• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Son zamanlarda muayeneye girmeden nst çekilmesini istiyormuş doktorlar. İlla problem aranmıyor bildiğim kadarıyla.
Evet son dönem illa herkes giriyor belli bir haftadan sonra ablam geçen yeni moda olmuş dedi 🤣 o 2020 de doğum yaptı bir kere doğumdan önce girmiş sadece o da sancı aralıklarını ve şiddeti ölçmek için şimdi rutin muayeneden önce giriyor herkes 32. Yada 34. Haftadan sonra

Evet son dönem illa herkes giriyor belli bir haftadan sonra ablam geçen yeni moda olmuş dedi 🤣 o 2020 de doğum yaptı bir kere doğumdan önce girmiş sadece o da sancı aralıklarını ve şiddeti ölçmek için şimdi rutin muayeneden önce giriyor herkes 32. Yada 34. Haftadan sonra
Peki 32 den sonra muayne sıklığı iki haftada bir mi olcak acaba

Ben bu hafta gideceğim geçen sefer doktorum önümüzdeki muayeneden sonra daha sık görüşeceğiz dedi son haftalar zaten haftada 1 sanırım
Bende 32 de gidicem bakalım neler diyecek şaka maka artık hızlı bir sürece giriyoruz muayene nst derken zaman gelecek

Bende 32 de gidicem bakalım neler diyecek şaka maka artık hızlı bir sürece giriyoruz muayene nst derken zaman gelecek
Evet ya Temmuz anneleri çoğu haziranda doğurdu Ağustos anneleri başlar yakında bizde Ağustos ortası gibi başlayacağız herhalde sağlıkla kavuşalım bebişlerimize inşallah 🙏

ya kızlar dibine kadar yaşıyorum bunları bırakacağım sonunda demir ilacını yaa🤦 normalde kahvaltıdan sonra alırdım akşam yemeği öncesi mahfederdi midemi, bu sefer akşam yemeğinden sonra aldım şimdi başladı mide ağrısı, şimdi kalkıp yemek yicem anca öyle geçiyor 😱

Eklentiler

• IMG_20230702_000829.webp
    IMG_20230702_000829.webp
    17,3 KB · Görüntüleme: 64
ya kızlar dibine kadar yaşıyorum bunları bırakacağım sonunda demir ilacını yaa🤦 normalde kahvaltıdan sonra alırdım akşam yemeği öncesi mahfederdi midemi, bu sefer akşam yemeğinden sonra aldım şimdi başladı mide ağrısı, şimdi kalkıp yemek yicem anca öyle geçiyor 😱
Ben yatarken içiyorum canım gündüz içtiğimde bende de oluyordu mide ağrısı böyle uyuyunca bir sorun olmadı sabah zaten açlıkla uyanıyorum direk kahvaltıya gömülüyorum 🤣

ayy ha şöyle bilgiler alayım, sepetimde duruyordu depent külot ve gümüş kalkan 😁 bende başlangıçta krem alayım o zaman hatta arkadaşım doğumdan 1 ay önce kullanamaya başla demişti öyle yaparım sanırım , depenti de 10 lu alsak nasıl oluyor normal ped kullanılır mı 🤔
Herkeste durum farklı oluyor tabi kuzu ama bazen aldığımız çogu şey boşa gidiyor gerçekten 🥲, krem i tavsiye ederim. 1 ayda höh çok beee 🤣 bence 3 4 gün önceden falan sür yani, yani şöyle ben kendi deneyimimden alnlatayım tabiki, afedersin gelen kan kötü kokmustu bana neticede doğum sonrası için temizleniyor eş vs dışarı atılıyor, yani dependi de giysen, lohusa pedi de giysen onu çabuk değiştirmek istiyorsun. Evde ben dependle sık degistirerek kullandım doğum sonrasi rahat ettim. İlk 4 5 gün daha yoğun fazla dengesiz geldi, sonra çok azaldı mesela, ped kullandım mesela

Ben yatarken içiyorum canım gündüz içtiğimde bende de oluyordu mide ağrısı böyle uyuyunca bir sorun olmadı sabah zaten açlıkla uyanıyorum direk kahvaltıya gömülüyorum 🤣
bi de öyle deniyim 😁 ayy çok fena ya 2 3 gündür içmedim midem ağrıyor diye bugün de geç içtim ama bu saatte tuttu ağrısı, inşallah yatmadan önce içince gece uykudan uyandırmaz 🙄 bi de aç karna alın diyo tok karna böyle yapıyorsa aç karna düşünemiyorum bile 🤦

Herkeste durum farklı oluyor tabi kuzu ama bazen aldığımız çogu şey boşa gidiyor gerçekten 🥲, krem i tavsiye ederim. 1 ayda höh çok beee 🤣 bence 3 4 gün önceden falan sür yani, yani şöyle ben kendi deneyimimden alnlatayım tabiki, afedersin gelen kan kötü kokmustu bana neticede doğum sonrası için temizleniyor eş vs dışarı atılıyor, yani dependi de giysen, lohusa pedi de giysen onu çabuk değiştirmek istiyorsun. Evde ben dependle sık degistirerek kullandım doğum sonrasi rahat ettim. İlk 4 5 gün daha yoğun fazla dengesiz geldi, sonra çok azaldı mesela, ped kullandım mesela
anladım canım bi 10 lu bulundurursak fena olmaz gibi pedi, kremi de ya şöyle Şu an iyi ama mesela bi yere sürttüğünde falan hafif ağrı yapıyor belki ilerleyen günlerde hassasiyet artarsa sürebilirim

anladım canım bi 10 lu bulundurursak fena olmaz gibi pedi, kremi de ya şöyle Şu an iyi ama mesela bi yere sürttüğünde falan hafif ağrı yapıyor belki ilerleyen günlerde hassasiyet artarsa sürebilirim
Evet canım, cırt cırtlı dememin sebebi de sezeryan olunca ben açıp pansuman yapması tuvalete gitmesi, doktorun kesi yerini kontrol etmesi daha kolay oluyor, yoksa normal doğum de depend daha iyi olabilir daha konforlu

Aaa enteresan, ve çok iyi tabiki , peki nst sancıdan başka neyi teşhis ediyor ?
Bilirsiniz sancı dışında fetüsün kalp seslerinin kaydı, kendisi ve çevresinin hareketlerine kalbinin nasıl tepki verdiğine bakılıyor bu kadar🤷🏻‍♀️ önemli olan sancı tabi

Back
X