2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Canım asla belirti vermiyor zaten ben daha doğumdan 1 gün önce kontroldeydim doktor keyfi yerinde bunun kanala bile girmemiş dedi. Ben rahat rahat eve gittim ertesi akşam doğurdum
Benimde öyle. Kanala girmiş ama çok da ilerde değil herşeyi normal gelmez daha dedi ben sezeryan bekliyorum tek bir sanciyi. Dümdüz nst. Akşam eve geldim berbat bir adet sancısı sabaha devam etti biraz da kasılma. Sabahtan beri hala var yalancı cocbama döndüğüm için gitmiyorum Dr a gece soğuktu burası usuttum muhtemelen havaasina alisamadm. Sizin belirtilerinin nasıldı? Doğum nasıl oldu

Kızlar bir öneriyle geldim size. Ben uyguluyorum, isteyenlere fikir olsun.

Kolostrum dönemindeyiz. En kıymetli süt biliyorsunuz. Ben 1 ml insülin iğnesi aldım eczaneden. Sütü sağdıkça 2-3 tane buzluğa atıyorum. Her seferinde değil tabii çünkü Buluta süt yetiştirmem lazım 1 damlanın bile hesabını yapıyorum

Bunu ne için kullanacağız? Sütler dondurucuda 3 ay dayanabiliyor. Aşı mı oldu o gün çözdürüp vereceğim. Ne bileyim hafif burnunu mu çekiyor yine çözdürüp vereceğim. Sonuçta kolostrum biryerden sonra kesilecek. Kesilmeden dondurmak lazım. Fazlasına gerek yok. 1 damlası bile çok şifalı. Direkt evlatlarımıza yönelik oluşan süt sonuçta. Eminim ki her dertlerine devadır.

İğnelerde böyle. 4 tl tanesi hemde ucuz birşey.

Eklentiler

• IMG_0595.webp
    65,7 KB · Görüntüleme: 109
  • IMG_0594.webp
    55,5 KB · Görüntüleme: 102
Cok mantikli. Ya ben oksaparin ignelerini gozum gormesin artik diyerek atmistim. 20 30 tane vardi. Sut saklama poşetlerini de kullanabiliriz.

Kuzum gideceğim bende
ayrıntılı bilgilendirdiğin için teşekkürler canım
Gideceğim kuzum pazartesiye buldum randevu, başka bir doktor da görsün nst ile ilgili içimi rahatlatsın yoksa bekleme ile ilgili bir sıkıntım yok

Canım haklısın öyle bir hayalim var (kontrole gidecektim nst de sancılar çıkacaktı sonra bir bakacaklardı 5-6cm açıklık olmuş gibisinden) ama kuzum benim bünye farklı nst de sancı olsa bile hissetmedim ilk gebeliğimde, birde benim kaybımlar var başka başka nedenlerle riskli gebelik statüsündeyim doktorlar riske atmak istemiyor burası İstanbul randevu bulmakta işkence ama bir tanıdık vasıtası ile doktor kabul etti Haseki ye gideceğim pazartesi, hayırlı haberlerle dönerim inşallah

Bizimkinde de sanki biraz goz kapagi dusuk gibi bakalim ne dicek bugun doktor

Bende pompa almistim iyi ki almisim oglum sol memeyi asla sevemedi hic emmiyor garibim memem de akiyor gidiyor bende sagmaya basladim sagip buzluga atiyorum dedigin gibi hersekilde kullanirim lazim oldugun da

Bende pompa almistim iyi ki almisim oglum sol memeyi asla sevemedi hic emmiyor garibim memem de akiyor gidiyor bende sagmaya basladim sagip buzluga atiyorum dedigin gibi hersekilde kullanirim lazim oldugun da

Ters emzirme pozisyonunda denedin mi, bebek yönü sağ göğsünü verir gibi yatacak ayakları koltuk altına dogru olacak ama sol gögüsü vereceksin

Cok mantikli. Ya ben oksaparin ignelerini gozum gormesin artik diyerek atmistim. 20 30 tane vardi. Sut saklama poşetlerini de kullanabiliriz.

Canım oksapara benziyor bu aynen. Poşetin kullanışlı olacağını düşünmüyorum ben ama tabii ki sen kullanabilirsin içine siniyorsa.

Şimdi buzluktan çıkan sütü birdaha donduramazsın. 1-2 ml lik sütte koyulmaz onlara kenarında ziyan olur poşetin. Ama sütün aşırı bolsa bebeğim ki inşalalh öylr olacak daha büyük miktarlarda koyulabilir tabiiki.

Yani tarih tam belli değil 11 inde de alabiliriz 17 sinde de diyor başka ne yazmam lazim

Zor oldu 2500 doğdu

ffestinalente bu kolostrum saklama isini mantikli dusunmussun ama hemsirene bi sormalisin.

Yanlis bilmiyorsam kolostrum sutu sadece yenidogana ozel ve daha sonrasinda cocuga yarari yok. Hatta bir cocuk yenidogan degilken kolostrumu icerse ishal vb sikayetler ortaya cikiyor. Insallah ben yanılıyorumdur tabi.

Anneler ben şimdi dogum yapacağım hastanenin hemşiresine sordum. Bebek için her şeyi tam olan 4 takım istedi.(tulum,eldiven,sapka falan her seyi olan) ıslak mendil,bez,kundak.
Burda merak ettiğim kısım bebek ilk neyle silinecek ve sonra verdiğimiz kiyafet değişecek mi konusuydu. Yesil steril bezlerle biz kuruluyoruz bebeği doğumdan hemen sonra dedi.sonra takımını giydirip işte kan alma ilk iğneler falan yapıyoruz dedi o sırada sizden 2.takimi istiyoruz dedi. Yani odaya gelirken giyeceği takim ayrı. Ben zaten bunu duyduğum için ilk sıradan bir takım sonra daha güzel olan bir takımını ayarlamistim.
Anne için de terlik, 2 3 pijama gecelik hangisi rahatsa dedi, giyecegin kiyafet, kişisel bakım malzemelerin(tarak,fırça,deodorant falan) dedi.
Doğumdan sonra aldiracagimiz şeyler olabiliyor dedi ama bunlardan aldıklarının varsa çantama koy dedi. Mesela göğüs ucu çıkarıcı, biberon,mama kaşığı,sagma aparatı falan dedi.
Suanlik bu şekilde.
Fiyati da 22bin olmus hastanenin.

Canım ne yaptınız doktor ne dedi

En çok düşündüğüm konu bu çünkü olursa başka bir ile gönderecekler burada yok yenidoğan yoğun bakımı

Güzel düşünmüşsün canım ama hasta olduklarında onlara özel süt üretiyormuş beynimiz
Bildiğime göre birde kolostrum saklanıyor mu diye net öğrensek bizde yaparız

Zor oldu 2500 doğdu

Ayyy şok oldum doğurdun muuuu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…