2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
32+1 de doğum iznine ayrıldık bundan sonra evde yatarak devam etcemm ayrılan varmı işten....
ben devam 32+3'üm iyi hissediyorum devam etmek istedim.. bayram tatilini de geçirip ayrılcam inşallah 36. haftaya denk geliyorr

Aynen sorma canim hepimizi farkli etkiledi. Bende yanma reflu vs yok ama gel görkı sag kolum bildigin şiş geceleri aziyor agrisi parmaklarin acisi.

Canım 2-3 sayfa önceydi herhalde egzersiz paylaştım. Hamilelikte karpal a iyi geliyormuş. Ben başlayacağım ona. Sende bir dene. Belki faydası olur sinirlerini açarsa rahatlatır.
Aaa bakayim.festimm tesekkurler canimm

Kızlar genel olarak tansiyonlariniz ortalama ne civarda seyrediyor.
12 6 12 7 genelde. Ama kahvaltidan 10 15 dk sonra olcersem 13 e cikiyor buyugu. Doktora dedm. Doktorda yemeklerden 1 saat sonra olcmelisin dedi. O yuzden oyle yapiyorum. Ama kesinlikle hamilelik oncesine gore yuksek. 10 5 10 6 ydi benim.

pozitifimiz geçmiş olsun dışardaki şeyler hep tehlikeli ya baksana küçük adamları bile hasta etmiş inşallah hemen iyileşirsiniz

çocuklar okulda bişeyler yiyo, bizler öğle yemeğini dışarda yiyoruz dikkat etmek lazım aslında ama böyle olacağını nerden bileceksin işte..

Çok geçmiş olsun dışardan yememeye çalışsak da mecbur yiyoruz işte

Dreamsi stresten erken doğurtucaklar arkadaşım. Haftasonu kötü bir olay yaşadık. Şöyle özet geçiyim annemlerin sitesinden kiralık ev bakıyorduk annem ben işe dönünce çocuklara bakıcaktı bende ona haftada iki gün temizlikçi tutucaktım tüm planlar bu şekildeydi. Şu an bile aramızda araçla 10 dklık mesafe var ama babam asla elini taşın altına koymadığı için anneni getiririm götürürüm demiyordu bizde sırf zahmet olmasın diye kendi evimizin üstüne ayda 5-6 bin daha fazla vererek kiraya çıkıcaktık ta ki pazar gününe kadar. Pazar kahvaltıya geldik ve babam birden annene iki çocuk yıkılmaz dedi. 2 çocuk yıkmıcam zaten temizlik için birilerini tutucaz dedim o da yetmez bakıcı da şart dedi. Bunların toplamı zaten benim maaşıma denk geliyor doğumuma 1 ay kala bu muhabbetin dönmesi benim yıkımıma sebep verdi. Çünkü işe başlamayı geçtim doğumdan sonra bile annem gelir kalırım ya da baban getirir demiyor iki çocuğu alıp bizde kalırsınız diyor. Lohusa dönemimde 2 bebekle babaevinde olmak istemedim çünkü babam emekli ve sürekli evde. Bu tavırları çok zoruma gitti ve artık isteselerde baktıramayız diye başka bir yola giriştik. Şimdi 2 gündür kayınvalidemlerin oradan ev bakıyoruz. Kayınvalidem yalnız kalıyor en azından evde bekleyeni yok bakıcı tutsam bile gün içinde o gelip dolaşabilir gözümüz arkada kalmaz diye. Açıkçası onların yaşadığı yeri daha çok seviyorum Selimpaşada yaşıyorlar tam yazlık kesim sessiz sakin. Başından beri orayı istiyordum ama annemler biz bakarız bizden uzağa gitmeyin dediler diye istemediğim bir yerde oturuyordum. Dün Selimpaşadan apar topar bir yer bulduk akşam baktık eve kiralık değil satılık artık fiyatta pazarlık yapıcaklar kendi evimizi satıp oraya yerleşmeye çalışacağız zaten karnım burnumda 1 ay içinde bunlar nasıl çözülecek nasıl yerleşeceğim hiç bilmiyorum gerim gerim geriliyorum. Keşke başında planlarımı yapabilmeme müsade etmiş olsalardı ondan çok fazla kafam yerinde değil. Tabi şimdi de kendi ailem ister istemez o tarafa taşınacağım diye tavırlılar :)

Ahh canim ya...ne diyeyim. Kendi ailenden bunu görmen çok kırıcı olmuş. Keske baştan tavirlarini net belli etselermiş. Zorlar tabikide ama söyle yapcan canim. Tutcan 2 kadin. Evi guzel temizlet.yerlesiminede yardima kizkardesn veya kayinvaliden yardima.gelir eşin felan halledersnz. Ama seni böyle üzmelerine çok üzüldüm.... bende benzer bisi yasadim haftasonu hepsi ust uste geldi benimde. Annem dediki önce kayinvaliden gelsin 10 15 gun kalsin sonra o döner ben gelirim 10 15 gun kalir kirkini cikarir dönerim dedi. Önce niye sen gelmiyon dedim. Hastanede ben kalamam kizim diyor. Hakli hasta bi kadin kaynanam daha dinc. Ama ilk gunlerde kendi annem yanimda olmayacak kaynana olcak. Ayni sehirlerde degiliz iki taraflada. Yani telden haber alabilcekler ilk zamanlar sadece...Beni üzdü ama bisi diyemedm kabul ettim mecburen....atlatacagiz bugünleri canim. Şu cocuklari doguralim vucudumuz bi kendine gelsin. Suan ekstra yogun duygular yasiyoruz. Yoluna koyacagiz herseyi. Ailen konusunda da tavirli olmalarina anlam veremiyorum ne istiyorlar daha...zorla kucaklarina verip baktirmiyosun. Tasinmanada laf edemezler

Ne güzel herkez doğumda hastanede kalabalık olacak.
Benim ilk doğumda sadece annem vardı korona döneminde doğum yaptığım için sadece bir kişi seçme hakkım vardı annemi almıştım. Şimdi de çok yalnız olacağım burda annemden birde konu komşudan başka kimsem yok annem 4temmuz Bulgaristana tatile gidecek kızkardeşimle 24 temmuz da geri gelecek ve ben yalnız kalacağim eşim sabah 9 gibi işe çıkıyor akşam 7 buçuk geliyor kardeşim desen ayni çalışıyor zaten 15km uzak başka kasabada yaşıyor.
Nasıl korkuyorum 3 ağustost doğması lazım ya erken gelirse gün içinde kızımla yalnızken ağrım olursa,suyum gelirse falan diye çok endişeliyim ambulansı ararım ama kızımı kime bırakacağım hiç bilmiyorum.
Anneannem üzülülüyor kendisi ameliyat geçirdi gelemiyor 500 km uzakta çok zor olacak benim için kızımı baka kimse olmayacak hastanede 3 gün kalsam kızımı kim besleyecek kim doyuracak babası kız olduğu için yıkamasını beceremiyor dokunamıyor zaten mecbur kalmadı sürece de altını değiştirmez.
Eğer yalnızken doğuma gidersem ya ilk 24 saati doldurul imza atıp çıkacağım ya da ilk 3/5 saati doldurup çıkacağım herşey duruma bağlı olacak yalnızlıkta çok kotu malaesef. Annem beni beklersin doğurmasın diyor zaten mecbur değil bana çocuk bakmaya anne diyorum tamam digeri de 3 ağustos geldi ama onun 12 ağustostu dogacaği tarih bu da 10 gün erken gelmeye kalkırsa ne olur dedim.
Kv gelecekmisin diyorum önce geleceğini söyledi sonra bakarız bilmiyorum falan oldu eşimin eski eşi ile konuştuk kendisine gelmek istemediğini söylemiş kırıldım çünkü buda onun torunu ama malesef diğer kadından olan çocağa daha çok yanıyor benim kileri pek gözü görmüyor okadar kalabalık bir aileden olmama rağmen bukadar yalnızlık ağir geliyor

Son düzenleme:
Ya yerden göğe kadar haklısın da şu an için taşınmak senin için çok zor olacak. Bebekler doğunca da her şey değişebilir annen ve baban ikizleri görünce kimseye bırakamayabilir. İşe dönmeye yakın ev işini tekrar değerlendirseniz olmaz mı?

Hepimizin farkli endise ve korkulari var...Allah. seninde yardimcin olsun yalnizlik zor.haklisin. keske tatil islerini o doneme denk getirmeselermis.

Merhaba canım, 40 gün çok kez dışarı çıkılıyor, sağlık ocağı ve rutin hastane muayeneleri, göz muayenesi, kalça ultrosonu var, hastane ortamında bir şekilde kalabalığa karışmak gerekecek..

Hepimizin farkli endise ve korkulari var...Allah. seninde yardimcin olsun yalnizlik zor.haklisin. keske tatil islerini o doneme denk getirmeselermis.
Keşke kızamıyordumda çunku kiskardeşim 7 yaşında annem okuldan aliyor onunla beraber işe gidiyor benle kalmak istemiyor bakacakta kimse yok. Okul tatili o doneme denk geliyor 4 ağustos sanırım okula baslaması lazım onlarda bu tarihleri seçmiş. Zaten benle kalmaya mecbur değil allah razı olsun ilk hamileliğimde çok yardım etti annem bunda pek umursamadılar hatta hamile olduğumu oğrenince herkez bir ah muh yaptı o yüzden de pek kimseye de yalvarmak istemiyorum kendim yaptim kendim bakarim tripine girdim herkeze karsi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…