- 15 Aralık 2022
- 396
- 882
- 33
- 41
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #57.901
Atağa inanmıyor değilim aslında. Bebek bu ne yapabilir ki ağlayacak huysuzluk yapacak uyumayacak VS atak ne yani problemliymiş gibi.. Atak adı altında yaşanılan büyüme dönemlerinin etkilerini dönemsel olarak birebir yaşayan anne ve bebekler elbet olabilir. Bizde olmadı. Doğumdan bugüne gündüz uyumaması yada az uyuması ve uyumadığı zamanlarda yatış pozisyonunda olmak istememesi dışında bir durum hiç yaşamadım.. Şu döneme denk gelen uyku gerilemesi yaşamadım. Çok şükür az az da olsa uyumaya başladı aksine. 3. Ay aşılarıyla ağlamayı öğrendi mesela. 3. Aya kadar hiç ağlamadı oğlum. 3. Aydan sonrada 2 gece (1 hafta 10 gün arayla) uykuya geçemediğinden ağladı okadar. Ama uyku durumunda değişiklik olmadan. Şimdi bu atak mı değil.. Büyüyor öğreniyor hayata alışıyor.. Şimdilerde zamanında meme vermezsem ağlıyor. çok şükür başka sorunumuz yok..5 ayımızın özeti bu.nurkeri
Canım sen atağa inanmıyorum, uyku eğitimine inanmıyorum, bebeğimin huyu bu vs dediğin için ben katılmasam da pek sana birşey diyemiyorum saygı duyuyorumo yüzden farklı bir bakış açısı istediğinde sen sor yaz o zaman fikrimi söylerim. Annelik başka bir konu. Her bildiğimi her konuda söylerim de annelik sınırları içerisinde söylemem.
Çok doğru.. Mantıken öyle değil mi zaten.. Yürüteç bile düşünmüyorum bakalım.Kızlar biz doktorumuza sorduk zıp zıbı bize erkek bebeklerde önermiyoruz yumurtalıkları sıkıltırdıpı için dedi
Her bebek farklı. 4 ayda ek gıdaya geçende büyüyor geçmeyende.. Anne sütü gelişimini destekliyorsa bencede gerek yok. Benim Dr da daha ek gıdadan hiç bahsetmedi bende sormadım. 6. Ayını doldurmadan bende istemiyorum başlamak.. Heryer de ilk 6 ay anne sütü boşuna mı diyorlar. Bebe emiyorsa güzelce sütte varsa devam bencede.Ben bugün doktora tadım yapalım mı dedim. 6. Aydan önce hiiiiiiiiççççççççbbbbbbiiişeeeeee verme dedi. Zaten ömrü boyunca katı gıdayla beslenecek ve eğer katıya başlarsa sütü az emmek isteyecek ve şuan ne kadar süt emerse bizim için o kadar iyi dedi. Yani tadımdan buralara nasıl geldik bilmiyorum ama baya da bişe konuşumuşuz bugün, ortalama 40-45 dk sürüyor muayeneleri doktorun, yoksa değiştirmiştim. Hala da kararsızım. Burada yazılanlarla çok farklı gibi düşünceleri
Ben dürüst olmak gerekirse aradayım. Yani çok haklısın el kadar bebeyi neden üzelim ama bir yandan da ya doğruysa söyledikleri?
Ayy bu uyku işi zor iş arkadaşlar
Deliksiz üç dört saat ne zaman uyuruz acaba
Ben iki saat uyanık tutuyorum bebeğimi zorla unutmuyorum tabi uykusunun geldiğinin farkındayım ve gündüz uykuları daha kaliteli olmaya başladı
Dün akşam 20.00 de gece uykusuna geçti ama ara sallandı ve tam 24.00 de emzirdim tam bıraktım pat uyandı ve gece ikiye kadar sallanarak uyudu bıraktığımız an uyandı herneyse bir şekilde uyudu ama hep kıpırdanma filan devam etti.
Sorunum şu gece uykusuna erken mi geçti ama 20.00 de uyuyo 21.00 de uyansa bu seferde 23.00 gibi geceye geçecekti yani o kadar uyanık kalmasıda doğru değildi.
Herneyse güzel bir diğer tarafta bu sabah 07.30 da kalktık bizim sabah uyanmalarımız geç olmaya başlamıştı ben erken olsun istiyordum inşallah böyle devam eder
Erken yatıp erken kalkan bir bebek ve çocuk olmasını istiyorum gerçekten
Şu gece uykularınında kalitesi artacak bence daha yolun başındayız daha iyi olacağız
Bu değişen bir bilgiHer bebek farklı. 4 ayda ek gıdaya geçende büyüyor geçmeyende.. Anne sütü gelişimini destekliyorsa bencede gerek yok. Benim Dr da daha ek gıdadan hiç bahsetmedi bende sormadım. 6. Ayını doldurmadan bende istemiyorum başlamak.. Heryer de ilk 6 ay anne sütü boşuna mı diyorlar. Bebe emiyorsa güzelce sütte varsa devam bencede.
Bu değişen bir bilgi
Yaşı ileri çocuk doktorlarına sorsan eskiden onlar bebek desteksiz oturmaya başlsdıysa başını tutabiliyorsa 4. Aydan sonra ek gıdaya geçirirler miş.
Tabi acelesi yok 6 aya kadar beklenir hatta bazı sebeplerden erken ve ya daha geç bile başlayanlar oluyor
Elbette öyle.. Tüm hastanelerde koca koca afişlenen bir bilgiyi söyledim. Süt varsa gelişimi iyiyse bebeğin. Ve kendi düşünceminde bundan yana olduğunu belirttim sadece. Annemede kalsa birşeyler yedir o kendini kurtardı artık diyor..Bu değişen bir bilgi
Yaşı ileri çocuk doktorlarına sorsan eskiden onlar bebek desteksiz oturmaya başlsdıysa başını tutabiliyorsa 4. Aydan sonra ek gıdaya geçirirler miş.
Tabi acelesi yok 6 aya kadar beklenir hatta bazı sebeplerden erken ve ya daha geç bile başlayanlar oluyor
Anne onayladıktan sonra elbette tabiki. Benimde portakal değdirmişliğim var ağzına yalayıp duruyorİlla bir sorun da olmasına gerek yok. Lezzet duyusunu uyarmak için de tadımlara geçilebiliyor bizde olduğu gibi. Hiçbirşeyin standardı yok jsjsjs
Bizim kide 3 aşamalı olandan 1.aşama olan bile azcık büyük geldi bize ama dediğin gibi yürüyünce binmeyecek birde ara ara en fazla 15 dk tutmak gerekiyormuş içinde diye duymuştumTam da dedi ki karakterimiz ilk 3 yaşımızda oturuyor ve ne yaparsak o zaman şekilleniyor dediay bu klavyeden nefret ediyorum ya harfler çok küçük hiç düzgün yazamıyorum dönüp okuyup düzeltmekten bıktım, salacam artık ve hiçbişe anlaşılmicak. Her neyse, ben de ağlatamam bebeğimi demiştim zaten ama yapabilenlere saygım sonsuz asla yargılamak haddim değil ben sadece fazla yumuşağım belki ilk çocuk diye ama ben daha çok alıştırarak yapmaya çalışırım sanırsam
Ayyy alayım ya benim bebek uzun baya çünkü babasıyla ben ikimiz de uzunuz. Büyük ihtimalle olur. Şimdi baktıklarımda diyor ki üç aşamalı olanı varmış büyüdükçe boyuna göre ayarlanabiliyomuş. Ama düşündüm de kaç ay kullanabiliriz ki bunu sonuçta emeklemek yürümek isteyecekler. Yok yok alıcam ben çünkü ana kucağına büyük geliyor artık
Anne onayladıktan sonra elbette tabiki. Benimde portakal değdirmişliğim var ağzına yalayıp duruyorçorba uzattım ağzını açmadı açsaydı verirdim kesin kurallarım hiç olmadı benim herşey mümkün bu hayatta ve her şeye mutluluk esasında saygım var. Keyifler yerindeyse sıkıntı yok
Katılıyorum senin bebeğinin isteği önemli canım acelesi yok emembildiği kadar etsin☺Elbette öyle.. Tüm hastanelerde koca koca afişlenen bir bilgiyi söyledim. Süt varsa gelişimi iyiyse bebeğin. Ve kendi düşünceminde bundan yana olduğunu belirttim sadece. Annemede kalsa birşeyler yedir o kendini kurtardı artık diyor..
Benim Dr da 50 yaş civarı henüz bahsetmedi ek gıda ve bende 6 aydan önce düşünmüyorum ama katı kurallarım yok. Bebek emiyorsa süt yeterliyse bence devam. Ama istisnai durumlar olur Dr tavsiye eder falan niye başlanmasın. Önemli olan beslenmesi.
Aslında sabırsızlanıyorum ek gıda için o yalanmaları.. Elini yüzüne bulaştırmış falanda görmek insan yenileniyor gibi oluyor bebesinin gelişimine şahit oldukça.. neyse daha ek gıda alışverişimi bile yapmadımYa o yalanmaları beni benden alıyor
Kesinlikle katılıyorum. Mutluluk esas hem anne için hem bebek için. Biraz içgüdüselliğe de yer vermek lazım. İnsan bebeğini ne etkiler ne etkilemez anlıyormuş gerçekten. Ben mesela losyon veya yağ kullanmak istemediğim için buluta pek masaj yapmadım ilk zamanlar. Sonra baktım hoşlanıyor denedim tabi. Şimdi hergün olmasa da arada yapıyorum. Ben mesela hiç hoşlanmam masajdan hejssj ama oğluma günde 20 kere de yapsam hayır demez. Hem yaşayarak bulunuyo bazen içgüdüsel bulunuyo. Bir şekilde bulunuyor yeterki gözlem yapılsın.
Emebildiği kadar değilde 6 aya kadarKatılıyorum senin bebeğinin isteği önemli canım acelesi yok emembildiği kadar etsin☺
Aslında sabırsızlanıyorum ek gıda için o yalanmaları.. Elini yüzüne bulaştırmış falanda görmek insan yenileniyor gibi oluyor bebesinin gelişimine şahit oldukça.. neyse daha ek gıda alışverişimi bile yapmadımBi dürtü geldi
Bende öyle biliyor musun yağınıda losyonu nuda aldım içim el vermiyor oğluma extra bişi değsin. Biraz pullanma gibi olduydu ilk 1 ay içinde Dr losyon önerince kullanmıştım bacaklara.. Şimdi arada yapıyorum mest oluyorikimizede iyi geliyor.
Bu arada sen başladın mı uyku ile ilgili düzenlemelere?
Biz bugün napıcaz bakalım
Erkeklere önerilmez evet kiz çocukları için geçerli kullanamasi çoğunlukla binde Bir bindirenler var ama iyi olmaz denir hepKızlar biz doktorumuza sorduk zıp zıbı bize erkek bebeklerde önermiyoruz yumurtalıkları sıkıltırdıpı için dedi
Maşallah boyu gayette iyi canım bizimki 4. Ay aşıda 63 cm di kiloda 6.400 du. Kızların boyu ağır ilerlermis oğlanlar daha hızlı büyür derlerBu arada 3 Aylık kontrolde boyu 63,5 cm di kilosu 6,715
Yaaa bal suratYamyam çıktı bizimkiEki Görüntüle 3355173
Erkeklere önerilmez evet kiz çocukları için geçerli kullanamasi çoğunlukla binde Bir bindirenler var ama iyi olmaz denir hep
Anne uzun baba uzun bizde de ultrasonda da güzel çıkıyordu boyu 4 kiloya yakın doğdu bide güzel ilerliyor çok şükürMaşallah boyu gayette iyi canım bizimki 4. Ay aşıda 63 cm di kiloda 6.400 du. Kızların boyu ağır ilerlermis oğlanlar daha hızlı büyür derler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?