2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
ffestinalente iyi olmana/olmanıza cok sevindimm beybimm. Yazdıklarını kendim yaşamış gibi okudum hissettimm rabbim gücüne ve gücünüze güç katsın inşallah canım buluttt’ta en kısa zamanda annesinin koynunda mıkırdamaya başlasın o bezelye parmaklara kurbannn olrmmm bizim yerimizede sevvv o minik parmaklarıı , gözlerrr doluyööörrr dünden beri biraz karın ağrım var, eşime diyorum kk’daki kankm doğurunca etkilendm galiba banada yalandan geliyo ağrılar

J josei89 seninde gözün aydın canımm benim allahm uzun ömürler nasip etsin inşallaj sağlıklaaa

Haklısın tabi ama sen düşünmemeye çalış bebeklerimiz çok akıllı vücudumuzda ne yapacağını biliyor inşallah herşey yolunda gidecek sağlıkla alacaksın kucağına
Amınn cok tesekkurler ıyı dıleklerın için. İnşallh

Ayyy cok tatlı birşey değilmi? Her tuttugunda gülüyorum, kucağımda olsada sesli bi şekilde duysam diye geçiriyorum içimden hepp
Evet cok tatli ama son zamanlarda cok yapiyordu ben biraz rahatsiz oluyordum bebek aşadaydi habire hickirik tutuyordu
Zamaninda gelir bebişin biraz sabret ogunlerde gelcek

Evet cok tatli ama son zamanlarda cok yapiyordu ben biraz rahatsiz oluyordum bebek aşadaydi habire hickirik tutuyordu
Zamaninda gelir bebişin biraz sabret ogunlerde gelcek
Ay ben ilk başlarda korkmustum, bi sorun mu var neden devamlı oluyor diye, ama doktorum iyi birşey olduğunu söyledi dışarıdaki nefes alışverişine hazırlanıyor gibi düşün demişti o zaman rahatladm , o yüzden şimdi hosuma gidiyor benim daha bebik kanala inmedi ondan samirim henüz rahatsız olmadm
Evettt sabrın sonu selamet, ne zaman sağlıcakla kavuscaksak o zaman gelsin hayırlısıula allah sizin bebişede uzun sağlıklı ömür nasip etsn

Saol canim
Evet ilk başta cok guzel hickiriyo faln hosuma gidiyordu bebek kanala inince bi tik rahatsiz oldum resmen oramda hisediyordum

Aynen depend ve pompa bakalm artik ilk dogumda gec gelmisti sutum 2 3gunu bulmuştu gelmesi sagmak daha erken getirecekse almakta fayda var hic oyle dusunmemistim
Mochi almıştım ben manuel sağma için
ilkinde elektrikli vardı birinden almıştım ödünç şimdi bunu aldım temmuz annelerine baktım bayağı memnunlar alan çok

Ne hayallerle aldım o mochiyi. Ama süt gelmeden işe yaramadı bende. Şuan damla damla kolostrum sağıyorum. İlk etapta kolostrumu getirmez kuzum o çekişi yetersiz gibi
Bende alirsam onu istiyordum cunku birini emzirirken digerinden sut damlıyor surekli ve bardak koyuyordum onun icin falan kullanisli diye okumustum ama
Hic merak etme sabirla.sagmaya devam et ilk doğumda bende oyle oldum gelmeyecek diye korktum ama geliyor ❤

Selam canım myom ameliyatın kapalıymıydı 2 ay sonra nası hamile kalabildin yasaklıyor doktorlar bende ameliyat oldum korunun dediler

ffestinalente iyi ki de almamışsın genel anestezi. Bak şimdi ne güzel anlatıyorsun ilk temas anını o sıcaklığı doğum anı telaş olursam içimden sürekli şunu düşünücem. Miniğim bana gelmek istiyor birazdan yanak yanağa olucaz kavuşucaz (hayali bile çok güzel)

sen de şimdi şunu düşün; sütüm miniğime şifa olucak sütün kaynağını bulmak için koşa koşa yoğun bakımdan çıkıcak. Evimize dönünce başlasın süt partisi koyun koyuna uyku saatleri mis kokulu ohh

Dün gece o kadar hissettim ki bu dediğini. Çok hareketli bir bebekti karnımdayken. Fır fır dönüyordu. Hatta ameliyathanede uzandım hemşireler aa ne kadar hareketli çok belli oluyor döndüğü bile dedi jdjdj babasıda öyle 3 sn yerinde duramaz. Ben tahmin edersin ki vinçle kalkarım hdjdj cidden keşke olsaydı dedim. Ne koynumda ne karnımda olmayınca üzüldüm ama sabah bir toparlanma geldi bana. Kuvözde de olsa görünce dün gece mutlu oldum. Minik savaşçım yaa ağzını yicem hep bir çıksın.

Çok şükür kuzum. Mutlulukla birlikte güzel günlerimizi yaşamak nasip olsun.

Jdjdjjd yaa yerim seni Ecoş sağlıkla sıhhatle doğru zamanda kavuşun inşallah

Anladım canım benim şuan iyisin değil mi ağrin var mı

Ben süt sağıcam diye ağrı kesici vurdurmadım bugün neden? Çünkü analık o yüzden hafif var kuzum. Ama dayanılamayacak boyutta değil. Bence bu işin en ağrılı kısmı ilk çıktığındaki zamanlar. Onda da zaten 3-3.5 saat kadar anestezi etkisi sürüyor. Sonra ağır ağrı kesicileri yapıyorlar. En ateşli zamanlar geçmiş oluyor. Sonrası yönetilebilecek ağrılar. Hele birde ilk kalkışın göz korkutmasına izin verilmezse tamam bitti gitti

Canım bezde denedim dependde. Bezi tam kapatamıyorsun o kadar hareketin yok o yüzden gevşek, geçti mi geçecekmi diye insanı kudurtuyor. Rahat yatamıyorsun birde bol oluyor tam kapatılamadığı için bu sefer terletiyor. Ben o yüzden dependi daha çok sevdim. Onu bir kilot gibi kullanıyorum. İçine ped koyuyorum sık sık değiştiriyorum. Böylece git çıkart derdi de olmuyor. Ama ben çok aşırı bir kanama yaşamıyorum. Orda miktarda.

Canım eğer amaç emzirirken zaten süt gelmeye başlamışken diğerinden akanı toplamaksa kesinlikle mochi doğru bir tercih. Ancak süt gelmeye başlamamış memeden getirmez. O vakum etkisi süt geldikçe oluşuyor. Ben bir umut taktım mochi bana ben mochiye baktım toplama niyetliyse kesinlikle işe yarar.

Sağmak daha erken geriyor canım. Bebiş küvozde olduğu için ama elle sağımda bir seçenekte ben yapamıyorum onu. Hemşire gelip yapıyor gösteriyor ama kendimi o kadar sıkamıyorum. Sen ben yaparım diyorsan olmazsa olmaz değil elektrikli pompa ilk etapta.

Eğer sezaryen planlıysan sıcak su torbası mutlaka mutlaka mutlaka. Bak o işte olmazsa olmaz. Gaza birtek sıcak uygulama iyi geliyor

Allah o adamı karşıma çıkarttı. Beni rahatlattı ve spinalde canım hiç acımadı. Ama acısaydı muhtemelen geneli almıştım. Stresliydim çünkü en başta. Çok şükür ama almadım.

Sen sezaryen mi planlanmıştı canım?
Eğer öyleyse doğum anında telaşlanma ihtimalin hiç yok. Başta geliyor o telaş bakıyorsun acı yok sızı yok ana odaklanıyorsun.

Sütün kaynağını bulmak için koşa koşa yoğun bakımdan çıkacak, sütüm miniğime şifa olacak kalbime bu kadar iyi gelen az cümle kurmuşumdur, teşekkür ederim

Kızlar yazamadım
Sabah 4 de uyandım midemde bir ağrı vardı acıktım sandım 7 ye kadar zor durdum (normalde 10 da filan kahvaltı ederim) bişeyler yedim yememle çıkarmam bir oldu. Korktum tabi neden oldu diye gebelik zehirlenmesi aklıma geldi ya da doğum belirtisi filan diye okumuştum herneyse hastaneye gittim ultrason nst normal çıktı tahlillerimde normal enfeksiyon mikrop filan yok bütün değerler normal yani neden olduğunu bilmiyoruz doktor olabilir dedi şuan evdeyım belki aranızda yaşayan olur korkmayın hemen ama midem hala çok iyi değil yavaş yavaş yiyorum

Ben iki doğum şekline de eşit mesafedeyim illa şu olsun diyemedim doktorum sen nasıl istersen öyle olucak dedi normal doğum istiyorum diye dolanıyorum ortalıkta ama son dakika sezeryana alın beniiiğ diye çirkefleşme potansiyeli de görüyorum

Şükür ki bende doktoruma çok güveniyorum tek bildiğim kendimi değişen şartlara akışa bırakmaya şartladım. En büyük şansımız tatlı diliyle bize güven veren tecrubeli doktorlarımız

Sıcaklardan vücut direnci düştü belki de canım. Klimalı ortam, buzlu yiyecekler, sıcaklar herşey o kadar etkiliyor ki ekstra dikkat etmek gerekiyor. Mide ve bağırsaklar son ayda çok hassas oluyorlar benimde bu aralar herşeyden etkilenir oldular. Hastaneye gitmekle çok iyi yapmışsın ne güzel herseyine bakılmış bu bahaneyle

Evet gerçekten o yüzden de olmuş olabilir artık valla bir doğurup kurtulsak hepimiz hayırlısıyla iyi olacak

Geçmiş olsun canım

Citemik

Tüm detayları döküyorum. Umarım yaşadığım pozitif taraflar sana katlanarak gelir, negatifler benimle kalır

Asla özendirme veya yönlendirme niyetiyle paylaşmıyorum bunları. Sadece sezaryen planlayan veya olmak zorunda kalan kişilerin benim gibi stresten anı kaçırmasına ramak kalsın istemiyorum.

Öncelikle sezaryenden inanılmaz korkuyordum. Bunun altını çizmek isterim.

Neden dersen anestezi iğnesi ve sonrası zorlukları daha ağır basıyordu korkularımda.
Bende şöyle oldu. Spinal anestezi oldum. Neden dersen anestezi doktorum öyle yönlendirdi ben zaten onu seçebileceğim bir noktada değildim. Güvendim.

Spinal şöyle oldu. Ameliyat masasına yattım. Yan döndüm, cenin pozisyonu aldırdılar bana. Çenem göğsümde, bacaklar karnımda. Her aşamada beni bilgilendirdi. Tek istediği ani hareket etmemem ve elimi götürmememdi. Önce buz gibi birşeyle sildi. Sonrasında doğru yeri bulmak için bastıracağım dedi. Bastırdı. Bu baskılı ve sıkmalı şeyleri sevmeyen benim için gıcık bir durumdu ama can acıtıcı değildi. Sonra minik bir iğne yapıcam dedi. O hiç acımadı. Bitti mi bu kadar mı dedim maalesef hayır dedi ve asıl iğneyi yaptı oda inanki acımadı zannettiğim kadar. Kalçadan yapılan stabil bir iğne kadarmış. Hatta benim damar yolum bozulmuş yeni açtılar elimin üzerinden bak yemin ederim sana o daha çok acıdı

Sonra tabii ki festiden beklenecek o güzide soru geldi. Nasıl güveneceğiz ya uyuşmazsam hdjdj sonra iğneyle denedi baktım cidden hissetmiyorum. Bir sıcaklık bastı zaten. Anladım birşeyler çalışıyor ne yapıldığını anlıyorsun ama asla acı sızı yok. Yaramı görmedim. Bakmaya cesaretim yok açıkcası açık yara sevmem dayanamam ama yapıştırma metoduyla yapmışlar.

İlk kalkış zor arkadaşım sana yalan söyleyemem. Zorlarsa birtek o zorlar. Ama orda da hep karşıya bakıcaksın ayaklarına bakmak yok. İlkinde zorlansan bile ikincide o kadar zorlanmayacaksın bunu bil hepte kendine tekrar et.

İlk saatler rahat ve uykulu geçiyor.

Gaz problemi için ne ağrı kesici ne birşey etki etmiyor. Ben yolu sıcak uygulamada buldum.

Sorun olursa aklıma gelmeyen bahsetmediğim sorabilirsin.

Çok teşekkür ederim canim evet 8agustos sezaryen dedik bakalm o güne kadar aksilik olmazsa dediğin gibi 2gun gaz sancisiyla ugrasmistim en son sıcak iyi gelmişti
Gordunmu Bulutu nasıl keyfi yerindemi

Canım devam ederse dr gözük bence, günün yaklaşmış senin şu da olabilir. Benim de bu ara akıntı fazlalaştı ama dediğin gibi ıslaklık değilde kremsi oluyor, ihmal etme bence
Kızlar sağolun, mesajı yazdıktan sonra iç çamaşırımı değiştim. Baya bir saat gelmedi hiçbişe. Şimdi baktım gene eskisi gibi kremsi geliyor. Dünkü neydi anlamadım valla. Bir de ben aktığını vs hissetmedim. Sanırım yanlış alarm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…