- 18 Eylül 2022
- 577
- 1.903
- 28
- 34
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #17.721
Evet evime geri ciktim simdi kafamda boyayla pencere onunde suresini bekliyorum. Ya bisiye benzese bende boyatmazdim sanirim ama kahverengi sacim. Bide hamilelikten hemen once sacim yandi. Gri ombre istiyordum olmadi hem sari oldu hemde saclarim elimde kaldi bi kismi. Uzerine sadece 1 kere kahve boyatma sansim olmustu. Onlarda akinca garip bi renk olustu. Bu arada beyazlarim cikti. Kendi sac rengim cikti. Sacim kalitesi de halidan hallice. Renkte gokkusagi gibi ne ton arasaniz var. Beyazlarimda yari yariya varmis. Onceleri anlamiyordum cunku 1 2 aya boyatiyodum hep. Ama maalesef durabilcegim bi seviyeyi asmistilar. Allah korusun artik diyip boyattim. Bakalim..Benim de saçlarım sarı boyalı diplerim 5 cm çıktı yarısı beyazmış o yüzden kumral gibi durdu hatta :)) ben boyatmıyorum ama sakıncalı olmadığını söylüyorlar sadece kokuya maruz kalmaman gerekiyormuş maske takmanı öneririm
Merhaba canım doktorun verdiyse kullan vitaminlerini endişe etmene gerek yok, benim ilk tahlillerim 6. Haftada yapıldı kanda vs hiçbir problemim yoktu demirim hgb seviyem falan çok iyiydi 12. Haftaya kadar sadece folik asit kullandım 15. Haftada demir takviyesine başlattı dr hiç tahlil yaptırmadan.Ama iyiki başlatmış diyorum ayda bir tiroid kontrolüm var orda kan değerlerime de bakıldı demirim iyi ama kanım azalmış hgb seviyem düşmüş bebeğe gittiği için bu haftalarda demir ihtiyacı artıyor ihmal etme. Benim kullandığım demir bu fazla büyük değil folik asit de var içinde, bunun dışında Decavit bi de D vitamini damla vermişti.Selam kızlar yeniyim bende 14+4 cinsiyetimiz henüz belli değil cuma günü kontrol de belki gösterir bal kendini i. Ayrıca hepinize şimdiden kolay hamilelik ve sancısız doğum diliyorumbir konuda fikirlerinize ihtiyacım var ben bir kaç doktor değiştirdim burunları havada beş dk geç gelince almayan doktorlar var istanbulda özel hastane olduğu halde . Neyse ben kan testi en son 7.haftada falan vermiştim normal çıkmıştı ilaç verilmemişti daha sonra b12 ve d için tahlil verdim onlarda sınırda çıktı ama kan tahlili istemeden vitaminlere bakılmadan vitamin ilacı ve kan ilacı yazdılar13.haftada her yazılanı içmeye korkan var mı benim gibi sadece 2.aydan sonra 1 ay boyunca folik asit kullandım onda bile korkarak içtim ben mi çok abartıyorum bu ilaçları yazdı doktor eşim almış hiç içmedim
Amin inşallah canımRabbim güç kuvvet sağlık versin inşallah hemen kesilir rahatlarsın biraz
Bir sorayım doktoruma artık kendimi hastalıklı gibi hissediyorum sürekli kusunca hep bir halsizlik oluyor artıkMerhaba ben de bu durumdaydım hatta en son avuç avuç kan kusunca doktorum yeni ilaçlar başladı. Şu an dünya mükemmel benim için :)) panto ile güne başlıyorum prilam zaten hep elimde ama panto çok etkiledi, doktorunuza danışın bence belki önerir
benimkide bu canim. kabiz yapar diye cok korktm aksine beni rahatlattiBenim kullandığım bu canım
risk hepimiz icin var canim Rabbim yasatmasin hicbirimize. strese kapilirsan o etkiler bak. guzelce ilacini kullan gerisi Allaha emanet kuzucuklarAynen canım inşallahçok şükür ki düşük falan yapmadı bende bu zamana kadar bu durum
Bundan sonra düşük riski az olur dimi
Plt değerin yüksek çıkmamışsa sana vermemiştir canımKan sulandırıcı neden kullanıyosunuz kızlar bana doktorum tahlil yapmadan decavit ve d vitamini verdi sadece başka bişey kullanmıyorum kan ilacı da kullanılmalı mı
Annemin evine taşınacam canım 13.kat çok kötü sallaniyor orası,o sebepten korkuyorum nakliyeciyide ayarladım erteleyemiyorumda baya bi kararsız kaldımO kadar haklısın ki, benimde içimde biryerlerde hep o hüzün ve korku var. Ne zamanki depremzedeler rahata kavuşur ne zamanki ülkemizde ki deprem bölgelerinde somut adımlar atılır benim içim bir miktar rahatlar bu ikisi olmadığı sürece benimde kendimi tamamen toparlamam mümkün değil. Evini taşımaktan neden çekiniyorsun onu tam olarak anlamadım. Bebek alışverişlerine daha zamanın var elbet kendini hazır hissettiğinde başlarsın. Şu da bir gerçek ki hayatımıza devam etmek zorundayız öyle ya da böyle hiçbir zaman tam anlamıyla olmaz içimizde bu acı kalır ama ölüm bile 40 gün.
Kattan ziyade yapılışı ve zemini önemli o konularda bilgi sahibi misin? Hızlıca araştırırım ben olsam eğer yok içime sinmiyorsa sanırım taşınmam zorunluluğum yok iseAnnemin evine taşınacam canım 13.kat çok kötü sallaniyor orası,o sebepten korkuyorum nakliyeciyide ayarladım erteleyemiyorumda baya bi kararsız kaldım
Benim koku hassasiyetim şu son iki ay da çok kötü durumda kendi evime giremiyorum 8 aylık evliyim evdeki yeni eşya kokusuna bile katlanamıyorum direkt kusuyorum sevmediğim kokularda babamın evine geri döndüm resmenyuvarlak orta boy. doktoruna söyle mutlaka baska muadilde kucuk kan hapi yazarmisnz diye yazarlar zaten. benimde omega hapi buyuk boyle bide baliyagi oldugunicin berbat kokusu var nefesimi tutarak atiyorum agzima
Canim ben boyatmiyorum ihtiyacim olmadigi icin ama son bir aydir aynen senin dedigin gibi rabbim korur kafasiyla yasamaya basladim. Boyatmissin, cok iyi de yapmissin. Gönlün ferah olsun. ‘İnsanlar hamileyken neler neler yapiyor, hic dikkat etmiyor, o kadardan bir sey olmaz’ deyip duruyorum ben kendi kendime artıkEvet evime geri ciktim simdi kafamda boyayla pencere onunde suresini bekliyorum. Ya bisiye benzese bende boyatmazdim sanirim ama kahverengi sacim. Bide hamilelikten hemen once sacim yandi. Gri ombre istiyordum olmadi hem sari oldu hemde saclarim elimde kaldi bi kismi. Uzerine sadece 1 kere kahve boyatma sansim olmustu. Onlarda akinca garip bi renk olustu. Bu arada beyazlarim cikti. Kendi sac rengim cikti. Sacim kalitesi de halidan hallice. Renkte gokkusagi gibi ne ton arasaniz var. Beyazlarimda yari yariya varmis. Onceleri anlamiyordum cunku 1 2 aya boyatiyodum hep. Ama maalesef durabilcegim bi seviyeyi asmistilar. Allah korusun artik diyip boyattim. Bakalim..
Kesinlikle çok abartılı şeyler yapılmadığı sürece bence de birşey olmaz, olacağı varsa zaten olur kafasındayım bende. Detayda boğulunca bunalıyorum zaten ağustos nerdesin ağustos ne zaman gelceksin modunda geziyorum birde o kadar kısıtlasam hiç çekilir yanı olmayacakCanim ben boyatmiyorum ihtiyacim olmadigi icin ama son bir aydir aynen senin dedigin gibi rabbim korur kafasiyla yasamaya basladim. Boyatmissin, cok iyi de yapmissin. Gönlün ferah olsun. ‘İnsanlar hamileyken neler neler yapiyor, hic dikkat etmiyor, o kadardan bir sey olmaz’ deyip duruyorum ben kendi kendime artık
Valla kuzum ben biraz ara vererek içtim midem agriyinca bundan olduğunu düşündüm ama bugün tekrar başladım bende de kabızlık olmadı çok şükür inşallah olmazdabenimkide bu canim. kabiz yapar diye cok korktm aksine beni rahatlattikan ilaclari kabiz yapiyor dediklerinde cekinerek icmistm hatta doktor kabiz yaparsa haftada 3 gün ic ayni etkiyi gosterir pzt carsamba cuma ic demisti. ama bende tam tersi etki gosterdi afedersn ishal gibi oldum. acaba sorun bende mi sende nasil?
Valla ilk üç ayım hep bir şeylere endise ederek gecti, nedense bir aydir bi aydinlanma geldi bana kendi kendineKesinlikle çok abartılı şeyler yapılmadığı sürece bence de birşey olmaz, olacağı varsa zaten olur kafasındayım bende. Detayda boğulunca bunalıyorum zaten ağustos nerdesin ağustos ne zaman gelceksin modunda geziyorum birde o kadar kısıtlasam hiç çekilir yanı olmayacak
Bende tsh için tahlil veriyorum arada canım 2.5 olması lazım mış benim 3 çıktı bi kaç doktora gittim ilaca gerek yok takip et dediler ayda bir kan veriyorum onun içinMerhaba canım doktorun verdiyse kullan vitaminlerini endişe etmene gerek yok, benim ilk tahlillerim 6. Haftada yapıldı kanda vs hiçbir problemim yoktu demirim hgb seviyem falan çok iyiydi 12. Haftaya kadar sadece folik asit kullandım 15. Haftada demir takviyesine başlattı dr hiç tahlil yaptırmadan.Ama iyiki başlatmış diyorum ayda bir tiroid kontrolüm var orda kan değerlerime de bakıldı demirim iyi ama kanım azalmış hgb seviyem düşmüş bebeğe gittiği için bu haftalarda demir ihtiyacı artıyor ihmal etme. Benim kullandığım demir bu fazla büyük değil folik asit de var içinde, bunun dışında Decavit bi de D vitamini damla vermişti.
Benımde bilinen yok ama mahvoldum gerçekten baş ağrısından kusmalarımda ara ara oluyor iştahsızlık gerçekten çok zor başlarda ne güzeldi oysaBilmemki ama baş ağrılarım oluyordu tek taraflı heralde migrendi ilaçsız asla geçmezdi
Ama hiç tahlil istemiyor ki özellikle sormama rağmen. Korkmaya başladım zaten vitamin kullanmama rağmen kendimi çok yorgun hissediyorumPlt değerin yüksek çıkmamışsa sana vermemiştir canım
Herkesin kullandığı bir şey değil
Bende de yeni çıktı bu pıhtılaşma
Ben bir senedir ilaç kullanıyorum mecbur nodül de vardı bende şuan ne oldu hiç bilmiyorum ama, 3 bucuk 4 arası gidip geliyordu tsh benim de bebek planladığımız için ilaca başlattılar şuan hala devam ediyorum ilaca 2,5 geçmesin demişti drlarBende tsh için tahlil veriyorum arada canım 2.5 olması lazım mış benim 3 çıktı bi kaç doktora gittim ilaca gerek yok takip et dediler ayda bir kan veriyorum onun için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?