2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Uyku işini ne yaptın saatlere uyuyor musun hala
Arkadaşım var 15 aylık bebeği son iki dişi kaldı diyor gece her saat başı kalkıyormuş diyorum o zamanlarda mı öyle oluyor
Saat başına bile razı olur duruma gelmek önceden 4 saat uyusa bir dinlensem derdim şimdi artık uyu yeterki uyu modu

Saat başına bile razı olur duruma gelmek önceden 4 saat uyusa bir dinlensem derdim şimdi artık uyu yeterki uyu modu
Neden uyumuyor hiç mi uyumuyor yani geçenlerde bizde öyle olduk gece 2 de çocuk uyanık uyumuyor bir türlü buradan arkadaşlar dedi bana seda özcanı dinledim biraz bebekler uyanık kaldıkça vücut adrenalin salgılıyor buda daha fazla uyanık kalmasına sebep oluyor. Birde biri yazmıştı uyku uykunun mayasıdır diye gerçekten öyle bebekler uyudukça uykuları geliyor. Ben iki gündür 2 saatte bir uyutmaya çalışıyorum fena gitmiyor gibiyiz bir dene istersen tabi sorununuzu tam bilmiyorum kendimden anlattım

Bende alıntı yapmadan birşey söylemek istiyorum bu uyku konusuyla ilgili.

Seda Özcanı dinleyince bana normal gelen ama aslında yaptığım yanlışları gördüm. İyi ki keşfettim onu Elimden geleni yapıyorum ve yaptım dediğim bir noktadaydım üstelik. Tüm annelere uyku sorunu olsun olmasın dinlemesini öneriyorum. Çünkü uyku öyle birşey ki her an farklı alışkanlıklar edinebilir bebeler nasıl yöneteceğini bilirse anne daha rahat olur. Çocuğumun huyu, isteği, arzusu bu dememeliyiz bence çünkü o uykuya ihtiyacı var bebeklerimizin. Ben detaylı izledim videoları. Kendim bugün itibariyle başladım uygulamaya. İzlemek isteyipte çeşitli nedenlerde izleyemeyen var ise (keyfi değil 2. Bebek olur, sağlıksal bir durum olur) bana özelden yazsın destek olayım, aktarayım. Çok iyi bildiğimden değil ancak izledim ve yol haritasını iyi çıkarabildiğimi düşünüyorum.

Neden özelden burdan değil sorusunun cevabı ise çok basit. Kürkçü dükkanına geri dönenler var ve kalbimi kıran insanlara faydam olsun istediğim bir dönemimde değilim

Ne değişti canım? Kaçırdım ben. Bende birden öyle oldum seni çok iyi anlıyorum.
Eşim askerde kaynanamlarda kalıyorum ev değişimi yattığı yer değişimi mi evde de çok iyi olduğu söylenemez orası ayrı dün gece 15 dakika da bir 40 dakika da bir uyandı sonra bir ara 3 saat ayakta kaldık o ara senin dediğin videolara baktım bir şeyler yapmaya kararlıyım ama evi mi beklesem başlasam mı bilemedim 45 dakikayı geçen uykusu yok aşırı huysuz iyice kucakçı bir bebe oldu kısaca
Kaynanamlardayız o zaten sürekli sağolsun takip ediyor uyku saatin geldi senin diye bu saatlerde uyuyordun falan diye de düzgün uyku uyumadığı için böyle en fazla 45 dakika uyuyor gece de aynı diş sıkıntı yapıyor ondan mı bu kadar aşırı huysuz anlayamadım

Allah kavuştursun
Bence elinden geldiği kadar saatlerde düzenleme yap ama çok zorlama babasından uzak, sende ister istemez etkilenmişsindir onu da hissediyordur. Al koynuna çıkartma. Kucakçı oldu çünkü buna ihtiyacı var. Hiç öyle kucağa alışmasın aman şu olmasın bu olmasın deme. Zorlu bir dönem onun için. Babası gelince yaparsın.

Festi kim döndü geri kız hiç farkında değilim ben ya

Ayy o ev düzeni bebeği çok etkiliyor bizzat yaşadım yavrum perişan olduk ordan oraya
Şöyle bence belirli aralıklsrla uyutmaya çalış birde atak gibi birşeyde var bende yaşadım 40 Dk bir kalktık gece geçiyor

YouTube dan mi izledin cnm bende müsait zamanda bakayım

Evet sanirim 4.ay guncellemesini aldik (asidan da olmus olabilir tabi). Oglus uykuya dalmamak icin inat ediyor zar zor uyutuyorum bu seferde 5 dk gecmeden ciglikla uyaniyor. Sanirim bu sefer uyutmayi basardim Uzun zamandır uyku problemi yasayan arkadaslarim önünüzde saygıyla eğiliyorum... Ne zormuş ya...

Hayırlı uğurlu olsun

Netten izliyorum. Doğallıktan yana benim anladığım. Çokta güzel anlatıyor. Birde 30 dk da uyusa bebek mutluysa orada sorun yok diyor.. Bazı bebekler uykusunu geceye kaydırır kimisi gündüze diyor. Mesela geceye kaydıran bebeğin gündüz uykusu azalacak dolayısıyla uyanıklık süresi 1.45 den 2 den fazla olacak ozaman adrenalin yüklenmesi olmuyor mu? Bu işler karışık geliyor bana. . Ama şu lafını sevdim bebek mutluysa sorun yok memede, kucakta sallamayla yada pışpışla yada hiç biri olmadan bazen omuzda türlü türlü uyuyabiliyor uyuduktan sonra zamanla kendi kendinede uyur artık.
9.40 gibiydi sanırım uyandık
11.50 de uyudu 12.10 uyandı
15.40 uyudu 15. 55 uyandı
19.10 uyudu yatağa yatırdım uyandı
23.00 gce uykusuna geçti sanırsam

Kız nurkeri o kadar mutlu oldum ki izlemene ve beğenmene. Zorlu bebeklerle mücadelemiz yolunca uyku önemli bir mihenk taşı

Evet kadın doğal ve illa eğitim olmak zorunda değil diyor. Mutluluk esastır diyor ya hah o benim hayat mottom. Sorulara verdiği cevaplar bir anne olarak çok içime siniyor.
İlal destek bırakmak zorunda değilsiniz sirkadyen ritmini ayarlayın bir bakın diyor ya beni mest ediyor çünkü memede uyutmak benim için çok özel şuan bırakmak istemiyorum. Birlikte uyumakta ailemiz için çok özel bırakamayız şuan. Saat düzenlemesi yapıcaz. Bugün başladık. İnşallah güzel olacak

gün boyunca 35 dk mı uyudu

Sagol kuzum. 4.aya hızlı giris yaptik umarim gercekten geçicidir. Teçhizat düzüyorum şuan eve salincak aldim sirada hamak var. Sen mi büyüksün uyku gerilemesi ben mi

Kendine gel 4. ay uyku gerilemesi her halükarda senden büyük yahsjsjsk

Ay salıncak nasıl birşey aldın bende istiyorum ya sallansın ama tavana nasıl asılcak bilemiyorum hdjd

Amin inşallah teşekkür ederiz saatleri düzeltmeye çalışıyorum anca o kadarı oluyor
inşallah geçer gece olunca fenalıklar geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…