• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Doktoruma ulaşamadım maalesef ama aksi gibi değişiklik olsun diye tatil beldesine gelmiştik çok uzağız ambulans çağırdık lütfen dualarınızı eksik etmeyin

Evet hemen aradık acil doktorlarını ambulans çağırdık dua edin lütfen
Simdi yapmanız gereken sakin olmak lavaboya falan gitmemek uzanmak ve ambulansı beklemek. Allahim bebeğinizi size bağışlasın enfeksiyonla alakalıdır sadece umarım bekleyeceğiz guzel haberler alacağız inşallah.

Hanımlar çok güzel isimler havada uçuşuyor, rabbim sağlıkla kucaklarımıza almayı o isimle seslenmeyi bir ömür nasip eylesin inşallah 🥰✨
Bende sizlere danışmak, fikir almak istiyorum. Erkek isim önerisi olan varsa ikinci isim olarak ne tavsiye edersiniz; ilk isim Harun istiyoruz inşallah o kesin. İkinci isim de aklımıza gelenler; Yiğit, Mert, Taha, Ali, Alp. Ama henüz karar vermedik 🤗 Önerilerinizi bekliyorum 😍🐣🤍
Harun Alp uyumlu oluyo sankı canım 😊

Nöral tüp defekti sanırım o açıklık.
Büyük oranda ultrasonda belli oluyormuş eğer varsa. Folik asit büyük oranda engelliyor, o yüzden döllenme aşamasında kullanıyor olmak önemliydi 😇

Onun dışında yine down sendromu gibi kalıtsal hastalıklar bakılıyor sanırım. (İkili testteki gibi) Bende tam bilmiyorum ama ikili testten sonra 16-20. Haftalar arasında üçlü test diye gösteriliyor. Muhtemelen üçlü test yapılmıştır. 😇

Bazı yerlerde dörtlü test diye de görüyorum ama hem üçlü hemde dörtlü tercih edilmiyor herhalde. Burada okuduğum kadarıyla ikisini birden es geçen de var gibi 🙄
Evet canım nöral tüp defektiydi adı, ben de sordum doktoruma ama ileriki aşamalarda ultrasonda görülür bu haftalarda belli olmaz dedi. Ben fetal dna yaptırmıştım o yüzden 2 li, 3 lü ya da 4 lü test bana yapılmayacak ama doktor fetal dna yaptırırken de bana bir tek 16. Haftada bi daha kan alıp test yapacağız demişti o da buydu sanırım

Ben ı Mom ve günlük d vıt damla kullanıyorum vıtamın olarak magnezyum falan kaçıncı haftada başlanıyor hıc bılmıyorım yada kesın kullanmak gerekıyomu acaba
Kasılmaları olanlar icin erken başlanıyor bazen ama benim doktorum 8. Ayda magnezyum vereceğim dedi aksi bir durum olmazsa cok kemik eklem agrilari ve çekilmeleri olmadığı sürece. Kullandıklarınız yeterli beslenmenize dikkat ederseniz günde bir porsiyon mevsim meyvesi haftada 1 2 balık uygun et süt yumurta tüketimi ile tosunlarımız dünyaya gelecek 😂😂

Ben ı Mom ve günlük d vıt damla kullanıyorum vıtamın olarak magnezyum falan kaçıncı haftada başlanıyor hıc bılmıyorım yada kesın kullanmak gerekıyomu acaba
Ben folik asit kullanımını bitirdikten sonra (gebeliğin 3 ayı bitince), sağlık ocağından D3 vitamini verildi damla olarak.

Kadın doğum uzmanına gittiğimde ise Decavit ve Demir ilacı vermiş.
Decavit içinde D3 vitamini olmadığı için, sağlık ocağından verilen damla şeklindeki d3 vitamini ni kullanmaya devam edebileceğim söylendi. Ancak D3 vitamininin oranını bazen az alıyorum , damla şeklinde.

Ara ara kalça kemiğim ağrıdığı için magnezyum verilmişti, bir hafta düzenli kullanınca geçmişti. Şuan decavit içinde magnezyum olduğu için, ayriyetten verilen magnezyumu nadiren kullanıyorum.

Kızlar yeni atandım Allah'a şükür de aranızda memur olan var mı bu doğum izinleri falan nasıl oluyor bilen varmı konumuzdan bağımsız ama 🙄
Aa hayırlı olsun ❤️ canım ben öğretmenim bizde 32 de istersen iznini kullanmaya başlayabiliyorsun artık rapor alınmıyor 16 hafta oluyor toplamda istersen 32 de istemezsen aktarayım iznimi bebekle kullanim dersen 37 de en geç devlet seni izne ayırıyor mecburi, mesela ben 38 de doğum yapıyorum 1 hafta kullanmış oluyorum kalan 15 haftayı bebişle doğum yapınca kullanabiliyorum. İnşallah anlatabilmişimdir. Günlük 3 saat süt izni oluyor ilk 6 ay sonraki 6 ay günde 1, 5 saat oluyor.

Arkadaşlar şuan kimler , hangi vitamin- mineralleri vs kullanıyor ?
Neler verildi doktor tarafından ?
Ben Gynoferon demir ilacı kullanıyorum, innate diye bir ilaç kullanıyorum içeriği b12, demir, omega ağırlıklı vitaminlerden oluşuyor, bir de lipozone adında suya damlatılan d3 ve k2 vitamini kullanıyorum

Aa hayırlı olsun ❤️ canım ben öğretmenim bizde 32 de istersen iznini kullanmaya başlayabiliyorsun artık rapor alınmıyor 16 hafta oluyor toplamda istersen 32 de istemezsen aktarayım iznimi bebekle kullanim dersen 37 de en geç devlet seni izne ayırıyor mecburi, mesela ben 38 de doğum yapıyorum 1 hafta kullanmış oluyorum kalan 15 haftayı bebişle doğum yapınca kullanabiliyorum. İnşallah anlatabilmişimdir. Günlük 3 saat süt izni oluyor ilk 6 ay sonraki 6 ay günde 1, 5 saat oluyor.
Hımmm anladıııım bir sorun yoksa 37. Haftaya kadar çalışıp kalan haftaları bebekle geçirmek iyi olur diye düşünüyorum 💐 Teşekkür ederim bilgilendirici oldu sağlığa atandım bende aynıdır sanırım 😊

Hımmm anladıııım bir sorun yoksa 37. Haftaya kadar çalışıp kalan haftaları bebekle geçirmek iyi olur diye düşünüyorum 💐 Teşekkür ederim bilgilendirici oldu sağlığa atandım bende aynıdır sanırım 😊
Devlet memuru olunca aynıdır diye düşünüyorum ama bende canım sizin nöbet vs de oluyor ya bilmiyorum tabi değişiyor olabilir. Rica ederim 🥰 Allah kolaylık versin

Ben devletin izin verdiği ilk anda izne çıkacağım zaten ücretsiz izin alacağım iki ay maaş almak icin kendimi yoramam 🤷🏻‍♀️ Sağlıkta da aynı hayırlısı olsun tebrik ederim baya alım olmuş sanırım kendi atandığım zaman geldi aklıma ne kadar keyiflisinizdir simdi masallah 🧿🥰

Ben devletin izin verdiği ilk anda izne çıkacağım zaten ücretsiz izin alacağım iki ay maaş almak icin kendimi yoramam 🤷🏻‍♀️ Sağlıkta da aynı hayırlısı olsun tebrik ederim baya alım olmuş sanırım kendi atandığım zaman geldi aklıma ne kadar keyiflisinizdir simdi masallah 🧿🥰
Tabi bende iyi hissedersem devam ederim diye düşünüyorum zaten bakalım ne olucak 🥰 evet heyecanlıyım ve hala inanamıyorum 🤭

Back
X