- 11 Ocak 2015
- 3.106
- 4.134
- 208
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #47.201
Iansallh canım ya. Sureklı ust uste bu haberlerı alınca ınsan ıster ıstemez kaygılanıyor. Bırde ınadına 2 aydır arkadaslarımda bunları gorunce bı korku olmuyor degıl.
Ahh be festimm o kadar güzel yüreklisin ki bizi düşünüp her aşamasını o kadar ayrıntılı anlatmışsınki çok teşekkür ederiz, süreç ile ilgili önceden de konuşurken de demiştik hiç olmayacak bazı durumlar gelişiyor ve bizlerde müdahale edemiyoruz ama hepimizin duası nasıl olursa olsun rabbim sağlıklı şekilde bebeklerimizi elimize almayı nasip etsin, demekki hayırlısı böyle imiş(dua demişsin inan başta @Kelebegimx Umut kuşumuz olmak üzere tüm dualarımız tüm bebeklerimiz ile, hayırlısı ile tek tek çıkacak bebişlerimiz evlerine )
Birde festimm burda da çok yazdım beni de sezeryan sonrası boynuma kadar vuran o ağrı çok kötü etkilemişti, bol bol kahve, bitter çikolata ve geçen temmuz annelerinde de sakız duydun, dene istersen aralıklarla hepsini ama)
J josei89 canım Metemiz Bulut beyi yalnız bırakmadı desene hayırlısı böyle imiş kuzum ya, az da olsa sütün gelmiş bol bol sıvı beslen emziedikçe yada sağdıkça daha da gelecek inşallah
Canım gözün aydın Bulut bey de en kısa zamanda toparlanır anne babasına kavuşur inşallah dualarım sizinle kısa zamanda toparlanırsınız inşallah kuzumCanlarım günaydın.
Hepinize çok teşekkür ederim. Tüm mesajlarınızı okudum ancak alıntılayamadım. O kadar çok yazılmış ki sayfalarca alıntı olabilirdimahcupta oluyorum bireysel hepinize ayrı ayrı yazamadım diye ama mazur görün. Hepinize ayrı ayrı yazmışım gibi sayın beni
Bulut kuşumun kalbinde yer ettiği, iyi dileklerde bulunan tüm teyzeleri iyiki varsınız. Mesajlarınızı okumak çok iyi geldi. Güzel kalbinizden öpüyorum hepinizi. İyi olacağız inşallah. Bulut kuşum 25.07.2023, 36+4 te 2750 gram doğdu. Boyunu hala bilmiyorum. Ama uzunBugün sanırım artık herşeyi öğreniriz.
Ben gerçekten çok iyiyim. Sezaryenden korkuyordum ama valla müthiş birşeymiş jdjdjd doktora normal doğuramaz mıyım dedim ama tutamayabiliriz çok yorarız riske atmayalım dedi. İyiki de dediği gibi yaptık.
Sezaryenden korkan arkadaşlarım varsa hiiç korkmasınlar. Ben spinal anestezi ile oldum. Tabiiki herşeyin farkındaydım ama acı macı yoktu. Çok iyi bir anestezi doktoruna denk geldim allahım ondan razı olsun. Beni rahatlattı ve sürece hazır olmamı sağladı. Allahım karşılaştığım herkesten razı olsun ama o başkaydı cidden.
11 de doğum oldu 12 gibiydi odaya geldim. Sonra aralıklarla uyudum. Bence bana sakinleştirici verdiler ya da evladıma kavuşmanın dinginliği geldi tam bilmiyorum ama güzeldi. İlk kalkışımı 18.00 gibi yaptım. İnanılmaz zorlandım yürüdüm ama gözüm karardı. Zordu benim için ancak sonrasında saat 22.00 gibi ikinci kalkış ve yürüşü yaptım orda kolaylaşmıştı. Demem o ki ilk yürüyüşte zorlanırsanız pes etmeyin. 2. Çok daha kolay olacak. Ben şuan çok şükür desteksiz oturup kalkabiliyorum. Sanırım bugünü de atlatırsam herşey müthiş olacak.
Tek sorunum omzuma kadar vuran bir gaz sancım var. Onuda şimdi sıcak havlu ile çözeceğiz. Ama hepinizin aklında bulunsun mutlaka çantanıza sıcak su torbası ekleyin. Böyle bir gaz sorunu olduğunda yumuşatır bence önemliymiş. Doğumdan önce aklımda hiç yoktu ama önemliymiş sizinle de paylaşmak istedim.
Belirtilerimi soran arkadaşlar olmuş onunla ilgili de bilgi vereyim. Zaten geçtiğimiz salı günü ben hatırlarsanız mide ağrısı-sırt ağrısı ve sonrası kusma şikayeti ile hastahaneye gelmiştim çünkü ben zehirlendim sanmıştım. ancak tansiyonumda sorun yoktu. Nst de bulut normaldi hissetmediğim sancılar çıkıyordu. Bulutcum bizi yoklamıştı sadece.
Bu sefer pazar günü streslendiğim bir konu oldu ve bunu dengeleyemedim. Tansiyonum tavan yaptı. İlaçlara rağmen düşüremedim. Kusmalarım zaten başlamış devam ediyordu (9 ayın %80 inde kustuğum için özel bir anlam yüklemedim.) pazartesi sabah doktorumuzu aradık tansiyon ve kusma şikayetiyle oda gelin göreyim dedi nitekim yatışım yapıldı. O kadar rahattım ki doğmayacak yokluyor diye ama sabah doktor gelip gebelik zehirlenmesine benziyor riske atmak istemiyorum almamız lazım dedi. Bunu dedikten 1-1.5 saat sonra ben doğumdaydım. Acil bir şekilde araya alıp oğluşuma kavuşturdular beni. Bulut aslında iyi ama nefes alırken yoruluyormuş ağzını sevdiğim. Vallahi dualara çok inanırım arkadaşım Şifa allahtan. Aklınıza gelen bir dua olursa okursanız beni çok mutlu edersiniz.
Tabii şimdi Bulut kuşum kuvözde. Yanımda olsa sütüm olacaktı belli ama şuan çok az. Kolostrumu alıyoruz ama artacak tabi. Tansiyon ve şeker ilaçları kullandığım için hemen sağım yapamadık. Gece 3te başladım sağmaya. Ben sağım makinesi almayacaktım ama iyiki almışım. Onun sayesinde kanallarım açıldı. Oğluma ilk verebildiğim kolostrum şuncacıkama artarak devam edecek inanıyorum. En azından bir öğününü garantiledik.
Hastahane çantasıymış, bulutun eşyasıymış hiç umrumda olmadı. Zaten yavrum bezle yatıyor. Hiçbir kıyafetini giyemedi. Bende lohusa teri yüzünden değiştirip duruyorum. Hiç takılmayın. Zaten hiç önemsememiştim biliyorsunuz bu hazırlıkları. Ama birkaç şey gerçekten olmazsa olmazmış. Pompa, sıcak su torbası gibi.
Evet çok teşekkür ederiz şahsen bana pozitiflik yükledin festicim
Hayallerimizdekini yaşarız inşallah ama olmazsa da rabbimin takdiri sağlıklı olsunlar yeter
İnşallah bulut bey hemen çıkar sende tüm istediklerini yaparsın
Ay evet onu tahmin ediyorum aslnda ama hastaneden destek alırım öyle bir durumda diye düşündüm artık elektrikli almadım çünkü
Ne mutlu bana
Amin kuzum aynen öyle takılmayın hiçbirşeye. Yan odalarımda bebişler ağlıyor mesela ben elle sağım yapmaya çalışıyorum. Psikolojimi bozsam fena bozarım da ne gerek var. Bizim yolumuzda böyleymiş. Zaten koynumdan çıkartmayacaktım artık hiç çıkartmam evlenene kadar boynumda tutcam hdjdjd
Olmazsa olmaz değil canım. Zaten ebeler ve doktorlar elle sağım öneriyor. Ben elle sağarken irrite oluyorum sıkamıyorum diye pompayı kullandım iyi ki almışım dedim. Kişi kendisini bilir. Birde bebeğin direkt yanına geleceği için sen direkt onu emzireceksin Allahın izniyle
Bizim bebişte oyeyleydiKızlar bide son bi kaç haftadır bebişi günde en az 2-3 kez hıckırık tutuyor, sizde de oluyormu? Cıldırıyor bide hıckırık tutunca vurulmadık yerm kalmıyor
Canim toplanip sertleştigi zaman sanci oluyorKızlar ben biraz dışarı çıkmıştım hafif kasık ağrım oldu eve geri geldim, biraz dinlendim bebek sol tarafa toplanıp duruyor, sol tarafta sertleşiyor, kasılma böyle bir şey mi?
Canim benim bebek ilk 10 gunde 6 7 kez kaka yapiyordu simdi 2 gune bir kaka yapiyorKızlar bugün krizlerdeyiz 3 gün iyiydik bugün krizlerdeyiz 3 gün gaz kaka baya yaptı sütüm dün verdiğimden beri kaka yapmadi gaz sorunumuz oldu neler yapıyorsunuz gaz çıkarmak icin
Canim enfeksiyon olabilirBirde dün akşam beri çiş hep kırmızı kan gibi geliyor neden acaba doktor yazdim aradim acmadim
Sarilik degerin 13 cikmiş canimSadece sarilik var demiş idrar veremedim burda bir sürü sorun var gibi sadece sariliktan mi kaynakli
Canim öncelikle cok gecmiş olsunHepinize iyi niyetlerinizden ve dualarınızdan ötürü teşekkür ederim arkadaşlarım. Allahım bin kere razı olsun. İyi düşüncelerinizin bin katını size versin inşallah. Herkes sağlıkla sıhhatle kavuşsun yavrusuna. Allahım Bulut kuşuma da şifa versin. 1 hafta 10 gün kadar kalacak dedi doktoru kuvözde. Yaşadığım durum gebelik zehirlenmesiymiş.
Canlarım giremedim. İçimden gelmedi açıkcası. Birazda uyudum, uyandım.
Aslında Bulut kuzum yoğun bakıma girmeseydi herşey müthişti. Ama vardır bunda da bir hayır. Fındık kuzum şimdi orda ben odadayım. Biraz kalbim buruk. Onun öyle yalnız olması hissi kalbimi kırıyor. Sütüm daha gelmedi bende odaklanıp peşine düşemedim ama gelicek gibi. Ay ne yazsam onu da bilmiyorum. Beni merak ettiğinizi bildiğim için yazayım dedim. Ben iyiyim ayağa kalktım yürüyüşlerimi yaptım.
Canim öncelikle cok gecmiş olsun
Biliyordum gebelik zehirlenmesi yaşadigini buyuk ihtimalle bebegede gecmiş tedbir amaçlı kuveze koymuslar
Benim gorumcede yasadi gebelik zehirlenmesi bebegi 4 gun kuvezde kaldi
Canim senin şuan sutune odaklanman gerekir
Sutun şifa olcaktir buluta
Aynen canımValla insan herşeye şükrediyor. Bu hayatta bunu gördüm. İlk üzüldüm ama şuan ya 32 den önce yaşasaydım ne olurdu diye düşündüğüm de buna şükür dedim. En azından evladım kısa süreli kalacak ve sağlıkla kavuşacağız. Memelere güveniyorum. Süt konusunda hiçbirimiz sorun yaşamayacağız. Belki bir miktar geç gelir ama elbet gelecek
Aynen kuzum her şeyde bir hayır vardır. Dünden beri tedirgindim ne yaptı nasıl oldular diye mesajlarını okudum ya nasil rahatladım anlatamam. Doğru zamanda doğru şekilde müdahale yapıldı sana bundan sonrası sen enerjini yüksek tutuyorsun ve sütünü artirmaya bakıyorsun bulut kuş çıktığında memene öyle bir yapisacakki gör bak nasıl süt gelecekHepinize iyi niyetlerinizden ve dualarınızdan ötürü teşekkür ederim arkadaşlarım. Allahım bin kere razı olsun. İyi düşüncelerinizin bin katını size versin inşallah. Herkes sağlıkla sıhhatle kavuşsun yavrusuna. Allahım Bulut kuşuma da şifa versin. 1 hafta 10 gün kadar kalacak dedi doktoru kuvözde. Yaşadığım durum gebelik zehirlenmesiymiş.
Canlarım giremedim. İçimden gelmedi açıkcası. Birazda uyudum, uyandım.
Aslında Bulut kuzum yoğun bakıma girmeseydi herşey müthişti. Ama vardır bunda da bir hayır. Fındık kuzum şimdi orda ben odadayım. Biraz kalbim buruk. Onun öyle yalnız olması hissi kalbimi kırıyor. Sütüm daha gelmedi bende odaklanıp peşine düşemedim ama gelicek gibi. Ay ne yazsam onu da bilmiyorum. Beni merak ettiğinizi bildiğim için yazayım dedim. Ben iyiyim ayağa kalktım yürüyüşlerimi yaptım.
Mete kusumuza Allah sağlıklı analı babalı uzun omurler nasip etsin canımYaa bu mesaji sabah yazmistim size, tam o sirada doktor geldi alar topar sezaryene aldi beni, tamamlayip gönderemeden. Simdi de silmeden göndermişim
Canım kizlarrr bizi merak ettiniz teşekkür ederizoglumu sezaryenle acil dogurmak zorunda kaldim 37+1 de. Hic hayal ettigim gibi olmadi, ne kapi susumuz vardi ne cikolatamiz, hastane cantamiz da yoktu. Hatta ismimiz de net degildi ama rabbim annelere bir sekilde guc kuvvet veriyor, her sey halloluyor ve evladina o kadar odaklaniyorsun ki ondan baska hicbir seyi gözün görmüyor ismimiz Mete oldu cok şükür iyiyiz bebegim emdi, ama sekeri biraz dustugu icin mama takviyeli ilerliyoruz. 2700 gram dogdu minik oglum cok şükür her sey yolunda ama siz guzel kalpli teyzelerimiz bize dualarinizda yer verirseniz cok seviniriz
Aslında benim sezeryan olacak. O kadar sancı çekiyorum Dr günümü attıkça attı ileriye. 3.sezeryanim ve dikişlerim zarar görür vs diye korkuyorum. Dikişlerim olduğu yer çok acıyor çünkü.atyakta yarım saat durunca sağ bacağıma kramp tarzı birşeyler giriyor karpal tünel sendromu olmasından şüpheleniyorum. Kontrolü kaybediyorum çünkü. Dr çocuğu almak için sancimin baslamasini bekliyor. Nisan su kanama yada sancı gelecekmiş illaCanım onların etkisini doğumda görürsün hızlı ve kolay açılma sağlarlar. Şimdiden hissetmemen normal hurmada.
Bizde hiç cinsel aksiyon yaşamıyoruz çocuğa bişey olur diyeNormalda hareket öneriliyor ama siz vücudunuzu fazla yordunuz diye doktor dinlenin dedi demek ki
Bir doktor dinledim youtube da,çok net şekilde öneriler sunuyor bir dinleyin dilerseniz
Evet genim geçen hafta girmiştim ama çıkmadı yarın tekrar gireceğimCanim toplanip sertleştigi zaman sanci oluyor
Nstye girdinmi hic?
İlginç benim de ilk doğum sezeryan olacak dün gün planlaması yaptık sayılır 38 dolduktan sonra 14 Ağustos haftası olacak nasipse gün seçimini bana bıraktı. Su fazlaligim var herhangi bir su gelişi veya kanama durumu olmadikca gününü bekleyeceğiz dedi. Sende niye böyle yapmış anlamadım kaldiki 3. Sezeryan diyorsun. Bu doktorlarin da hepsi bir değişikAslında benim sezeryan olacak. O kadar sancı çekiyorum Dr günümü attıkça attı ileriye. 3.sezeryanim ve dikişlerim zarar görür vs diye korkuyorum. Dikişlerim olduğu yer çok acıyor çünkü.atyakta yarım saat durunca sağ bacağıma kramp tarzı birşeyler giriyor karpal tünel sendromu olmasından şüpheleniyorum. Kontrolü kaybediyorum çünkü. Dr çocuğu almak için sancimin baslamasini bekliyor. Nisan su kanama yada sancı gelecekmiş illa
Bende oyle olunca sancim cikiyordu nstdeEvet genim geçen hafta girmiştim ama çıkmadı yarın tekrar gireceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?