- 22 Mayıs 2012
- 11.002
- 30.557
- 798
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #37.321
Bebeğim çok normal, eşinin olmaması da etkilesi seni tabii ki. Görüşebiliyor musunuz?Doğru söylüyorsun canım.bu ara mutlu olamıyorum ,inşallah oğluş mutludur.Babası dönerse Bende bi tık daha iyi olabilirim inşallah.zaten babamız dönünce de 2 haftamız kalıyor bizim sezeryanainşallah güzel günlerimiz olacak hepimizin
Kopmayalım ya ben çok alıştım size.Kaç aydır birlikteyiz gerçekten aileden oldunuz hepiniz
Eşinin annesi mi kendi annen mi ayrıca sancıyı ağrıyı sızıyı çeken sensin burda hissenin büyük dilimi sana düşer senin fikrin cok önemli içine sinmezsr çocuguna koyduğun isim sen mutlu olmicaksın sonuçta isim bu ha demeye değişmez... Herkes zamanla alışır seçtiğiniz isme .... Herkesi memnun edemezsin kocanı ikna etsen başkası kendi fikrini Söyler herkes bir isim der... Ortalık curcuna olur.. bizde de isim sorun oluyor kendi annem beğenmedi kardeşlerim bişey dedi kayınvalidem bu ne biçim isim dedi ama umrumda bile değil ben kızıma Umay diye seslenmenin hayalini kuruyorum... Başkasının gönlü olsun diye kendi hayallerimden vazgeçemem... Hepsi sustu herkes kabullendi ismi şimdi herkes Umay diye seviyor.. önemli olan bebeğin isminde cok sağlığı.., bıraksınlar bu gebeleri bir salın ya herkes ne koymak isterse koyar kime ne yahuuİyi akşamlar hanımlar
Ben de bugün moralisizim baya, annemler bir haftalığına memlekete gittiler, Bu hafta çocuklarla birlikte idare etmeye çalışıyorum, çünkü küçük kızım (4 yaş), henüz kreşe gitmiyor, oğlum ana sınıfında, sabah hazırlanıp hep birlikte evden çıkıyoruz, oğlumu okula, kızımı iş yerine götürüyorum. Benim için bir hayli zor çünkü yemek yiyen çocuklar değiller, akşam ve sabah saatleri oldukça uğraştırıcı, sabah 6.30 kalkıp 8.30 da anca evden çıkabiliyoruz ve bu iki saat boyunca hep ayaktayım akşam da keza öyle. Bir de üzerine oğlum bu hafta ateşlendi ve bir gün işlerimi evden yürütmem gerekti, maalesef hasta da olsa okula bırakmam gerekti bir gün hariç. Kızım da iş yerinde oldukça hareketli, onun peşindeyim, dışarından gelen müellifler ve toplantılar var devamlı, Allahtan eşimle aynı kattayız ama bugün onun da toplantısı vardı. Bunları neden anlattım çünkü bu yorgunluğun üzerine yaşadığım durum beni üzüyor ve artık sorunun benden kaynaklı mı, çok mu fevri davrandım bilmiyorum, 7 aydır bebeğin ismi konusunda karar veremedik, benim beğendiğim ismi annem beğenmiyor, annemin beğendiğini eşim, eşimin beğendiğini vs. filan, en son dün eşimin de onayladığı bir isme karar verdik, anneme açıkladım bana söyleme filan dedi, ama söyledim haberi olsun, çünkü gerçekten belirsizlik var ve kendi de daha araştıracakmış, fakat bulduğu isimler kendi çağının da üst kuşağı, kendi kızına ve oğluna türkçe isimler koymuşken bu bebekte bize çok baskı yaptı isim konusunda, ve en son bu ismi koyarsanız kapınıza gelmem, çocuklara bakmam diye söyledi, yaptığı iyilikleri saydırdı filan, ben de sen bilirsin eğer bakmak istemezsen ben de kendimi ona göre ayarlarım ama bir anne olarak çocuğuma isim koyma hakkım çok abesmiş gibi davranıyorsun vs. yazdım. Yarın dönüyorlar ama aramız böyle, bense çok sabırsız davrandım ve resti çektim diye bir yandan üzülüyorum, bir yandan yorgunum, emeği büyük ama duracağı yeri bilmiyor gibi geliyor artık, öyle işte, ağlayasım var
Ben de suyu içebilmek için buzlu içiyorum midem bulanıyor sudan . Normalde bulanmiyrodu ama yeni güncelleme bana da geldi buzluğa buz depoladim her bardağa 4 5 tane buz atıyorum midem hem bulanıyor hem yanıyor sen de dene canım üşütmem diyorsan.
@pozitifbiri benim de iki gündür sanki çok yüksek alkollü bisey içmişim gibi cayır cayır. Gaviscon biraz anason gibi kokuyor içemiyorum onu . Renni icebiliyormuyuz serbest ?
Estağfurullah canım saçmalama ne şımarıklığı yanlış anlama beni sana kolay mı kaç zamandır evdesin zor süreç.. ama hepimizin başında bir şekilde... Bitti az kaldı diye diye doğuma gidicezzAy kusura bakmazsanız annenizin bu boyutta tepkisi ve karışması bana çok garip geldi.yani herkes biraz tepki verir ,bizimkiler de mahiri beğenmemişti ama hiç bu boyutta tepkiler görmedim.kapınıza gelmem nedir senin karnında büyüyor ,o kadar emekle büyütüyorsun bu baskı boyutu gerçekten çok garip.Bence annenle konuşmalısın bu kadar hayatına müdahale ediyor olması beni rahatsız etti açıkçası.burnundan getirmeye kimsenin hakkı yok.şunu kv ler yapsa ağzımıza geleni söyleriz.
Çok haklısın canım artık hepimiz için zorlaşmaya başladı.ay 4 aydır tek misin.ben gerçekten saygı duyuyorum bunları duyunca.Kendimi şımarık gibi hissediyorum böyle eşimi kaç aydır görmedim diye anlatınca sizhepimiz farklı şartlarda hayatımıza devam etmeye çalışıyoruz ,çok teşekkür ederim mesajın için
Ay dinleyemedim işyerinde olunca. Ama gördüğüm kadarıyla sen bugün tam performanslısın. Akşam şöyle güzel bir goygoy çevirelim kığğğğz kendimize geliriz
Hanımlar akşam işlerinizi iptal edin ewjfıldjl
Bende bu yüzden hep yıllarca ona kendimden çok verdim, o da keza öyle hayatını çocuklarına adamış, ama onun ilişkisi bağımlı, bana ağır geliyor artık, keşke böyle olmasaydı, biraz sınır koymak en iyisi yoruldum çokAnnelerin hakkı ödenmez benim ona lafım yok ama anne diye de hamile kızına bu kadar yükleniyorsa ciddi sorun var demektir. İsim koymak senin ve kocanın en doğal hakkı. Bunu duygu sömürüsüyle tehditle elinden almaya çalışması beni gıcık etti açıkcası. Annen olduğu için kalbini de kırmak seni üzmek istemiyorum. Kv olsaydı keşke jdjdj sen resti çekmekte geç bile kalmışsın bence. Yine de geç olsa bile yerinde olmuş. Ben bakmam istediğim isim olmazsa demeye gelmiş. İçi böyle olmasa bile denmez hoş değilZ
Evet canım en azından fikrini söyleyip çekilebilirdi, diretmesi ve sonunda da yaptığı yapacağı iyilikleri söylemesi beni üzdü ve kızdırdı açıkçası, hata bende sınır koyamadımAy kusura bakmazsanız annenizin bu boyutta tepkisi ve karışması bana çok garip geldi.yani herkes biraz tepki verir ,bizimkiler de mahiri beğenmemişti ama hiç bu boyutta tepkiler görmedim.kapınıza gelmem nedir senin karnında büyüyor ,o kadar emekle büyütüyorsun bu baskı boyutu gerçekten çok garip.Bence annenle konuşmalısın bu kadar hayatına müdahale ediyor olması beni rahatsız etti açıkçası.burnundan getirmeye kimsenin hakkı yok.şunu kv ler yapsa ağzımıza geleni söyleriz.
Çok haklısın canım artık hepimiz için zorlaşmaya başladı.ay 4 aydır tek misin.ben gerçekten saygı duyuyorum bunları duyunca.Kendimi şımarık gibi hissediyorum böyle eşimi kaç aydır görmedim diye anlatınca sizhepimiz farklı şartlarda hayatımıza devam etmeye çalışıyoruz ,çok teşekkür ederim mesajın için
Her gün arıyor 8-9 kereBebeğim çok normal, eşinin olmaması da etkilesi seni tabii ki. Görüşebiliyor musunuz?
İnşallah canım. Hepimiz sağlıkla sıhhatle en doğru zamanda kolaylıkla mutlulukla bebeklerimize kavuşalım.
Yok kız kopmayııızzz. Hele dğzen oturduktan sonra ohh. Daha lohusa küfür seansı yapıcaz diyetten önce jdjd
Benim annem, kv fikir beyan etmemeyi öğrendi, onunla mesafeli bir ilişkimiz var, annem de saçını süpürge eden bir kadın emeği çok çok fazla, bizi okutmasi olsun, torunlarına emeği olsun, ama kendimi hep kötü hissettiriyor ben de artık bu konuyla ilgili yorum yaptırmayı düşünüyorum, Umay da çok güzel bir isim adıyla yaşasın kızın..Eşinin annesi mi kendi annen mi ayrıca sancıyı ağrıyı sızıyı çeken sensin burda hissenin büyük dilimi sana düşer senin fikrin cok önemli içine sinmezsr çocuguna koyduğun isim sen mutlu olmicaksın sonuçta isim bu ha demeye değişmez... Herkes zamanla alışır seçtiğiniz isme .... Herkesi memnun edemezsin kocanı ikna etsen başkası kendi fikrini Söyler herkes bir isim der... Ortalık curcuna olur.. bizde de isim sorun oluyor kendi annem beğenmedi kardeşlerim bişey dedi kayınvalidem bu ne biçim isim dedi ama umrumda bile değil ben kızıma Umay diye seslenmenin hayalini kuruyorum... Başkasının gönlü olsun diye kendi hayallerimden vazgeçemem... Hepsi sustu herkes kabullendi ismi şimdi herkes Umay diye seviyor.. önemli olan bebeğin isminde cok sağlığı.., bıraksınlar bu gebeleri bir salın ya herkes ne koymak isterse koyar kime ne yahuu
Canım kusura bakma ama düşüncemi açık yazacağım. evlilik 2 kişiliktir. 3 kişilik değil. Bu 3 ümüzün çocuğu değil. Anane babaneye sevmek düşer, karar vermek herşeye dahil olmak değil. Eğer böyle bir taviz verilirse evlilik iyi gitmiyor zaten. Bizde de eşimin ailesi bu şekilde herşeye dahil olmak istiyor. Ben de aman evliliğimiz bozulmasın diye alttan alıyorum ama sonuç olarak beni mutsuz ediyorlar. Ben eşimin psikolojisinden dolayı çok carlayamıyorum. Çünkü biliyormuşk arada kalmayı kaldıramayıp evliliğimizi bitirecek. Ama kendi ailem bunu yapsa karıştırmazdım kesinlikle. Sınırını çizmelisinİyi akşamlar hanımlar
Ben de bugün moralisizim baya, annemler bir haftalığına memlekete gittiler, Bu hafta çocuklarla birlikte idare etmeye çalışıyorum, çünkü küçük kızım (4 yaş), henüz kreşe gitmiyor, oğlum ana sınıfında, sabah hazırlanıp hep birlikte evden çıkıyoruz, oğlumu okula, kızımı iş yerine götürüyorum. Benim için bir hayli zor çünkü yemek yiyen çocuklar değiller, akşam ve sabah saatleri oldukça uğraştırıcı, sabah 6.30 kalkıp 8.30 da anca evden çıkabiliyoruz ve bu iki saat boyunca hep ayaktayım akşam da keza öyle. Bir de üzerine oğlum bu hafta ateşlendi ve bir gün işlerimi evden yürütmem gerekti, maalesef hasta da olsa okula bırakmam gerekti bir gün hariç. Kızım da iş yerinde oldukça hareketli, onun peşindeyim, dışarından gelen müellifler ve toplantılar var devamlı, Allahtan eşimle aynı kattayız ama bugün onun da toplantısı vardı. Bunları neden anlattım çünkü bu yorgunluğun üzerine yaşadığım durum beni üzüyor ve artık sorunun benden kaynaklı mı, çok mu fevri davrandım bilmiyorum, 7 aydır bebeğin ismi konusunda karar veremedik, benim beğendiğim ismi annem beğenmiyor, annemin beğendiğini eşim, eşimin beğendiğini vs. filan, en son dün eşimin de onayladığı bir isme karar verdik, anneme açıkladım bana söyleme filan dedi, ama söyledim haberi olsun, çünkü gerçekten belirsizlik var ve kendi de daha araştıracakmış, fakat bulduğu isimler kendi çağının da üst kuşağı, kendi kızına ve oğluna türkçe isimler koymuşken bu bebekte bize çok baskı yaptı isim konusunda, ve en son bu ismi koyarsanız kapınıza gelmem, çocuklara bakmam diye söyledi, yaptığı iyilikleri saydırdı filan, ben de sen bilirsin eğer bakmak istemezsen ben de kendimi ona göre ayarlarım ama bir anne olarak çocuğuma isim koyma hakkım çok abesmiş gibi davranıyorsun vs. yazdım. Yarın dönüyorlar ama aramız böyle, bense çok sabırsız davrandım ve resti çektim diye bir yandan üzülüyorum, bir yandan yorgunum, emeği büyük ama duracağı yeri bilmiyor gibi geliyor artık, öyle işte, ağlayasım var
Kantarın topuzu kaçmış. Sınır koymak en iyisi umarım hatasını anlar. Anlamazsa da sen kendinde hata aramaya başlama lütfen. Senin hiç hatan olduğunu düşünmüyorum. Kaç yaşında 2 çocuk annesi kadınsın. Birde Bağımlı ilişkilerin oluşturduğu yükle savaşmak zorunda değilsin.Bende bu yüzden hep yıllarca ona kendimden çok verdim, o da keza öyle hayatını çocuklarına adamış, ama onun ilişkisi bağımlı, bana ağır geliyor artık, keşke böyle olmasaydı, biraz sınır koymak en iyisi yoruldum çok
Evet canım en azından fikrini söyleyip çekilebilirdi, diretmesi ve sonunda da yaptığı yapacağı iyilikleri söylemesi beni üzdü ve kızdırdı açıkçası, hata bende sınır koyamadım
Amin canım hepimizin yavruları adlarıyla mutlu sağlıkla yaşasın .. annenn fedakar olabilir olmadı iki isim koyun onunda gönlünü edersin... Bu arada sen ne koymak istiyorsum yavrunun adınıBenim annem, kv fikir beyan etmemeyi öğrendi, onunla mesafeli bir ilişkimiz var, annem de saçını süpürge eden bir kadın emeği çok çok fazla, bizi okutmasi olsun, torunlarına emeği olsun, ama kendimi hep kötü hissettiriyor ben de artık bu konuyla ilgili yorum yaptırmayı düşünüyorum, Umay da çok güzel bir isim adıyla yaşasın kızın..
Evliliğimize karismazlar hatta yapıcıdır annem, ama çocuklar konusunda kendisini birinci isim olarak görüyor, bu hakkı biraz da ben verdim, çalıştığım için bazı şeylere çok karşı çıkamadım, çıksam da anane dede kontenjanından fazlasıyla yararlandılar, kızım 2 yaşında işe başladım mesela, yeme düzeni annemin istediği gibi oldu ister istemez, uyarsam da fayda etmedi mesela, bazı şeyler zorunluluktan oldu, bu da böyle bir şeydi aslında, biraz tehdit vari bir tavır icindeydiCanım kusura bakma ama düşüncemi açık yazacağım. evlilik 2 kişiliktir. 3 kişilik değil. Bu 3 ümüzün çocuğu değil. Anane babaneye sevmek düşer, karar vermek herşeye dahil olmak değil. Eğer böyle bir taviz verilirse evlilik iyi gitmiyor zaten. Bizde de eşimin ailesi bu şekilde herşeye dahil olmak istiyor. Ben de aman evliliğimiz bozulmasın diye alttan alıyorum ama sonuç olarak beni mutsuz ediyorlar. Ben eşimin psikolojisinden dolayı çok carlayamıyorum. Çünkü biliyormuşk arada kalmayı kaldıramayıp evliliğimizi bitirecek. Ama kendi ailem bunu yapsa karıştırmazdım kesinlikle. Sınırını çizmelisin
Bence annesini bu davranışından sonra isim konusuna karıştırmamalı. Zaten yeterince taviz verilmiş bir ilişki var ortada birde bu davranışın üzerine gönlü kırılmasın diye 2. İsim verilirse başedemez. Bazende insanların üzülmesi gerekiyor ya.Amin canım hepimizin yavruları adlarıyla mutlu sağlıkla yaşasın .. annenn fedakar olabilir olmadı iki isim koyun onunda gönlünü edersin... Bu arada sen ne koymak istiyorsum yavrunun adını
Göbek ismi hazır ama nüfustaki ismine de kendi karar vermek istedi, daha doğrusu onun da beğendiği ortak karar, bizim beğendiğimiz İlay ismi, Öztürkçe bir isimAmin canım hepimizin yavruları adlarıyla mutlu sağlıkla yaşasın .. annenn fedakar olabilir olmadı iki isim koyun onunda gönlünü edersin... Bu arada sen ne koymak istiyorsum yavrunun adını
Bunu duymak bile iyi geldiKantarın topuzu kaçmış. Sınır koymak en iyisi umarım hatasını anlar. Anlamazsa da sen kendinde hata aramaya başlama lütfen. Senin hiç hatan olduğunu düşünmüyorum. Kaç yaşında 2 çocuk annesi kadınsın. Birde Bağımlı ilişkilerin oluşturduğu yükle savaşmak zorunda değilsin.
Ben gaviscon iciyorum. Haftada 1 sise civari suan.Günde iki kez rennie tablet alan oluyor mu şu an dayanamıyorum mahfoldu yemek borum
Tam yazmak istediklerimYa isim konusunda neden anne babaya karisilir bende bunu anlamiyorum. Kendi annemde öneriler söyledi guzelce siz karişmayin ben istedigimi koycam dedm. Bugünde kaynanam aradiydi esimi hoporlerdeydi. Diyoki isim buldunuz mu bebege yok dedik. Halbuki isim var kafamizda ama dogmadan ismiyle seslenmiyoruz adlandirmiyoruz esimle oyle bi karar almistiik. Kaynanamada yok dedik. Bana biraksaydiniz ben coktan halletmistm isim işini diyor. Yaa sana niye birakalim yani dimi. Boyle ustune vazife olmayanlarn işe karısmalarini hic sevmiyorum. Bosver canim annende olsa karisma diceksin. Ne munasebet yaa en guzel olayi zehir ediyolar bize...
Ben de rennie alıyorum gece yatarken zararlı değil diye biliyorum ama bu hafta sorucam doktorumaGünde iki kez rennie tablet alan oluyor mu şu an dayanamıyorum mahfoldu yemek borum
Hiç sevmiyorum böyle işleri ne karışırsınız ki. Bende kimse karışmadı mis gibi ben koydum isimlerini çokta güzel olduAnnelerin hakkı ödenmez benim ona lafım yok ama anne diye de hamile kızına bu kadar yükleniyorsa ciddi sorun var demektir. İsim koymak senin ve kocanın en doğal hakkı. Bunu duygu sömürüsüyle tehditle elinden almaya çalışması beni gıcık etti açıkcası. Annen olduğu için kalbini de kırmak seni üzmek istemiyorum. Kv olsaydı keşke jdjdj sen resti çekmekte geç bile kalmışsın bence. Yine de geç olsa bile yerinde olmuş. Ben bakmam istediğim isim olmazsa demeye gelmiş. İçi böyle olmasa bile denmez hoş değilZ
Ben almıştım canım şurup yokkenGünde iki kez rennie tablet alan oluyor mu şu an dayanamıyorum mahfoldu yemek borum
Okurken bende aynı durumu yaşadığım için paylaşmak istedimEşinin annesi mi kendi annen mi ayrıca sancıyı ağrıyı sızıyı çeken sensin burda hissenin büyük dilimi sana düşer senin fikrin cok önemli içine sinmezsr çocuguna koyduğun isim sen mutlu olmicaksın sonuçta isim bu ha demeye değişmez... Herkes zamanla alışır seçtiğiniz isme .... Herkesi memnun edemezsin kocanı ikna etsen başkası kendi fikrini Söyler herkes bir isim der... Ortalık curcuna olur.. bizde de isim sorun oluyor kendi annem beğenmedi kardeşlerim bişey dedi kayınvalidem bu ne biçim isim dedi ama umrumda bile değil ben kızıma Umay diye seslenmenin hayalini kuruyorum... Başkasının gönlü olsun diye kendi hayallerimden vazgeçemem... Hepsi sustu herkes kabullendi ismi şimdi herkes Umay diye seviyor.. önemli olan bebeğin isminde cok sağlığı.., bıraksınlar bu gebeleri bir salın ya herkes ne koymak isterse koyar kime ne yahuu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?