- 29 Ağustos 2017
- 1.174
- 2.155
- 133
- 37
Amin arkadaşım tüm kalbimle aminnRabbim sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin insan o an için ne yaşarsa zor geliyor bugünümüzede şükür
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Amin arkadaşım tüm kalbimle aminnRabbim sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin insan o an için ne yaşarsa zor geliyor bugünümüzede şükür
Doğuma kadar devam edicek sanırım baksana kaç aylık oldukİstifra yok ama sabah bulantilarim devam ediyor. Kahvaltiyi azcik geciktireyim artiyor
Tabi ki gideceğim. Bu 2 doktorda baya bilindik ve iyi doktorlar ama maalesef düzelecek gibi konuşmuyorlar. Hem amniyosentez sonucunu bekliyorum hemde başka bir periontologdan randevu alıp detaylı ultrasona gitmek istiyorum.Arkadaşımın şuan sağlıklı bir oğlu var. Zaten o zaman doktor da demiş bu kaybolacak korkma diye. Lütfen başka doktorlara da görünün vicdanlı olan, baştan savma bakmayan doktorlara
benimde devam ediyor birde mide yanmaları eklendiGünaydın kızlar benim gibi 18. Haftaya girmiş olup hâlâ bulantı ve kusması olanlar varmı aramızda bu durum beni mahvetti![]()
Sıkıntı gerçektenbenimde devam ediyor birde mide yanmaları eklendi
Merhabalar benimde ilk gebeligimde devlet hastanesinde kendi doktoruma göre iki hafta ileride çıkmıştı tedirgin olma o yüzden ultrasondan ultrasona fark edebiliyorKızlar merhaba kafamı karıştıran şeyler oldu fikrinizi almaya ihtiyacım var
Bugün tıp fakültesine gittim. Devlette de kaydım olsun diye. Son muayenemde 11+4( 17 martta ) çıkmıştı yani satı yakaladı diye sevinmiştik. Artık sata (27 Aralık) göre hesaplıyordum ve bugün 13+6 olmam gerekiyordu. Doktor ölçtüğünde 12+1 çıktı.
Başından beri 1 hafta geriden geliyordu zaten ama haftasını yakalamışken gerilemesi beni çok düşündürdü. Doktor ölçüm farkı olabilir dedi ama aradaki fark fazla geldi bana açıkçası. Bunu yaşayan oldu mu hiç aranızda çevrenizde?
Bebeğin kalp atışı vardı. İkili tarama özelde yapılmıştı düşük risk çıktı. Bugün doktor ense kalınlığı ve burun kemiği ölçemiyorum pozisyondan dolayı dedi. Yarın sabah tekrar bakalım dedi. Kafamdan bir sürü şey geçiyor inşallah bir sorun yoktur![]()
İnş canim benim. Saglikla kavuşalim evlatlarimizaCanım benim ilk gebeliğim. Şuan 16+4 üm doktorum ındırekt coombs testi istedi. Bu test bebeğe antikor üretip üretmediğimi gösteriyor ve negatif çıkması gerekirken pozitif çıktı. Yani üretmişim. Normalde bu durum ilk hamilelikte çok yaşanmaz ama ben 9 yıl önce ciddi bir ameliyat olmuştum o zaman bana pozitif kan nakli yapılmış bu yüzden antikor üretmişim. Titresine bakıldı 1/4 çıktı. 1/12 den sonra tehlikeli oluyor. O yüzden sürekli takip ediliyorum. Umudumuz titrenin artmaması. Ama mucize çocuk benim bebeğim. Artmayacak biliyorum sağlıkla doğacak o![]()
Canım bize de haber ver inşallah senin durumunda düzelecek birşeydir.Tabi ki gideceğim. Bu 2 doktorda baya bilindik ve iyi doktorlar ama maalesef düzelecek gibi konuşmuyorlar. Hem amniyosentez sonucunu bekliyorum hemde başka bir periontologdan randevu alıp detaylı ultrasona gitmek istiyorum.
Umarım çözülür, sağlıkla kucağınıza alırsınızherkese merhaba,
12.haftada nipt testi yaptırmıştım. sonuç low risk çıktı herşey güzel güzel gidiyordu. kız bebiş bekliyorum.
ama 16+1 hafta kontrolümde doktorum beyinde çift taraflı sıvı birikmesi 8.9(Ventrikülomegali şüphesi) gördüm dedi. bir periontolog görse iyi olur dedi. hemen ardından diğer doktora girdik. 45dk süren bir ultrason oldu. burun kemiği küçük diyor 2.9 en az 3mm olmalı falan dedi. beyindeki dıvı tecrübelerime göre artacak dedi. amniyosentez önerdi. nipt testim temiz olmasına rağmen mahvoldum cuma gününden beri. amniyosentezi de oldum ama doktorlar gebeliği muhtemelen sonlandırmam gerektiğinden bahsediyor. çıkan sonuca göre değerlendirilecek.
forumda o kadar fazla okudum ki bu problemi yaşayanları küçülebiliyormuş o sıvı yani hidrosefali olmayabilir.
burun kemiği kısalığı tek başına bir semptrom değil. en önemlisi NIPT testim temizdi yani.
var mı yaşayan başına gelen ya da bir akıl vermek isteyen. zehir oldu hayatım cuma gününden beri
Tabi önce sağlık canımiyi 2 hafta çabuk geçer umarım
Amin canım inşallahTabi önce sağlık canımiyi 2 hafta çabuk geçer umarım
Teşekkür ederim evet bir sorun yokmuş çok şükür iyi ki beklememişim rahatlamış oldumCanım senden sonra burda da bayağı arastırdım ki eminim ki sen de arastırmışsındır. Öyle çok var ki senin durumunda olan. Bu olağan bir durummuş her ne kadar zaman aralığı fazla da olsa. Önemli olan bebeğin sağlığı. Oyüzden içinin rahatlaması için bir an önce soluğu perinatologta al lütfen. Detaylı bakıyorlar o mantıklı açıklamasını da yapar emin ol dualarım seninle![]()
aynen öyleymiş çok şükür bir sorun çıkmadı ara dönem olduğu için crl ölçümlerinde böyle farklar yaşanabiliyormuşMerhabalar benimde ilk gebeligimde devlet hastanesinde kendi doktoruma göre iki hafta ileride çıkmıştı tedirgin olma o yüzden ultrasondan ultrasona fark edebiliyor
İnan çok mutlu oldum herkesin güzel haberlerle gelmesi dileğimleHerkese merhaba çok şükür güzel haberlerle geldim. Gebelik öncesi takibimi yapan doçentten rica ettim özel muayene randevusu aldım. O baktı bu haftalar ara dönem olduğu için crl ölçümü sağlıklı sonuç vermeyebilir dedi. Baş çevresinden ölçüm yaptı 12+5 çıktı. Eski ultrason görüntülerimden hesap yaptı tutuyor hepsi bir gerilik yok dedi. Burun kemiğini gördü. Perinatolojiye de yönlendirdi. Orda da yarım saat kadar baktılar kalbine böbreklerine detaylı incelediler baştan ayağa. Bir sorun yokmuş çok şükür. Ordaki ölçümde 13 haftalarda çıktı. Cihazdan cihaza fark edebileceğini söylediler. Cinsiyet için erken ama illa bir şey söylersen kız derim dedi
Çok şükür endişe edilecek bir durum yokmuş ama ömrümden ömür gitti ufak bir açıklama yapsalar bu kadar telaşlanmazdım belki doktorun önemini anlamış oldum tekrardan.
Cevap yazan yazmayan herkese teşekkür ederim
Sağlıcakla hepimiz kucağımıza alırız inşallah![]()
Çok şükür ya harika bir haber bu darısı başıma bende sonucumu 2 hafta sonra alicam nipt testimiİnan çok mutlu oldum herkesin güzel haberlerle gelmesi dileğimle![]()
Rabbim güzel haberler le gelmeyi nasip etsin inşallah bende şimdi muayenem var gidiyorumÇok şükür ya harika bir haber bu darısı başıma bende sonucumu 2 hafta sonra alicam nipt testimi
Ayy ne güzel çok sevindimBen de çok güzel bir haberle geldim. Uyuşmazlık testim sonuçlanmış ve 1/1 e düşmüş. Allahım mucize bebeğim yine mucizeliğini kanıtladı. Çok çok mutluyum. Darısı tüm iyi haber bekleyen anne adaylarımızaBu dönemde duanın ve güzel enerjinin gücüne bir kez daha inandım. İnsan gerçekten endişe ediyor ister istemez ama öyle durumda hemen duaya ve güzel hayallere sarılalım. İnşallah hepimiz sağlıkla kucaklarımıza alırız yavrularımızı
Geliyor gelmekte olan
![]()
İnşallah arkadaşımAyy ne güzel çok sevindimbende şehir dışında olduğum için ikili testimin sonucuna bu cuma anca ulaşabilicem bir yakınım alıcak hastaneden. Pazartesi de burdaki doktora göstericem inşaallah sonuçlarım iyidir . Hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım inşaallah
![]()