• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Benim soruma karsilik bu cevabi verdiginizi dusunuyorum ama zaten nen herhangi bir dogum seklini ovmedim, niye oveyim zaten...

Sadece bu kadar erken haftalarda sezaryen olacagini bilmek kisisel istek mi, altinda baska sebepler mi yatiyor diye merak ettim. Yani gebeleri sezaryene iten tibbi sebepler neler... merakim buydu.

Tesekkur ederim cevaplar icin, anladigim kadariyla bazi doktorlar dogum planini erkenden yapiyorlar, bazilari daha gece birakiyorlar 😗

Hepimize saglikli dogumlar dilerim hanimlar, bi avazda doguralim insallah 🫣
ya ben neler neler duydum normal doğum istemeyenlerle ilgili, rahim sarkmasından korkanlar mı dersiniz, vajinal genişlenmeden yakınanlar mı dersiniz insanlar sırf estetik kaygılar sebebiyle bile sezaryene kaymış durumda duyunca şaşırmıştım açıkçası, tabiki insanların kendi tercihi ama şahsen benim en son aklıma gelecek şeyler bunlar, bende kolay gebe kalmadım hep normal doğumu da savunmuşumdur ama Allah korusun doğum sırasındaki komplikasyonlar beni de korkutmuyor değil ki düzenli yürüyüşümü yapıyorum dr um pelvik taban egzersizleri için 34. haftayı bekleyelim demesine rağmen ( tüp bebek olduğu için) ben hafiften başladım ama her an hocam sezaryenle alalım deme düşüncesindeyim

Kuzum benim inşallah sağlıkla kucağına alacaksın bebeğini🙏
Seni o kadar iyi anlıyorum ki. İkiz kardeşim de kistlerinden dolayı tüp bebek tedavisi gördü. Yumurta toplanma sırasında enfeksiyon kapmış 18cm çapında apsesi vardı doğumda apse olduğu anlaşıldı. Tüm hamileliği boyunca tarifsiz acılar çekti. Gece gündüz uyumadan hemde. Çığlık çığlığa. 30 senelik prof.dr ben ömrü hayatımda ilk defa böyle birşey görüyorum dedi.
Çok şükür bebeği sağlıkla dünyaya geldi.
Seni çok iyi anlıyorum kuzum🙏
Amin canım hepimiz inşallah , Allah herkese rahat doğum ve sağlıkla kavuşmayı nasip etsin 🤲🤲🤲 enfeksiyon kapması çok kötü olmuş ama çok şükür bebeğine sağlıkla kavuşmuş 🥰🥰

kızlar benim bebekler geldi, puset çok hafif hoşuma gitti araba 7 kg ama bu kadarı da normal gibi, böylece kabin boy bebek arabasından travel sistem oluşturmuş oldum, ayrıca puset araba gövdesine tam oturdu hiç sallanmıyor ben extra adaptör alacaktım ama gerek yok gibi, tekerlek manevraları falan da harika inşallah uzun süre kullanmak lazım olur sağlıkla 🙌
Hayırlı olsun cnm bende kızımda çok geç farkettim bu modelleri gerçekten çok kullanışlı kabin boy bebek arabaları. Kızımdan kalma travel de var biraz kullanıp belki bebişede böyle Bişey alırız

Canım dr ihmali , başka bişey değil , kız 2 gün hastanedeydi gözetim altındaydı ama demek ki pek de ilgilenmemişler özel hastane olduğu halde

Ay cok uzucu, cok zor. Bi anne bunu nasil atlatsin :(

İnşallah , bide benim tüp bebek o yüzden hiç bekletmek istemiyorum elimde olsa 37 haftada bilet olmadan çıkarın derim ama dr 38 yada 39 diyor , tabi ben 38 çıkarmasını isticem

Aa baya boyle su hafta alalim bu hafta alalim diye konusuluyor yani oyle mi? Ben bu detaylari hep merak ettim işte. Peki tup bebek diye mi, yoksa baska bi sebebi mi var bu sekilde planli olmasinin?

Ay ozurdiliyorum o zaman, en cok korktugum sey gebe birilerini uzmek zira 😗

Cevremde normal dogurdugumu duyan, sezaryenliler bebek ziyaretinde hep ikina sikina aciklama yaparlardi, ben o zaman farkettim kadinlarin bu konuda da ayrimciliga maruz kaldigini!! Ve pes demiştim, dogurma seklimiz bile elaleme rahatsizlik veriyor... bir sonraki ayrımcılık da "emzirmeyen / emziremeyen" annelere karsi oluyor zaten.

Her turlu kurtulamiyoruz bu "elalemden"
benim kv m sezaryenle aldır diyo mesela, ben normal istiyorum dememe rağmen, çünkü zorluklarla gebe kaldım ve hiç riske girmemizi istemiyor

Kızlar bende ebeyim 6+3 iliz gebelik doktorum çalışabilirsin sıkıntı yok diyor ama çalıştığım birim aşırı yoğun pazartesi rapor vermesi için gideceğim tekrar hiç değilse 3 ayı tamamlasam yeter verir mi acaba gayet ılımlı bir doktor ama diğer doktorlar biraz sıkıntı çıkarıyorlarmış
Canım bende çok yoğun yerde çalışıyordum tup bebekle oldu benım 3. Tüp bebekte o yüzden hıc rıske atmak ıstemedım heyet raporu aldığım doktorlarda çok anlayışlıydı çalışma rıske atma deyıp verdıler sagolsun.Devlettekıler vermıyo ozelde anlayışlı bı doktora denk gelırsen verırler bence durumunu söyle yoğun çalıştığını falan verırler ınsAllah kendı doktorun vermiyorsa başka doktora gıt canım

ya ben neler neler duydum normal doğum istemeyenlerle ilgili, rahim sarkmasından korkanlar mı dersiniz, vajinal genişlenmeden yakınanlar mı dersiniz insanlar sırf estetik kaygılar sebebiyle bile sezaryene kaymış durumda duyunca şaşırmıştım açıkçası, tabiki insanların kendi tercihi ama şahsen benim en son aklıma gelecek şeyler bunlar, bende kolay gebe kalmadım hep normal doğumu da savunmuşumdur ama Allah korusun doğum sırasındaki komplikasyonlar beni de korkutmuyor değil ki düzenli yürüyüşümü yapıyorum dr um pelvik taban egzersizleri için 34. haftayı bekleyelim demesine rağmen ( tüp bebek olduğu için) ben hafiften başladım ama her an hocam sezaryenle alalım deme düşüncesindeyim

Gogusleri sarkacak diye dusunup hiz emzirmeyen anneler de var elbette. Herkesin anneligine saygim var, kimi korkar sezaryen ister, kimi ameliyattan korkar normal ister. Herkesin kendi hayati sonucta.

Normal dogurabilecegine inanan annelere sadece sunu diyebiliyorum, bagisiklik sistemine katkisi cok buyuk. Ama sezaryenli annelere de saygim buyuk, bebegin ilk gunlerinde koca bi ameliyat yarasiyla yasiyorlar...

İnşallah , bide benim tüp bebek o yüzden hiç bekletmek istemiyorum elimde olsa 37 haftada bilet olmadan çıkarın derim ama dr 38 yada 39 diyor , tabi ben 38 çıkarmasını isticem
Bnmde tüp bebek bende senin gibi heyecanlıyım birazcıkta kızımın tedavi sürecine odaklandı doğum zamanı inş hastane yatışı olmasın diye dua ediyoruz

benim kv m sezaryenle aldır diyo mesela, ben normal istiyorum dememe rağmen, çünkü zorluklarla gebe kaldım ve hiç riske girmemizi istemiyor

Torun kiymeti bilen babanne :*

Rahim ağzı uzunluğuna benim perinatoloğum karından baktı

Benim de ultrasonla bakiliyor.
Alttan muayeneyi daha 4 aylikken baska bir perinatolog yapmisti.

Takipli oldugum hastanede bir doktorun hastasi olsanizda, bazi tetkikleri baska doktorlar yapabiliyor, dogum sırasında doktorunuzun isi cikmasi halinde de bu doktor yedek doktorunuz oluyor.

Ay cok uzucu, cok zor. Bi anne bunu nasil atlatsin :(

Aa baya boyle su hafta alalim bu hafta alalim diye konusuluyor yani oyle mi? Ben bu detaylari hep merak ettim işte. Peki tup bebek diye mi, yoksa baska bi sebebi mi var bu sekilde planli olmasinin?
Bizimki tüp bebek olduğu için dr daha dikkatli önce 20 eylüle kadar olmazsa ben çıkarıcam dedi ben çok geç beklemek istemiyorum dedim, ne zaman bekliyordun dedi , ben eylülün ilk haftası düşünüyordum dedim , tamam o zaman Eylülün ilk haftasına hazır olun dedi

Ilk dogumumda 1 gun once nst randevusuna girdim, nefes falan alamiyorum diye nst yarida kesildi. Aman herhalde covid oldum diye dertlendim doktorum test istedi bi bakalim diye.

Neyse negatif ciktim, nst'de Temiz doktor 2 gun sonra gel dedi, ben normal mi sezaryen mi dogurcam diye sordum. Daha zamani var bebek bize yol gosterir erken dedi pış pışladi yolladi.

Ertesi sabah suyum gelerek doguma geldim. Yani son gun dahi ben bilmiyordum.

Burda bakiyorum, sadece eylul basliginda degil diger basliklara da bakiyorum, herkesin 30. Haftalarda dogumu belli...

Demek ki benim doktor da sorun yokmuş ;) benim ilk gebelik o yüzden tecrübem yok ama doktor birşey demedikçe insanlardan duyunca şaşırıyordum. Neyse biz beklemeye devaö

kızlar benim bebekler geldi, puset çok hafif hoşuma gitti araba 7 kg ama bu kadarı da normal gibi, böylece kabin boy bebek arabasından travel sistem oluşturmuş oldum, ayrıca puset araba gövdesine tam oturdu hiç sallanmıyor ben extra adaptör alacaktım ama gerek yok gibi, tekerlek manevraları falan da harika inşallah uzun süre kullanmak lazım olur sağlıkla 🙌
Güle güle kullan canm benm güzel olmuş

Bizimki tüp bebek olduğu için dr daha dikkatli önce 20 eylüle kadar olmazsa ben çıkarıcam dedi ben çok geç beklemek istemiyorum dedim, ne zaman bekliyordun dedi , ben eylülün ilk haftası düşünüyordum dedim , tamam o zaman Eylülün ilk haftasına hazır olun dedi

Bizim kiz da agustos sonu mu eylul basi mi gelecegine karar veremedi henuz, doktor agustos bebesi olur diye dusunuyormus ama

Demek ki benim doktor da sorun yokmuş ;) benim ilk gebelik o yüzden tecrübem yok ama doktor birşey demedikçe insanlardan duyunca şaşırıyordum. Neyse biz beklemeye devaö

Aynen ben de acaba doktor mu sorun yasatiyor diye dertliydim, rahatladim :)

kesinlikle, sağlıklı olsun da bi bez parçasına bile sarmaya razıyım sezaryenle doğurmaya da 😔 bende çok kötüyüm dünden beri eşime de anlatamıyorum burayı kesin yasaklar üzülüyorum diye, rabbim hepimize hayırlısı versin 🙏
Bende de aynı durum yüzümden anlıyor eşim neyin var diyip duruyor ama demedim.
Elimizden tek gelen dua etmek ne kadar sakınsak ta bi şekilde olacak olan oluyor.. sağlıkla kavuşalım hepimiz inşallah 🤲

Hamilton mi o? Hangi marka pusetle uydu?Benim de gonlumde bir Hamilton yatiyor ama bilemedim travel sistemimiz var, araba degil ama pusetimiz agir diye aklim karisiyor.
Edit: pusetin markasini sonradan gordum, cok guzel takimlanmislar.

Bir de aldiklarinin arasinda beslenme sondasi yazan birsey gordum, nedir? Ne ise yariyor?

Son düzenleme:
Kizlar ek olarak, kimsenin alisveris listesinde goremedigim icin yaziyorum, bebintolar dogmadan edinin diye...

Burun temizleme aspiratoru ve serum fizyolojik.

Aspiratoru otribebe marka bulursunuz muhtemelen, cunku piyasayi ele gecirmis durumdalar, otribebenim yedek uclari cok pahalandi ve cogu zaman bulunmuyor, alvita marka yedek uclar otriye uyumlu.

Serum fizyolojik icin de yine alvita markanin tupleri kolay sıkılıyor ve baslari geri kapatilabildigi icin cok uzun sure gidiyor.

Back
X