2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334
Ben çalışmıyorum evdeyim ama etkinlik yapmıyorum arada oyun oynuyoruz o kadar genelde kendi takılıyo inan etkinlik çocugun gelişimi için şart bişey değil çocuk zamanı gelince herseyi gözlemleyerek öğreniyor zaten merak etme

Biz ne yaparsak yapalım hiçbir şey tam olmayacak Sana tavsiyem sadece günlük 10 dakikada olsa birlikte kitap okumaya çalışın yırtsa da yırtsın hiç sorun değil.

Dün akşam benim boşalttığım el çantamı bulmuş taktı dolaştı, fermuarıyla oynadı, çıtçıtını kapattı açtı. Gerçekten gözlem yapıp kopyalıyorlar dedik eşimle algılar şuan tavan bize anamız babamız ne kadar etkinlik yaptı. Elimden geleni yapıyorum, ama elimden çok gelmediğini hissediyorum vicdan yapıyorum sonra diyorum biz böyle mi büyüdük. Sadece en güzel çocukluk hatıralarımdan biridir annemle kardeşimle kızmabirader oynamamız. Heyecanla o yaşları bekliyorum bi sürü kutu oyunu aldık inidirimden

Akıllı bıdık yA kesinlikle çocugu yaşına uygun bi şekilde hayatın doğal akışına dahil etmek en güzeli bence ama dediğin gibi biraz büyüyüp aklı erdiğinde hoşlandığı şeyleri beraber yapmak onlar için çok önemli ve değerli

Canım ben de şuan çalışmıyorum ama benim kıza ilk cırt cırtlı kitap almıştım ne yazıkki bütün kitapları cırt cırtlı sanıp hepsini yırtıyor. Kitap meraklısı bir anne olarak sesli,izli,3d li, pencereli, müzikli ne kadar antin kuntin dikkat çeken ve içeriği iyi hikaye kitabı varsa aldım. Kız seviyor ama hunharca gözümün içine baka baka yırtıyor. Yani senin kızın kitap yırtması ilgisizlikten değil bizim bebeler haşin anacım

Şuan şehir dışına annemlere geldik kız düşmesin diye 2 xl büyük kanepeyi açıp birleştirdim devasa bi yatak oldu. Sadece koltuk kenarı birleşme yerlerinde boşluk kaldı oranın biri kalorifer peteğine denk geliyor azıcık minicik bi boşluk var. Benim kız koca yatakta bu gece o boşluğu buldu ve kafa aşağı bacaklar yukarı gelecek şekilde kaydı oraya Allahtan fare gibi kafa girince vücut girmedide aşağı düşmedi bu geze geze uyumasını beşiğine dönğnce ne yapacak bilmiyorum.

Ben de aynisini hissediyorum bazen.Ozellikle instagram annelerini gorunce.Boyle kutulardan birseyler yapiyorlar ,toplarla aktivite,yok efendim evde kinetik kumlar yapmalar,boya yapmalar vs vs.Bilmiyorum ya daha cok kucuk degiller mi? Boyle masabasi aktivite falan yapitiroyorlar surekli benim oglan bi dk poposunun ustunde durmuyor durmasin da zaten bu arada ne isi var masa basinda diye dusunuyorum ben.Bol bol konusuyorum ben birlikte dans ediyoruz sarkilar soyluyoruz kitap okuyoruz okuyabildigimiz kadar..Ben de calisiyorum bazen dus alacak vaktim olmuyor

Ben calışmıyorum evdeyim. Deli gibi kitaplar aldım hep de elimde. Ama ya kapatıyor, ya da hemen sayfalarını ceviriyor kapatıyor. Bir sekilde her gun elimizde ama okuma 0. Isırmaya, yırtmaya, sayfa çevirmeye uğraşıyor benimki de… instadan görüp etkinlik için toplar falan aldım ben de. Yok renk ayırmaymış, yok kutudan atmaymış falan. Hikaye. Normal top gibi bir iki yuvarlıyor. O kadar. Yüzüne bakmıyor… kuleler gördüm aldım. Hep gördüğüm bebekler kendileri diziyordu. Ben diziyorum. Hanımefendi yıkarsa bir yıkıyor. O da birkaç defa. Sonrasında gene kule öylece ortada dizili. O totosunu dönüp gidiyor… o kulelerin içine toplar atmayı denedim. Öyle oynatayım diye. Hiç bana mısın demedi. Kutuları sadece kemirmek için kullanıyor kule falan hikaye… kego yapanlar gördüm. Onu da aldım. Gösterdim ettim falan. O da yok yani. Diş kaşıyıcı olarak kullanıyor gerisi gene yok..bantlarla çorap etkinliği gördüm. Onu da denedim. Bandı söktü attı ve yoluna devam etti. Yok eşleştiriyormuş, çorapları söküyormuş falan. Yok yani yapmıyor… ben baya denedim de yaptırayım diye. Ama yok yani. Bence kücükler ve anlamıyorlar… puzzle gördüm gene instada yapıyordu bebekler falan. Denedim onu da. Aldı ısırdı attı. Diş kaşıyıcı olarak kullanıyoruz onu da… buz dolabı magnetleri gördüm onlarla oynuyorlardı falan. Onun da yüzüne bakmadı… sırf ağlamasın diye mutfakta önüne kaplar falan koyuyorum bazen. Valla onlarla daha cok ilgileniyor. Önüne koyduğum oyuncaklardansa , mutfak poşetlerini alıp karıştırmayı daha cok deviyor. Etkinlik diye görüp yapmaya calıştığım hiçbir seyde bir şey yapmazken, misal posette bulduğu muzların kabuklarını soyuyor. Etkinliklerle kazansın diye beklediğimiz becerileri bence onlar doğal hayat akışında kendi kendilerine ediniyorlar zaten… çok şey denedim, deniyorum ama bence hiçbiri kendi kendine keşfettiği şeyler kadar etkili değil. Öğrenecekse gene öğreniyor. Yapacaksa gene yapıyor. Yapmayacaksa gene yapmıyor. Bebeğin yapısı. Bebeğin ilgi alanı. Bebeğin kapasitesi. Bence tamamen bununla alakalı…bir etkinliği yapan bebeler etkinlik olmasa dahi evde başka seylerden kendi kendilerine bir uğraş bulup bir etkinlik haline getiriyorlar zaten. İlgisi varsa o olmasa da başka bir seyi yapıyor yani. İlgisi yoksa da ben gibi deneseniz de totosunu çevirip gidiyorlar… biraz yürüme konusu gibi bakmak lazım bence. Yürüyecekse o bebiş evde yürüsün diye ekstra bir sey almadan da, çok üstünde durmadan da o bebek yürüyor ama yürümeyecekse henüz sen neler neler denersen dene, ne kadar aman alıştırma yaptırayım, aman şunu yapayım dersen de hazır değilse yürümüyor… bu etkinliklere de öyle bakıyorum ben. Öyle görüyorum yani. Her biri kendi zamanını bekliyor ve farklı zamanlarda farklı beceriler kazanacaklar. Hepsi kendi zamanını bekliyor... O yüzden hiçkimse kendini suçlamasın. Zamanı geldiğinde hepsi her şeyi öğrenecek. Kendisi için doğru zaman geldiğinde…

Son düzenleme:
Bizim evde de bugün bu konu geçti ben küçük olduklarını düşünüyorum. Benim kız her şeyi ağzına sokuyor mesela hiç o kafada değil. Müzikli oyuncaklarıyla vakit geçirmeyi ve topla oynamayı seviyor, kitapları seviyor kendi kendine onlara bakıp karıştırıyor, ben de her gün okumaya çalışıyorum, belli başlı ögeleri gösteriyorum hayvanların olduğu bir sayfa var mesela zürafa, aslan, kaplan, bufalo, fil, güvercin, penguen var. Aslan ve fili gösteriyorum sadece güvercine de kuş diyorum. Biraz daha büyüyünce diğerlerine geçerim. Aslanı görünce bile kedi sanıp pisi diyor mesela etkinlik ve oyun olarak sadece bunları yapıyoruz biz. Topla olan aktivitelerle hiç oralı olmadı. Dediğin gibi oturacağı etkinlikler şuan ilgilerini çekmez. Benimki daha yürümüyor da zaten o yüzden masa başı işlere hiç bulaşmıyorum

12 yaşında tekne kazıntısı kardeşim var eski videolarına bakıyorum mesela 2 yaşında bir sürü cümle kuruyor sandalyede yemek yiyor iniyor ordan hızlıca, kulplu bardakla bişeyler içiyor yemeğini yiyor. Yürümesi de yaşındaydı 12 aylık falan. Hepimizin yaşı büyük olduğundan çoğunlukla evde değildik annem de öyle etkinlikmiş ilgiymiş o kafada değildir yani çocuk aramızda büyüdü tabiki oyunlar oynadık ama gün içinde az süreli. Çocuk kendi ne kadar almak isterse o kadarını alıyor ebeveyn desteği bir yere kadar sadece. Ben çalışmıyorum şuan bazen üzülüyorum emeklerimin karşılığını alamayınca ama sonra diyorum nankör olma sağlıklı olsun başka ne istiyorsun çocuk bu her şeyi senin istediğin gibi olamaz ama insanız işte bazen yürümediği için üzülüyorum baya elimde olmuyor

Ben bu ara gece beslemesini de kesemedim.O da instagramda cok onume dusuyor.Gece beslemesini nasil kestim soyle kestim boyle kestim yahu bi tek ben mi kesmedim diyorum.
Ay bırak onları Allah askına ya. Benimki de 2 aylıktı daha o zaman bile zorla verirdim. Tam tersine. Almazdı. Gelmezdi… Herkes bana da gece beslenmesi şöyle önemli böyle önemli vs diyorlardı o zaman da. Ben almıyor diye üzülüyordum. Bebekler büyüyünce de bu sefer e nasıl keseceğiz diye bana sormaya başladılar sen kestin vs diye. Ya arkadaşlar benimkinde kesmesinde sıkıntı yoktu ki zaten cocuk verdiğim zaman da ya zorla yiiyordu ya da yemiyordu. Aslında benimki kesmek değildi, cocuğu zorlamayı bırakmaktı… aç olan cocuk kalkıyor. Kalkmaya alışan cocuk kalkıyor. Benimki gibi iştahsız olanlar gece mece de yemeğe diye kalkmıyor. Uyansa da gene yemiyor yani. Bu da çocukla ilgili bir durum ki… yok şu kadar yesin, bu kadar uyusun… hepsi farklı birbirinden yok yani birinde olan birinde olmuyor. Biri yer biri yemez. Biri uyur biri uyumaz. Farklı kişiler bunlar her seyleri farklı. Bugun bizlere de aksam 7 den sonra yemeyin derler misal. Her zaman uyabiliyor musunuz ? Gece cok kilo aldırır gece yemeği kesin derler. Hiç gece yemek yemiyor musunuz ? Böyle düşününce de kendime denilenleri ne kadar uygulayabildim ki el kadar bebeğe uygulayabileyim diyorum… ay ben bu ara her seyi saldığım bir evredeyim. Yok yemesini düşün onu kafaya tak. Hasta olur onu kafaya tak. Bir de internette boyuna otizm belirtileri paylaşan tipler var. Bakıyorum diyorum galiba benimki de otizmli. Görümcem psikolog o diyor saçmalama çocuğun her seyi normal internette abartıyorlar falan… fazla düşünmekten başıma ağrılar girdiği evreden, her seyi s*ktir etme evresine geçmiş bulunmaktayım. Daha iyi mi kötü mü bilmiyorum. Artık onu da düşünmüyorum. Yaşayıp göreceğiz artıkın

Gecenin bi yarisi o aktiviteleri izleyip ugrasamam dedim bu aralar evdeyiz hava soguk birkacini deneyim diye izledim yoksa nedir yani sacma

Sosyal medyam yok kafam raad ben

Ben bu ara gece beslemesini de kesemedim.O da instagramda cok onume dusuyor.Gece beslemesini nasil kestim soyle kestim boyle kestim yahu bi tek ben mi kesmedim diyorum.
Hep diyorum ya sabahlara kadar emzirirdim. 2 yaşına bir iki ay kala bi gece kalkmadı. Dürttüm falan yaşıyo mu diye, ertesi gece de kalkmadı, sonra inamazsın, ertesi gece de…kendi bırakıyor zamanı gelince.
Şimdi oğlan da kimi gece hala 2 saatte bir kalkar. Uyumadıkça koca biberon içer. Kimi gece sadece emzik takarım geri uyur. Kendince sebebi var diyorum. Emmediği için doktor biberonu, mamayı bırak diyor ama bence emerek uyumak, biberon da olsa emmek onun için bir ihtiyaç. Mecbur kalınca nasıl uyutucam. Bazen saatlerce uğraşıyorum, sonra azıcık mama içip uyuyor. Bunun için miydi yani diyorum.

Arkadaşımın başına gelmişti. Park yatakta uyuyan bebeleri (2 yaşında) düşüyor ara tara akılları çıkıyor. Bir de uykulular algı da açık değil sonra yatak ile park yatakları arasındaki azıcık araya girmiş orada uyurken buluyorlar bizimki de aramızda yatarsa döne döne uyuyor gece gece ağzımda ya da böğrümde minik ayakla uyanıyorum ya da minik bir parmak burnuma biip yapıyor

Yok anacım devam bizde de. Gece uyanınca yanıma alıp emziriyorum sonra açık büfe sanıyor iki fırt alıp dönüp totosunu uyuyor, uyanıyor yine aynısı ama ilk saldırıyor sanırsın aç bıraktım

En sevdiği şeyleri söyliyeyim; bilimum poşet, su damacanası, yürüme arkadaşı olarak kullandığı tabure, bruno burun çekme şeysi, benim kitaplarım, tencere, kablolar, pamuk poşetinden pamukları çıkartmak, katlanacak çamaşırları dağıtmak, kendi kirli sepeti, kendi bebek çantasını boşaltmak, buzdolabı, bulaşık makinası kapağını kapatmak vs. Bul tak oyuncağını bana yaptırıyor

Gece beslenmesini biberon sayesinde kestim ben yoksa olmuyordu kıyametler kopuyordu sabaha kadar normalde biberon almaz ama meme vermeyince mecbur kalıp içti şimdi öğlen ve gece uykusu için iki kere biberon veriyorum kendi başına uyuyor aylardır hiç ellemem çok rahat ettim annemde bu fikri verdi kardeşlerimde 5 yaşına kadar emip kendileri bıraktı bir sorunda olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…