- 26 Mart 2017
- 3.227
- 5.556
- 158
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #37.341
Canım beni yalnış anlama ama annelik zaten bunu gerektirir. Tabiki doğurmuşsa üstüne düşeni yapacak bu yüzden annenin her dediğini istediğini yapamazsın. Annen acaba hep bunları söylüyor mu ben bunu şunu yaptım falan diye ?Benim annem, kv fikir beyan etmemeyi öğrendi, onunla mesafeli bir ilişkimiz var, annem de saçını süpürge eden bir kadın emeği çok çok fazla, bizi okutmasi olsun, torunlarına emeği olsun, ama kendimi hep kötü hissettiriyor ben de artık bu konuyla ilgili yorum yaptırmayı düşünüyorum, Umay da çok güzel bir isim adıyla yaşasın kızın..
Benim hamileliğimden beri az da olsa seffaf akıntım oluyordu, şimdi de sadece özellikle sabah ilk idrardan sonra tuvaletten cıkınca sarımsı krem gibi bi akıntım oluyor ama sadece sabah. Dogumda gelen akıntı su gibi oluyormus ama canım korkma bence normaldir bide üşüttüğünde artabiliyor akıntıKızlar afedersiniz akıntınız arttı mı ? Bebek büyüdüğü için mi acaba benim çok arttı.Krem gibi bi kıvamda geliyor korkuyorum bazen doğuruyorum diyesabah değiştirdiğim çamaşırım akşama su oluyor akşamı bile bulmuyor bazen
Teşekkür ederimBenim hamileliğimden beri az da olsa seffaf akıntım oluyordu, şimdi de sadece özellikle sabah ilk idrardan sonra tuvaletten cıkınca sarımsı krem gibi bi akıntım oluyor ama sadece sabah. Dogumda gelen akıntı su gibi oluyormus ama canım korkma bence normaldir bide üşüttüğünde artabiliyor akıntı
O benim başımın belası olarak kaldıKızlar benimde bi sorum olucak ben bugun bebeğimin kıyafetlerini yıkadım da. Haftaya cumartesi tam 32 haftalık olucaz nasipse o güne kadar dogum cantamı hazırlıycam. Aslında 34-35 te hazırlamayı düşünüyordum ama saglık ocagında ebe hazırla ne olur ne olmaz hazır olsun dedi. Bayadır da giremiyorum siteye yoğunluktan sizlerde hazırlayan varmı dogum cantasını
Sor mutlaka sen yinede. Benimde 27. Haftamdan beri karnımda agrısız toparlanma oluyo bende onu sorucam gecen gün sordum yorgunluktan ve vücudun artk kendini doguma hazırlıyor ondan dedi bakalım nstye baglanınca belli olucak gerçi ama korkmuyor da değilimTeşekkür ederimbenim de gebeliğin başından beri var hep normal deniyordu ama bu ara çok artmış gibi geliyor.Ctesi doktora da soracağım.Artık bebek baskı yaptığı için sanırım iyice arttı.çok rahatsız ediyor açıkçası
Ay bende yıkadım ütüye daha baslamadım sadece bi kaçını eşimle ütüledik ama yok yapamıyorum artık annemlere bıraktım o işiO benim başımın belası olarak kaldıbi türlü hazır edip koyamadım canım kafam soru işaretleriyle dolu
Sor canım aman ihmal etme ,artık yavaş yavaş vakti geliyor sancıların tabiki ama ben başıma gelenlerden sonra biraz panik atak modu toparlanmaları hemen söylüyorum doktorumaSor mutlaka sen yinede. Benimde 27. Haftamdan beri karnımda agrısız toparlanma oluyo bende onu sorucam gecen gün sordum yorgunluktan ve vücudun artk kendini doguma hazırlıyor ondan dedi bakalım nstye baglanınca belli olucak gerçi ama korkmuyor da değilim
İyi yapmışsın anneler sağolsunlar yardımcılar bu konularda.Bende kendim yapmak istemiştim ama annem anneannem ve eşime kaldı hepsi.çantanın vaktidir aslında ama ne koyacağımızı bir türlü bulup da koyamıyoruz kiAy bende yıkadım ütüye daha baslamadım sadece bi kaçını eşimle ütüledik ama yok yapamıyorum artık annemlere bıraktım o işiama canta konusunda bende emin değilim hazırlasam mı daha beklesem mi kafamda deli sorular karnımda ara sıra toparlanma da olunca acaba diyorum
Evet bende basta kendim yaparım diye bi havaya girdim ama nerdeeSor canım aman ihmal etme ,artık yavaş yavaş vakti geliyor sancıların tabiki ama ben başıma gelenlerden sonra biraz panik atak modu toparlanmaları hemen söylüyorum doktoruma
Evet canım ya iyi yapıyorsun kolay seyler yasamadın ama şükür şimdi iyisin, Rabbim bidaha hastanelere düşürmesin sağlıklı bir dogum için gitmek nasip olsun
İyi yapmışsın anneler sağolsunlar yardımcılar bu konularda.Bende kendim yapmak istemiştim ama annem anneannem ve eşime kaldı hepsi.çantanın vaktidir aslında ama ne koyacağımızı bir türlü bulup da koyamıyoruz kibenim kafam çok karıştı o konuda toparlayamadım
Ben sonunda aldığım herşeyi koyup götürcem galibaEvet bende basta kendim yaparım diye bi havaya girdim ama nerdeebende sunuda koysam fazla mı olur müslin takım koysam üşür mü falan valla karar veremiyorum tamda Ağustosta dogurucaz nasipse kış olsa kışlık tamam da yaz olunca şimdi ciltleri taze üşür diye yine kışlık koyarız ama terler mi acaba müslin mi koysam diyorum onunlada üşür mü diyorum çok zor karar vermek
Sonunda hepimizin yapıcagı o bencedeBen sonunda aldığım herşeyi koyup götürcem galibalazım olan kullanılır napıyım
Karında toparlanma nasıl oluyor? Sol tarafa bazen geriliyor bebek dirseği mi kolu mu bacağı mı yoksa totosu mu bilmiyorum ama böyle sert çıkıntı oluyor öyle bir şey mi?Ay bende yıkadım ütüye daha baslamadım sadece bi kaçını eşimle ütüledik ama yok yapamıyorum artık annemlere bıraktım o işiama canta konusunda bende emin değilim hazırlasam mı daha beklesem mi kafamda deli sorular karnımda ara sıra toparlanma da olunca acaba diyorum
Evet canım baya yuvarlak top gibi geriliyor ama bebek hareketi değil yani hareket oluyo geçiyor o toparlanma bi süre duruyor sert oluyor yaniKarında toparlanma nasıl oluyor? Sol tarafa bazen geriliyor bebek dirseği mi kolu mu bacağı mı yoksa totosu mu bilmiyorum ama böyle sert çıkıntı oluyor öyle bir şey mi?
Evet cnm ayni bendede hem çamasır islanıyor hem beyaz kremsi bir akıntı oluyor günde 2 defa çamaşır değişiyorumKızlar afedersiniz akıntınız arttı mı ? Bebek büyüdüğü için mi acaba benim çok arttı.Krem gibi bi kıvamda geliyor korkuyorum bazen doğuruyorum diyesabah değiştirdiğim çamaşırım akşama su oluyor akşamı bile bulmuyor bazen
Annelerimizin hakkı elbette ödenmez ama bizi dünyaya getirdikleri için koşulsuz bir vefa borcumuz olmamalı. Eşim bazen diyor kızlara hep anlatıcam hamilelikte ne kadar zorlandığını hakkını ödeyemezler diye. Hayır diyorum onları dünyaya getirmeyi biz istedik bunun için bekledik bizim isteğimizle olan birşeye bize her baktıklarında kendilerini borçlu hissetmesinler. Yapılan iyiliklerin yüze vurulmasına o kadar karşıyım ki bana göre bir anlamı kalmıyor çünkü o zaman. Biz çekirdek ailemizden sorumluyuz arkadaşım bebeğinize isim koyma hakkı sana ve eşine ait, eğer biz istersek çekirdek aileniz dışındaki x kişi fikrini beyan edebilmeli. Bu kayınvalidemizde kendi annemizde olsa malesef sınırları olmalı çünkü çok kolay bunu aşıyorlar. Benzer durum bizde de yaşandı 2 isim arasında kalmıştık ailelerden fikir aldık bir baktım kayınvalidem başka isimler sıralıyor. Yeni isim arayışımız yok 2 isim arasından seçim yapıyoruz dedim kendimiz karar verdik. Annemi arayıp vazgeçir isimden nasıl söz geçiremiyorsun demiş. Annemde sakın karışmayın ben bile kızıma fikir sunamam demiş. Sanma annem bu kadar anlayışlıydı evlenirken malesef çok kalbini kırmak zorunda kaldım. Çünkü sınırı öyle aşmıştı ki onu mutlu etmek isterken kendim, kendim olmayacaktımİyi akşamlar hanımlar
Ben de bugün moralisizim baya, annemler bir haftalığına memlekete gittiler, Bu hafta çocuklarla birlikte idare etmeye çalışıyorum, çünkü küçük kızım (4 yaş), henüz kreşe gitmiyor, oğlum ana sınıfında, sabah hazırlanıp hep birlikte evden çıkıyoruz, oğlumu okula, kızımı iş yerine götürüyorum. Benim için bir hayli zor çünkü yemek yiyen çocuklar değiller, akşam ve sabah saatleri oldukça uğraştırıcı, sabah 6.30 kalkıp 8.30 da anca evden çıkabiliyoruz ve bu iki saat boyunca hep ayaktayım akşam da keza öyle. Bir de üzerine oğlum bu hafta ateşlendi ve bir gün işlerimi evden yürütmem gerekti, maalesef hasta da olsa okula bırakmam gerekti bir gün hariç. Kızım da iş yerinde oldukça hareketli, onun peşindeyim, dışarından gelen müellifler ve toplantılar var devamlı, Allahtan eşimle aynı kattayız ama bugün onun da toplantısı vardı. Bunları neden anlattım çünkü bu yorgunluğun üzerine yaşadığım durum beni üzüyor ve artık sorunun benden kaynaklı mı, çok mu fevri davrandım bilmiyorum, 7 aydır bebeğin ismi konusunda karar veremedik, benim beğendiğim ismi annem beğenmiyor, annemin beğendiğini eşim, eşimin beğendiğini vs. filan, en son dün eşimin de onayladığı bir isme karar verdik, anneme açıkladım bana söyleme filan dedi, ama söyledim haberi olsun, çünkü gerçekten belirsizlik var ve kendi de daha araştıracakmış, fakat bulduğu isimler kendi çağının da üst kuşağı, kendi kızına ve oğluna türkçe isimler koymuşken bu bebekte bize çok baskı yaptı isim konusunda, ve en son bu ismi koyarsanız kapınıza gelmem, çocuklara bakmam diye söyledi, yaptığı iyilikleri saydırdı filan, ben de sen bilirsin eğer bakmak istemezsen ben de kendimi ona göre ayarlarım ama bir anne olarak çocuğuma isim koyma hakkım çok abesmiş gibi davranıyorsun vs. yazdım. Yarın dönüyorlar ama aramız böyle, bense çok sabırsız davrandım ve resti çektim diye bir yandan üzülüyorum, bir yandan yorgunum, emeği büyük ama duracağı yeri bilmiyor gibi geliyor artık, öyle işte, ağlayasım var
Malesef dediğini bulamadım burada ancak 2 maden suyu içiyorunmydreams93 bende suyu içemiyorum kızımda da bunda da hamileliğin başından beri asitli su içiyorum burda almanyada zaten su istesenizde asitli su getirdikleri için doktorlar bile karışmıyor ama zaten birtek asitli su tatli geldigi icin onu icebiliyorum
Canım benimde aynısı geçen çok korktum doktora yazdım 4-5 parmak ıslaklık vardı. Hemen çamaşırını değiştir 15 dk bekle aynı ıslaklık var mı bana yaz dedi 15 dk sonra aynısı olmadı gün içinde değilde kısa sürede aynı su dolunca sorunmuşKızlar afedersiniz akıntınız arttı mı ? Bebek büyüdüğü için mi acaba benim çok arttı.Krem gibi bi kıvamda geliyor korkuyorum bazen doğuruyorum diyesabah değiştirdiğim çamaşırım akşama su oluyor akşamı bile bulmuyor bazen
Al benden o kadar saat 3 buçuk 6. Tuvaletime kalktım sinirden oturuyorum kızlar artık sığmıyor gerçekten dönenip duruyorlar karnım 2 yana genişliyor rahat edemiyorumYine uyandım
Hiç uyuyamadım …..Yine uyandım
Ay benim de 15dkda dolmuyor gün içerisinde oluyor.İyi yöntemmiş deneyeyim bendeAnnelerimizin hakkı elbette ödenmez ama bizi dünyaya getirdikleri için koşulsuz bir vefa borcumuz olmamalı. Eşim bazen diyor kızlara hep anlatıcam hamilelikte ne kadar zorlandığını hakkını ödeyemezler diye. Hayır diyorum onları dünyaya getirmeyi biz istedik bunun için bekledik bizim isteğimizle olan birşeye bize her baktıklarında kendilerini borçlu hissetmesinler. Yapılan iyiliklerin yüze vurulmasına o kadar karşıyım ki bana göre bir anlamı kalmıyor çünkü o zaman. Biz çekirdek ailemizden sorumluyuz arkadaşım bebeğinize isim koyma hakkı sana ve eşine ait, eğer biz istersek çekirdek aileniz dışındaki x kişi fikrini beyan edebilmeli. Bu kayınvalidemizde kendi annemizde olsa malesef sınırları olmalı çünkü çok kolay bunu aşıyorlar. Benzer durum bizde de yaşandı 2 isim arasında kalmıştık ailelerden fikir aldık bir baktım kayınvalidem başka isimler sıralıyor. Yeni isim arayışımız yok 2 isim arasından seçim yapıyoruz dedim kendimiz karar verdik. Annemi arayıp vazgeçir isimden nasıl söz geçiremiyorsun demiş. Annemde sakın karışmayın ben bile kızıma fikir sunamam demiş. Sanma annem bu kadar anlayışlıydı evlenirken malesef çok kalbini kırmak zorunda kaldım. Çünkü sınırı öyle aşmıştı ki onu mutlu etmek isterken kendim, kendim olmayacaktım
Malesef dediğini bulamadım burada ancak 2 maden suyu içiyorun
Canım benimde aynısı geçen çok korktum doktora yazdım 4-5 parmak ıslaklık vardı. Hemen çamaşırını değiştir 15 dk bekle aynı ıslaklık var mı bana yaz dedi 15 dk sonra aynısı olmadı gün içinde değilde kısa sürede aynı su dolunca sorunmuş
Al benden o kadar saat 3 buçuk 6. Tuvaletime kalktım sinirden oturuyorum kızlar artık sığmıyor gerçekten dönenip duruyorlar karnım 2 yana genişliyor rahat edemiyorum
Teşekkür ederim demek ki artık normalEvet cnm ayni bendede hem çamasır islanıyor hem beyaz kremsi bir akıntı oluyor günde 2 defa çamaşır değişiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?