- 2 Eylül 2014
- 630
- 842
- 303
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #47.221
Bu arada sizin doğumunuz da hayırlı olsun. Herşeyde vardır bir hayır. İyiki gebelik zehirlenmesinden size birşey olmadı. Çok tehlikeli Allah korusun.Canım onların etkisini doğumda görürsün hızlı ve kolay açılma sağlarlar. Şimdiden hissetmemen normal hurmada.
Aslında benim sezeryan olacak. O kadar sancı çekiyorum Dr günümü attıkça attı ileriye. 3.sezeryanim ve dikişlerim zarar görür vs diye korkuyorum. Dikişlerim olduğu yer çok acıyor çünkü.atyakta yarım saat durunca sağ bacağıma kramp tarzı birşeyler giriyor karpal tünel sendromu olmasından şüpheleniyorum. Kontrolü kaybediyorum çünkü. Dr çocuğu almak için sancimin baslamasini bekliyor. Nisan su kanama yada sancı gelecekmiş illa
Bu arada sizin doğumunuz da hayırlı olsun. Herşeyde vardır bir hayır. İyiki gebelik zehirlenmesinden size birşey olmadı. Çok tehlikeli Allah korusun.
2.kizimda burdan bir arkadaşım vardi 35+da acilen ameliyata alındı bebek de yoğun bakıma.ama kadınının yaşaması bile bir mucizeydi protein diyeti felan yaptı gebeliği boyunca değerleri çok berbattı. Çocuğa sizinki gibi 1hafta kuvezde kalacak dediler ama bebek çok çabuk toparladı 2-3gunde annesiyle beraber taburcu oldular. Dizinde öyle olur üzülmeyin bir an önce toparlanmaya çalışın herşey düzelir Allah'ın izniyle bebeğinize en kısa sürede kavuşacaksınız
Bilmiyorum ki cuma günü de başka Dr a gitmiştim o da aynısını dedi. Sancı Nisan kanama olursa gel acilden yoksa 39+da alım yapıyoruz dediİlginç benim de ilk doğum sezeryan olacak dün gün planlaması yaptık sayılır 38 dolduktan sonra 14 Ağustos haftası olacak nasipse gün seçimini bana bıraktı. Su fazlaligim var herhangi bir su gelişi veya kanama durumu olmadikca gününü bekleyeceğiz dedi. Sende niye böyle yapmış anlamadım kaldiki 3. Sezeryan diyorsun. Bu doktorlarin da hepsi bir değişik
Bak onu da ben hiç bilmiyordum hiç de arastirmamistim sizden de Allah razı olsunCanım durabildiği kadar dursun. 37 den sonra gelsin derdim hep ama dilimi eşek arısı soksaydı keşke. Zorlanıyorsun anlıyorum. Kolayda değil. Ama kalsın canım. Kelimelerin gücü var hayırlı olanı isteyelim.
Bacım bak şeker ve tansiyonum gebelikte çıktı benim. Bebeği doğurdum bir daha yükselmediler. Seninde yaşadığın o sendromlar anında geçecek inan. Ki sen tecrübeli anasın 3. bebişin. Benden çok daha hakimsin mevzuya.
Burda çok kez söyledim sana da söyleyeyim. Kinezyoloji bandı denen bir mucize var. Benim belim tutuldu gebelikte fıtığımda vardı zatem. İğnesiz ilaçsız beni ayağa kaldırdı. Karpal zorluyorsa al canım youtube dan videosu izle uygula. Bana dua edersin
Aynen kuzum her şeyde bir hayır vardır. Dünden beri tedirgindim ne yaptı nasıl oldular diye mesajlarını okudum ya nasil rahatladım anlatamam. Doğru zamanda doğru şekilde müdahale yapıldı sana bundan sonrası sen enerjini yüksek tutuyorsun ve sütünü artirmaya bakıyorsun bulut kuş çıktığında memene öyle bir yapisacakki gör bak nasıl süt gelecekhep aklima geldi bu kızın camasirlari çekmişti Allah'ın işi belki o minik kıyafetler Bulut beye tam gelecek
Dogum sonrası yatağında bile bizleri düşünüp bilgilendiriyorsunCanlarım günaydın.
Hepinize çok teşekkür ederim. Tüm mesajlarınızı okudum ancak alıntılayamadım. O kadar çok yazılmış ki sayfalarca alıntı olabilirdimahcupta oluyorum bireysel hepinize ayrı ayrı yazamadım diye ama mazur görün. Hepinize ayrı ayrı yazmışım gibi sayın beni
Bulut kuşumun kalbinde yer ettiği, iyi dileklerde bulunan tüm teyzeleri iyiki varsınız. Mesajlarınızı okumak çok iyi geldi. Güzel kalbinizden öpüyorum hepinizi. İyi olacağız inşallah. Bulut kuşum 25.07.2023, 36+4 te 2750 gram doğdu. Boyunu hala bilmiyorum. Ama uzunBugün sanırım artık herşeyi öğreniriz.
Ben gerçekten çok iyiyim. Sezaryenden korkuyordum ama valla müthiş birşeymiş jdjdjd doktora normal doğuramaz mıyım dedim ama tutamayabiliriz çok yorarız riske atmayalım dedi. İyiki de dediği gibi yaptık.
Sezaryenden korkan arkadaşlarım varsa hiiç korkmasınlar. Ben spinal anestezi ile oldum. Tabiiki herşeyin farkındaydım ama acı macı yoktu. Çok iyi bir anestezi doktoruna denk geldim allahım ondan razı olsun. Beni rahatlattı ve sürece hazır olmamı sağladı. Allahım karşılaştığım herkesten razı olsun ama o başkaydı cidden.
11 de doğum oldu 12 gibiydi odaya geldim. Sonra aralıklarla uyudum. Bence bana sakinleştirici verdiler ya da evladıma kavuşmanın dinginliği geldi tam bilmiyorum ama güzeldi. İlk kalkışımı 18.00 gibi yaptım. İnanılmaz zorlandım yürüdüm ama gözüm karardı. Zordu benim için ancak sonrasında saat 22.00 gibi ikinci kalkış ve yürüşü yaptım orda kolaylaşmıştı. Demem o ki ilk yürüyüşte zorlanırsanız pes etmeyin. 2. Çok daha kolay olacak. Ben şuan çok şükür desteksiz oturup kalkabiliyorum. Sanırım bugünü de atlatırsam herşey müthiş olacak.
Tek sorunum omzuma kadar vuran bir gaz sancım var. Onuda şimdi sıcak havlu ile çözeceğiz. Ama hepinizin aklında bulunsun mutlaka çantanıza sıcak su torbası ekleyin. Böyle bir gaz sorunu olduğunda yumuşatır bence önemliymiş. Doğumdan önce aklımda hiç yoktu ama önemliymiş sizinle de paylaşmak istedim.
Belirtilerimi soran arkadaşlar olmuş onunla ilgili de bilgi vereyim. Zaten geçtiğimiz salı günü ben hatırlarsanız mide ağrısı-sırt ağrısı ve sonrası kusma şikayeti ile hastahaneye gelmiştim çünkü ben zehirlendim sanmıştım. ancak tansiyonumda sorun yoktu. Nst de bulut normaldi hissetmediğim sancılar çıkıyordu. Bulutcum bizi yoklamıştı sadece.
Bu sefer pazar günü streslendiğim bir konu oldu ve bunu dengeleyemedim. Tansiyonum tavan yaptı. İlaçlara rağmen düşüremedim. Kusmalarım zaten başlamış devam ediyordu (9 ayın %80 inde kustuğum için özel bir anlam yüklemedim.) pazartesi sabah doktorumuzu aradık tansiyon ve kusma şikayetiyle oda gelin göreyim dedi nitekim yatışım yapıldı. O kadar rahattım ki doğmayacak yokluyor diye ama sabah doktor gelip gebelik zehirlenmesine benziyor riske atmak istemiyorum almamız lazım dedi. Bunu dedikten 1-1.5 saat sonra ben doğumdaydım. Acil bir şekilde araya alıp oğluşuma kavuşturdular beni. Bulut aslında iyi ama nefes alırken yoruluyormuş ağzını sevdiğim. Vallahi dualara çok inanırım arkadaşım Şifa allahtan. Aklınıza gelen bir dua olursa okursanız beni çok mutlu edersiniz.
Tabii şimdi Bulut kuşum kuvözde. Yanımda olsa sütüm olacaktı belli ama şuan çok az. Kolostrumu alıyoruz ama artacak tabi. Tansiyon ve şeker ilaçları kullandığım için hemen sağım yapamadık. Gece 3te başladım sağmaya. Ben sağım makinesi almayacaktım ama iyiki almışım. Onun sayesinde kanallarım açıldı. Oğluma ilk verebildiğim kolostrum şuncacıkama artarak devam edecek inanıyorum. En azından bir öğününü garantiledik.
Hastahane çantasıymış, bulutun eşyasıymış hiç umrumda olmadı. Zaten yavrum bezle yatıyor. Hiçbir kıyafetini giyemedi. Bende lohusa teri yüzünden değiştirip duruyorum. Hiç takılmayın. Zaten hiç önemsememiştim biliyorsunuz bu hazırlıkları. Ama birkaç şey gerçekten olmazsa olmazmış. Pompa, sıcak su torbası gibi.
İnsan o anın şokuyla tabiki üzülür ama çabuk toparlanma çok sevindim. Analık bize çoktan yüklendi bacımBen ilk başta üzüldüm yalan yok ama kendimi toparladım bugün iyiyim mantığım devreye girdi. Ve aslında sürecin beni nasıl hazırladığını farkettim ve mucizelere tanık oluyorum. Öncelikle gereksiz gördüğüm ama bu süreçte ihtiyacım olan herşeyi bir şekilde almışım
Ama asıl vücudumuzun bilgeliğine hayranım. Annelik hissinin nasıl bir dinginlik ve dirayet verdiğini anladığımda, hissettiğimde bir kez daha hayran oldum. Farklı kafaladayım Feydacım. Hayatı olumlu yönden sorgulamaya başladım. Allahın izniyle evimize de geçince benden mutlusu olmayacak.
Dogum sonrası yatağında bile bizleri düşünüp bilgilendiriyorsunne diyelim sana insallah en kısa sürede de bebis annesinin kucağına gelir mis gibi emer
Sicak şu torbasını hiç akıl etmemiştim koyayım ben de. Gaz dan asiri korkuyorumtabii bir de uyusturmak için yaptıkları igneden
Allah sendende razi olsun festicim bebeğin ordan cikicak ve rahatça temiz temiz dışarıdaki bütün havayı icine ceke ceke seni emicek ve uyuyacak.. sen kendini bulut paşayı kucağına alacağın güne odaklla ve kendini toparlamaya süt indirmeye çalışCanlarım günaydın.
Hepinize çok teşekkür ederim. Tüm mesajlarınızı okudum ancak alıntılayamadım. O kadar çok yazılmış ki sayfalarca alıntı olabilirdimahcupta oluyorum bireysel hepinize ayrı ayrı yazamadım diye ama mazur görün. Hepinize ayrı ayrı yazmışım gibi sayın beni
Bulut kuşumun kalbinde yer ettiği, iyi dileklerde bulunan tüm teyzeleri iyiki varsınız. Mesajlarınızı okumak çok iyi geldi. Güzel kalbinizden öpüyorum hepinizi. İyi olacağız inşallah. Bulut kuşum 25.07.2023, 36+4 te 2750 gram doğdu. Boyunu hala bilmiyorum. Ama uzunBugün sanırım artık herşeyi öğreniriz.
Ben gerçekten çok iyiyim. Sezaryenden korkuyordum ama valla müthiş birşeymiş jdjdjd doktora normal doğuramaz mıyım dedim ama tutamayabiliriz çok yorarız riske atmayalım dedi. İyiki de dediği gibi yaptık.
Sezaryenden korkan arkadaşlarım varsa hiiç korkmasınlar. Ben spinal anestezi ile oldum. Tabiiki herşeyin farkındaydım ama acı macı yoktu. Çok iyi bir anestezi doktoruna denk geldim allahım ondan razı olsun. Beni rahatlattı ve sürece hazır olmamı sağladı. Allahım karşılaştığım herkesten razı olsun ama o başkaydı cidden.
11 de doğum oldu 12 gibiydi odaya geldim. Sonra aralıklarla uyudum. Bence bana sakinleştirici verdiler ya da evladıma kavuşmanın dinginliği geldi tam bilmiyorum ama güzeldi. İlk kalkışımı 18.00 gibi yaptım. İnanılmaz zorlandım yürüdüm ama gözüm karardı. Zordu benim için ancak sonrasında saat 22.00 gibi ikinci kalkış ve yürüşü yaptım orda kolaylaşmıştı. Demem o ki ilk yürüyüşte zorlanırsanız pes etmeyin. 2. Çok daha kolay olacak. Ben şuan çok şükür desteksiz oturup kalkabiliyorum. Sanırım bugünü de atlatırsam herşey müthiş olacak.
Tek sorunum omzuma kadar vuran bir gaz sancım var. Onuda şimdi sıcak havlu ile çözeceğiz. Ama hepinizin aklında bulunsun mutlaka çantanıza sıcak su torbası ekleyin. Böyle bir gaz sorunu olduğunda yumuşatır bence önemliymiş. Doğumdan önce aklımda hiç yoktu ama önemliymiş sizinle de paylaşmak istedim.
Belirtilerimi soran arkadaşlar olmuş onunla ilgili de bilgi vereyim. Zaten geçtiğimiz salı günü ben hatırlarsanız mide ağrısı-sırt ağrısı ve sonrası kusma şikayeti ile hastahaneye gelmiştim çünkü ben zehirlendim sanmıştım. ancak tansiyonumda sorun yoktu. Nst de bulut normaldi hissetmediğim sancılar çıkıyordu. Bulutcum bizi yoklamıştı sadece.
Bu sefer pazar günü streslendiğim bir konu oldu ve bunu dengeleyemedim. Tansiyonum tavan yaptı. İlaçlara rağmen düşüremedim. Kusmalarım zaten başlamış devam ediyordu (9 ayın %80 inde kustuğum için özel bir anlam yüklemedim.) pazartesi sabah doktorumuzu aradık tansiyon ve kusma şikayetiyle oda gelin göreyim dedi nitekim yatışım yapıldı. O kadar rahattım ki doğmayacak yokluyor diye ama sabah doktor gelip gebelik zehirlenmesine benziyor riske atmak istemiyorum almamız lazım dedi. Bunu dedikten 1-1.5 saat sonra ben doğumdaydım. Acil bir şekilde araya alıp oğluşuma kavuşturdular beni. Bulut aslında iyi ama nefes alırken yoruluyormuş ağzını sevdiğim. Vallahi dualara çok inanırım arkadaşım Şifa allahtan. Aklınıza gelen bir dua olursa okursanız beni çok mutlu edersiniz.
Tabii şimdi Bulut kuşum kuvözde. Yanımda olsa sütüm olacaktı belli ama şuan çok az. Kolostrumu alıyoruz ama artacak tabi. Tansiyon ve şeker ilaçları kullandığım için hemen sağım yapamadık. Gece 3te başladım sağmaya. Ben sağım makinesi almayacaktım ama iyiki almışım. Onun sayesinde kanallarım açıldı. Oğluma ilk verebildiğim kolostrum şuncacıkama artarak devam edecek inanıyorum. En azından bir öğününü garantiledik.
Hastahane çantasıymış, bulutun eşyasıymış hiç umrumda olmadı. Zaten yavrum bezle yatıyor. Hiçbir kıyafetini giyemedi. Bende lohusa teri yüzünden değiştirip duruyorum. Hiç takılmayın. Zaten hiç önemsememiştim biliyorsunuz bu hazırlıkları. Ama birkaç şey gerçekten olmazsa olmazmış. Pompa, sıcak su torbası gibi.
Canım senin gebelikte şeker ve tansiyonun var mıydıCanım durabildiği kadar dursun. 37 den sonra gelsin derdim hep ama dilimi eşek arısı soksaydı keşke. Zorlanıyorsun anlıyorum. Kolayda değil. Ama kalsın canım. Kelimelerin gücü var hayırlı olanı isteyelim.
Bacım bak şeker ve tansiyonum gebelikte çıktı benim. Bebeği doğurdum bir daha yükselmediler. Seninde yaşadığın o sendromlar anında geçecek inan. Ki sen tecrübeli anasın 3. bebişin. Benden çok daha hakimsin mevzuya.
Burda çok kez söyledim sana da söyleyeyim. Kinezyoloji bandı denen bir mucize var. Benim belim tutuldu gebelikte fıtığımda vardı zatem. İğnesiz ilaçsız beni ayağa kaldırdı. Karpal zorluyorsa al canım youtube dan videosu izle uygula. Bana dua edersin
Benim görümcem altı aylık tansiyondan gebelik zehirlenmesi yasadi ve o bu yan etkileri kış olduğu için üşütme sandı ama tamamen artık zehirleniyormus evde en son bayılmıştı tek basinayksn falan baya Zorluk cektit bebeği bir ay Garanti kuvezde kaldi hep ilçeden ile süt taşıdı durdu tam ii denildi eve çıktı bebek nefessiz kaldi tekrar yatış yapıldı falan ufakken yaşanınca sorunlar atlatilmasi gün olarake daha zor oluyor tabi ama şuan görsen kıpır kıpır oglu tabiriyle gotunun üstüne hic oturmuyorValla insan herşeye şükrediyor. Bu hayatta bunu gördüm. İlk üzüldüm ama şuan ya 32 den önce yaşasaydım ne olurdu diye düşündüğüm de buna şükür dedim. En azından evladım kısa süreli kalacak ve sağlıkla kavuşacağız. Memelere güveniyorum. Süt konusunda hiçbirimiz sorun yaşamayacağız. Belki bir miktar geç gelir ama elbet gelecek
Sezeryanla iyi bir anestezi uzmanına denk gelmen çok çok iyi olmuş. İnşallah bana da denk gelirJsjsjsjs kızım bana kalsa doğum masasında bile an be an bilgilendirirdim. Çünkü bende korkuyordum sezaryenden. Herşeyinden. İğnesinden tut, kesisine, kalkışına, gazına. Sırf bunlar yüzünden 9 aydır vajinale hazırlanıyordum biliyorsun. Daha detay anlatırım senin için cidden korkulacak birşeyi yok. Şimdi biraz süt sağıcam. Sonra burdayım yazıcam canım.
Dualarımız seninle canım inşallah bulut bey annesinin kollarına kavuşacak en kısa zaman da sağlıkla elinden geldiğince kendini üzmemeye çalış aslan gibi aslan doğurdun güçlüdür minik aslan sen merak etmeHepinize iyi niyetlerinizden ve dualarınızdan ötürü teşekkür ederim arkadaşlarım. Allahım bin kere razı olsun. İyi düşüncelerinizin bin katını size versin inşallah. Herkes sağlıkla sıhhatle kavuşsun yavrusuna. Allahım Bulut kuşuma da şifa versin. 1 hafta 10 gün kadar kalacak dedi doktoru kuvözde. Yaşadığım durum gebelik zehirlenmesiymiş.
Canlarım giremedim. İçimden gelmedi açıkcası. Birazda uyudum, uyandım.
Aslında Bulut kuzum yoğun bakıma girmeseydi herşey müthişti. Ama vardır bunda da bir hayır. Fındık kuzum şimdi orda ben odadayım. Biraz kalbim buruk. Onun öyle yalnız olması hissi kalbimi kırıyor. Sütüm daha gelmedi bende odaklanıp peşine düşemedim ama gelicek gibi. Ay ne yazsam onu da bilmiyorum. Beni merak ettiğinizi bildiğim için yazayım dedim. Ben iyiyim ayağa kalktım yürüyüşlerimi yaptım.
Bak onu da ben hiç bilmiyordum hiç de arastirmamistim sizden de Allah razı olsungruptakiler boşuna dememiş herkese moral veriyorsun diye teşekkür ederim
ffestinalente Festiiiiim nasıl oldu nasıl başardık bilmiyorum ama inanılmaz bir gönül bağı kurmuşuz buradaki herkesle.Sen o gece benim rüyama girdin yemin ederim Belki okumuşundur yazmıştım çılgınca dans ediyordun çok enerjiktin Birden annen geldi hastane kıyafetleri ile ve onu görünce şaşırdın seni çağırdı arkasından gittin.Demekki Bulut kuşumun geleceğinin habercisiymiş hayırlara çıksın inşallah Rabbim gücüne güç katsın inşallah bir an önce Bulut'umuz da toparlanacak ve koynuna gelecek annesi.Rabbim edilen duaların karşılığında işte bu durumda seni de oğluşunu da korudu.Gebelik zehirlenmesi Allah korusun sıkıntılı bir durum çünkü.Çok şükür ki ikinizde iyisiniz ama zamana ihtiyacınız var daha iyi olacaksınız oda en yakın zamanda olacak inşallah Allah'ım anneli babalı büyütsün inşallah
(Ay bir de bilmiyorum ama rüyamda seni tesettürlü gördüm elbiseli idin)
Allah sendende razi olsun festicim bebeğin ordan cikicak ve rahatça temiz temiz dışarıdaki bütün havayı icine ceke ceke seni emicek ve uyuyacak.. sen kendini bulut paşayı kucağına alacağın güne odaklla ve kendini toparlamaya süt indirmeye çalışherşey güzel olacak Rabb'im yanınızda olsun iyilikler güzeller herşey sizinle bizimle birlikte olsun
Benim görümcem altı aylık tansiyondan gebelik zehirlenmesi yasadi ve o bu yan etkileri kış olduğu için üşütme sandı ama tamamen artık zehirleniyormus evde en son bayılmıştı tek basinayksn falan baya Zorluk cektit bebeği bir ay Garanti kuvezde kaldi hep ilçeden ile süt taşıdı durdu tam ii denildi eve çıktı bebek nefessiz kaldi tekrar yatış yapıldı falan ufakken yaşanınca sorunlar atlatilmasi gün olarake daha zor oluyor tabi ama şuan görsen kıpır kıpır oglu tabiriyle gotunun üstüne hic oturmuyorherşeyde vardir bir hayır bunada şükür dediğin.gibi geleceği varmış bulut beyin geldi de paşamiz tabiki de sağlıkla kavuşacaksınız kızlar biz evdeyip deyip bizim mesajlar ve doğumları okuyacaksın canım
Sezeryanla iyi bir anestezi uzmanına denk gelmen çok çok iyi olmuş. İnşallah bana da denk gelirbirde tuplerimi baglaticam ben inşallah bir tık daha uzun kalırım gibi.
Sırtından vuran ağrı gaz sancısı olmayabilir biliyor musun. Ben 2.kizimda yaşadım meğerse mastıt olmuşum süt sağma makinasında 30cc süt çıkıyordu meğerse makinam.yetersizmis. hastaneden vakum gücü yüksek bir makinayla denedik kanallarim açılınca sırt ağrım da geçmişti. Fikir olsun belki de o yüzdendir Dr bile sebebini anlamamsti çünkü
ffestinalente festicim ne şanslısın ki doktorun doğru zaman da doğru kararı vermiş. İnanıyorum ki çok daha kısa sürede yanına gelicek oğluşun, sütünde gelmiş ne güzel şifa olucak. Doğum normalde olsa sezaryende olsa baştan sona stresli bişey. Ama kucağına alıp emzirmeye başladığında tüm stresin sıfırlanacak mutluluk hormonları coşacak
J josei89 canım ne güzel sende sağlıkla kavuşmuşsun yavruna, darısı bizim başımıza
Canım senin gebelikte şeker ve tansiyonun var mıydı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?