- 25 Temmuz 2022
- 1.656
- 3.251
- 83
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #47.241
Amınn cok tesekkurler ıyı dıleklerın için. İnşallhHaklısın tabi ama sen düşünmemeye çalış bebeklerimiz çok akıllı vücudumuzda ne yapacağını biliyor inşallah herşey yolunda gidecek sağlıkla alacaksın kucağına
Ayyy cok tatlı birşey değilmi? Her tuttugunda gülüyorum, kucağımda olsada sesli bi şekilde duysam diye geçiriyorum içimden heppBizim bebişte oyeyleydi
Bide hicrikinca durmuyo bilmiyordu 5 dk falan hickirigini hisediyordum
Evet cok tatli ama son zamanlarda cok yapiyordu ben biraz rahatsiz oluyordum bebek aşadaydi habire hickirik tutuyorduAyyy cok tatlı birşey değilmi? Her tuttugunda gülüyorum, kucağımda olsada sesli bi şekilde duysam diye geçiriyorum içimden hepp
Ay ben ilk başlarda korkmustum, bi sorun mu var neden devamlı oluyor diye, ama doktorum iyi birşey olduğunu söyledi dışarıdaki nefes alışverişine hazırlanıyor gibi düşün demişti o zaman rahatladm , o yüzden şimdi hosuma gidiyorEvet cok tatli ama son zamanlarda cok yapiyordu ben biraz rahatsiz oluyordum bebek aşadaydi habire hickirik tutuyordu
Zamaninda gelir bebişin biraz sabret ogunlerde gelcek
Saol canimAy ben ilk başlarda korkmustum, bi sorun mu var neden devamlı oluyor diye, ama doktorum iyi birşey olduğunu söyledi dışarıdaki nefes alışverişine hazırlanıyor gibi düşün demişti o zaman rahatladm , o yüzden şimdi hosuma gidiyorbenim daha bebik kanala inmedi ondan samirim henüz rahatsız olmadm
Evettt sabrın sonu selamet, ne zaman sağlıcakla kavuscaksak o zaman gelsin hayırlısıulaallah sizin bebişede uzun sağlıklı ömür nasip etsn
Anladım canım benim şuan iyisin değil mi ağrin var mıVardı kuzum maalesef. Şeker son dönemde çıktı ama tansiyon nisandan beri var. İkisi içinde ilaç kullanıyordum.
Aynen depend ve pompa bakalm artik ilk dogumda gec gelmisti sutum 2 3gunu bulmuştu gelmesi sagmak daha erken getirecekse almakta fayda var hic oyle dusunmemistimÇok şükür iyiyim. Ağrılarım azaldı. Allah kuvvet veriyormuş gerçekten. O yüzden diyorum benim gibi 9 ay vajinal düşünüp ona göre önlemler alıp sezaryen olmak zorunda kalanlar hiç korkmasın. Herşey düzene giriyor. Yeterki evlatlarımız sağlıklı olsunlar.
Amin kuzum inşallah bende o anların hayalindeyim. Bulut kuşum da tezcanlı çıktı eşek
Sağol canımcığım. İkisi dediğin depend ve pompa mı? Şimdi şöyle ben philips acent aldım ama ben indirimde aldım. Hemşire az önce dediki elle sağın makine 15 dk boşa çeker sonra birden kuvvetlenir. Buda yara yapabilir ama ben elle sağamıyorum daha. Sıkamıyorum göğsümü öyle. Alışırım inşallah. Olmazsa olmaz değil elle sağarım dersen hiç sorun yok sonrasında alırsın ama ben gibi sıkılmaktan nefret ediyorsan alırsan iyi olur.
Mochi almıştım ben manuel sağma için
ilkinde elektrikli vardı birinden almıştım ödünç şimdi bunu aldım temmuz annelerine baktım bayağı memnunlar alan çok
Bende alirsam onu istiyordum cunku birini emzirirken digerinden sut damlıyor surekli ve bardak koyuyordum onun icin falan kullanisli diye okumustum amaNe hayallerle aldım o mochiyi. Ama süt gelmeden işe yaramadı bende. Şuan damla damla kolostrum sağıyorum. İlk etapta kolostrumu getirmez kuzum o çekişi yetersiz gibi
Hic merak etme sabirla.sagmaya devam et ilk doğumda bende oyle oldum gelmeyecek diye korktum ama geliyor ❤Valla insan herşeye şükrediyor. Bu hayatta bunu gördüm. İlk üzüldüm ama şuan ya 32 den önce yaşasaydım ne olurdu diye düşündüğüm de buna şükür dedim. En azından evladım kısa süreli kalacak ve sağlıkla kavuşacağız. Memelere güveniyorum. Süt konusunda hiçbirimiz sorun yaşamayacağız. Belki bir miktar geç gelir ama elbet gelecek
Selam canım myom ameliyatın kapalıymıydı 2 ay sonra nası hamile kalabildin yasaklıyor doktorlar bende ameliyat oldum korunun dedilerBen myom ameliyatı olup iki ay sonra hamile kaldım ve ayrıntılı ultrason da tam beş tane daha myom um çıktı yani şuan yapıcak biseyimiz yok kafaya taktikca etkileniyor rahim ve maalesef büyüyor artıyor ilk duyduğumda çok üzülmüştüm ya ameliyat oldum ben ve yine çıktı ama sonra bebeğe zararı yok dediler hiç takmadim zor ama psikolojik olarak taktikca kendine zarar verirsin bak senin kist bir de benim myom ve beş adet Allah in izniyle birşey olmayacak bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alalim sonrası Allah büyük
Inanilmaz haklisin. Tam anne kokusunu duyumsamasi, sindirmesi, agladiginda annesinin boynuna sokulmasi gereken gunleri. 7/24 senleydi, birdiniz, birlikteydiniz. Simdi ayrisiniz. Tez vakitte kavusacaksiniz, o simdilik buralara alismak icin biraz daha mücadelesini surdurmek zorunda kalacak. Ileride daha guclu, dirayetli bir cocuk olacak. Her zorluk onu yildirmayacak, savasarak geldi bu dunyaya...
Sen de kendini bir an evvel toparlayip, Bulut'a kavusacagin gune hazirlan, simdilik hemsire ablalarina emanet nasilsa. Guzelce dinlen :*
ffestinalente iyi olmana/olmanıza cok sevindimm beybimm. Yazdıklarını kendim yaşamış gibi okudum hissettimm rabbim gücüne ve gücünüze güç katsın inşallah canım buluttt’ta en kısa zamanda annesinin koynunda mıkırdamaya başlasın o bezelye parmaklara kurbannn olrmmm bizim yerimizede sevvv o minik parmaklarıı , gözlerrr doluyööörrr dünden beri biraz karın ağrım var, eşime diyorum kk’daki kankm doğurunca etkilendm galiba banada yalandan geliyo ağrılar
J josei89 seninde gözün aydın canımm benimallahm uzun ömürler nasip etsin inşallaj sağlıklaaa
Anladım canım benim şuan iyisin değil mi ağrin var mı
Aynen depend ve pompa bakalm artik ilk dogumda gec gelmisti sutum 2 3gunu bulmuştu gelmesi sagmak daha erken getirecekse almakta fayda var hic oyle dusunmemistim
Bende alirsam onu istiyordum cunku birini emzirirken digerinden sut damlıyor surekli ve bardak koyuyordum onun icin falan kullanisli diye okumustum ama
Hic merak etme sabirla.sagmaya devam et ilk doğumda bende oyle oldum gelmeyecek diye korktum ama geliyor ❤
ffestinalente iyi ki de almamışsın genel anestezi. Bak şimdi ne güzel anlatıyorsun ilk temas anını o sıcaklığı doğum anı telaş olursam içimden sürekli şunu düşünücem. Miniğim bana gelmek istiyor birazdan yanak yanağa olucaz kavuşucaz (hayali bile çok güzel)
sen de şimdi şunu düşün; sütüm miniğime şifa olucak sütün kaynağını bulmak için koşa koşa yoğun bakımdan çıkıcak. Evimize dönünce başlasın süt partisikoyun koyuna uyku saatleri mis kokulu ohh
Dün gece o kadar hissettim ki bu dediğini. Çok hareketli bir bebekti karnımdayken. Fır fır dönüyordu. Hatta ameliyathanede uzandım hemşireler aa ne kadar hareketli çok belli oluyor döndüğü bile dedi jdjdj babasıda öyle 3 sn yerinde duramaz. Ben tahmin edersin ki vinçle kalkarım hdjdj cidden keşke olsaydı dedim. Ne koynumda ne karnımda olmayınca üzüldüm ama sabah bir toparlanma geldi bana. Kuvözde de olsa görünce dün gece mutlu oldum. Minik savaşçım yaa ağzını yicem hep bir çıksın.
Çok şükür kuzum. Mutlulukla birlikte güzel günlerimizi yaşamak nasip olsun.
Jdjdjjd yaa yerim seni Ecoşsağlıkla sıhhatle doğru zamanda kavuşun inşallah
Ben süt sağıcam diye ağrı kesici vurdurmadım bugün neden? Çünkü analıko yüzden hafif var kuzum. Ama dayanılamayacak boyutta değil. Bence bu işin en ağrılı kısmı ilk çıktığındaki zamanlar. Onda da zaten 3-3.5 saat kadar anestezi etkisi sürüyor. Sonra ağır ağrı kesicileri yapıyorlar. En ateşli zamanlar geçmiş oluyor. Sonrası yönetilebilecek ağrılar. Hele birde ilk kalkışın göz korkutmasına izin verilmezse tamam bitti gitti
Canım bezde denedim dependde. Bezi tam kapatamıyorsun o kadar hareketin yok o yüzden gevşek, geçti mi geçecekmi diye insanı kudurtuyor. Rahat yatamıyorsun birde bol oluyor tam kapatılamadığı için bu sefer terletiyor. Ben o yüzden dependi daha çok sevdim. Onu bir kilot gibi kullanıyorum. İçine ped koyuyorum sık sık değiştiriyorum. Böylece git çıkart derdi de olmuyor. Ama ben çok aşırı bir kanama yaşamıyorum. Orda miktarda.
Canım eğer amaç emzirirken zaten süt gelmeye başlamışken diğerinden akanı toplamaksa kesinlikle mochi doğru bir tercih. Ancak süt gelmeye başlamamış memeden getirmez. O vakum etkisi süt geldikçe oluşuyor. Ben bir umut taktım mochi bana ben mochiye baktımtoplama niyetliyse kesinlikle işe yarar.
Sağmak daha erken geriyor canım. Bebiş küvozde olduğu için ama elle sağımda bir seçenekte ben yapamıyorum onu. Hemşire gelip yapıyor gösteriyor ama kendimi o kadar sıkamıyorum. Sen ben yaparım diyorsan olmazsa olmaz değil elektrikli pompa ilk etapta.
Eğer sezaryen planlıysan sıcak su torbası mutlaka mutlaka mutlaka. Bak o işte olmazsa olmaz. Gaza birtek sıcak uygulama iyi geliyor
Allah o adamı karşıma çıkarttı. Beni rahatlattı ve spinalde canım hiç acımadı. Ama acısaydı muhtemelen geneli almıştım. Stresliydim çünkü en başta. Çok şükür ama almadım.
Sen sezaryen mi planlanmıştı canım?
Eğer öyleyse doğum anında telaşlanma ihtimalin hiç yok. Başta geliyor o telaş bakıyorsun acı yok sızı yok ana odaklanıyorsun.
Sütün kaynağını bulmak için koşa koşa yoğun bakımdan çıkacak, sütüm miniğime şifa olacakkalbime bu kadar iyi gelen az cümle kurmuşumdur, teşekkür ederim
Kızlar yazamadım
Sabah 4 de uyandım midemde bir ağrı vardı acıktım sandım 7 ye kadar zor durdum (normalde 10 da filan kahvaltı ederim) bişeyler yedim yememle çıkarmam bir oldu. Korktum tabi neden oldu diye gebelik zehirlenmesi aklıma geldi ya da doğum belirtisi filan diye okumuştum herneyse hastaneye gittim ultrason nst normal çıktı tahlillerimde normal enfeksiyon mikrop filan yok bütün değerler normal yani neden olduğunu bilmiyoruz doktor olabilir dedi şuan evdeyım belki aranızda yaşayan olur korkmayın hemen ama midem hala çok iyi değil yavaş yavaş yiyorum
Evet gerçekten o yüzden de olmuş olabilir artık valla bir doğurup kurtulsak hepimiz hayırlısıyla iyi olacakSıcaklardan vücut direnci düştü belki de canım. Klimalı ortam, buzlu yiyecekler, sıcaklar herşey o kadar etkiliyor ki ekstra dikkat etmek gerekiyor. Mide ve bağırsaklar son ayda çok hassas oluyorlar benimde bu aralar herşeyden etkilenir oldular. Hastaneye gitmekle çok iyi yapmışsın ne güzel herseyine bakılmış bu bahaneyle
Geçmiş olsun canımKızlar yazamadım
Sabah 4 de uyandım midemde bir ağrı vardı acıktım sandım 7 ye kadar zor durdum (normalde 10 da filan kahvaltı ederim) bişeyler yedim yememle çıkarmam bir oldu. Korktum tabi neden oldu diye gebelik zehirlenmesi aklıma geldi ya da doğum belirtisi filan diye okumuştum herneyse hastaneye gittim ultrason nst normal çıktı tahlillerimde normal enfeksiyon mikrop filan yok bütün değerler normal yani neden olduğunu bilmiyoruz doktor olabilir dedi şuan evdeyım belki aranızda yaşayan olur korkmayın hemen ama midem hala çok iyi değil yavaş yavaş yiyorum
Çok teşekkür ederim canim evet 8agustos sezaryen dedik bakalm o güne kadar aksilik olmazsa dediğin gibi 2gun gaz sancisiyla ugrasmistim en son sıcak iyi gelmiştiDün gece o kadar hissettim ki bu dediğini. Çok hareketli bir bebekti karnımdayken. Fır fır dönüyordu. Hatta ameliyathanede uzandım hemşireler aa ne kadar hareketli çok belli oluyor döndüğü bile dedi jdjdj babasıda öyle 3 sn yerinde duramaz. Ben tahmin edersin ki vinçle kalkarım hdjdj cidden keşke olsaydı dedim. Ne koynumda ne karnımda olmayınca üzüldüm ama sabah bir toparlanma geldi bana. Kuvözde de olsa görünce dün gece mutlu oldum. Minik savaşçım yaa ağzını yicem hep bir çıksın.
Çok şükür kuzum. Mutlulukla birlikte güzel günlerimizi yaşamak nasip olsun.
Jdjdjjd yaa yerim seni Ecoşsağlıkla sıhhatle doğru zamanda kavuşun inşallah
Ben süt sağıcam diye ağrı kesici vurdurmadım bugün neden? Çünkü analıko yüzden hafif var kuzum. Ama dayanılamayacak boyutta değil. Bence bu işin en ağrılı kısmı ilk çıktığındaki zamanlar. Onda da zaten 3-3.5 saat kadar anestezi etkisi sürüyor. Sonra ağır ağrı kesicileri yapıyorlar. En ateşli zamanlar geçmiş oluyor. Sonrası yönetilebilecek ağrılar. Hele birde ilk kalkışın göz korkutmasına izin verilmezse tamam bitti gitti
Canım bezde denedim dependde. Bezi tam kapatamıyorsun o kadar hareketin yok o yüzden gevşek, geçti mi geçecekmi diye insanı kudurtuyor. Rahat yatamıyorsun birde bol oluyor tam kapatılamadığı için bu sefer terletiyor. Ben o yüzden dependi daha çok sevdim. Onu bir kilot gibi kullanıyorum. İçine ped koyuyorum sık sık değiştiriyorum. Böylece git çıkart derdi de olmuyor. Ama ben çok aşırı bir kanama yaşamıyorum. Orda miktarda.
Canım eğer amaç emzirirken zaten süt gelmeye başlamışken diğerinden akanı toplamaksa kesinlikle mochi doğru bir tercih. Ancak süt gelmeye başlamamış memeden getirmez. O vakum etkisi süt geldikçe oluşuyor. Ben bir umut taktım mochi bana ben mochiye baktımtoplama niyetliyse kesinlikle işe yarar.
Sağmak daha erken geriyor canım. Bebiş küvozde olduğu için ama elle sağımda bir seçenekte ben yapamıyorum onu. Hemşire gelip yapıyor gösteriyor ama kendimi o kadar sıkamıyorum. Sen ben yaparım diyorsan olmazsa olmaz değil elektrikli pompa ilk etapta.
Eğer sezaryen planlıysan sıcak su torbası mutlaka mutlaka mutlaka. Bak o işte olmazsa olmaz. Gaza birtek sıcak uygulama iyi geliyor
Allah o adamı karşıma çıkarttı. Beni rahatlattı ve spinalde canım hiç acımadı. Ama acısaydı muhtemelen geneli almıştım. Stresliydim çünkü en başta. Çok şükür ama almadım.
Sen sezaryen mi planlanmıştı canım?
Eğer öyleyse doğum anında telaşlanma ihtimalin hiç yok. Başta geliyor o telaş bakıyorsun acı yok sızı yok ana odaklanıyorsun.
Sütün kaynağını bulmak için koşa koşa yoğun bakımdan çıkacak, sütüm miniğime şifa olacakkalbime bu kadar iyi gelen az cümle kurmuşumdur, teşekkür ederim
Evet bir arkadaşa olmuştu ama o şu şekilde tarif etmişti ayağa kalktığımda birşeyin aktığını hissediyorum ama akan şey foşur foşur gelmemiş az miktarda gelmişti akışını hissediyordu ve doğum yaptı diğer dediğin bir kağıt her eczanede var mı bilmiyorum bir deneyebilirsin
Canım devam ederse dr gözük bence, günün yaklaşmış senin şu da olabilir. Benim de bu ara akıntı fazlalaştı ama dediğin gibi ıslaklık değilde kremsi oluyor, ihmal etme bence
Kızlar sağolun, mesajı yazdıktan sonra iç çamaşırımı değiştim. Baya bir saat gelmedi hiçbişe. Şimdi baktım gene eskisi gibi kremsi geliyor. Dünkü neydi anlamadım valla. Bir de ben aktığını vs hissetmedim. Sanırım yanlış alarmCanım su olayı belli olmuyor, kiminin aniden boşalıyor,, kiminin sızıntı şeklinde oluyor anlaşılmıyor (sen şimdi dinlenerek akıntı artıyor mu diye takip et eğer ki artmıyor ise de hala bugün de aynı oranda devam eder ise çok da geç olmadan doktora görünürsünben senin yerinde olsam kızlar eczanede satılan bez gibi kitlerden bahsetmişti kesin anlaşılıyor diye doktora gitmeden ondan mutlaka alır ne oldugunu anlamaya çalışırdım)
Çok teşekkür ederim. SevgilerSon bi hafta ödemin olmuştu sizin kadar bilemiyorum ama zordur eminim.Bi de ikiz daha zordur.Saglikla alın kucağınıza miniklerinizi.Yeni hayatınız şimdiden hayırlı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?