- 2 Eylül 2022
- 7.741
- En iyi cevaplar
- 2
- 9.210
- 118
- Konu Sahibi sunshine__
- #6.321
Benim ilk hamileligimde özel hastaneye gitmiştim doktor her şey normal dedi 3 gün sonra çok az kahverengi akıntı geldi ilçede çalışıyorum merkeze 2 3 saat Erzurumdayim kar kış merkeze gidemedik ilçe doktoruna gittik bana kesede ödem var yolk sac istediğimden büyük dedi sağlıklı veya sağlıksız diyemem 3 gün sonra gel dedi. O kadar korkup üzüldüm ki bayilmaya başladım 2 gün geçince üniversitede doçente gittik hiçbir şeyi yok ne ödemi ne yolk saci sorunlu dedi 1 hafta sonra gel dedi gittik kalp atışını falan duyduk yine hiçbir sorun yok ödem yok dedi. İkili test yaptırmak için gittim tekrar bana bebeğin bütün vücudu ödem toplamış kalbi bugün yarın durur dedi 11 haftalık olması gerekirken 10+1 de kalmıştı. Ağlamaya başladım dünyam yıkıldı bir umut yanilmistir diye başka doktora gittik o da bebek komple ödem toplamış dedi ve artık kalbi de atmıyordu orada sorabildigim tek soru bu tekrarlar mı oldu hayır dedi bu kromozal anomali dedi. Kürtaj oldumKızlar merhaba çarşamba günü 10+4 günlük olarak rutin kontrolümde dr bebeğin ense kalınlığını fazla gördü daha detaylı baktığında baş boyun ense sırt ve karın kısmında ödem olduğunu ve bu hastalığın adının kistik higroma olduğunu söyledi acil fetal dna ya da cvs yaptırmamı önerdi amniyosentezin 16 haftalıkken yapıldığını ve o kadar beklememem gerektiğini söyledi bu bebeklerin normalde düştüğünü ama düşmese bile kalbinin duracağını durmasa bile doğduktan kısa bir süre sonra öleceğini ölmese bile çok ağır hastalıklarla devam edeceğini söyledi akşamına devlet hastanesinde 3 ayrı dr daha baktı ve hemen yarın cvs yapalım dediler perşembe günü yaptırdım ön sonuç 15 gün sonra kesin sonuç ise 1 aya çıkacak dediler ve sonrasında sonuca göre tahliye yapacaklarmış. Cvs im çok zor geçti çok canım yandı şu an ne hissettiğimi bile bilemiyorum o kadar kötüyüm