yükleniyor galibaHic deme bende gitrigimde bi surprizle karsilasackmis gibi hissediyorum artik cunku benimkide rahmin tersinde biyerdeydi konum olarak net görünmüyordu 2 haftafirda girmiyorum haftaya persembe belli olur artik
Oyle konuşmuyorum pek ekli sadeceBen bu tür programlara katılma motivasyonlarını merak ediyorum.
Ne diyor mesela? Hiç neden diye sordun mu? Amaç sadece ev eşya göstermek mi?
Gerçi onu da anlamam ya neyse
Onu bilmiyordum ilaçla dusurulse daha iyi tabi zaten düşük yapacaksın diyor iki doktorda kanama var köşede dediler. İnşallah benimde hayırlısıyla sonraki sağlıklı olurİlk gebeliğimde yaşadım. Gelişmemişti. 9 haftalık olması gerekirken 6 haftalıktı. Kalp atışı yoktu. Kürtaj oldum. 3 ay korunup sonra oğluma hamile kaldım.
Belki ilaçla düşürtebilirdim. Ama doktor alınması lazım deyince tecrübesizliğime geldi..
İstersen 1-2 gün daha bekle kanama başlayabilir. İlaçla düşürülebilir doktora sor. İllaki kürtaj şart değil galiba..
ikili test için de bir şey yazmak istiyorum. ben normalde yaptırmayacaktım hep söyledim. çünkü bir sey çıksa bir müdahalede bulunmam diye.
ama doktor sadece bebek açısından bakma, her zaman da 2. bir göz iyidir dedi. başka bir gebenin rahmi besleyen damarlarının dirençli olduğunu gördük ve ona göre bir tedaviye başladık aslında anne açısından da önemli dedi. zaten doktorum diğer tarama testlerini istemiyormuş, ayrıntılı utrason istiyormuş sadece. bu konuda da hem fikiriz kendisi ile.
ikili tarama hakkında söyledikleri kafama yattı, yaptıracağım .
Anladım teşekkür ederim, görmemişim sanırım. 28ine kadın doğumdan randevum var, bunun için gideceğim umarım doktor sıkıntı çıkartmaz.Uygulamadan direk randevu alınamıyor yani benim gttiğim hastane için öyle en azından.kadın doğum randevusuna gttim önce 10+0 iken ordaki doktor yeşil kartmı ne açması gerekiyormuş perinatolojiden randevu alınabilmesi için açtı onu ben aynı gün randevu aldım 11+5 için.doktorda o hafta al demişti zaten.zorlanmadım yani biraz da gidilen hastanenin vs prosedürünü bilmek gerekiyor sanırım.yaptıran bir tanıdğım vardı o yönlendirdi beni çok rahat aldım.avrupa yakasından ist.şehir hastanesinden.hatta aldığım gün burayada yazmıştım tüm detaylarıyla almak isteyen olursa diye ama herkes görmemiştir tabiki.
İnşallah canım.Princess91 ben bunu yazmıştım dün. Ben bu sebeple yaptıracağım. Yoksa yaptırmayacaktım
Anladım teşekkür ederim, görmemişim sanırım. 28ine kadın doğumdan randevum var, bunun için gideceğim umarım doktor sıkıntı çıkartmaz.
Benim kendi doktorum yapıyor. Doktorun eğitimi varsa bu konuda yapıyor.Benim özeldeki doktorum yaptırıp sonucunu at bana dedı hatta randevuları cok dolu oldugu icin randevu istedim hemen birdahaki aya ama gerk yok ikili yaptır sonuc at ona gore tarıh ayarlaylm dedı kendısı yapsa ben yapıcam ıkılıyı demezmi aynı zmanda devletede gıdıyorum testler icin nezman gitsem doktor ikili test için perinatoloji bölümüne randevu al dedı aldım bir onceki hamileligimdede perinatoloji de yaptırdım bilmiyorum belki bazı kadın dogum uzmanı yapıyordur bazısı yapmıyordur ben yapanı duymadım hic ama doktorunuz ben yapacagım dedıyse hic bi sorun yok ne guzel
Bu çok önemli bir konu. Aslında büyük hastanelerin var. Tobb, güven, acıbadem, koru ve memorialda yenidogan yoğun bakım katı var. Doğum yapınca gerekirse ayrilmiyorsun. Hatta bebekle anneme buluşma imkanı veriyor memorial. Medicalparkta yoktu ama açılacak diye duymuştum arayıp sormak gerek. Diğer özelelrde yok mesela lokman hekim 19 mayıs ortadogu liv de. Umarım gerekmez ama gerekirse bile çok önemli bir konu. Bu hastanelerde doğum paketleri var arastirabilirsin. Bide randevu bulabilirsen gazı ya da hacettepe 10 haftaya kadar kabul ediyor sonrasında istesen bile gidemezsin ben kayıt açtım her ihtimale karşı.Arkadaşlar Ankara da yaşayanlar için söylüyorum ya sigorta ya doğum paketi almayı düşünüyorum çünkü devlet hastaneleri ilgisiz özele de paket sigorta olmadan gücümüz yetmez çok pahalıya geliyor ancak bi iki hastanenin YENI DOĞAN YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ yokmuş bence bu önemli Allah korusun doğum esnasında su yutar vb böyle olunca bebeği ambulans ile başka hastaneye yolluyorlarmis bence yogun bakımı olmalı bebek için önemli yani sizin fikriniz ne ??
Ankara da olan arkadaşlar hangi özel hastaneye gidiyorsunuz acaba yılbaşından önce paket alalım diyorum yılbaşında zam gelecekmiş??? Bilgi verirseniz çok sevinirim
Grupda 2 gündür hep kötü haberler var yeminle moralim psikolojim bozulduDaha çok edişelenmeye başladım, 1 hafta kontrole gidene kadar zaman geçmez bana, zaten hamilelik daha çok duygusallık yapıyor, okudukça üzülüp ağlıyorum
Etkilenmemek mümkün değil ama şöyle bir durum var. Her gebelik ilerleyemebiliyor. Bazen çok başında bazen ileri haftalarda. Bu ancak endişe veriyor insana. Her an baksak hergun gitsek doktora sonuç değişmeyecek. En olumluyu düşünüyorum enerjimi dağıtmıyorum.Hic deme bende gitrigimde bi surprizle karsilasackmis gibi hissediyorum artik cunku benimkide rahmin tersinde biyerdeydi konum olarak net görünmüyordu 2 haftafirda girmiyorum haftaya persembe belli olur artik
Onu bilmiyordum ilaçla dusurulse daha iyi tabi zaten düşük yapacaksın diyor iki doktorda kanama var köşede dediler. İnşallah benimde hayırlısıyla sonraki sağlıklı olur
Benim kendi doktorum yapıyor. Doktorun eğitimi varsa bu konuda yapıyor.
Teşekkür ederim, inşallah iyi olur sonucuYani eğer dedikleri gibi gelişmemişse düşer. Sonra kontrolde zaten parça kalmış mı belli olur. Bir de reglin düzene girmesini beklemen gerekiyor. Rahim duvarının eski haline dönmesi için beklemek daha iyi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?