2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    223
Kalça usg yi Cemil Taşçıoğlu nda yaptırdık muhakkak sorun gün içinde yer varmı diye biz o şekilde sorduk saat 16 da de geliyor isterseniz yazarım dedi sormasak ileri bir tarihe verecekti bizde 16 da tekrar hastaneye gelip çektirdik
Gözü nasıl yapacağız direk goz dr undan mi alacağız acaba yoksa yine çocuk Dr undan mi 🤔
Bacım ona da çocuk Dr u yönlendirdi bizi. Bi not kağıdı verdi elime. “Göz ölçüm odasından randevu alınız” yazıyor üstünde. Onunla gittim. Orada bi form doldurdum, bu salıya gün verdiler. 2 saat hastanede olacaksın. Hazırlıklı gel dedi. Bir damla damlatıyor gözüne bekletiyor sonra ölçüm yapılıyor vs

Teşekkür ederim canım sabah kahvaltım iyi ama öğlen ve akşam yemeği dikkat edemiyorum ya geçiştiriyorum ya da protein ağırlıklı olmuyor özellikle bu sıcaklarda sıcak yemek aklımdan geçmiyor🤦🏼‍♀️
Brewer yeast başladım evet bence de sütü arttırıyor üç gündür kullanıyorum göğüslerim daha çabuk doluyor ama bebeğim sanki hala son sütü iyi ememiyor dediğiniz gibi yapıp son memeden başlayayım ben diğer memeden başlıyordum hep, bir de dediğiniz gibi deneyeyim.
Şimdi 2-3 saatte bir emziriyorum ama belki de daha sık emzirmeliyim 🤷🏼‍♀️
Sinir stres lohusa olunca eksik olmuyor valla illaki sinir olacak bir şey buluyorum ama çok şükür küçük anlık şeyler oluyor 😄
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için🙏🏻🥰
Evet son memeden başlarsanız kalan son sütü içmiş olur. Daha sık emzirebiliyorsanız öyle yapın ya da dediğim gibi emdikten sonra kalanı sağıp o 2-3 saatlik arada verin. İnşallah faydasını görürsünüz 🌸

Kalça usg yi Cemil Taşçıoğlu nda yaptırdık muhakkak sorun gün içinde yer varmı diye biz o şekilde sorduk saat 16 da de geliyor isterseniz yazarım dedi sormasak ileri bir tarihe verecekti bizde 16 da tekrar hastaneye gelip çektirdik
Gözü nasıl yapacağız direk goz dr undan mi alacağız acaba yoksa yine çocuk Dr undan mi 🤔
Biz göze randevu alıp gittik damla yapıldı aralıklarla üç kere sonra muayene yapıldı. Çocuk doktoruna sordum göz için siz mi yonlendireceksiniz diye direkt randevu alıp gideceksiniz demişti (şehir hastanesi)

Teşekkür ederim canım sabah kahvaltım iyi ama öğlen ve akşam yemeği dikkat edemiyorum ya geçiştiriyorum ya da protein ağırlıklı olmuyor özellikle bu sıcaklarda sıcak yemek aklımdan geçmiyor🤦🏼‍♀️
Brewer yeast başladım evet bence de sütü arttırıyor üç gündür kullanıyorum göğüslerim daha çabuk doluyor ama bebeğim sanki hala son sütü iyi ememiyor dediğiniz gibi yapıp son memeden başlayayım ben diğer memeden başlıyordum hep, bir de dediğiniz gibi deneyeyim.
Şimdi 2-3 saatte bir emziriyorum ama belki de daha sık emzirmeliyim 🤷🏼‍♀️
Sinir stres lohusa olunca eksik olmuyor valla illaki sinir olacak bir şey buluyorum ama çok şükür küçük anlık şeyler oluyor 😄
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için🙏🏻🥰
Ben lohusa karışımı yaptım güzel oluyor gerçekten. Süt hurma muz ceviz Blenderden geçiriyorum içiyorum. Gün içerisinde rezene anason çayı içiyorum. Ocean mumy ve brewers yeast kullanıyorum öyle öyle gün geçiyor. Desteksiz yeter miydi yada halen yetiyor mu bilmiyorum fikir olsun. Ha bide tahin helvası da çok iyi.

Bana sağlık ocağı kalça usg içib 40 ına kadar çekilsin istiyoruz dedi. Devlet hastanesi çocuk doktoruna gittik usg için oda nerden çıktı o 2 ay 10 günlükken çekilir dedi. Her biri başka konuşuyo.
Hacettepe tüm kalça usg randevuları tam 2 ay 1 günlükken veriyor.

Kızlar ben bu ön süt son süt olayını beceremiyorum bence siz nasıl yapıyorsunuz ne yapmam gerekiyor
Ben genelde her emzirmede tek meme gidiyorum. Eğer doymazsa ikinci memeye geçiyorum. Ön süt sulu olduğu için çok hızlı çekiyor ve arkadan gelen sütü çekerken yoruluyor o yüzden aheste aheste içmeye çalışıyor. Ama yine de bekliyorum diğer memeye geçmiyorum. Eğer 15 dk emip yorulduysa o memeyi mutlaka sağıyorum ki arkadan gelen yağlı süt boşa gitmesin 😀

Evet ben de öyle yapıyorum emzirme olayını. Ben bu sağım işini sevmedim ya. Yani bana yük gibi geliyor. Zaten 1,5-2 saatte bir emiyor o yüzden sağıp arada vermek gibi bir durumum yok. Ne olur ne olmaz diye attım tabi buzluğa 2-3 paket.
Aynen öyle. Zaten emzirmeler uzun sürüyor bi de sağmakla upraşınca memeler tüm gün mesai yapmış oluyorlar 😀 ben yine de gün içerisinde iki kere sağım yapmaya çalışıyorum. Bende hem elektirikli sağma makinesi var hem de eller serbest var. Sadece eller serbesti kullanıyorum ki evde bebek uyurken hem iş yapıp hem de sağım yapabiliyorum.

Aynen öyle. Zaten emzirmeler uzun sürüyor bi de sağmakla upraşınca memeler tüm gün mesai yapmış oluyorlar 😀 ben yine de gün içerisinde iki kere sağım yapmaya çalışıyorum. Bende hem elektirikli sağma makinesi var hem de eller serbest var. Sadece eller serbesti kullanıyorum ki evde bebek uyurken hem iş yapıp hem de sağım yapabiliyorum.
Ayyy evet dinlenmeye de vakit kalmıyor öyle olunca sürekli süt makinesi gibi oluyosun 😂 helal olsun ev işi yapmaya başlamışsın 9. günde üstelik👍🏼 benim bugün 30. gün evde tek görevim emzirmek arada bir alt değiştirmek o kadar 🫢🫢

Hipp ölçüsü söyler misiniz bana da
Bacım gözün aydın 🤗
sağlıkla mutlulukla büyüt bebeklerini 🥰

Ama ben ne ölçüsü sorduğunu anlamadım.
Eğer 10 günlük bebek kaç ml mama içer diyorsan, bebekten bebeğe değişir. Eğer mama ölçüsünü soruyorsan, kutusunun üstünde talimat var. 30 ml suya bir ölçü toz mama ile yapılıyor.

Bacım gözün aydın 🤗
sağlıkla mutlulukla büyüt bebeklerini 🥰

Ama ben ne ölçüsü sorduğunu anlamadım.
Eğer 10 günlük bebek kaç ml mama içer diyorsan, bebekten bebeğe değişir. Eğer mama ölçüsünü soruyorsan zaten kutusunun üstünde talimat var. 30 ml suya bir ölçü toz mama ile yapılıyor.
Ya bende böyle yaptım bi kerecik mama verdim çocuğum saatlerce uyudu dedim bi yerde yanlış mı yaptım bidaha veremedim 🤣

Hipp ölçüsü söyler misiniz bana da
Her 30ml için 1 silme dolusu tüm mamalar için aynı eğer bu ölçüyü soruyorsanız.
Bebek gününe göre soracak olursanız değişiyor benimki 9 günlük emmesine göre bazen 45 bazen 60ml içiyor eğer emmemişse. Sık az içmek istiyor. 2 saatte 1
Bebeğin açlık durumuna göre ayarlıyorum

Ayyy evet dinlenmeye de vakit kalmıyor öyle olunca sürekli süt makinesi gibi oluyosun 😂 helal olsun ev işi yapmaya başlamışsın 9. günde üstelik👍🏼 benim bugün 30. gün evde tek görevim emzirmek arada bir alt değiştirmek o kadar 🫢🫢
Ay yok yok 9. Günde değilim 18. Gün bugün de buradan düzenlemeyi unutmuşum 🤣 9. Gün ben de perttim de şimdi artık eski düzenime dönmeye çalışıyorum yoksa psikolojim bozulur benim 🤣

Her 30ml için 1 silme dolusu tüm mamalar için aynı eğer bu ölçüyü soruyorsanız.
Bebek gününe göre soracak olursanız değişiyor benimki 9 günlük emmesine göre bazen 45 bazen 60ml içiyor eğer emmemişse. Sık az içmek istiyor. 2 saatte 1
Bebeğin açlık durumuna göre ayarlıyorum
Uyku yapar mı mama Hipp 😀

Kızlar benim oğluşum emerken uyuyor emmeyi bırakıyor kucakta uyumaya devam ediyor yatağa koyuyorum ilk beş on dakika problem yok sonrasında eller kollar bacaklar havada sanırsın biriyle kavga ediyor ve uyanıyor yarım kundak da yapıyorum elleirni sımsıkı dahi sarsam o eller yine dışarı çıkıyor napacağım 🙄

Kızlar benim oğluşum emerken uyuyor emmeyi bırakıyor kucakta uyumaya devam ediyor yatağa koyuyorum ilk beş on dakika problem yok sonrasında eller kollar bacaklar havada sanırsın biriyle kavga ediyor ve uyanıyor yarım kundak da yapıyorum elleirni sımsıkı dahi sarsam o eller yine dışarı çıkıyor napacağım 🙄
Bizde öyle. Daha sıkı yapıyorum artık. Ama o beş on dakika ile kalıyor uyaniyo sanki uykusu olan baskasi tık yok

Back
X