2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Yorum yazan, fikrini belirten herkese cok tsk ederim. Perinatologla gorustum. Bu haftada bir bebegi almak icin cok ciddi tibbi gereklilikler olmali dedi. 3saat fazla iceride kalmasi bizim icin iyidir dedi. Ultrason muaneyesinde bebek 35kusur haftalarda cikti. Bir haftada 450gr filan almis oluyor ve 2 hafta ileriyken 3 hafta ileriye atmis kisa surede. Suyu da fazlaymis. Bebek iri ve suyu fazla oldugu icin sıkıntı yasadigimi soyledi. Karacigeri de buyukmus Halbuki hersey yolunda gidiyordu, genetik test, ayrintili ultrason, bunlar hep normaldi. Fakat benim doktorum seker yuklemesi yapmadi. Burada da yazmistim. Aclik 92, 1.saat tokluk 152 cikmisti. Ben yuksek oldugunu soyledigimde tatli yeme, dupalac ictigin icin oyle cikmistir demisti. Saglik ocaginda ebeye sordugumda da yuksek olmadigini soylemisti. Dr. miadi gelen hastalari oldugu icin bayramda izin yapmayacagini soyledi, benim gittigim hastaneyle anlasmasi varmis, dogumu birlikte yapma karari aldik. Once universite hastanesine yatis yapalim. Seker, insuline cvp ve nst yonunden takip yapilsin dedi. Ben uni.calisaniyim, hastanedeki isleyisi bildigimden yatis pek istemedim. Doktorun da onayini alarak evde olcum icin kit aldim. Aksam bir diyetisyenle online gorusme ayarladim. 2 gunde bir gittigim hastanede nst cektirip doktora gonderecegim. Bilmiyorum bu saatten sonra sekeri kontrol altina alabilir miyim ya da bebegin gelisimini normale cevirebilir miyiz. Ama en azindan cuma dogum yapmayacagim icin ve bayramda aksi bir durum olursa bana bakacak bir doktor buldugum icin moralim duzeldi. Kontrol altina alamazsam bayramdan sonra endokrinden insulin alacagim. Umarim bu 9 gunluk sureyi saglikla atlatabiliriz. Hepimiz icin zamaninda ve saglikli dogum diliyorum

O ilerledikçe kilo alacak canım merak etme sen iyi düzenli beslen kilo aldıracak şeyler ye kuveze alacaklar diye düşünme
43 cm çıktı benimkinin de boyu 31+2 işte
Benim eşimin tarafı boyu uzun ona çekti sanırım

bir saat tokluk normalde sınırı 140 çok yüksek değil ama yüklemeye yönlendirse daha iyi olurmuş. İçine sinen biri olmasına sevindim. Bayramda ölçüm yapıp ölçümlerini bi endokrin doktoruna göstersen gerekirse insülin kullanırsın, bayramda özellikle yediklerine dikkat etmeni tavsiye ederim. İleride gidip haftasını yakalayan bebekler de var. Gebelik şekeri senin ile ilgili olan bir durum değil, plasentadan kaynaklanan bir sıkıntı bazı kişilerde kontrol altına almak daha zor oluyormuş. Genetik testler vs de yapılmış içini ferah tut.

Son düzenleme:
Yok kuzum. Bel fıtığı ağrısı gibi. Kuyruk sokumunda. Ama alt tarafta çatı ağrısı olduğunu düşündüğüm başka bir ağrı var o nedir ben bilmiyorum tarifi çok zor.
Geçmiş olsun cnm bende de bugun bi ağrı oldu cok kötüydüm bol sıvı al dinlen gecmezse gel dedi doktor doğum sancısı olabilir dedi korktum baya dinlendim baya geçti devamı gelirse gideceğim umarım birşey olmaz

Sterilizatör alan var mı kızlar? İkinci el avent advanced buldum yarı fiyatına ama gerekli bi şey mi emin olamadım
Bu ara çok yükseliyorum ama sonra abarttığımı düşünüyorum. Bende kararsızım. Çokta büyük almak istemiyorum. Zaten ne kadar almayacağım dediğim şey var aldım

Bu ara çok yükseliyorum ama sonra abarttığımı düşünüyorum. Bende kararsızım. Çokta büyük almak istemiyorum. Zaten ne kadar almayacağım dediğim şey var aldım
Ben biberonla beslemeyi düşünmüyorum açıkçası, emzik vermek de istemiyorum ama çok uyguna bulduğum için alasım geldi, yarın öbür gün lazım olursa tam fiyattan almak istemiyorum. Çok pratik oluyormuş kaynatmak da zor geliyor düşününce ay bilemedim

kikelomm kaç gündür dağda yaşıyor gibi internetsizlik çekiyorumm kvde de kalıyorum burada da 2 gündür çalışma varmış Turkcellden ne tellerimiz çekti doğru düzgün ne internetlerimiz....

Ne konuşmalar dönmüş üzerinden geçmiş bazılarını hayretle okudum. Ama en çok hayret ettiğim nokta Ağustos annelerinin bu hale gelmesi. Biz 7-8 aydır bu grubu çok güzel götürüyorduk arkadaşlar farklı fikirde olduğumuz noktalarda bile kimse bir açıklama yapmak zorunda hissetmiyordu kendini çünkü biz bize içimizi biliyorduk ve her geleni de öyle benimsedik. Burada bir sürü anne ve anne adayı var. Farklı yaşlardan, farklı illerden ülkelerden, farklı kültürlerden, farklı meslek gruplarından ama bunca aydır hiçbirimiz bunu önemseyip birbirimize sormadık bile hepimizin ortak bir amacı var evlatlarımızı sağ salim kucağımıza almak, tecrübeli annelerin bilgilerinden faydalanmak, yeni anne olacak arkadaşlar olarakta gerektiğinde birbirimizi telkinlemek sevincini ve malesef ki acısını paylaşmak. Hepimizin doğumuna 2 aydan çok az bir süre kaldı. Her sabah şahsi olarak söylüyorum kalbim ağzımda gruba giriyorum erken doğum yapan bir arkadaşımız var mı herkes iyi mi diye çünkü gerçekten birbirimizi görmeden aile olduk. Rica ediyorum bizi bu halimizle bırakın çünkü grubun artık tadı kaçmaya başladı. Fesatlığı olan veya görüşlerine düşüncelerine hitap etmediğimiz kişiler varsa azıcık öteye gidebilir. Biz kendi kendimize mutluyuz yaşadığımız stres ve heyecan yeterince bize yetiyor. He sevincini üzüntüsünü paylaşmak isteyen yeni arkadaşlarımıza tabiki kapımız sonuna kadar açık ama ötesine değil üzgünüz.

Hoşgeldin canım

Söylediklerine birebir katılıyorum canım. Başından beri fikir ayrılığı yaşadığımız konular oldu, hepimiz gayet saygılı ve nazik ifade ettik, polemik tartışma asla yoktu. Ne olduysa son bir iki aydır oldu. Buraya kafa dağıtmaya, eğlenmeye, muhabbete, fikir paylaşımına, dertleşmeye geliyoruz ama bazılarının amaçları bambaşka…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…