2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Evet çalışacaktım zaten izni biraz uzattıktan sonra ama annem geleyim uzatma diyor 💙🥳annemden başkasına bırakamam bi 2 ay annem gelir bi 2 ay kv yazında kız kardeşim gelir inşallah böyle böyle idare edicez zaten süt izni de var işimde evime yakın
Oo iyiymiş hayırlısı olsun🌸

Eşim işten gelip uyuyor bende buna acayip sinir oluyorum ya, bebeğe bakıyor bakmıyor değil tabi ağladı mı herkes gibi direk bana verir, uyuduğu içinde gece geç uyuyor zaten bebekle hep ben ilgileniyorum gece sabah erkende kalkıp işe gidiyor , geç uyuyup erken kalktığını bahane edip iştem gelince uyuyor böyle bi kısır döngü, belki de normal bişeydir ama bende uykusuzken koyuyor bana 😏

Size bir şey daniscam kızlar.
Bebeğim doğdu, ilk gün annem ikinci gün ablam yanımdaydı. Kızım ilk günden itibaren uyumayı seven bir bebek olmadı. Hatta ikinci gün o kadar ağladı ki ablam son çare ayakta salladı hastanede.
Eve geldik yine aynı. 40 i çıkınca rahatlariz dedik hayır uyku konusu yine aynı. Şuan 2 ay 18 günlük.
Gelişimi çok iyi, kilosu boyu tepkileri gayet iyi. Allah'a şükür sarılık bile yaşamadık. Sadece anne sütü alıyor sütüm de çok şükür iyi kızım doyuyor.
Ama UYUMUYOR.
Gece bir şekilde idare ediyoruz. İlk uykusuna 22-23 gibi geçiyor gece 2-3 gibi uyanır beslerim yerine yatırırim uyur, 5 gibi uyanır geri uyur 6.30-7 gibi tamamen uyanır artık. Ve macera o saatten sonra başlar. Gözleri kapalı ağlıyor uykusu var o kadar belli ki, ama uyuyamıyorum. Annem geldi 20 gün önce sözde bir düzen kuracaktik yapamıyoruz ve annem 5 çocuk + 5 torun büyütmüş bir kadın.
-memede uyutup yerine yatırmayı deniyorum olmuyor.
-pusetinde.uyutmayi denedim olmuyor.
-salincak aldım yattığı an ağlamaya başlıyor.
-ayagimda sallayıp ayağımi yastiktan çekip uyutmayi denedim olmuyor.
-uyutup karanlık perdeleri çekip gece uyudugu yatakta uyumasını demedim olmuyor.
-beyaz gürültü asla sevmiyor.
-kundagi hiç kabil etmedi.
-emzik tutuyor ama uykuya geçişte yardım etmedi hiç.
-kanguruda uyuyor ama kızım 7 kg ya yaklaştı artık sırtım ağrıyor.
-gurultulu ışıklı ortamda da uyumuyor.
Yani anlayacaginiz gece uykumuz eh fena değil ama gunduz aşırı zor
Dışarda.bebek arabasında uyur ama ben şundan bahsediyorum: BEN UYUTUP YERİNE KOYUNCA UYKUYA DEVAM ETMESİ, BENİM DE BİR KAÇ İSİMİ HALLEDEBİLMEM.
Kızlar çare bulamıyorum. Dün ablamlar geldi, sordum siz 2 şer çocuk buyuttunuz yerimde olsanız napardiniz diye. Sabah 7 den akşama kadar TV açar seyreder ayağımda sallardım başka.turlu olmaz.ablam dediler.
Her şeyimiz yolundayken, Allah'a şükür bir sağlık sıkıntısı falan yokken bu niye kızlar Allah aşkına? Gebeliğim mükemmel derecede güzel geçti, sadece Cmv pozitif çıktığı dönemde uzgundum onun dışında çok pozitif mutlu bir gebelik yaşadım. Uyku eğitimi almak istiyorum vakti gelince ama onlar da sihirli degnek değil sonuçta. Annem artik gidecek cuma günü hiç bir şeyi yoluna koyamiyorum inanın kızım 2 saat gündüz kendi başına uyusa.dunyalar benim olur çok şey istemiyorum ki 😔😥
Uzun yazdım çünkü çok bunaldım. 😔😔
Canım hemen hemen aynı durumdayız. Çok çok zor birşey. Kimine göre şımarıklık belki ama biz de robot değiliz sonuçta. Ne yemek yapmaya vakit oluyor ne duş almaya. Bugün ben de dedim eşime şöyle 2 saat uyusa şükretcem diye. Umarım biran önce uykuları düzene girer
Pedia-D kullanıyorum kızıma. Doktor devletin verdiğinin içeriği güvenli değil diye bunu önerdi
Kendim gebelikten beri Devit 3 kullanıyorum ama
Bana da doktorum öyle dedi ben de kullanmıyorum onu. İyi olsa devlet vermezdi zaten :) (dikkat linç içeren mesaj) 😂

Her gün dene inanki alışıyorlar git gide oynama süresi artıyor, bi de benimki ilgi delisi bende yanında oldum mu çok güzel oyalanıyor ama yanında değilsem başlıyor ağlamaya
Benimki de öyle yanında durup konuşursam duruyor biraz da ben yokken de dursun ki ben işimi yapayımm

Evet çalışacaktım zaten izni biraz uzattıktan sonra ama annem geleyim uzatma diyor 💙🥳annemden başkasına bırakamam bi 2 ay annem gelir bi 2 ay kv yazında kız kardeşim gelir inşallah böyle böyle idare edicez zaten süt izni de var işimde evime yakın
Bende bakıcı bulup dönmek istiyordum ama eşimde annemde karşı çıkıyorlar. Yabancı birine bırakamazmışım büyük kızımda annem bakmıştı çalışmıştım. Annem yaşlandı artık bakması imkansız, 4 ay yarım çalışmayı yapayım öyle ücretsize ayrılayım dedim tanıdık bulursan olur dediler. Kimsede evinden çıkmaya niyetli değil eve getirirsen bakarız diyorlar sanki bedava iş istiyorum. Bende kızı çıkarmam kışın ortası sanırım dönemeyeceğim

Bende bakıcı bulup dönmek istiyordum ama eşimde annemde karşı çıkıyorlar. Yabancı birine bırakamazmışım büyük kızımda annem bakmıştı çalışmıştım. Annem yaşlandı artık bakması imkansız, 4 ay yarım çalışmayı yapayım öyle ücretsize ayrılayım dedim tanıdık bulursan olur dediler. Kimsede evinden çıkmaya niyetli değil eve getirirsen bakarız diyorlar sanki bedava iş istiyorum. Bende kızı çıkarmam kışın ortası sanırım dönemeyeceğim
Bende bakıcıya bırakaman güvenemem hele eşim istifa ettirir de yine de bıraktırmaz, annem olmasa napardım bilmiyorum, biz kadınlar hele ki anneler iyi erken ölmüyoruz bunca şeyi düşündükçe 😶

Kimin bebesi buuuu 🤣🤣

Eklentiler

• IMG_3603.webp
    IMG_3603.webp
    28,2 KB · Görüntüleme: 60
Kizlar bebek mevlutu okutup cüz yaptıran var mi hediyelik ben düşünüyorum da güvenilir yer varsa daha iyi olur

Kizlar bebek mevlutu okutup cüz yaptıran var mi hediyelik ben düşünüyorum da güvenilir yer varsa daha iyi olur
Ben yaptırdım kuzum.kqrton çantalı lokumluklu filan set aldım. Aldığım insta sayfasını ekliyorum hemen de geldi. Güzel kaliteli de beğendim. Pilav vs içinde ikramla diye bir site ile anlaştık o kadar taze geldi ki istanbulda şaşırdım yani.. bilginize

Ben yaptırdım kuzum.kqrton çantalı lokumluklu filan set aldım. Aldığım insta sayfasını ekliyorum hemen de geldi. Güzel kaliteli de beğendim. Pilav vs içinde ikramla diye bir site ile anlaştık o kadar taze geldi ki istanbulda şaşırdım yani.. bilginize
Cok tesekkurler kuzum ben hemen bakıyorum 🥰🙏

Back
X