- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #36.681
ben devam 32+3'üm iyi hissediyorum devam etmek istedim.. bayram tatilini de geçirip ayrılcam inşallah 36. haftaya denk geliyorr32+1 de doğum iznine ayrıldık bundan sonra evde yatarak devam etcemmayrılan varmı işten....
Aynen sorma canim hepimizi farkli etkiledi. Bende yanma reflu vs yok ama gel görkı sag kolum bildigin şiş geceleri aziyor agrisi parmaklarin acisi.Ben dün gece asla uyuyamadım ya dön dön kalça kemiklerim yanlarım kopuyor. Bugün de uzanmaktan korkuyorum. Oturarak mı uyusam acaba diyorum artık. Belkş de doktora sormam gerek napsam diye. Uyandığımda yürümem bile etkilendi. Hepimizin ayrı bi yerine vurdu bu aylarda ağrılar
Aaa bakayim.festimm tesekkurler canimmCanım 2-3 sayfa önceydi herhalde egzersiz paylaştım. Hamilelikte karpal a iyi geliyormuş. Ben başlayacağım ona. Sende bir dene. Belki faydası olur sinirlerini açarsa rahatlatır.
12 6 12 7 genelde. Ama kahvaltidan 10 15 dk sonra olcersem 13 e cikiyor buyugu. Doktora dedm. Doktorda yemeklerden 1 saat sonra olcmelisin dedi. O yuzden oyle yapiyorum. Ama kesinlikle hamilelik oncesine gore yuksek. 10 5 10 6 ydi benim.Kızlar genel olarak tansiyonlariniz ortalama ne civarda seyrediyor.
Kaç haftaliksiniz .12 6 12 7 genelde. Ama kahvaltidan 10 15 dk sonra olcersem 13 e cikiyor buyugu. Doktora dedm. Doktorda yemeklerden 1 saat sonra olcmelisin dedi. O yuzden oyle yapiyorum. Ama kesinlikle hamilelik oncesine gore yuksek. 10 5 10 6 ydi benim.
31+5Kaç haftaliksiniz .
Bendee sürekli meyve yemek istiyoruumKızlar günde 10 öğün meyve yemek istiyorum kendimi durduramıyorummmm
pozitifimiz geçmiş olsun dışardaki şeyler hep tehlikeli ya baksana küçük adamları bile hasta etmişAy kızlar size demiştim ya ben ishaldim büyük oğlum alttan üstten gitti pazar günü diye. Bugün akşam duramaz oldum gaita testi verdim. Düşündüğüm gibi amip olmuşum duramadin acilde serum yedim geldim ama çok bir etkisi olmadı. Doktorum prebiyotik yazdı. İshal ilacı yazdı. Eve geldim ki küçük oğlum yatak döşek bırakmamış. Yarın izin alırım artık ona bakarım napim ay çok fena oldum ailecek. Tavuk dürüm bizi böyle yaptı yemeyin kızlar doğuma kadar...onlar istifra edip rahatladi ben onu da yapamadım dönüp duruyor midem
Çok geçmiş olsun dışardan yememeye çalışsak da mecbur yiyoruz işteAy kızlar size demiştim ya ben ishaldim büyük oğlum alttan üstten gitti pazar günü diye. Bugün akşam duramaz oldum gaita testi verdim. Düşündüğüm gibi amip olmuşum duramadin acilde serum yedim geldim ama çok bir etkisi olmadı. Doktorum prebiyotik yazdı. İshal ilacı yazdı. Eve geldim ki küçük oğlum yatak döşek bırakmamış. Yarın izin alırım artık ona bakarım napim ay çok fena oldum ailecek. Tavuk dürüm bizi böyle yaptı yemeyin kızlar doğuma kadar...onlar istifra edip rahatladi ben onu da yapamadım dönüp duruyor midem
Dreamsi stresten erken doğurtucaklar arkadaşım. Haftasonu kötü bir olay yaşadık. Şöyle özet geçiyim annemlerin sitesinden kiralık ev bakıyorduk annem ben işe dönünce çocuklara bakıcaktı bende ona haftada iki gün temizlikçi tutucaktım tüm planlar bu şekildeydi. Şu an bile aramızda araçla 10 dklık mesafe var ama babam asla elini taşın altına koymadığı için anneni getiririm götürürüm demiyordu bizde sırf zahmet olmasın diye kendi evimizin üstüne ayda 5-6 bin daha fazla vererek kiraya çıkıcaktık ta ki pazar gününe kadar. Pazar kahvaltıya geldik ve babam birden annene iki çocuk yıkılmaz dedi. 2 çocuk yıkmıcam zaten temizlik için birilerini tutucaz dedim o da yetmez bakıcı da şart dedi. Bunların toplamı zaten benim maaşıma denk geliyor doğumuma 1 ay kala bu muhabbetin dönmesi benim yıkımıma sebep verdi. Çünkü işe başlamayı geçtim doğumdan sonra bile annem gelir kalırım ya da baban getirir demiyor iki çocuğu alıp bizde kalırsınız diyor. Lohusa dönemimde 2 bebekle babaevinde olmak istemedim çünkü babam emekli ve sürekli evde. Bu tavırları çok zoruma gitti ve artık isteselerde baktıramayız diye başka bir yola giriştik. Şimdi 2 gündür kayınvalidemlerin oradan ev bakıyoruz. Kayınvalidem yalnız kalıyor en azından evde bekleyeni yok bakıcı tutsam bile gün içinde o gelip dolaşabilir gözümüz arkada kalmaz diye. Açıkçası onların yaşadığı yeri daha çok seviyorum Selimpaşada yaşıyorlar tam yazlık kesim sessiz sakin. Başından beri orayı istiyordum ama annemler biz bakarız bizden uzağa gitmeyin dediler diye istemediğim bir yerde oturuyordum. Dün Selimpaşadan apar topar bir yer bulduk akşam baktık eve kiralık değil satılık artık fiyatta pazarlık yapıcaklar kendi evimizi satıp oraya yerleşmeye çalışacağız zaten karnım burnumda 1 ay içinde bunlar nasıl çözülecek nasıl yerleşeceğim hiç bilmiyorum gerim gerim geriliyorum. Keşke başında planlarımı yapabilmeme müsade etmiş olsalardı ondan çok fazla kafam yerinde değil. Tabi şimdi de kendi ailem ister istemez o tarafa taşınacağım diye tavırlılar :)
Benim hep 9 a 6 çıkıyordu canım şimdi ölçtüm 8 e 5 çıktı sürekli düşük hiç yükselmiyorKızlar genel olarak tansiyonlariniz ortalama ne civarda seyrediyor.
Ahh canim ya...ne diyeyim. Kendi ailenden bunu görmen çok kırıcı olmuş. Keske baştan tavirlarini net belli etselermiş. Zorlar tabikide ama söyle yapcan canim. Tutcan 2 kadin. Evi guzel temizlet.yerlesiminede yardima kizkardesn veya kayinvaliden yardima.gelir eşin felan halledersnz. Ama seni böyle üzmelerine çok üzüldüm....Dreamsi stresten erken doğurtucaklar arkadaşım. Haftasonu kötü bir olay yaşadık. Şöyle özet geçiyim annemlerin sitesinden kiralık ev bakıyorduk annem ben işe dönünce çocuklara bakıcaktı bende ona haftada iki gün temizlikçi tutucaktım tüm planlar bu şekildeydi. Şu an bile aramızda araçla 10 dklık mesafe var ama babam asla elini taşın altına koymadığı için anneni getiririm götürürüm demiyordu bizde sırf zahmet olmasın diye kendi evimizin üstüne ayda 5-6 bin daha fazla vererek kiraya çıkıcaktık ta ki pazar gününe kadar. Pazar kahvaltıya geldik ve babam birden annene iki çocuk yıkılmaz dedi. 2 çocuk yıkmıcam zaten temizlik için birilerini tutucaz dedim o da yetmez bakıcı da şart dedi. Bunların toplamı zaten benim maaşıma denk geliyor doğumuma 1 ay kala bu muhabbetin dönmesi benim yıkımıma sebep verdi. Çünkü işe başlamayı geçtim doğumdan sonra bile annem gelir kalırım ya da baban getirir demiyor iki çocuğu alıp bizde kalırsınız diyor. Lohusa dönemimde 2 bebekle babaevinde olmak istemedim çünkü babam emekli ve sürekli evde. Bu tavırları çok zoruma gitti ve artık isteselerde baktıramayız diye başka bir yola giriştik. Şimdi 2 gündür kayınvalidemlerin oradan ev bakıyoruz. Kayınvalidem yalnız kalıyor en azından evde bekleyeni yok bakıcı tutsam bile gün içinde o gelip dolaşabilir gözümüz arkada kalmaz diye. Açıkçası onların yaşadığı yeri daha çok seviyorum Selimpaşada yaşıyorlar tam yazlık kesim sessiz sakin. Başından beri orayı istiyordum ama annemler biz bakarız bizden uzağa gitmeyin dediler diye istemediğim bir yerde oturuyordum. Dün Selimpaşadan apar topar bir yer bulduk akşam baktık eve kiralık değil satılık artık fiyatta pazarlık yapıcaklar kendi evimizi satıp oraya yerleşmeye çalışacağız zaten karnım burnumda 1 ay içinde bunlar nasıl çözülecek nasıl yerleşeceğim hiç bilmiyorum gerim gerim geriliyorum. Keşke başında planlarımı yapabilmeme müsade etmiş olsalardı ondan çok fazla kafam yerinde değil. Tabi şimdi de kendi ailem ister istemez o tarafa taşınacağım diye tavırlılar :)
Ya yerden göğe kadar haklısın da şu an için taşınmak senin için çok zor olacak. Bebekler doğunca da her şey değişebilir annen ve baban ikizleri görünce kimseye bırakamayabilir. İşe dönmeye yakın ev işini tekrar değerlendirseniz olmaz mı?Dreamsi stresten erken doğurtucaklar arkadaşım. Haftasonu kötü bir olay yaşadık. Şöyle özet geçiyim annemlerin sitesinden kiralık ev bakıyorduk annem ben işe dönünce çocuklara bakıcaktı bende ona haftada iki gün temizlikçi tutucaktım tüm planlar bu şekildeydi. Şu an bile aramızda araçla 10 dklık mesafe var ama babam asla elini taşın altına koymadığı için anneni getiririm götürürüm demiyordu bizde sırf zahmet olmasın diye kendi evimizin üstüne ayda 5-6 bin daha fazla vererek kiraya çıkıcaktık ta ki pazar gününe kadar. Pazar kahvaltıya geldik ve babam birden annene iki çocuk yıkılmaz dedi. 2 çocuk yıkmıcam zaten temizlik için birilerini tutucaz dedim o da yetmez bakıcı da şart dedi. Bunların toplamı zaten benim maaşıma denk geliyor doğumuma 1 ay kala bu muhabbetin dönmesi benim yıkımıma sebep verdi. Çünkü işe başlamayı geçtim doğumdan sonra bile annem gelir kalırım ya da baban getirir demiyor iki çocuğu alıp bizde kalırsınız diyor. Lohusa dönemimde 2 bebekle babaevinde olmak istemedim çünkü babam emekli ve sürekli evde. Bu tavırları çok zoruma gitti ve artık isteselerde baktıramayız diye başka bir yola giriştik. Şimdi 2 gündür kayınvalidemlerin oradan ev bakıyoruz. Kayınvalidem yalnız kalıyor en azından evde bekleyeni yok bakıcı tutsam bile gün içinde o gelip dolaşabilir gözümüz arkada kalmaz diye. Açıkçası onların yaşadığı yeri daha çok seviyorum Selimpaşada yaşıyorlar tam yazlık kesim sessiz sakin. Başından beri orayı istiyordum ama annemler biz bakarız bizden uzağa gitmeyin dediler diye istemediğim bir yerde oturuyordum. Dün Selimpaşadan apar topar bir yer bulduk akşam baktık eve kiralık değil satılık artık fiyatta pazarlık yapıcaklar kendi evimizi satıp oraya yerleşmeye çalışacağız zaten karnım burnumda 1 ay içinde bunlar nasıl çözülecek nasıl yerleşeceğim hiç bilmiyorum gerim gerim geriliyorum. Keşke başında planlarımı yapabilmeme müsade etmiş olsalardı ondan çok fazla kafam yerinde değil. Tabi şimdi de kendi ailem ister istemez o tarafa taşınacağım diye tavırlılar :)
Hepimizin farkli endise ve korkulari var...Allah. seninde yardimcin olsun yalnizlik zor.haklisin. keske tatil islerini o doneme denk getirmeselermis.Ne güzel herkez doğumda hastanede kalabalık olacak.
Benim ilk doğumda sadece annem vardı korona döneminde doğum yaptığım için sadece bir kişi seçme hakkım vardı annemi almıştım. Şimdi de çok yalnız olacağım burda annemden birde konu komşudan başka kimsem yok annem 4temmuz Bulgaristana tatile gidecek kızkardeşimle 24 temmuz da geri gelecek ve ben yalnız kalacağim eşim sabah 9 gibi işe çıkıyor akşam 7 buçuk geliyor kardeşim desen ayni çalışıyor zaten 15km uzak başka kasabada yaşıyor.
Nasıl korkuyorum 3 ağustost doğması lazım ya erken gelirse gün içinde kızımla yalnızken ağrım olursa,suyum gelirse falan diye çok endişeliyim ambulansı ararım ama kızımı kime bırakacağım hiç bilmiyorum.
Anneannem üzülülüyor kendisi ameliyat geçirdi gelemiyor 500 km uzakta çok zor olacak benim için kızımı baka kimse olmayacak hastanede 3 gün kalsam kızımı kim besleyecek kim doyuracak babası kız olduğu için yıkamasını beceremiyor dokunamıyor zaten mecbur kalmadı sürece de altını değiştirmez.
Eğer yalnızken doğuma gidersem ya ilk 24 saati doldurul imza atıp çıkacağım ya da ilk 3/5 saati doldurup çıkacağım herşey duruma bağlı olacak yalnızlıkta çok kotu malaesef
9-5 ya da 9-6 cikiyor hepKızlar genel olarak tansiyonlariniz ortalama ne civarda seyrediyor.
Merhaba canım, 40 gün çok kez dışarı çıkılıyor, sağlık ocağı ve rutin hastane muayeneleri, göz muayenesi, kalça ultrosonu var, hastane ortamında bir şekilde kalabalığa karışmak gerekecek..Ben aslında o 40 günün anne için önemli olduğunu okumuştum. Ben şahsen büyüklerin dediklerinin bir bildiği vardır diye düşünüyorum hep. O 40 gün insan içine çıkmaya niyetim yok ama açık havaya çıkıp hem bulutu alıştırmak hem de kendim ferahlamak istiyorum. Öyle saatlerce de değil. Duruma göre ayarlayacağım. Ama 40 günden önce dediğim gibi insan içine karışılmamalı bence. Anne babanın bile bedeni ona yabancı ordan birsürü farklı ieye maruz kalacakken başka insanlarla o aşamada tanıştırmaya gerek yok bence.
Arkadaşım net olacaksın. Ben istemiyorum bitti. Kimsenin keyfi olacak diye en özel günlerimizden birisini heba edemeyiz. Çok istiyorlarsa açsın youtube dan izlesinler. Seni düşünmeyip üzülüp kırılacağını düşünmeden sana trip atacaklarsa çokta iyi yaparlar, kardeşin bile olsa o dangalakları hayatından şutlarsın. Hiçte kurulma böyle şeylere senin zaten o doğum zamanı böyle şeylere kurulcak durumun bile olmaz. Bebeğinin ve senin kavuşma anını kimsenin mahvetmesine izin verme. Bak neler çekiyoruz aylardır. Millet gelsin mahvetsin diye mi? Konuşunca diyorsun ki ben kocamla başbaşa geçireceğim teşekkür ederim sana da ama daha sonrasında gelmeniz daha iyi olacak. Ha bu arada hastaneye gelen gelsin o sıkıntı değil bence ama öyle bebeği alayım mıncırayım öpeyim kişilerine direkt gelme bile diyebilirsin.
Keşke kızamıyordumda çunku kiskardeşim 7 yaşında annem okuldan aliyor onunla beraber işe gidiyor benle kalmak istemiyor bakacakta kimse yok. Okul tatili o doneme denk geliyor 4 ağustos sanırım okula baslaması lazım onlarda bu tarihleri seçmiş. Zaten benle kalmaya mecbur değil allah razı olsun ilk hamileliğimde çok yardım etti annem bunda pek umursamadılar hatta hamile olduğumu oğrenince herkez bir ah muh yaptı o yüzden de pek kimseye de yalvarmak istemiyorum kendim yaptim kendim bakarim tripine girdim herkeze karsiHepimizin farkli endise ve korkulari var...Allah. seninde yardimcin olsun yalnizlik zor.haklisin. keske tatil islerini o doneme denk getirmeselermis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?