• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Kızlar selam ben tekrardan hamileymişim🙂↔️ kızıma tedaviyle 3.çatlatma iğnesi sonrası hamile kalmıştım bu hangi ara oldu nasıl oldu hiçbir fikrimiz yok😀 pcos var diye adet düzensizliğim vardı bu arada kilo aldım yine pcosa suç atıyordum ki mide bulantılarım başlayınca ya acaba falan oldum. Kan verince sonuç karşısında yalan yok bi dumura uğradım bi miktar üzüldüm sonra silkelendim. Üzüldüğüm nokta kızım şuan 21 aylık bebiş doğduğunda 28 aylık oluyor araları nasıl olur falan hiçbir fikrim yok. Bi yandan da diyorum kızıma çok uğraştık bu hiç uğraştırmadan Rabbim nasip ettiyse vardır güzel bi planı kapa çeneni şükret🤲🏻💞
Sağlıkla gelsin canım. Bende hamileyim 🙈 bizimde 29 ay olacak arası nasipse

Bende azaltarak bırakmayı düşündüm de bu da zor çünkü emerek uyumaya alışık bir bebek. Gece saat başı, yarım saatte bir uyanıp emiyordu şimdi de uyanıp istiyor aynı. Aile hekimi günde 1 kez olsun emsin dedi bu kafamı karıştırdı ama o zamanda unutamıyor çocuk.
Merhabalar bende sizin gibiyim yaklaşık 1 haftadır sadece geceleri emziriyorum bebeğim 22 aylık olmak üzere . Geceyi kesebildiniz mi zor oldu mu ?

Selam kızlar nasılsınıız, ay buraya gelmeyeli çok olmuş. Okudum biraz duygulandım..
Bazılarımız yeniden anne olmuş, bazılarımız hamilelik haberi almışş. Sağlıkla dünyaya gelsinler.

Memeden kesmeye çalışanlar naptı acaba?
Benim kızım memede uyur, meme aşığı bir bebekti ama yavaş yavaş azalttık sonrasında meme uyku ilişkisini kestik(epeyce zorladı ama 3 gün sonra alıştı). Sonrasında memede süt azalmış, sen artık büyüdün sütünü bardaktan içebilirsin gibi konuşmalarla bitirdik. Son emzirme 18 Hazirandı.. İnsan emzirmeyi de özlüyor ama ne yalan söyleyeyim :d

Kızım artık konuşuyor. 2 yaş krizlerini son 1 aydır aşırı hissetmeye başladık. Anne sen oturma, baba sen bakma, ben bunu giycem veya saçma sapan birçok talebi var :D bazılarına çok gülüyoruz..

Büyüyor ve bana da ikinci çocuk perileri geliyor. kdjfghd

Selam kızlar nasılsınıız, ay buraya gelmeyeli çok olmuş. Okudum biraz duygulandım..
Bazılarımız yeniden anne olmuş, bazılarımız hamilelik haberi almışş. Sağlıkla dünyaya gelsinler.

Memeden kesmeye çalışanlar naptı acaba?
Benim kızım memede uyur, meme aşığı bir bebekti ama yavaş yavaş azalttık sonrasında meme uyku ilişkisini kestik(epeyce zorladı ama 3 gün sonra alıştı). Sonrasında memede süt azalmış, sen artık büyüdün sütünü bardaktan içebilirsin gibi konuşmalarla bitirdik. Son emzirme 18 Hazirandı.. İnsan emzirmeyi de özlüyor ama ne yalan söyleyeyim :d

Kızım artık konuşuyor. 2 yaş krizlerini son 1 aydır aşırı hissetmeye başladık. Anne sen oturma, baba sen bakma, ben bunu giycem veya saçma sapan birçok talebi var :D bazılarına çok gülüyoruz..

Büyüyor ve bana da ikinci çocuk perileri geliyor. kdjfghd
Merhaba meme uyku ilişkisini nasıl kestiniz acaba

Merhaba meme uyku ilişkisini nasıl kestiniz acaba
Merhaba.
Memede uykuya dalmadan önce memeden ayırıp yatağına koydum. Sallayarak ya da sırtını kaşıyarak destek verdim. Çok direndi ilk gün 1 saat sürdü. Onu bırakmadığımı, sadece uyku şeklini değiştirdiğimizi anlaması önemliydi bu süreçte fazlasıyla anlayışlı olup çok ağlarsa kucağıma aldım sarıldım sakinleştirdim. Bolca konuştum artık yatağında uyuman gerekiyor vs diye.
3 günün sonunda artık uykuya dalma süresi daha da kısaldı.
Tabi memede uyuma isteği hemen bitmiyor gözleri kayıyordu 🫠 bazen farklı odada emzirip öyle yatağına götürüyordum.
Zamanla aramamaya başladı uyku öncesinde.
Biraz sabırlı ve anlayışlı olmak gerekiyor. Çocukların alışamayacağı bir şey yok 🙏🏼

Merhaba.
Memede uykuya dalmadan önce memeden ayırıp yatağına koydum. Sallayarak ya da sırtını kaşıyarak destek verdim. Çok direndi ilk gün 1 saat sürdü. Onu bırakmadığımı, sadece uyku şeklini değiştirdiğimizi anlaması önemliydi bu süreçte fazlasıyla anlayışlı olup çok ağlarsa kucağıma aldım sarıldım sakinleştirdim. Bolca konuştum artık yatağında uyuman gerekiyor vs diye.
3 günün sonunda artık uykuya dalma süresi daha da kısaldı.
Tabi memede uyuma isteği hemen bitmiyor gözleri kayıyordu 🫠 bazen farklı odada emzirip öyle yatağına götürüyordum.
Zamanla aramamaya başladı uyku öncesinde.
Biraz sabırlı ve anlayışlı olmak gerekiyor. Çocukların alışamayacağı bir şey yok 🙏🏼
Bnde meme uyku ilişkisini kesmk istıyorum fakt bi türlü olmuyor, uyurken dirensede ilk zamanlar halledılır fkt gce uyandgında memesiz uykuya dalmaz, dalsada aglar daha cok uykusu kaçar. Sz ne yaptnız gce kalktıgında.

Bnde meme uyku ilişkisini kesmk istıyorum fakt bi türlü olmuyor, uyurken dirensede ilk zamanlar halledılır fkt gce uyandgında memesiz uykuya dalmaz, dalsada aglar daha cok uykusu kaçar. Sz ne yaptnız gce kalktıgında.
Gündüz nasıl destek verdiysem gene aynı şekilde destekle uyuttum. Uyanıp 1-2 saat uyumadığı oldu elbet ama pes etmedim aynen devamdı.
Başka çaresi yok ki bu işin. :)
Düzeni illaki bozulacak ama alışacak da aynı zamanda. Psikolojik olarak kendinizi hazırlarsanız daha kolay geçer.

Merhabalar bende sizin gibiyim yaklaşık 1 haftadır sadece geceleri emziriyorum bebeğim 22 aylık olmak üzere . Geceyi kesebildiniz mi zor oldu mu ?
Merhaba yeni gördüm kusura bakmayın. Ben 1 haftada gece ve gündüzü bitirdim. Gece emmesini 3 2 1 diye azaltarak bitirdim. İnşallah sizinki de kolay olmuştur.

Selam güzel anneler ve bebekleri💖

Bu anket, bebeğin tatil deneyimi algısının destinasyonu tekrar ziyaret etme üzerindeki etkisini ortaya çıkarmak için tasarlanmıştır. Ayrıca, elde edilen veriler, bu etkide rol oynayabilecek aracı (hedonik iyi-oluş) ve düzenleyici (ebeveyn tatil kaygısı) değişkenleri test etmek için kullanılacaktır. Toplanan veriler bilimsel araştırma amacıyla kullanılacak ve hiçbir kurum veya kişiyle paylaşılmayacaktır. Katılım gösterdiğiniz için teşekkür ederiz! Anketi doldurursaniz ve tanidiginiz çocugu olan kisilere de gönderirseniz çok sevinirim🌺

O zaman dalıyorum dırek konuya , oğlum 4 yaş 9 aylık tam bugün, normalinde inat huyları takıntıları var ama tölere edebildiğimiz şekilde gelip geçen şeylerdi alıştığımız durumlar yani. Fakat son bir ay kadar bi süredir efsane şiddetli ve sık bir şekilde ökfe sinir krizlerine giriyor bir iki ufak anlatayım.
Daha iki gün önce markete girdik alısverıs yaptık sepetten banda ben koyucam dedi koca bir araba sıra fazla bizde hadı yardım edelim birlikte koyalım bak falan dıyoruz huysuzlanıyor ıstemıyor kasıyer hamıleyım dıye dıger kasayı actı gelın burdan alayım sızı beklemeyın banda koyduğu uç bes seyıde aldık dıgerıne gectık ve anında kıyamet kopmaya başladı bızde boşaltmaya basladık arabayı artık ıkna olmayınca biz koyuyoruz o gerı atıyor arabaya falan ben bıraktım onu tutmaya başladım yapma etme dur olmaz dıye bımın yerlerını duvarlarını tırmalıyor ama ıster ıstemez kolunu falan sıkıyoruz tutamıyorum cunku markette cok rahatsızlık verınce dışarıya çıkardım baya bıldıgın sürükleyerek ama yerlerde dönüyor çığlık kıyamet , dedim diğer markete gıdelım bak kalem makas alcaz sana orda verırsın sen kasaya oraya gırdık durmuyor susmuyor bağırıyor çağırıyor aynı sekılde devam döndüm hadı sunu secelım bunu secelım falan yok en son bı sınırı var yorulunca sarılmama falan ızın verıp sakınlesıyor , bu arada hepımız yanı duygu degısımlerı yaşıyoruz babası duruyor ben kızıyorum ben sakınlesıyorum babası kızıyor hanı bizde artık kendımızı kontrol edemıyoruz yanlıs olsada popoya bacağa tepkı gösterebiliyoruz …
Evde yada baska herhangı bırseyde bır anda bu konuma gelebılıyor gece yatarken olsun dısarda baska bişeyde olsun , amcası ona el sallamadığı için arabanın içinde tüm yol kendini paralaması gibi gibi liste uzar gıder
Son haftalarda ben de oturup ağlıyorum artık ondan sonra hamılelık psıkolojısı ıle ıyı degılım boyle zorladıkça mahvoluyorum bende kaldıramıyorum bır krızınde guzel yonetıp sakınce bitiyorsa bu süreç diğerinde bende dayanamıyorum , yan bınalardan sıkayet gelmıs mısal dozu yüksek ağladıktan sonra goz altına boynuna falan kan oturuyor bazen

Neden bu cocuk boyle oldu ?
Neyin tepkisini veriyor bu kadar ?
Biz ne yapabiliriz ?
İnan bilmiyorum okulda da öğretmeniyle üstün körü görüştüm rehberlikten ayarlayalım bı randevu dedıler

Birde ben yıne bir süre önce anı bısey olur evden bır anda gıtmek zorunda kalırsam doğuma falan diye oğluma anlattım ben kardeşini almaya hastaneye gidicem bir gece kalıcam sende babanla birlikte bizi evde beklersiniz uyursunuz tamam mı gibi konustum , tamam dedi
Daha sonra ben her randevuya gıderken babanesıne bırakıyorum kalmıcaksın geri döneceksin dımı dıye soruyor , babanesıne de bahsetmıs annem gıdıcek ben bı gun babamla kalıcam sonra dönecek biliyormusun falan demiş
Şuanda kardesıyle ılgılı olumsuz bı konusması yok gözlemlediğim
Merhaba nasılsınız sorununuz duzeldımı şuan ben çok sıkıntı yaşıyorum nolur cvp verın

Kızlar selam. Kızım 24 aylık tam ve bugün hamile olduğumu öğrendim. Aslında peş peşe olsun ve çocuk konusu kapansın arkadaş olsunlar diye düşünüyordum ama çift çizgiyi görünce şok oldum. Kafamda bir sürü düşünce. Kızım hala benim minik bebeğim hiç kıyamıyorum ona. Diğer çocuğumu da aynı şekilde sevecek miyim? Nasıl olacak ? Anlaşacaklar mı? Kızıma ne kader ilgim azalacak? Kafamda bir sürü soru var. Gerçekten çok mu zor oluyor? Hamileyken ve bu yaşına kadar ara ara buraya yazıyordum şimdi başka bir bebeğe hamileyim şaka gibi geliyor ama bir yandan da mutluyum içimde bir bebek daha büyüyor diye.

Back
X