- 16 Ocak 2021
- 4.299
- 7.699
- 108
- 30
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #39.461
çok şükür bbekler de hemen toparlar inşallahİyiymiş çok şükür. Bebeler küvezdeymiş. Sütün gelmesini ge genel anestezi olduğu için onun etkisinin geçmesini bekliyormuş
Aynen zaten bu civarlarda üç aşağı beş yukarı işte hepimizinki. Sağlıkla gelsinler deHiçte düşük değilbende dün doktordaydim 33+5h 2300 dedi yani ayni. Olması gereken bu haftası ile gayet uyumlu canım bende boyunu sormayı unuttum
İnşallah, umayın bebeler ikiz o yüzden çokta erken değil. İyi olacaklar inşallahçok şükür bbekler de hemen toparlar inşallah
O ilerledikçe kilo alacak canım merak etme sen iyi düzenli beslen kilo aldıracak şeyler ye kuveze alacaklar diye düşünmeOy oy bana da zayıf biraz dedi boyu da 39 cm di geçen hafta babası 1.83 yapılı bende 1.62 yim çocuk bana mi çekmiş nediyorum biraz babasına benzese boyu uzun olsa ama kiloda baya geride doğduktan sonra beslenememekten kuveze alırlar falan diye korkuyorum
Bana da 29-31arası bekle denildiEn son ben mi doğurcam ya, 30 ağustos
bir saat tokluk normalde sınırı 140 çok yüksek değil ama yüklemeye yönlendirse daha iyi olurmuş. İçine sinen biri olmasına sevindim. Bayramda ölçüm yapıp ölçümlerini bi endokrin doktoruna göstersen gerekirse insülin kullanırsın, bayramda özellikle yediklerine dikkat etmeni tavsiye ederim. İleride gidip haftasını yakalayan bebekler de var. Gebelik şekeri senin ile ilgili olan bir durum değil, plasentadan kaynaklanan bir sıkıntı bazı kişilerde kontrol altına almak daha zor oluyormuş. Genetik testler vs de yapılmış içini ferah tut.Yorum yazan, fikrini belirten herkese cok tsk ederim. Perinatologla gorustum. Bu haftada bir bebegi almak icin cok ciddi tibbi gereklilikler olmali dedi. 3saat fazla iceride kalmasi bizim icin iyidir dedi. Ultrason muaneyesinde bebek 35kusur haftalarda cikti. Bir haftada 450gr filan almis oluyor ve 2 hafta ileriyken 3 hafta ileriye atmis kisa surede. Suyu da fazlaymis. Bebek iri ve suyu fazla oldugu icin sıkıntı yasadigimi soyledi. Karacigeri de buyukmusHalbuki hersey yolunda gidiyordu, genetik test, ayrintili ultrason, bunlar hep normaldi. Fakat benim doktorum seker yuklemesi yapmadi. Burada da yazmistim. Aclik 92, 1.saat tokluk 152 cikmisti. Ben yuksek oldugunu soyledigimde tatli yeme, dupalac ictigin icin oyle cikmistir demisti. Saglik ocaginda ebeye sordugumda da yuksek olmadigini soylemisti. Dr. miadi gelen hastalari oldugu icin bayramda izin yapmayacagini soyledi, benim gittigim hastaneyle anlasmasi varmis, dogumu birlikte yapma karari aldik. Once universite hastanesine yatis yapalim. Seker, insuline cvp ve nst yonunden takip yapilsin dedi. Ben uni.calisaniyim, hastanedeki isleyisi bildigimden yatis pek istemedim. Doktorun da onayini alarak evde olcum icin kit aldim. Aksam bir diyetisyenle online gorusme ayarladim. 2 gunde bir gittigim hastanede nst cektirip doktora gonderecegim. Bilmiyorum bu saatten sonra sekeri kontrol altina alabilir miyim ya da bebegin gelisimini normale cevirebilir miyiz. Ama en azindan cuma dogum yapmayacagim icin ve bayramda aksi bir durum olursa bana bakacak bir doktor buldugum icin moralim duzeldi. Kontrol altina alamazsam bayramdan sonra endokrinden insulin alacagim. Umarim bu 9 gunluk sureyi saglikla atlatabiliriz. Hepimiz icin zamaninda ve saglikli dogum diliyorum
Geçmiş olsun cnm bende de bugun bi ağrı oldu cok kötüydüm bol sıvı al dinlen gecmezse gel dedi doktor doğum sancısı olabilir dedi korktum baya dinlendim baya geçti devamı gelirse gideceğim umarım birşey olmazYok kuzum. Bel fıtığı ağrısı gibi. Kuyruk sokumunda. Ama alt tarafta çatı ağrısı olduğunu düşündüğüm başka bir ağrı var o nedir ben bilmiyorum tarifi çok zor.
Bu ara çok yükseliyorum ama sonra abarttığımı düşünüyorum. Bende kararsızım. Çokta büyük almak istemiyorum. Zaten ne kadar almayacağım dediğim şey var aldımSterilizatör alan var mı kızlar? İkinci el avent advanced buldum yarı fiyatına ama gerekli bi şey mi emin olamadım
Ben biberonla beslemeyi düşünmüyorum açıkçası, emzik vermek de istemiyorum ama çok uyguna bulduğum için alasım geldi, yarın öbür gün lazım olursa tam fiyattan almak istemiyorum. Çok pratik oluyormuş kaynatmak da zor geliyor düşününce ay bilemedimBu ara çok yükseliyorum ama sonra abarttığımı düşünüyorum. Bende kararsızım. Çokta büyük almak istemiyorum. Zaten ne kadar almayacağım dediğim şey var aldım
Bana ilk dogumumda eltim vermisti 1 kere kullandim bence hic geregi yokSterilizatör alan var mı kızlar? İkinci el avent advanced buldum yarı fiyatına ama gerekli bi şey mi emin olamadım
Nasıl sterilize ettin biberonları canım yoksa biberon kullanmadın mıBana ilk dogumumda eltim vermisti 1 kere kullandim bence hic geregi yok
Anam babam usulu kaynattim. O makineyi de eltimin arkadasi hamileydi al bunu da ver dedim kurtuldum gereksiz yer kapliyorduNasıl sterilize ettin biberonları canım yoksa biberon kullanmadın mı
Kaynatmak da bana zor geliyor yaAnam babam usulu kaynattim. O makineyi de eltimin arkadasi hamileydi al bunu da ver dedim kurtuldum gereksiz yer kapliyordu
kikelomm kaç gündür dağda yaşıyor gibi internetsizlik çekiyorumm kvde de kalıyorum burada da 2 gündür çalışma varmış Turkcellden ne tellerimiz çekti doğru düzgün ne internetlerimiz....mydreams93 nerdeeeee
benim de o tarih görünüyorEn son ben mi doğurcam ya, 30 ağustos
Ben islak mendilde kullanmadim hic pamuk mendillerden kullandim yine onlardan kullanicamIslak mendil ısıtıcı bile varmış ya, bu bebeler nasıl büyüyomuş önceden hayret
Hoşgeldin canımkikelomm kaç gündür dağda yaşıyor gibi internetsizlik çekiyorumm kvde de kalıyorum burada da 2 gündür çalışma varmış Turkcellden ne tellerimiz çekti doğru düzgün ne internetlerimiz....
Ne konuşmalar dönmüş üzerinden geçmiş bazılarını hayretle okudum. Ama en çok hayret ettiğim nokta Ağustos annelerinin bu hale gelmesi. Biz 7-8 aydır bu grubu çok güzel götürüyorduk arkadaşlar farklı fikirde olduğumuz noktalarda bile kimse bir açıklama yapmak zorunda hissetmiyordu kendini çünkü biz bize içimizi biliyorduk ve her geleni de öyle benimsedik. Burada bir sürü anne ve anne adayı var. Farklı yaşlardan, farklı illerden ülkelerden, farklı kültürlerden, farklı meslek gruplarından ama bunca aydır hiçbirimiz bunu önemseyip birbirimize sormadık bile hepimizin ortak bir amacı var evlatlarımızı sağ salim kucağımıza almak, tecrübeli annelerin bilgilerinden faydalanmak, yeni anne olacak arkadaşlar olarakta gerektiğinde birbirimizi telkinlemek sevincini ve malesef ki acısını paylaşmak. Hepimizin doğumuna 2 aydan çok az bir süre kaldı. Her sabah şahsi olarak söylüyorum kalbim ağzımda gruba giriyorum erken doğum yapan bir arkadaşımız var mı herkes iyi mi diye çünkü gerçekten birbirimizi görmeden aile olduk. Rica ediyorum bizi bu halimizle bırakın çünkü grubun artık tadı kaçmaya başladı. Fesatlığı olan veya görüşlerine düşüncelerine hitap etmediğimiz kişiler varsa azıcık öteye gidebilir. Biz kendi kendimize mutluyuz yaşadığımız stres ve heyecan yeterince bize yetiyor. He sevincini üzüntüsünü paylaşmak isteyen yeni arkadaşlarımıza tabiki kapımız sonuna kadar açık ama ötesine değil üzgünüz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?