- 11 Haziran 2019
- 1.259
- 3.168
- 133
- 40
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #36.641
Bende kesinlikle katiliyorum 40cikana kadar kimse gelmesin,(hatta mumkunse hic gelmesinlerNeden hastaneye geleceklerki annen,kv,eşin yeterli başka kimseyi kabul etme ben kizim 40 çıkanakadar misafir kabul etmedim bu hamileliğimde de şimdiden herkeze söyledim kimse kusura bakmasın onlar çok ufak ve mikroplara karşı çok savunmasız bence kimsede kabul etmemeli ya bilmiyorum kendi fikrim
Hormonlardan oluyor benim kizimda 34/35h boyle olmaya başladım vicut sut uretimine başladiği icin hormonlardan dolayi dedi doktor emzirdigin surece olacak dedi emzirmeyi kesince kabarma da gecmisti
Kesinlikle canım hamilelik %100 çiş demekAllaaaaah ben bi örgü belasına bulaştım hiç giremedim ama değdi ya bitmek üzere canım çantam
Bende kullandımve çok çişim geldi valla girdim tuvalete.Napıyım ayol altıma yapardım iki saniye daha tutsaydım.işe yaramıştır heralde ya benim doktorum hiç çişini tut yapma falan demedi.Hamile olduğumu biliyor sonuçta hamilelik =sürekli çiş durumu napıyım …
Valla ben bilimselliği var mı diye sordum, ortada bir gerçek varsa cahil olmak da istemem bu konuda açıkçası, bilimsel bir durum da olabilir, sonuçta hijyenle alakalı bir önlem ve bağışıklık sistemi belli bir seviyeye gelene kadar desteklemek adına diye düşünüyorum o 40 gün. Ama bence yürüyüşten açık havadan vs sorun olmayabilir sonuçta temas vs olmayacak hiç kimseyleBir takım batıl inançlar varmış bu konuyla ilgili bana çok saçma geliyor. Eğer bi ağrım sızım yoksa ben her gün bebişle biraz yürümek temiz hava almak isterim şahsen
Gıcıklık değil de annelik koruma iç güdüsü diyelimTahin pekmez ben yiyorum canım.Süt artık sıktı kakaolu içiyorum hep .Ve muz da yiyorum
Ben de dezenfektanı hastaneye düşündüm ama o da çocuğa da değecek sonuçta ellerinden bulaşacak.Ay bilmiyorum ya çok mu gıcığım acaba ben
Çok kötüydü bende iyice kendimden soğumuştum. Çok şükür şimdi iyiyim. Bende emzirme vs bitsin bittiği gibi lazere tekrar başlayacağım. 2 hamileliğimde istemiyorum uğraşamam.Cesaret verdin valla bana nasıl mutsuzum bu yüzden anlatamam alışkın olduğum bişey değil jilet lazerden önce de ağdaya gidiyodum hep zaten, ben bu ay ağdaya gidiyim doğuma kadar. Doğuma da ağdalı giderim inşallah sonra lazere dönüş. Sağol canım
Ben olsam kocamla kalırdım. Baştan konuşurdum. Tabii ki uyusun etsin ama horlamalar vs dikkat etsin. Bebeğin altını da bir zahmet öğrensin. Netice de bizde bilmiyoruz. Bence ilk günden işin içine sok sen onu. Sonrasında ben yapamıyorum diyip kenara çekilebilir. Sorumluluk verip kırmasan dökmeden öğrenmesi ve alışması beklenilmeli. İlk günden adama sen yapamazsın veya yaptığını beğenmedim moduna girersen bir daha işin içine katmak zor olabilir. Ben adam akıllı bir eşin yapamayıp annenin yapabileceği birşey olduğuna inanmıyorum açıkcası. Tabii ki anne daha kolaylıkla yapar bilir ama kocada o kadar boş beleş değildir.Kızlar o zaman size bi uzmanlık sorusu; Benim canım kocam ilk gece kalmak istiyo tabiki annem de istiyorsa tabiki kalsın seninle ilgilenebilir ama bebeğin altını alabilir mi? diyor çok ama çok ölçülü çok zarif kadındır annem, ne öper ne öptürür kimsenin kucağına vermez. Eşimin kalmasını ben de istiyorum ama hem uyur hem horlar hem bebeğin altını alamaz ben hem sezeryan hem myom ameliyatını aynı anda olacağım. Nasıl yapalım bilmiyorum
Owli 0ay 3 yaş arası tulum aldım.Nerden aldin tog u? Ben de bakiyorum bu ara
Bende çok merak ediyorum onu.
Ben aslında o 40 günün anne için önemli olduğunu okumuştum. Ben şahsen büyüklerin dediklerinin bir bildiği vardır diye düşünüyorum hep. O 40 gün insan içine çıkmaya niyetim yok ama açık havaya çıkıp hem bulutu alıştırmak hem de kendim ferahlamak istiyorum. Öyle saatlerce de değil. Duruma göre ayarlayacağım. Ama 40 günden önce dediğim gibi insan içine karışılmamalı bence. Anne babanın bile bedeni ona yabancı ordan birsürü farklı ieye maruz kalacakken başka insanlarla o aşamada tanıştırmaya gerek yok bence.Valla ben bilimselliği var mı diye sordum, ortada bir gerçek varsa cahil olmak da istemem bu konuda açıkçası, bilimsel bir durum da olabilir, sonuçta hijyenle alakalı bir önlem ve bağışıklık sistemi belli bir seviyeye gelene kadar desteklemek adına diye düşünüyorum o 40 gün. Ama bence yürüyüşten açık havadan vs sorun olmayabilir sonuçta temas vs olmayacak hiç kimseyle
Gıcıklık değil de annelik koruma iç güdüsü diyelimay benim bir tanıdık kadın şey diyordu ilk çocuğu için, hiç doğurmak istemedim hep benimle ne güzel, doğurunca başkaları dokunacak, hep benimle olmayacak vs
Valla aslına bakarsan şaka maka iyi oldu söylediğin ya, benim arkadaşlarım falan da doğumuna gelelim diyorlar, hatta gelicem diyor iki kız arkadaşım, sormadılar bile, hatta ve hatta tembihlediler işte sancın gelirse mutlaka beni arıyorsun ben de gelicem hastaneye yoksa konuşmam vs.
Ay düşünüyorum da yani herrrr şeyi geçtim ben sevmem öyle, nerde çokluk orda…. bence. Sakin sakin eşimle ve maks bir kaç kişi ile geçsin istiyorum. Uğraşamam herkesle o orada bu burada. Nasıl söylicem ya da nasıl yapıcam bilmiyorum ya. Sonra gönül koyacak hepsi, söylediğimiz halde çağırmadı diye.
Daha da arttırayım, benim eşim doğuma girecek tamam mı, bir tane arkadaşım dedi ki ben de doğumuna giricem, bak sormuyor, giricem diyor. Kız kardeşim de dedi mesela beni doğumuna almazsan gelmem falan dedi yuh ya. Dertleri de destek vermek değil bence, sırf görüp öğrenmek istiyorlar nasıl bişe vs. Hele ki kız kardeşim tam bir baş belası olacak oldu da girdi(assssla) bakacak bana sinir verecek ıyyyyyy bu ne, oooo o nasıl yaa bilmemne ben daha da stres olacam.
Demem şu ki insanlar seni ve evladını senin kadar düşünmez, patavatsızlık yaparlar ama hayır deyince sen kötü olursun. Biz bunun ceremesini çekiyoruz. İlla ki ufak da olsa hiç istemediğimiz şeyler olacak o gün ama şimdiden bile düşünmek sinir bozuyor. Ay özellikle kardeşime desem ki sadece eşim girecek, kız ciddi ciddi trip atacak banaolay trip atması da değil, ben bu tarz şeylere çok stres sinir olurum takılırım, böyle saçma bişe yaşanırsa tüm gün modum gider ondan korkuyorum ve rezil olur o gün
Yazacaklarımı harfi harfine yazmışsınBen olsam kocamla kalırdım. Baştan konuşurdum. Tabii ki uyusun etsin ama horlamalar vs dikkat etsin. Bebeğin altını da bir zahmet öğrensin. Netice de bizde bilmiyoruz. Bence ilk günden işin içine sok sen onu. Sonrasında ben yapamıyorum diyip kenara çekilebilir. Sorumluluk verip kırmasan dökmeden öğrenmesi ve alışması beklenilmeli. İlk günden adama sen yapamazsın veya yaptığını beğenmedim moduna girersen bir daha işin içine katmak zor olabilir. Ben adam akıllı bir eşin yapamayıp annenin yapabileceği birşey olduğuna inanmıyorum açıkcası. Tabii ki anne daha kolaylıkla yapar bilir ama kocada o kadar boş beleş değildir.
Tabi canım aklın yolu bir. Ama o yediremez ama o altını değiştiremez ama o bana bakamaz dersek yapmaz, yapamaz. Nasılsa bilir ki yapacak birini bulacağız. Hayır sorumluluk eşit. Adama da alan açmak lazım. Başta hatalar yapabilir yanlış yapabilir hemen carlayıp heveste kırmamak lazım. Bizde yapabiliriz o hataları çünkü. Ama ben annelerin herşeye dahil edilip bebeğin babasının dışarıda bırakılmasını doğru bulmuyorum sırf kendimiz daha konforlu olacağız diye. Ben mesela anneme dedim ilk gecemizde kocam ben bebek kalacağız diye annem şaşırdı. Birşey demedi ama şaşırdı yani. Zannediyordu ki o kalır. Evladıyım sonuçta yardımcı olmak bana bakmak istiyor farkındayım ama ben 3 kişilik bir aile olacağımız o ilk gün bizim için anısı kalsın başbaşa olalım zorluğuyla kolaylığıyla biz ilgilenelim istiyorum. Nasıl başlarsak öyle gider.Yazacaklarımı harfi harfine yazmışsınbence babaya ne kadar sen yapamazsın dersek o o kadar soyutlar kendini bütün işlerden. Artı bence yapamayacak hiç bişe yok. Öğrensin. Annemiz de anasının karnında öğrenmedi. İlerde bütün işlerin bize yıkılmasını istemiyorsak dahil etmeyeliyiz hem de herrrr şeye.
Ben direkt doktorla konuşcam gerekirse, sadece eşim girecek, başka kimseye izin vermeyin diye. Benim kardeşim gider sorar da çünkü düşün o kadar. Söylerim işte zaten doğurmayanyakın, sadece bir kişi girebiliyor diye. Onu öyle hallederim diye düşündüm. Ay hayır bir şekilde sokmam, gerekirse tartışırım naparsa yapsın insanlar ama yani bu kendinde hak bilmeye ben şok oldum.Ben aslında o 40 günün anne için önemli olduğunu okumuştum. Ben şahsen büyüklerin dediklerinin bir bildiği vardır diye düşünüyorum hep. O 40 gün insan içine çıkmaya niyetim yok ama açık havaya çıkıp hem bulutu alıştırmak hem de kendim ferahlamak istiyorum. Öyle saatlerce de değil. Duruma göre ayarlayacağım. Ama 40 günden önce dediğim gibi insan içine karışılmamalı bence. Anne babanın bile bedeni ona yabancı ordan birsürü farklı ieye maruz kalacakken başka insanlarla o aşamada tanıştırmaya gerek yok bence.
Arkadaşım net olacaksın. Ben istemiyorum bitti. Kimsenin keyfi olacak diye en özel günlerimizden birisini heba edemeyiz. Çok istiyorlarsa açsın youtube dan izlesinler. Seni düşünmeyip üzülüp kırılacağını düşünmeden sana trip atacaklarsa çokta iyi yaparlar, kardeşin bile olsa o dangalakları hayatından şutlarsın. Hiçte kurulma böyle şeylere senin zaten o doğum zamanı böyle şeylere kurulcak durumun bile olmaz. Bebeğinin ve senin kavuşma anını kimsenin mahvetmesine izin verme. Bak neler çekiyoruz aylardır. Millet gelsin mahvetsin diye mi? Konuşunca diyorsun ki ben kocamla başbaşa geçireceğim teşekkür ederim sana da ama daha sonrasında gelmeniz daha iyi olacak. Ha bu arada hastaneye gelen gelsin o sıkıntı değil bence ama öyle bebeği alayım mıncırayım öpeyim kişilerine direkt gelme bile diyebilirsin.
Ben şehir dışındayım, annem gelirse mecbur kalacak. O yüzden mecbur ilk zamanlar bende olacak ama bir ay kadar istemiyorum ya. Eşim diyor hatta yok yok en az bir ay kalsın diye. Ay maks 20 gün sonra zaten oturur gibime geliyor. Eninde sonunda bizim bu bebek yani. Kendim de rahat olmak istemiyorum eşim de salmasın bilen biri var diye açıkçası. Ay benim annem zaten ne sorsam bilmiyorum unuttum diyor. Büyük ihtimal onun işlevi temizlik ve yemek olacak o da yaparsaTabi canım aklın yolu bir. Ama o yediremez ama o altını değiştiremez ama o bana bakamaz dersek yapmaz, yapamaz. Nasılsa bilir ki yapacak birini bulacağız. Hayır sorumluluk eşit. Adama da alan açmak lazım. Başta hatalar yapabilir yanlış yapabilir hemen carlayıp heveste kırmamak lazım. Bizde yapabiliriz o hataları çünkü. Ama ben annelerin herşeye dahil edilip bebeğin babasının dışarıda bırakılmasını doğru bulmuyorum sırf kendimiz daha konforlu olacağız diye. Ben mesela anneme dedim ilk gecemizde kocam ben bebek kalacağız diye annem şaşırdı. Birşey demedi ama şaşırdı yani. Zannediyordu ki o kalır. Evladıyım sonuçta yardımcı olmak bana bakmak istiyor farkındayım ama ben 3 kişilik bir aile olacağımız o ilk gün bizim için anısı kalsın başbaşa olalım zorluğuyla kolaylığıyla biz ilgilenelim istiyorum. Nasıl başlarsak öyle gider.
O gün en rahat olman gereken gün arkadaşım. Vücudunun sakinliğe, rahatlamaya ihtiyacı var. Seni böyle gereksiz şeylerle yormasınlar salak, salak. Zaten doktor canına okur gidip sorarsa. İyi oldu olacak açık oturumda sülalen katılsın. Kocayı bile zorla alıyorlar. Ha kocan ben girmicem derse kontenjan açılır kız kardeşin gelebilir. O zamanda kocanın tepesine binersin. Ay gece gece sinir oldum ya ben. Sevmiyorum böyle hadsiz ısrarcı ve zorlayıcı insanları. Saygısız ve bencil geliyorlar bana. Sanane benim doğumumdan.. yok yol sen asla taviz verme senin çevren taviz verince astarını isteyecek belli.Ben direkt doktorla konuşcam gerekirse, sadece eşim girecek, başka kimseye izin vermeyin diye. Benim kardeşim gider sorar da çünkü düşün o kadar. Söylerim işte zaten doğurmayanyakın, sadece bir kişi girebiliyor diye. Onu öyle hallederim diye düşündüm. Ay hayır bir şekilde sokmam, gerekirse tartışırım naparsa yapsın insanlar ama yani bu kendinde hak bilmeye ben şok oldum.
Düğün hazırlığında da böyle oldu, ben her şeyi kendim hallettim nerdeyse tamam mı, hiç kimse demedi, şunu da ben yapayım halledeyim. Neyse ondan sonra gelinlik provalarıma neden çağırmadım diye baya tartışma oldu, tripler falan. İnsanlar seçici verici anacım, o da merak duyuyorlarsa işte.
Şimdi de mesela ultrasona gel diyorum bir gün beraber gidelim, sanki hiç söylememişim gibi. Ya da gebelik eğitimine gitcem çağırdım, hehe yok artık deyip geçti. Ama doğumda oooo girecem. Dolmuşum valla şu an patladım
Canım 2-3 sayfa önceydi herhalde egzersiz paylaştım. Hamilelikte karpal a iyi geliyormuş. Ben başlayacağım ona. Sende bir dene. Belki faydası olur sinirlerini açarsa rahatlatır.Saat 4...gram uyutmuyor sag el agrisi ve parmaklarin agrisi sancisi. Bu karpal tunel ne b...tan biseymis beni mahvediyorrrrr
Hdjsj sende benim gibi düşünüyorsun. Ailem gelmeye çok istekli anneme kalsa 40 gün kalacak. Bende istiyorum aslında ama bir yandan da o rahata alışırsam sonra adapte olmakta zorlanırım gibi hissettiğim ve ilk zamanlarda birazda başbaşa zaman geçirmenin önemine inandığım için kimseyi de istemiyorum. Bu sefer ben bebekle ilgilenirken ev işi yapacağımı düşünmüyorum hep kocam yapmak zorunda kalacağı için aşırı yorulup tad almaz diye korkuyorum. Kafamda deli sorular o yüzden akışa bırakmaya karar verdim. Tek bildiğim birşey var. Öyle 2 aileyi istemiyorum. Ona dayanabileceğim süre maks 3 gün 4 gün bir taraf gidicek. Cümbür cemaat ben kalamam öyle.Ben şehir dışındayım, annem gelirse mecbur kalacak. O yüzden mecbur ilk zamanlar bende olacak ama bir ay kadar istemiyorum ya. Eşim diyor hatta yok yok en az bir ay kalsın diye. Ay maks 20 gün sonra zaten oturur gibime geliyor. Eninde sonunda bizim bu bebek yani. Kendim de rahat olmak istemiyorum eşim de salmasın bilen biri var diye açıkçası. Ay benim annem zaten ne sorsam bilmiyorum unuttum diyor. Büyük ihtimal onun işlevi temizlik ve yemek olacak o da yaparsa
Ben dün gece asla uyuyamadım ya dön dön kalça kemiklerim yanlarım kopuyor. Bugün de uzanmaktan korkuyorum. Oturarak mı uyusam acaba diyorum artık. Belkş de doktora sormam gerek napsam diye. Uyandığımda yürümem bile etkilendi. Hepimizin ayrı bi yerine vurdu bu aylarda ağrılarSaat 4...gram uyutmuyor sag el agrisi ve parmaklarin agrisi sancisi. Bu karpal tunel ne b...tan biseymis beni mahvediyorrrrr
Kalça omuz bacak gibi ağrılara hamile yastığı iyi gelir bir nebzede olsa. Kullanıyor musun sen? Dolgun ve 5 noktadan destekleyenleri beli göbeği aynı anda sardığı için baya rahatlatıyor. Baş kısmı yüksekte kaldığı içinde mide yanması reflü gibi sıkıntıları çıkartmıyor.Ben dün gece asla uyuyamadım ya dön dön kalça kemiklerim yanlarım kopuyor. Bugün de uzanmaktan korkuyorum. Oturarak mı uyusam acaba diyorum artık. Belkş de doktora sormam gerek napsam diye. Uyandığımda yürümem bile etkilendi. Hepimizin ayrı bi yerine vurdu bu aylarda ağrılar
Ay yok zaten hayallerde yaşıyorlar. Ben yerini çoktan yapmış olcam nah girerlerO gün en rahat olman gereken gün arkadaşım. Vücudunun sakinliğe, rahatlamaya ihtiyacı var. Seni böyle gereksiz şeylerle yormasınlar salak, salak. Zaten doktor canına okur gidip sorarsa. İyi oldu olacak açık oturumda sülalen katılsın. Kocayı bile zorla alıyorlar. Ha kocan ben girmicem derse kontenjan açılır kız kardeşin gelebilir. O zamanda kocanın tepesine binersin. Ay gece gece sinir oldum ya ben. Sevmiyorum böyle hadsiz ısrarcı ve zorlayıcı insanları. Saygısız ve bencil geliyorlar bana. Sanane benim doğumumdan.. yok yol sen asla taviz verme senin çevren taviz verince astarını isteyecek belli.
Ben de ya doğurmayı bile akışa bıraktım hiiiiiiç düşünmüyorum. Ben ki adet sancısından bayılmış hastanelerde sürünmüş insanım, en kötü gene sürünürüz(tövbeeeeeHdjsj sende benim gibi düşünüyorsun. Ailem gelmeye çok istekli anneme kalsa 40 gün kalacak. Bende istiyorum aslında ama bir yandan da o rahata alışırsam sonra adapte olmakta zorlanırım gibi hissettiğim ve ilk zamanlarda birazda başbaşa zaman geçirmenin önemine inandığım için kimseyi de istemiyorum. Bu sefer ben bebekle ilgilenirken ev işi yapacağımı düşünmüyorum hep kocam yapmak zorunda kalacağı için aşırı yorulup tad almaz diye korkuyorum. Kafamda deli sorular o yüzden akışa bırakmaya karar verdim. Tek bildiğim birşey var. Öyle 2 aileyi istemiyorum. Ona dayanabileceğim süre maks 3 gün 4 gün bir taraf gidicek. Cümbür cemaat ben kalamam öyle.
Hamile yastığı almadım çünkü rahatsız göründü gözüme. Ben illa dokunmam gerek benimkine uyurken. U şeklinde olanlar hapis gibi göründü gözüme, diğer L şekilli olan da dedim ki kafamda zaten yastık var, bacak arama da bir yastık koysam aynı şeyKalça omuz bacak gibi ağrılara hamile yastığı iyi gelir bir nebzede olsa. Kullanıyor musun sen? Dolgun ve 5 noktadan destekleyenleri beli göbeği aynı anda sardığı için baya rahatlatıyor. Baş kısmı yüksekte kaldığı içinde mide yanması reflü gibi sıkıntıları çıkartmıyor.
Ay yok zaten hayallerde yaşıyorlar. Ben yerini çoktan yapmış olcam nah girerlerSanki benim şeyim de naklen yayınlık rahatım ya sanki çok, isterse üniversiteden bütün sınıf da gelsin izlemeye, ders yaparlar öğrenmiş olurlar hatta canlı yayın yapalım ayol nolcak milletin gönlü olsun
Zaten bence bir kişiden fazla almıyorlardır sanmam yani de düşüncesi gerdi beni ve bencillik olayı.
Ben de ya doğurmayı bile akışa bıraktım hiiiiiiç düşünmüyorum. Ben ki adet sancısından bayılmış hastanelerde sürünmüş insanım, en kötü gene sürünürüz(tövbeeeee)
Ben aile konusunda şanslıyım mı desem bilemedim, eşimin annesi daha sonra gelebilecek, özel sebeplerden. Hele ki babalar gelecek olsa hiç düşünemiyorum hiiiiiiiiiiç. Strese girerdim galiba evde 10 kişi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?