- 22 Mayıs 2022
- 488
- 1.435
- 63
- 26
- Konu Sahibi YagmurrTanem
- #28.781
Kızlar ben bu ön süt son süt olayını beceremiyorum bence siz nasıl yapıyorsunuz ne yapmam gerekiyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yaa lady sen muhteşem bir detaysındüşündüm, araştırdım.
Bizim hastanemizde 45 günden önce çekmiyoruz dedi her hastanenin uygulaması farklı demek kiBana sağlık ocağı kalça usg içib 40 ına kadar çekilsin istiyoruz dedi. Devlet hastanesi çocuk doktoruna gittik usg için oda nerden çıktı o 2 ay 10 günlükken çekilir dedi. Her biri başka konuşuyo.
Arkadaşlar taburcu olurken bize kağıt verilmisti bulamiyorum. Bilgi amaçlı kağıtta işte işitme testi USG süt ve kontrollerle ilgiliydi. Yanında olan varsa foto atabilir mi?
Ekstra bir şey mi yapmak lazım mı kiKızlar ben bu ön süt son süt olayını beceremiyorum bence siz nasıl yapıyorsunuz ne yapmam gerekiyor
Hangi memeyle emzirmeyi bitirdiysek, bir sonraki emzirmede o göğüsten başlamak gerek, ki göğüste kalan (asıl kilo aldıran yağlı) son sütü içebilsin.Ekstra bir şey mi yapmak lazım mı kiben 15 max 20 dk emziriyorum tek memeyi yeterli olur demişlerdi hastanede. Tabi bazen 20 dkyı aşıyor ama 15dkdan az olmamasına dikkat ediyorum
ben her hafta gidiyorum onlarda arıyor çağırıyor birazdan yine gidecem tarttırmak içinBiz kalça ultrasonu için gün aldık. On gün önce. Ama asm ye bir aylıkken getirin diyen olmadı
Ben tek seferde bi göğsü emziriyorum. 30-40 dk sürüyo zaten. İyice sonuna kadar emdiğini düşünüyorm böyleKızlar ben bu ön süt son süt olayını beceremiyorum bence siz nasıl yapıyorsunuz ne yapmam gerekiyor
Her hafta mi. Yok ya biz sadece topuk kanı için gitmiştik. ASM de olan hemsiremiz ve doktorumuz akrabamız. Aradım ne yapılacak dedim boy kilo sadece dedi. Bende evde yaparim dedim. İkinci ay asida gelirsiniz dedi.ben her hafta gidiyorum onlarda arıyor çağırıyor birazdan yine gidecem tarttırmak için
Aaa bak bunu bilmiyordum. Ben de her seferinde diğer memeyi veriyorum. Çünkü tek seferde ikisini almıyor. Her defasında birini alıyor. Sonra diliyle itiyorHangi memeyle emzirmeyi bitirdiysek, bir sonraki emzirmede o göğüsten başlamak gerek, ki göğüste kalan (asıl kilo aldıran yağlı) son sütü içebilsin.
Emzirdikten sonra sağım yapma da aynı sonucu verebilir. Ama pompa bebek kadar süt cekemiyor. Tecrübe ile sabit.![]()
Her sefer tek göğüs vermek de bi yöntem. Bir emzirmede sağ verirsin. Sonuna kadar içer, son sütü de alır.Aaa bak bunu bilmiyordum. Ben de her seferinde diğer memeyi veriyorum. Çünkü tek seferde ikisini almıyor. Her defasında birini alıyor. Sonra diliyle itiyor
Bende mesela sağ göğsü sonuna kadar emziriyorum ikinci emzirmede yine sağ göğüsler başlıyorum o göğsüm yumuşayıp sütün azaldığını hissettiğimde so göğse geçiyorum doğru mu yapıyorum yanlış mı bilemedim. Uzamış sarılığımızdan dolayı sık sık emzir demişti doktor kiloda alsın istiyorum o yüzden son süt meselesini öğrenmeye çalışıyorum teşekkürler canlarımHangi memeyle emzirmeyi bitirdiysek, bir sonraki emzirmede o göğüsten başlamak gerek, ki göğüste kalan (asıl kilo aldıran yağlı) son sütü içebilsin.
Emzirdikten sonra sağım yapma da aynı sonucu verebilir. Ama pompa bebek kadar süt cekemiyor. Tecrübe ile sabit.![]()
Kalça usgsi devlet hastanesinde çekiliyor mu acaba
Tabi. Özelde olan her cihaz ve hizmet fazlasıyla devlette var. Standart işlemler için özele para vermeye hiç lüzum yok. Ben şehir hastanesinde çektireceğim.Kalça usgsi devlet hastanesinde çekiliyor mu acabaözellere para vermekten para kalmadı gerçekten
![]()
Evet ben de öyle yapıyorum emzirme olayını. Ben bu sağım işini sevmedim ya. Yani bana yük gibi geliyor. Zaten 1,5-2 saatte bir emiyor o yüzden sağıp arada vermek gibi bir durumum yok. Ne olur ne olmaz diye attım tabi buzluğa 2-3 paket.Hangi memeyle emzirmeyi bitirdiysek, bir sonraki emzirmede o göğüsten başlamak gerek, ki göğüste kalan (asıl kilo aldıran yağlı) son sütü içebilsin.
Ben sabahları falan çok sis oluyor sızıyor, birini emerken diğeri akiyor, öyle uçlardan hafif sagyorum öyle öyle birikti baya, yoksa oturup sagacak kadar vakitte sütte var mı acabaEvet ben de öyle yapıyorum emzirme olayını. Ben bu sağım işini sevmedim ya. Yani bana yük gibi geliyor. Zaten 1,5-2 saatte bir emiyor o yüzden sağıp arada vermek gibi bir durumum yok. Ne olur ne olmaz diye attım tabi buzluğa 2-3 paket.
Sızma olayı bende de var genelde beslenmediği zamanlarda sızıyor biraz emerken de sızarsa meme ucunu içe doğru bastırıyorum duruyor bi yerde toplamıyorum valla.Ben sabahları falan çok sis oluyor sızıyor, birini emerken diğeri akiyor, öyle uçlardan hafif sagyorum öyle öyle birikti baya, yoksa oturup sagacak kadar vakitte sütte var mı acaba![]()
![]()
Olduğu kadar ya bakma sen millete, doyuyor mu ona bak senSızma olayı bende de var genelde beslenmediği zamanlarda sızıyor biraz emerken de sızarsa meme ucunu içe doğru bastırıyorum duruyor bi yerde toplamıyorum valla.
Biz sarılıktan hastanede yatarken 3 saatte bir emzirmeye çağırıyorlardı. Evden gidip gelenler gece emzirmesine gelmemek için sağıp getiriyorlardı. Kızın biri bir keresinde tek seferde 120 ml sağmış şok olmuştum. Diyorum ki kaç seferde sağdın tek sefer diyorben anca 30-40 ml çıkarabiliyorum o da sağdan. Sol nanay
Evet yoksa insanın psikolojisi bozulur. Dr kilosu iyi sütün yaramış diyor ben de aynı şekil devam ediyorumOlduğu kadar ya bakma sen millete, doyuyor mu ona bak sen![]()