• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    233
Bizde bugun yaptırdık bir iki kere kaka yaptı ama çok sulu da değildi biraz ağladı huzursuzlandı düzeldi gibi de merak ettim teşekkürler 🥰
Biz yaptırdık özel klinikte. Yani bir kere sulu kaka yaptı bir iki kere kustu. Başka yan etkisi olmadı

Kızlar 3.ay kontrolune gittinizmi benim oğlum 5740 kilo çıktı Dr kilosu normal dedi ama bu ay pek kilo almamış 2 ay kilomuz 4950 di meme +mama gidiyoruz ama mamayı 3-4 saate bir 90 -120 anca yiyor alta hep bırakıyor meme de aralarda veriyorum onuda pek en fazla 10 dk emip bırakıyor bazen 5dk 3dk ne yapsam bilemedim böyle giderse kilosu da düşecek mamayı mi değiştirsem sizde durumlar nasıl
Bence kilosu normal. Benim bebeğim de o kilolarda. Önceki ay kilo alımımız azdı ve kabızlık sorunumuzda vardı doktor BEBELAC mama dene, çoğu anne bebeklerine iyi geliyor demişti. Ben de Bebelac kullanmaya başladım 3 haftada 750 gr almıştı. Kakası falan da düzeldi kilo da aldırdı. Öncesinde SMA comfort kullanıyordum. Hem çok gaz yapıyordu hem de kabızlık yaptı hem de kilo aldırmıyordu.( ki comfort bunları yapmaması gerekirdi)
Ben mamayı geceleri vermiyordum gündüzleri süt+mama içiriyordum. Birkaç gündür içirmiyorum mama ama .
İyi geceler kızlar🌸
Maalesef ki sütüm çok çok azaldı. Malt içecek içiyorum, humana çayı içiyorum, laktamil sütlü içecek içiyorum, dut kaynatıyorum, hurma yiyorum. Ama faydasını görmüyorum her geçen gün daha da azalıyor. 2 saatte en fazla 30 ml süt birikiyor iki memede toplam.
Emzirdikçe süt artar derler emzirmeye yetecek kadar süt birikmiyor. Baştan meme verip arkadan biberonla mama versem bu sefer de mamayı içmiyor midesini bulandırıyor ve aç kalmış oluyor. Ama her mama verdiğimde de vicdan azabı yaşıyorum daha çok stres yapıyorum. Günde 2 kere mama veriyorum, 6 kere de emziriyorum. 1 haftadır kilo almıyor ve çiş-kaka yapma sıklığı da çok azaldı. Günde 3 dolu bez çiş, 1 kere de kaka yapıyor.
Geceleri bebeğim genelde aralıksız uyuyor. 12den sabah 8e kadar uyuyor, gece boş geçen 8 saatin süte olumsuz etkisi olur mu acaba? Ama sabah süt sağdığımda tek memede 90-100ml birikmiş oluyor.
Sorabileceğim bir doktor yok maalesef. Araştırma hastanesindeki bir çocuk doktoruna gidiyoruz ve doktoru henüz hiç göremedik. Asistanlar odada oluyor ve hiçbir şey yapmıyorlar, bilgili de değiller. Hatta 3 aylık tecrübemle bile asistanlardan daha bilgiliyim diyebilirim... Zaten bu konuyu çocuk doktoruyla mı konuşmalıyız onu bile bilmiyorum kime danışabilirim?
Tecrübeli anneler süt konusunda önerilerinize açığım. Nasıl arttırılır bu süt?
Yiyecek-içecek, aktivite, rutin vs tüm önerilerinize açığım💖
Benim de çok az. Bebeğim gece emzirmelerinde uykuya dalıyor zar zor bir memeyi emiyor. Ben de senin gibi her şeyi denedim Bestlak tan tut solgarın B12 sini bol su içmekten çaylara hoşavlara. Ne denediysem hep sabit kaldı. Ben 3 saatte bir emziriyorum ne olursa olsun. Geceleri de. Geceleri uykuya daldığı içinde son 10 gündür süt sağıp içiriyorum. Ne çıkarsa . Bazen sağımdan önce çok ağlayınca emziriyorum sütünü ısıtana kadar falan sonra sağıyorum. Banzen de önce sağıyorum sağdığımı içiyor yatıyor meme emmiyor. Bence geceleri uyandırıp beslemelisin. Uykusu bozulmasını istemiyorsan sütünü sağıp biberonla ver. Hızlı akışkan uç aldım sen de alabilirsin.
Kızla rota virüsü aşı yaptıranınız var mı süreçi nasıl ilerlettiniz 🥺
Rota bizde ishal yaptı. Ama iki gün sonrasında menenjit ve beksero aşılarını yaptık onlar çok ateş yaptı. 6 saatte bir ateş düşürücü kullanmama rağmen hep sınırdaydı. 2 günden fazla sürdü ateşlenmesi.

Bence kilosu normal. Benim bebeğim de o kilolarda. Önceki ay kilo alımımız azdı ve kabızlık sorunumuzda vardı doktor BEBELAC mama dene, çoğu anne bebeklerine iyi geliyor demişti. Ben de Bebelac kullanmaya başladım 3 haftada 750 gr almıştı. Kakası falan da düzeldi kilo da aldırdı. Öncesinde SMA comfort kullanıyordum. Hem çok gaz yapıyordu hem de kabızlık yaptı hem de kilo aldırmıyordu.( ki comfort bunları yapmaması gerekirdi)
Ben mamayı geceleri vermiyordum gündüzleri süt+mama içiriyordum. Birkaç gündür içirmiyorum mama ama .

Benim de çok az. Bebeğim gece emzirmelerinde uykuya dalıyor zar zor bir memeyi emiyor. Ben de senin gibi her şeyi denedim Bestlak tan tut solgarın B12 sini bol su içmekten çaylara hoşavlara. Ne denediysem hep sabit kaldı. Ben 3 saatte bir emziriyorum ne olursa olsun. Geceleri de. Geceleri uykuya daldığı içinde son 10 gündür süt sağıp içiriyorum. Ne çıkarsa . Bazen sağımdan önce çok ağlayınca emziriyorum sütünü ısıtana kadar falan sonra sağıyorum. Banzen de önce sağıyorum sağdığımı içiyor yatıyor meme emmiyor. Bence geceleri uyandırıp beslemelisin. Uykusu bozulmasını istemiyorsan sütünü sağıp biberonla ver. Hızlı akışkan uç aldım sen de alabilirsin.

Rota bizde ishal yaptı. Ama iki gün sonrasında menenjit ve beksero aşılarını yaptık onlar çok ateş yaptı. 6 saatte bir ateş düşürücü kullanmama rağmen hep sınırdaydı. 2 günden fazla sürdü ateşlenmesi.
Bizim doktorumuz geceleri uyanmıyorsa uyandırmanıza gerek yok dedi. Gündüz beslenmesi yeterliyse ve kilo alımı iyiyse uyandırmayabilirsiniz☺️

Back
X