Transfer öncesinde yasak olduğunu öğrenmem iyi oldu yalnız 2 gündür falan zaten yapmadık ama salıya kadar yapmıyim yine o zamanTransfer hazırlıklarına başlandığında yasak başlıyor enfeksiyon yada sperm kalıntısına karşı sonra da devam biz 12. haftadayız daha yasak devamherhalde 3 ay bitiminde kaldırırlar bir sıkıntı yoksa ama bizim ikiz olduğu için 26 yada 28de tekrar geri gelir diye düşünüyorum kasılma ve açılmaya karşı.
Bize açıklayan hemşire bu şekilde anlatmıştı, ayyy çok az kaldı yaaaa salıya. Heyecan nasıl?Transfer öncesinde yasak olduğunu öğrenmem iyi oldu yalnız 2 gündür falan zaten yapmadık ama salıya kadar yapmıyim yine o zaman
Bize tüm yollar kapalıTransfer hazırlıklarına başlandığında yasak başlıyor enfeksiyon yada sperm kalıntısına karşı sonra da devam biz 12. haftadayız daha yasak devamherhalde 3 ay bitiminde kaldırırlar bir sıkıntı yoksa ama bizim ikiz olduğu için 26 yada 28de tekrar geri gelir diye düşünüyorum kasılma ve açılmaya karşı.
Beynim durmuş gibi bakıyorum ama algılamıyorum hiçbir şeyi heyecanlıyım fazlacaBize açıklayan hemşire bu şekilde anlatmıştı, ayyy çok az kaldı yaaaa salıya. Heyecan nasıl?
İlaçlara devam ettiğin sürece adet olman mümkün değil canım tedirgin olma lütfenmerhaba kızlar, transferin 8. günü, dün çok adet sancım vardı, bugünde hafif var gibi, böyle olunca umitsizliğe kapılıyorum, sonumuz hayırlı olsun inşallah, yüzümüz gülsün
Bana direk tüp bebek merkezi 12 hafta yasak demişti transfer olduğu gün. 12.haftayı geçtiğimde de takibimi yapan doktor ilişki kesinlikle yasak dedi hala kanama bölgem duruyor o yüzden olabilir. İkiz olduğu için de olabilir. Hiç sorgulamıyorum çünkü her an bişey olacak korkusuyla yaşadığımız için ilişkiye cesaret edemem sanırım. Son güne kadar ilişkinize devam edin hanımlar prezervatif kullanın enfeksiyon riski olmasın sonra o günler çok geçmişte kalabiliyortransferden sonra cinsel ilişki yasak mı? bununla ilgili bişey söylediler mi? internette 10 gün ve eğer gebelik olursa 1-2 ay yasak diyor. Aşağıdaki şekilde...
Transfer gerçekleştikten 7 ila 10 gün sonrasına kadar cinsel ilişkiden uzak durulması, hamileliği her türlü riskten ve tehlikeden korumanıza yardımcı olur.
İşlemin başarıyla sonuçlanması ve anne adayının tüp bebek tedavisinden sonra hamile kalması durumunda ise cinsel ilişki için 4 ila 5 hafta kadar beklenebilir. Pek çok uzman hekim, cinsel ilişkinin gerçekleşebilmesi için bebeğin kalp atışlarının ultrason muayenesi ile saptanmasını bekler.
Eğer anne adayının düşük yapma riski yüksekse, gebeliğin ilk üç ayı (birinci trimester) boyunca cinsel ilişkinin sınırlı bir şekilde yaşanması istenebilir. Birinci trimester dönemi, tüm gebeliklerde düşük riskinin en yüksek olduğu evredir. Bu nedenle, ilk üç aylık süreçte cinsel ilişkinin kısıtlı bir şekilde yaşanması, gebeliğin sağlığı açısından önem teşkil eder.
Yediklerime olabildiğince dikkat ediyorum ancak masa başı çalışıyorum doktorum da yarım saatten fazla yürüme dediği için de hareketsiz kaldım sanırım. Zaten biraz balık etliydim tüp bebeğe başlarken 66 kiloydum boyum 163. Pozitifi öğrendiğim zaten 70dim şimdi 12 haftalık olduk 73 kiloyumÇok mu aldın, yediklerine dikkat ediyor musun? Zaten tüp bebek ilaçlarıyla baştan +2-3 ile başladım benAllahtan pozitifi öğrendikten sonra henüz kilo almadım ama göbeğim çıktı
Merhaba hiç telaş yapma lütfen insallah pozitif haberin gelirmerhaba kızlar, transferin 8. günü, dün çok adet sancım vardı, bugünde hafif var gibi, böyle olunca umitsizliğe kapılıyorum, sonumuz hayırlı olsun inşallah, yüzümüz gülsün
O kısa süre de 99bin gün ve kez tatil yapmayı planlıyorum ve ayrıca tüm hazırlıkları bitirmeyi de hepsi nasıl olucak hiçbir fikrim yok tabiBize tüm yollar kapalıHer şey kısa süreli rahat olacak
Ben de hiç kilo almadım henüz ama bu hafta göbeğim çıktıÇok mu aldın, yediklerine dikkat ediyor musun? Zaten tüp bebek ilaçlarıyla baştan +2-3 ile başladım benAllahtan pozitifi öğrendikten sonra henüz kilo almadım ama göbeğim çıktı
Prezervatif iyi çözüm ama transfer e kadar en azındanBana direk tüp bebek merkezi 12 hafta yasak demişti transfer olduğu gün. 12.haftayı geçtiğimde de takibimi yapan doktor ilişki kesinlikle yasak dedi hala kanama bölgem duruyor o yüzden olabilir. İkiz olduğu için de olabilir. Hiç sorgulamıyorum çünkü her an bişey olacak korkusuyla yaşadığımız için ilişkiye cesaret edemem sanırım. Son güne kadar ilişkinize devam edin hanımlar prezervatif kullanın enfeksiyon riski olmasın sonra o günler çok geçmişte kalabiliyor
Ben o kısa sürede taşınmayı düşünüyorum Güneydoğudan Karadeniz’eO kısa süre de 99bin gün ve kez tatil yapmayı planlıyorum ve ayrıca tüm hazırlıkları bitirmeyi de hepsi nasıl olucak hiçbir fikrim yok tabisonra da koltuğa uzanıp amaaann sağlıklı olalım da gerisi hallolur diyorum
Yani bizi kandırıyorlarsa da yazıklar olsun onlaraBen o kısa sürede taşınmayı düşünüyorum Güneydoğudan Karadeniz’eİnşallah öyle bir kısa süre vardır.
Evet dualarınız benimle olsun. Mecbur olmasak hiç düşünmeyiz ama tayinimiz çıkıyor. Zaten hiç risk almayı düşünmüyoruz eşim beni aileme bırakacak Sinop’a kendisi dönüp halledecek herşeyi diye plan yapıyoruz tek düşüncem yolu çekebilecek miyim oluyor bi şekilde hallolacak inşallahYani bizi kandırıyorlarsa da yazıklar olsun onlarasenin az kaldı 16 da başlayacak, hazır mısın maratona? Yalnız taşınma hem de başka bir şehire çok güç, kuvvet ve sabır ve sonsuz enerji istiyor
Ben cesaret edemedim bişey yaptırmaya henüz
Gaz hepimizin sorunu galiba yaa şuan biraz daha iyiyim de başlarda fenaydımYediklerime olabildiğince dikkat ediyorum ancak masa başı çalışıyorum doktorum da yarım saatten fazla yürüme dediği için de hareketsiz kaldım sanırım. Zaten biraz balık etliydim tüp bebeğe başlarken 66 kiloydum boyum 163. Pozitifi öğrendiğim zaten 70dim şimdi 12 haftalık olduk 73 kiloyumkuru yemiş yiyorum duphaston içmeye devam ediyorum 13. Haftaya kadar içecekmişim iştahım da açıldı pilav falan da yemiyorum nolcak bilmiyorum benim de affedersin ama gazım var hamile kaldığımdan beri aşırı gazım var göbeğim falan hep çıkık semsert doktor doğal dedi oluyo dedi
Hahahah benle eşimi gördüm sanki biz de tatil planları ve hayalleri kuruyoruz bakalım. İnşallah sıkıntılı bir süreç olmaz da bu yazı rahat geçiririz. Haaa tabii bi de hazırlıkların da o arada bitmesi lazım dimiO kısa süre de 99bin gün ve kez tatil yapmayı planlıyorum ve ayrıca tüm hazırlıkları bitirmeyi de hepsi nasıl olucak hiçbir fikrim yok tabisonra da koltuğa uzanıp amaaann sağlıklı olalım da gerisi hallolur diyorum
Ben de hiç kilo almadım henüz ama bu hafta göbeğim çıktıBen zaten olmam gereken den kilolu hamile kaldım bence almamış olmak mutlu ediyor. Fakat ben sürekli yiyorum ve dikkat etme lüksüm genelde yok kendim pek bişey yapamadığım için ne varsa veya ne bulursam yiyorum sanırım hep aç gibiyim kısacası ve hareket etmiyorum tüm gün aynı koltuktayım Almamış olmama çok şaşırıyorum o yüzden. Belki zayıf olanlar daha hızlı alıyordur. Boyum 1.60 65kiloyum
Ben de çok korkuyorum kan versem bile sonuca nasıl bakıcam hiç bilmiyorum çok korkuyorumBen cesaret edemedim bişey yaptırmaya henüzYarın test günüm de yaptırabilir miyim bilmiyorum çok korku sardı beni
öyle mi diyorsun ayy inşallah canım valla tedirginlik varAdet sancısı gibi yaşayıp pozitif çıkan çok ya bence hiç tedirgin olma
rahatlatmaya çalışayım kendimi, inşallah sonuçlarımız iyi pozitif olsun aminİlaçlara devam ettiğin sürece adet olman mümkün değil canım tedirgin olma lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?