- 29 Nisan 2021
- 4.974
- 7.547
- 108
ya ben neler neler duydum normal doğum istemeyenlerle ilgili, rahim sarkmasından korkanlar mı dersiniz, vajinal genişlenmeden yakınanlar mı dersiniz insanlar sırf estetik kaygılar sebebiyle bile sezaryene kaymış durumda duyunca şaşırmıştım açıkçası, tabiki insanların kendi tercihi ama şahsen benim en son aklıma gelecek şeyler bunlar, bende kolay gebe kalmadım hep normal doğumu da savunmuşumdur ama Allah korusun doğum sırasındaki komplikasyonlar beni de korkutmuyor değil ki düzenli yürüyüşümü yapıyorum dr um pelvik taban egzersizleri için 34. haftayı bekleyelim demesine rağmen ( tüp bebek olduğu için) ben hafiften başladım ama her an hocam sezaryenle alalım deme düşüncesindeyimBenim soruma karsilik bu cevabi verdiginizi dusunuyorum ama zaten nen herhangi bir dogum seklini ovmedim, niye oveyim zaten...
Sadece bu kadar erken haftalarda sezaryen olacagini bilmek kisisel istek mi, altinda baska sebepler mi yatiyor diye merak ettim. Yani gebeleri sezaryene iten tibbi sebepler neler... merakim buydu.
Tesekkur ederim cevaplar icin, anladigim kadariyla bazi doktorlar dogum planini erkenden yapiyorlar, bazilari daha gece birakiyorlar![]()
Hepimize saglikli dogumlar dilerim hanimlar, bi avazda doguralim insallah![]()