2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Kizlar ben yine hamileligin basina dondum 3 gundur yataktan kalkamiyorum modum cok dusuk hicbi sey yapmak istemiyorum ev almis basini gidiyo ne zaman gelicek enerjimiz
Ara ara oluyor ben şükür birkaç gündür iyi hissediyordum tabii akşam dokuza kadar dokuzda hemen uyku modu modsuzluk ve enerji düşüklüğünü iki buçuk aydır yaşadım seni çok anlıyorum

Beni de görün ((

Teşekkürler
Anne yanı benim çok hoşuma gitti ya, eşimin kuzeni de anne yanı kullandı çok memnundu. Ben bebeğim yanımda olsun istiyorum tüm gece o yüzden anne yanı istiyorum. Zaten bebek yine kendi yatağında olacağı için güvenlik açısından sorun olmaz. Bizim de bir kedimiz var ama ben ytak odasına almayacağım onu çünkü üzerimize yatma huyu var, gelir bebeğin üzerine yatar diye korkuyorum
Beşik alsak da kullanabilir miyiz bilmiyorum ben bebecik hep yanımda olsun istiyorum şu an, belki fikrim değişir ilerleyen zamanda

Montessori odası nedir hiç duymadım daha önce

Selam Hangi ülkeye gidiyorsunuz ve kaç günlüğüne özel değilse? Biz de yurtdışına çıkmak istiyoruz 18. Haftadan sonra ama korkularım var. Hem uçak yolculuğu uzun olacak hem de biraz yürümeli bir tatil olacak eğer gidersek.

Kesinlikle güzel anne yanı yatakları hemde büyük rahatlık ama işte bizim kuşlar ne yapar bilemediğim için risk almak istemedim bizim çocuklar kesin gelir odaya üzerinde yatmaz diye düşünüyorum ama öyle birşey olursa tabi bende almam odaya bir süre. Bu baktığım beşikte anne yanına ayarlanabiliyor tek farkı ahşap olması. Daha rijit bir yapıya sahip.

Montessori çok kapsamlı bir konu detayını googledan arasanız daha faydalı olur ama özeti şu: çocukların özgüven gelişimi ve sorumluluk bilinci için tasarlanan oyuncaklar ve odasını kapaıyor aslında bir yetiştirme biçimi. Mesela yere sıfır yataklar var onlar montesori yatağı diye geçiyor amaç çocuğun bazı şeyleri kendisinin yapabilmesi. Mesela yüksek bir yatakta çouk inmek için anne babasını bekleyecek ama yere sıfır yatakta kendisi inebilir. Oyuncaklar mesela montesori mobiller diye geçiyor ilk haftalarından 1 yaşına kadar çeşitli dönencelerle göz koordinasyonu beyin gelişimi sağlanıyor. Ben uzun zamandır araştırıyorum bu konuyu ve içime sinen bir yöntem. Tamamen bana bağımlı olsun istemiyorum

Yere yakın yatak aklımda vardı ama montessoriyi hiç duymamıştım, araştıracağım. Teşekkürler

Yere yakın yatak aklımda vardı ama montessoriyi hiç duymamıştım, araştıracağım. Teşekkürler
Kesinlikle bir bakın. Çok çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Çevremde özellikle mobilleri kullanan anneler var ve inanın bebekleri bir konuşuyor, iletişim kuruyor el göz koordinasyonu yok iyi yemeklerini kolaylıkla yiyebiliyor maşallah diyeyim yaşıtlarına göre gerçekten ilerideler

Mobilleri araştırınca inanılmaz pahalı olduğunu göreceksiniz. Önceden 1 set 385 tl idi şimdi zam gelmiş 600 tl civarına çıkmış. Ben 385 tl iken de hazır almayı düşünmüyordum şimdi hiç düşünmüyorum bu sisteme karar verirseniz pinterestte montesori mobil diye aratın nasıl yapıldığını göreceksiniz ben o şekilde ayarladım beler yapacağımı şöyle 26-30. Haftalar arası yapacağım. Hem bebeğime kendi elimle birşey hazırlama fikri bana çok huzurlu geldi hem de gerçekten içeriğine göre çok pahalı ha ama el becerim olmasaydı bunları yapmayacak olsaydım o parayı verirdim sonuna kadar hakediyor çünkü

Ay şimdi gördüm canım yazdığını teşekkür ederim , şuan elimde 2si de yok. Burnum allahtan aökülüyo temizleyince ama boğaz kulak baş ağrım geçmiyo ağrı kesici iyi geliyo bi kuru dutu bulmam lazım

Kızlar selam ben yerleri sildikten sonra terliğim kaydı, sol popo tarafıma düştüm elimle de yavaşlattım kendimi. Daha da dün doktora gitmiştim. Çok korunaklı bir yerde vs diye konuştuk. Ama endişe ettim işte. Bir şey olmuş mudur acaba?

Beni de görün ((
ben 13. haftamda yasadim kanama sonraki gun kahverengi lekelenmeler oldu. dr bebekte iyi gorunce kanama alani vs gormeyincede ilac vermedi bana. dinlendm bikac gun eskiden biraz agir tasirdm atiyorum dolu camasir sepeti yada 5 kg su felan artik biraktm onlarida

Ay kiyamam canim gecmis olsun görülmez kaza gecenlerde bir arkadasimiz araba kazasi gecirmisti canim bebisi iyiydi.. senin de iyidir insallah allah korusun birsey olsa belirti gösterir tahminim. Ama icin rahat etmicekse görünürsün tekrar doktora

Hangi park yatağı alacağınız konusunda karar verdiniz mi? Ben de anne yanı park yatak araştırıyorum ama neye baksam hakkında bir sürü şikayet var.
Açıkcası hiç araştırmadım ben erken almak istemiyorum. 6. Ay gibi almayı planlıyorum, ama e bebekte güzel modeller görmüştüm sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…