- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #47.261
ffestinalente Canım gözün aydın olsun Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah bebeğine kurtuldun dua et inşallah bir an önce bebeğine de kavuşursun bizlere de dua et Lütfen benim de bebişim dönsün
Kızlar bir sorum olacak acaba bebek dönerken hissedilir mi yani nasıl hissedeceğiz onunla ilgili bir fikri olan veya yaşamış olan varsa aktarır mı ne olur
38. hafta demişim, pardon 39 olacaktı oKızlar merhaba, moralim çok bozukBebeğim 4 kilo 35 gr olmuş, yarın 38. haftaya gireceğim daha. Doktor membrant stripping adında elle vajinal muayene yaptırdı doğumu hızlandırsın diye, eve geldiğimden beri çok kötüyüm sancım çok, çok hafif kanamam var. Nst’de hiç sancım çıkmadı, kaç gündür çektiğim sancılar boşunaymış yalnızca 1 cm’ye yakın açıklığım varmış, bakın daha 1 cm bile değil Bu muayenenin doğumu hızlandırabileceği yazıyo internette, umarım öyle olur yaa çok yoruldum çok ağırlaştım artık. Sezaryen olmak istemiyorum, umarım normal doğum olur. Aranızda bu konuda bilgisi olan var mı?
Kaç çıktı acaba hgb ?Canlar benimde dün kontrol vardı.Kan alınmıştı kanım ve demirim düşük çıktı.Kullandığım vitaminler etki etmemiş anlaşılan.Bugün yeniden çağırdı doktor.Serum desteği ile kan takviyesi yapılacak.Kan cıvıltıcı iğne kullandığım için doğum anında bi tık fazla kanaman olursa bu düşük kan seni etkiler dedi doktor.Haftaya gittiğimde 37+6 olacağım o zaman "belki" alttan muayene edebilirim dedi.Çatı muayenesini de haftaya eğer yaparsa görmüş olacağım bakalım shdhjd.Allah'ım korktuğumuza uğratmasın sağlıkla sıhhatle alalım kucağımıza bebişlerimizi inşallah
Pazartesi aksam saatlerinde vajinada kasiklarda birden baski ve agri hissettim hatta ayaktaydim yuruyemedim oturdum biraz gecti sonra 1 2 saat daha vajinaya dogru baski hissi devam etti ben de döndü herhalde demistim ki dun kontrolde bas geliş demisti doktor herkes hissetmeyebilir amaffestinalente Canım gözün aydın olsun Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah bebeğine kurtuldun dua et inşallah bir an önce bebeğine de kavuşursun bizlere de dua et Lütfen benim de bebişim dönsün
Kızlar bir sorum olacak acaba bebek dönerken hissedilir mi yani nasıl hissedeceğiz onunla ilgili bir fikri olan veya yaşamış olan varsa aktarır mı ne olur
Bebek 4 kilo üzeri olunca normal doğum önerilmiyor diye biliyorum. Kendi doktorum da öyle demişti. Sizin isteğinize mi bıraktı doktorunuz? O yüzden mi bekliyorsunuz anlamadım.Kızlar merhaba, moralim çok bozukBebeğim 4 kilo 35 gr olmuş, yarın 38. haftaya gireceğim daha. Doktor membrant stripping adında elle vajinal muayene yaptırdı doğumu hızlandırsın diye, eve geldiğimden beri çok kötüyüm sancım çok, çok hafif kanamam var. Nst’de hiç sancım çıkmadı, kaç gündür çektiğim sancılar boşunaymış yalnızca 1 cm’ye yakın açıklığım varmış, bakın daha 1 cm bile değil Bu muayenenin doğumu hızlandırabileceği yazıyo internette, umarım öyle olur yaa çok yoruldum çok ağırlaştım artık. Sezaryen olmak istemiyorum, umarım normal doğum olur. Aranızda bu konuda bilgisi olan var mı?
10 canımKaç çıktı acaba hgb ?
Bacaklarını falan kaç saat sonra hissetmeye başladın? Bir de ağrı olarak değil de sanirim o anda yapılan müdahaleyi sağa sola dondurmalar bebeği çıkarmaları falan hissediyormussun hareket olarak hissettin mi? Sondayı nasil yaptılar uyuşturup mu takip cikardilarCitemik
Tüm detayları döküyorum. Umarım yaşadığım pozitif taraflar sana katlanarak gelir, negatifler benimle kalır
Asla özendirme veya yönlendirme niyetiyle paylaşmıyorum bunları. Sadece sezaryen planlayan veya olmak zorunda kalan kişilerin benim gibi stresten anı kaçırmasına ramak kalsın istemiyorum.
Öncelikle sezaryenden inanılmaz korkuyordum. Bunun altını çizmek isterim.
Neden dersen anestezi iğnesi ve sonrası zorlukları daha ağır basıyordu korkularımda.
Bende şöyle oldu. Spinal anestezi oldum. Neden dersen anestezi doktorum öyle yönlendirdi ben zaten onu seçebileceğim bir noktada değildim. Güvendim.
Spinal şöyle oldu. Ameliyat masasına yattım. Yan döndüm, cenin pozisyonu aldırdılar bana. Çenem göğsümde, bacaklar karnımda. Her aşamada beni bilgilendirdi. Tek istediği ani hareket etmemem ve elimi götürmememdi. Önce buz gibi birşeyle sildi. Sonrasında doğru yeri bulmak için bastıracağım dedi. Bastırdı. Bu baskılı ve sıkmalı şeyleri sevmeyen benim için gıcık bir durumdu ama can acıtıcı değildi. Sonra minik bir iğne yapıcam dedi. O hiç acımadı. Bitti mi bu kadar mı dedim maalesef hayır dedi ve asıl iğneyi yaptıoda inanki acımadı zannettiğim kadar. Kalçadan yapılan stabil bir iğne kadarmış. Hatta benim damar yolum bozulmuş yeni açtılar elimin üzerinden bak yemin ederim sana o daha çok acıdı
Sonra tabii ki festiden beklenecek o güzide soru geldi. Nasıl güveneceğiz ya uyuşmazsam hdjdj sonra iğneyle denedi baktım cidden hissetmiyorum. Bir sıcaklık bastı zaten. Anladım birşeyler çalışıyorne yapıldığını anlıyorsun ama asla acı sızı yok. Yaramı görmedim. Bakmaya cesaretim yok açıkcası açık yara sevmem dayanamam ama yapıştırma metoduyla yapmışlar.
İlk kalkış zor arkadaşım sana yalan söyleyemem. Zorlarsa birtek o zorlar. Ama orda da hep karşıya bakıcaksın ayaklarına bakmak yok. İlkinde zorlansan bile ikincide o kadar zorlanmayacaksın bunu bil hepte kendine tekrar et.
İlk saatler rahat ve uykulu geçiyor.
Gaz problemi için ne ağrı kesici ne birşey etki etmiyor. Ben yolu sıcak uygulamada buldum.
Sorun olursa aklıma gelmeyen bahsetmediğim sorabilirsin.
Ultrason cihazı son haftalarda yanıltabilir, +/-400 gr olabilir bu yüzden pazartesini bekleyelim ona göre duruma bakarız, dedi doktorum.Bebek 4 kilo üzeri olunca normal doğum önerilmiyor diye biliyorum. Kendi doktorum da öyle demişti. Sizin isteğinize mi bıraktı doktorunuz? O yüzden mi bekliyorsunuz anlamadım.
Öyle bir ihtimal de var doğru. Sizin için en hayırlısı neyse o olsun, bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallahUltrason cihazı son haftalarda yanıltabilir, +/-400 gr olabilir bu yüzden pazartesini bekleyelim ona göre duruma bakarız, dedi doktorum.
İnşallah, sağ olunÖyle bir ihtimal de var doğru. Sizin için en hayırlısı neyse o olsun, bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Kuzum bende 6 gündür bekliyordum. Bugün bir telefon taburcu olacak gelin dediler. Ya ellerim ayaklarım boşaldı. İnşallah toparlanıp gelecek Bulut’da. Biliyorum çok zor. Hele hastaneden taburcu olduğum gün çok ağladım. Doğum yapmamış gibi bebeksiz çıkmak beni mahvetti ama çok iyi bakıldı. Tedavileri güzel yapıldı. Hatta eşim dedi ki bak ev çok sıcak her işte bir hayır var bebek serin yerde rahat rahat tedavi görüyor. Allah’a şükür gidip aldık kavuştuk bugün. Rabbim tez zamanda sizi de kavuştursunHepinize iyi niyetlerinizden ve dualarınızdan ötürü teşekkür ederim arkadaşlarım. Allahım bin kere razı olsun. İyi düşüncelerinizin bin katını size versin inşallah. Herkes sağlıkla sıhhatle kavuşsun yavrusuna. Allahım Bulut kuşuma da şifa versin. 1 hafta 10 gün kadar kalacak dedi doktoru kuvözde. Yaşadığım durum gebelik zehirlenmesiymiş.
Canlarım giremedim. İçimden gelmedi açıkcası. Birazda uyudum, uyandım.
Aslında Bulut kuzum yoğun bakıma girmeseydi herşey müthişti. Ama vardır bunda da bir hayır. Fındık kuzum şimdi orda ben odadayım. Biraz kalbim buruk. Onun öyle yalnız olması hissi kalbimi kırıyor. Sütüm daha gelmedi bende odaklanıp peşine düşemedim ama gelicek gibi. Ay ne yazsam onu da bilmiyorum. Beni merak ettiğinizi bildiğim için yazayım dedim. Ben iyiyim ayağa kalktım yürüyüşlerimi yaptım.
Yani çok kullanışlı gelmedi bana belki de süt çok olursa daha farklı olur bilemiyorum.Mochi almıştım ben manuel sağma için
ilkinde elektrikli vardı birinden almıştım ödünç şimdi bunu aldım temmuz annelerine baktım bayağı memnunlar alan çok
İnşallah, sağ olun
Canım bende de çok tuhaf bir şekilde son bir haftadır mide bulantısı geri geldi. Dün arabada giderken kusacaktım hatta. Anlamadım sanırım hormonlar coştu diye yordum. Hala da hafif iğreti geliyor.Kızlar yazamadım
Sabah 4 de uyandım midemde bir ağrı vardı acıktım sandım 7 ye kadar zor durdum (normalde 10 da filan kahvaltı ederim) bişeyler yedim yememle çıkarmam bir oldu. Korktum tabi neden oldu diye gebelik zehirlenmesi aklıma geldi ya da doğum belirtisi filan diye okumuştum herneyse hastaneye gittim ultrason nst normal çıktı tahlillerimde normal enfeksiyon mikrop filan yok bütün değerler normal yani neden olduğunu bilmiyoruz doktor olabilir dedi şuan evdeyım belki aranızda yaşayan olur korkmayın hemen ama midem hala çok iyi değil yavaş yavaş yiyorum
Canım kilosu kesin 4 ü geçmemiştir daha ultrasona güvenme. Senin yerinde olsam bir sonra muayeneyi beklemek yerine suni sancı verilip doğumu başlatmak isterdim. En azından 4ü kesin geçmiş olmaz ve normal doğurma şansın olur.Kızlar merhaba, moralim çok bozukBebeğim 4 kilo 35 gr olmuş, yarın 38. haftaya gireceğim daha. Doktor membrant stripping adında elle vajinal muayene yaptırdı doğumu hızlandırsın diye, eve geldiğimden beri çok kötüyüm sancım çok, çok hafif kanamam var. Nst’de hiç sancım çıkmadı, kaç gündür çektiğim sancılar boşunaymış yalnızca 1 cm’ye yakın açıklığım varmış, bakın daha 1 cm bile değil Bu muayenenin doğumu hızlandırabileceği yazıyo internette, umarım öyle olur yaa çok yoruldum çok ağırlaştım artık. Sezaryen olmak istemiyorum, umarım normal doğum olur. Aranızda bu konuda bilgisi olan var mı?
İnşallah dediğiniz gibi olur4035 gram, masallah kuzuya
38+5 ultrasonunda 3600 gram cikan kuzum 38+6'da 3120 gram doğmuştu.
Son haftalarda ultrasonda kilo cok yaniltici olabiliyor ve benim duydugum hep daha dusuk gramajla dogduklari yonunde.
Saglicakla alin kucaginiza
Allah gönlünüze ferahlık versin, sağlıkla almayı nasip etsin kolaylaştırsın doğumu :)Kızlar merhaba, moralim çok bozukBebeğim 4 kilo 35 gr olmuş, yarın 38. haftaya gireceğim daha. Doktor membrant stripping adında elle vajinal muayene yaptırdı doğumu hızlandırsın diye, eve geldiğimden beri çok kötüyüm sancım çok, çok hafif kanamam var. Nst’de hiç sancım çıkmadı, kaç gündür çektiğim sancılar boşunaymış yalnızca 1 cm’ye yakın açıklığım varmış, bakın daha 1 cm bile değil Bu muayenenin doğumu hızlandırabileceği yazıyo internette, umarım öyle olur yaa çok yoruldum çok ağırlaştım artık. Sezaryen olmak istemiyorum, umarım normal doğum olur. Aranızda bu konuda bilgisi olan var mı?
Doktorum bir şey demedi, ben talep etsem oluyo mu öyle?Canım bende de çok tuhaf bir şekilde son bir haftadır mide bulantısı geri geldi. Dün arabada giderken kusacaktım hatta. Anlamadım sanırım hormonlar coştu diye yordum. Hala da hafif iğreti geliyor.
Canım kilosu kesin 4 ü geçmemiştir daha ultrasona güvenme. Senin yerinde olsam bir sonra muayeneyi beklemek yerine suni sancı verilip doğumu başlatmak isterdim. En azından 4ü kesin geçmiş olmaz ve normal doğurma şansın olur.
İnşallahAllah gönlünüze ferahlık versin, sağlıkla almayı nasip etsin kolaylaştırsın doğumu :)
Her doğum çok farkli, siz elinizden geldikçe moral motivasyon yüksek tutun , rahat olun sabredin inşallah güzel bir şekilde kavuşursunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?