• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Ben 20. Haftamdayım 10 kilo aldım. Doktor tatlı ve meyveyi yasakladı. Ve ben kendimi sürekli aç hissediyorum😢
Bende aynen sizin gibiyim ya Dr bana bundan sonra her ay 1 kilo alman gerek dedi , ama ben napıcam bilmiyorum , bu hafta yine çok kilo almışsan diyetisyene gidicem , ama benim bebeğin eşi dar bir alana yerleşmiş o yüzden kilo almaman gerek dedi

Uygulamayı indiririseniz günlük çark lar oluyor oradanda ekstra indirim kuponu kazanırsınız.ben bu şekilde aldıklarım var
Bende sürekli oradan alıyorum ama çabuk bitiyor beden kalmıyor kuzu 🥲😁 herkes alıveriyor. Yine de buldukça alıyorum gerçekten çok uyguna denk geliyor, hamilelik içinde hep oradan aldım.

Ay kızlar durmadan deli gibi yiyorum mutfaktan çıkamıyorum sürekli açım yiyorum ama karnım çatlıcak gibi oluyor ama hala açım 🥺 içimde bir hararet var sanki birde bebişten midir nedir deli gibi sarımsak istiyor canım bir haftadır sarımsaklı cacık sarımsaklı yoğurt yiyorum oturduğum yerde

Kızlar gebeliğin başından bu güne toplam kaç kilo aldınız
8 kilo :)
Bana da çok almışsın diyorlar .Asıl 6 ayda almaya başlanıyor diyorlar .korkmaya başladım .
Sadece kahvaltıda tüketmek için tam buğday ekmeğine başladım .beyaz ekmeği bıraktım . Pilav yemiyorum çok canım çekerse arada makarna yiyorum .
Normalde de kilosu olanlar daha çok alıyor galiba
Alakası yok 170 boyunda 54 kiloydum kilo almak için iştah ilaçları içtiğimi bilirim o denli zayıftım. Şuan kendimi yememek için zorluyorum çünkü 8 kilo almışım şimdiden. Herkes hayret ediyor ama sürekli yemek yemek istiyorum:) sabah kahvaltısında öğle yemeğini düşünüyorum öğle yemeğinde akşam yemeğini düşünüyorum akşam yemeğinde ertesi sabah ne yiyeceğimi düşünüyorum bu böyle gidiyor:)

Ay kızlar durmadan deli gibi yiyorum mutfaktan çıkamıyorum sürekli açım yiyorum ama karnım çatlıcak gibi oluyor ama hala açım 🥺 içimde bir hararet var sanki birde bebişten midir nedir deli gibi sarımsak istiyor canım bir haftadır sarımsaklı cacık sarımsaklı yoğurt yiyorum oturduğum yerde
Ye canım afiyet olsun , az kalorili şeyler yemeğe çalış mesela cacık güzel fikir ama abartma yada laktozsuz yoğurt al çünkü bende çok feci gaz yapıyor ve sancı yapıyor

Ben her ay 1 kilo alarak devam ediyorum bazı günler güzelce yerken bazı günler atıştırmayla geçiyor.kızımın peşine koşturmak da etkiliyor.başka şehirde gelin olmak da zor ailem yakınımda olsa hep sevdiğim şeylerden pişirirlerdi.tek olunca insanın yapası gelmiyor şımaracak kimsesi olmuyor

Günaydın kızlar, ben de bebek arabasını aldım 2 ay oluyordur alalı. Travel sistem alan herkes sonrasında mutlaka baston yada kabin boy tekrar almış. Çok büyük hantal oldukları için küçük pratik bir arbada daha iyi dite. Bende 2 kere almamak içn direk kabin boy tercih ettim. E bebekten Luxus Hamilton (modeli R) diye bir marka gidip görünce en çok içime o sindi hem katlanınca küçük oluyor hemde kaliteli. Fİyatıda uygun. Yorumlarıda iyi. Bu arabayı seçmemin bir nedenide universal sistem pusetlere uyumlu olması. Apaarat aldım. Puseti bana arkadaşım verecek maxi cossi marka. onada uyumlu. onu vermesede uygun bir puset alacaktım. bilginize. Birde chicco'nun goody plus ile arasında kalmıştım oda ufak oluyor katlanınca ama fiyat farkı fazla

Kızlar gebeliğin başından bu güne toplam kaç kilo aldınız
Ben 7 kg aldım canım. İlk 3 ay hemde hiç bir kilo almadım 3 kg verdim birde :) 4. aydan sonra 7 kg almış oldum. Valla kendimi kısıtlamam lazımda hiç kısıtlayamıyorum ya :( Dikkayt edeyim artık dedim ama yine görünce yiyorum.

Benim doktorumda aç gel dedi önce insülin direnci ve bir değere daha bakacakmış ona göre yükleme yapıp yapmamaya karar vereceğim dedi
acaba benimki de öyle mi yapçak ya :) tam kapıdan çıkarken aç gel dedi bende şeker yüklemesi mi dedim evet dedi ayak üstü konuşmuş olduk yani. göreceğiz gidince bakalım.

Ben 7 kg aldım canım. İlk 3 ay hemde hiç bir kilo almadım 3 kg verdim birde :) 4. aydan sonra 7 kg almış oldum. Valla kendimi kısıtlamam lazımda hiç kısıtlayamıyorum ya :KK43: Dikkayt edeyim artık dedim ama yine görünce yiyorum.
Ben bugün diyetisyen eşliğinde devam etmeye başladım. Bakalım 1 aylık süreçte dengelemeyi başarabilecek miyim..

Günaydın kızlar, ben de bebek arabasını aldım 2 ay oluyordur alalı. Travel sistem alan herkes sonrasında mutlaka baston yada kabin boy tekrar almış. Çok büyük hantal oldukları için küçük pratik bir arbada daha iyi dite. Bende 2 kere almamak içn direk kabin boy tercih ettim. E bebekten Luxus Hamilton (modeli R) diye bir marka gidip görünce en çok içime o sindi hem katlanınca küçük oluyor hemde kaliteli. Fİyatıda uygun. Yorumlarıda iyi. Bu arabayı seçmemin bir nedenide universal sistem pusetlere uyumlu olması. Apaarat aldım. Puseti bana arkadaşım verecek maxi cossi marka. onada uyumlu. onu vermesede uygun bir puset alacaktım. bilginize. Birde chicco'nun goody plus ile arasında kalmıştım oda ufak oluyor katlanınca ama fiyat farkı fazla
Güle güle kullan bende kabin boy alıcanim dediğiniz gibi travel alan sonra kabin alıyor

Ben 7 kg aldım canım. İlk 3 ay hemde hiç bir kilo almadım 3 kg verdim birde :) 4. aydan sonra 7 kg almış oldum. Valla kendimi kısıtlamam lazımda hiç kısıtlayamıyorum ya :( Dikkayt edeyim artık dedim ama yine görünce yiyorum.
Bende ya , diyetisyene gidicem ama acaba diyetisyenin listesine uya bilecekmiyim

Kızlar kiloları aldığımız döneme girdik :) Fikir olsun diye, kendi kilomuza göre hamilelikte ''Kaç Kg Almamız Normaldir?'' onu anlayalım diye sizin için internetteki bilgileri derledim :)

Önce hamile kalmadan önceki vücut kitle indeksinizi hesaplıyorsunuz.
Sonra tabloya göre kaç kg almamız gerektiğine bakıyoruz :)

Vücut kitle endeksi hesaplama : vücut ağırlığının boy uzunluğunun karesine bölünmesiyle (kg/m²) hesaplanır. (İnternette direk hesaplayan siteler mevcut)

Vücut kütle indeksi 18,5’tan düşük olan kadınlar:gebelik boyunca 12-18 kg arası almalı
Vücut kütle indeksi 18,5-24,1 arası olan kadınlar:gebelik boyunca 11-14 kg arası almalı
Vücut kütle indeksi 25-28.9 olan kadınlar:gebelik boyunca 7-11 kg arası
Vücut kütle indeksi 29’dan büyük olan kadınlar:gebelik boyunca 5-9 kg arası

Gebelik boyunca kilo alımı başlangıçta normal kilolu bir kadında ortalama kilo alımı:

İlk Trimester (ilk 3 ay): 500 gr ile 2 kg arası2 kg
İkinci Trimester (4.5.6. aylar): haftada 400- 800 gr7,5 kg (ortalama)
Üçüncü Trimester (7. 8. 9 . aylar ): haftada 400- 800 gr7,5 kg (ortalama)
17 kg L

Bende ya , diyetisyene gidicem ama acaba diyetisyenin listesine uya bilecekmiyim
Benimde iki hafta sonra şeker yüklemem var eğer yüksek olursa diyetistene yönlendiriir kesin🙈 ve ben buna hiç hazır değilim şimdiden kısmaya başladım tatlı yemiyordum dün dayanamadım dondurma yedim :olamaz:

Güle güle kullan bende kabin boy alıcanim dediğiniz gibi travel alan sonra kabin alıyor
Valla bende çok araştırdım hatta birtane kanz travel sistem aldık. Kutuyla geldi. Geri yolladık açmadan :) İçime sinmedi napayım. 2 kere de para vermek istemiyorum. Bİr de biz sahile parka çok gidiyoruz (bebek olunca da öyle mi olur bilemiyorum ama :KK48: ) kolay olsun açması kapası taşıması dedik. Bak benim dediğim modellere de e bebekte.

Back
X