Örnek liste paylaşabilir misin canım? Bize de fikir olsun
ayy tam beni anlatmişsiniz bizde kahvaltida bile kavurma bende cayi hic tek içmem illaki pasta kurabiye bisey olacak cocuklarin beslenmesi ocin aldigimiz kekleri buskivileri hergun bende yiyorum
Şimdi kızlar ben dogumdan 20 gun sonra kabız oldum ve makatım catladı bir bucuk qy surdu iyileşmesi hala da en ufak bi değişimde canım yanıyor o yüzden listede öncelikli hedef kabız olmamam. Bol bol lif var, kalsiyum var ve protein var. 161 boy 68 kg (hamileyken 17 kg aldım normal bki ile hamile kaldım su an 10 kg fazlam var) haftada 2 4 gun 30 dk yuruyus ve haftalık 500 gr vercek sekilde bi liste.
Ben 3 ana 3 ara besleniyorum ama emzirme uyutma vs derken saatlere pek uyamadım su an 2 ana 4 ara gibi dusunun.
Ac kalmamak için yani cok acıkmamak için hurma arasına fıstık ezmesi ya da ceviz kpy hazırda dursun yemek yiyecek vakit bulamazsan agzına at diyor.
Sabah kahvaltısında 1 haslanmıs yumurta 3 parmak buyuklugunde kasar, sogus sebze yesillik ozellikle dereotu 2 tam ceviz veya 10 zeytin bir tatlı kasıgı fıstık ezmesi 2 dilim tam bugday ekmek var 60 gr var. Kalsiyumdan daha zengin oldugu için mumkunse sarı peynirler tuket diyor. Alternatifi kaşarlı omlet, omlet içine 1 yk bugday kepegi ya da yulaf ezmeli tost bunlar lifi arttırmak için.
Ara ogunler klasik 1 orta boy meyve ya da mesela 3 kuru kayısı, 8 cig fındık ya da 10 badem ya da 2 ceviz, bitki cayı ya da 1 bardak süt ya da 4 yk yogurt ve 2 grissini. Yani ya 4 yk yogurt, elma ve kuruyemiş ya da meyve kuruyemiş grissini ya da lifli bisküvi.
Ana yemeklerde 2 dilim ekmek ya da 2 kepce corba ya da 6 yk bulgur ya da tam bugday makarna ya da 4 yk pirinç pilavı, 6 yk sebze yemegi ya da 3 köfte ve fırın sebze artı buyuk bardak ayran ya da 4 yk yogurt.
Biraz diyet yaptıysanız grupları bilirsiniz zaten ona gore değiştirin mesela ekmek grubunda 1 dilim ekmek, 2 grissini, yarım cay bardagı leblebi, 3 yk bulgur aynı. Süt grubunda 1 sb süt, bğyüknbardak ayran 4 yk yogurt aynı. Peynirler sabahları 2 porsiyon kaşar, beyaz peynir cecil vs. Et grubu baklagil, yumurta, tavuk, et balık. Miktarı dabit cesit değişiyor
Tatlı istegi içinnfıstık ezmesi yerine az bi tahin helvası var hem süt yapsın diye. Dereotlu pogaca önermiş cay için 1 bardak tam bugday unu peynir edereotu şle yapılan. Bi de elmalı yulaflı kurabiye tarifi var bunları henuz denemedim.
Özet cok acıkma, miktara dikkat et, yuruyusle dengelemwyw calıs, 3 lt su iç