2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Ne güzel alistirmissiniz benim de hedefim bu yönde. Sınırlarını çizmeyi en ufak yaştan öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum. Aynı zamanda bilmiyorum fikriniz nedir canım ama, derdini anlatabilecek yaşa gelene kadar babaanne anneanne vs dahi olsa annenin olmadığı herhangi bir evde 1 gece dahi olsa kalmasına da karşıyım ve kesinlikle aksi bir durum olmadığı takdirde yapmayacağız.

Kızlar bebek arabası almadım hâlâ araştırıyorum kabin boy mu yoksa taravel sistem bebek arabası mı daha kullanışlı oluyor
Her ikisi de... 1,5 yaşında oğlum var kabinler in tam yatanı malesef piyasada yok. Puset hastane çıkışı ve Dr kontrollerinde çok iyi oluyor . Kabin tipler ise 1 yasa doğru ve sonrasında en erken pratik oluyor, bizde yeni kabin e geçiş yapıyoruz 1,5 yıl sonrası bu yuzden travel sistemimi satıyorum ama çok kurtaricim oldu, kışin özellikle ,

Kesinlikle çok güzel öğretmişsin

Biz dikkat edeceğiz. Onunda bir birey olduğunu, kararları olduğunu anlaması gerekiyor herkesin. Başka türlüsü çok zor. Allah korusun bu güvenlik konularının dışında da, özgür ne istediğini bilen bir birey olması için kesinlikle ve kesinlikle kararlarına saygı duyulması gerekiyor.

Eşimin ailesi tabiki sevebilir kucaklarına alabilir ama sonuçta oyuncak değil bu hijyen koşullarına uyulduğu takdirde istedikleri gibi oynayabilirler. Yabancılar mesela bu konuda bizden daha katılar. Sınırlarına fazlasıyla düşkünler ve bebeğin sağlığı açısından ilk birkaç ay bağışıklık sistemi kuvvetlenene kadar kimsenin gözünün yaşına bakmıyorlar. Ağız yoluyla bebeklere bulaşan bir sürü hastalık var. Bebeği kucağına alacak insanin kesinlikle ellerini yıkamak zorunda ben bilemem nereye dokundu neresini elledi tuvaletten çıkınca elini yıkadı mi.. yetişkin insanlarda bile tuvalet eğitimi eksik çok birey var maalesef.. dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Sadece esimin ailesi değil bu bütün aile akraba ve tanıdıklar için geçerli. Keşke ben küçükken dikkat etselerdi dediğim ne varsa çocuğumu ondan korumak aslında amacım. Bayramlarda büyük zoruyla bütün akrabanın elini öpmek sıkıştırılmak istemediğim halde ıslak ıslak öpülmek bunlar hep travma olarak kalmış.

Bizim insanımız gerçekten zorlaştırıyor işleri. Bak kaç yaşındayım. Minicik bir bebeği ne öpmüşlüğüm ne kucağıma almışlığım vardır. İzin verirse öperim, vermezse gık demem. Bazen bu kadar sarmaş dolaş olmakta beni gıcık ediyor. Birey yahu bebekte olsa bir canlı. Bunu anlamakta çok zorlanıyor bazıları.

Dokunarak seven bir insan mısın peki? Temas gösterir misin? Genelde bu konularda sıkıltırılan çocuklar sevgiyi göstermekte ve temas etmekte çok zorlanırken yetişkin haldeyken.

Bende kendime şöyle bir söz verdim. Başkası mutlu olsun diye evladımda travma yaratamam. Bir büyüğü onu oğlum öpmedi diye içerlemez ama onu zorlarsak evladımda bu travma kaçınılmaz şekilde oluşur. Hiç o riske giremem. Hergün onun ruhsal ve bedensel sağlığı için araştırma yapmaktan canım çıkıyor. Gelipte birisini mutlu edicem diye oğluşumu üzemem.

Merhabalar anneler yari yarıya Eylül ama ağustos olabilme ihtimali olan anneyim kendi kendime liste yapmaya çalışıyordum. Aklıma geldi bu gruba da bakayim diye ne kadar güzel hazırlanmış çok tesekkurler

Dokunarak seven bir insan mısın peki? Temas gösterir misin? Genelde bu konularda sıkıltırılan çocuklar sevgiyi göstermekte ve temas etmekte çok zorlanırken yetişkin haldeyken.
Sevgimi hem fiziksel hem sözlü olarak göstermekte zorluk çekerim eşimle bile bunu aşmam zaman aldı. Tensel temastan rahatsız olurum ve iğreti gelir. Doğru tahmin ettin

Merhabalar anneler yari yarıya Eylül ama ağustos olabilme ihtimali olan anneyim kendi kendime liste yapmaya çalışıyordum. Aklıma geldi bu gruba da bakayim diye ne kadar güzel hazırlanmış çok tesekkurler
Ağustosun aurası bambaşka bir giren çıkamıyor hoşgeldin aramıza. Sağlıkla mutlulukla gelsin bebiş

Sevgimi hem fiziksel hem sözlü olarak göstermekte zorluk çekerim eşimle bile bunu aşmam zaman aldı. Tensel temastan rahatsız olurum ve iğreti gelir. Doğru tahmin ettin
Canım hiç şaşmaz. Çünkü bilinçaltın bu zorlamayı şöyle kodladı: sevgi mutlu etmez, keyif vermez. Neyseki aşmışsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…