• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
12 saatlik mesafeden geldi annem. Yakin olsa da göndermezdim kendi evine göre burda daha rahat ettigini düsünüyorum, hele bi de hastayken, sen bize yük oluyorsun gibi düsünmem onunda düsünmesini istemem. Ama galiba sikildi biraz onun da etkisi var. Evden cok cikamiyor, eşini dostunu özlüyordur. Vicdanimda egom arasinda kaliyorum..
Vallahi sizin anneniz olduğu için böyle hissetmeniz çok normal ama eşiniz eminim bunalmıştır. Ben tek bebeği beklerken bile bu kadar yorgunsam sizi düşünemiyorum. Yemek işini boşverin gerçekten acıkan mutfakta ne buluyorsa yesin. Siz bu süreçte sadece kendinize odaklanın kimse neden şunu yapmıyorsun diyemez. Annenize geçmiş olsun belki yol yordu 12 saatse..inşallah en yakın zamanda toparlar.

Sizi hic üzmek istemem ama ben ev işi vs takmiyorum kafama cok mu acıktım ekmek arası peynir ekmek varsa durumunuz dışarıdan bir şeyler. Etrafinizdakiler bakın her şeye rağmen size yardımcı oluyor siz de kafanıza takmayın ev ısını falan.
Erkeklerin sizi anlamasını beklemeyin ve haklı bence de gitmeli sakin surat asmayın.
Ev işi de kalıversin üç beş gün bir sey olmaz.
Mizaç meselesi. Oturup salim kafa ile dusununce bende senin gibi düşünüyorum canim, ama insanin elinde olmayan seyler var, hormonlar mesela.. hem hersey yolunda gitsin istiyorsun, hazirliklar bitsin temizlik yapilsin doğuma hazir olayim istiyorsun e bi yandan da annen hasta eşin yogun calisiyor, sevdigin adama kiyamiyorsun. Ben eşime asla surat yapmam sadece beni en iyi taniyan olarak bugun gitmesinin uygun olmadigini, eger giderse annem bi sey yapamayacagi icin ister istemez ayaga kalkip kendim yapacagimi söyledim, tehdirvari degil beni anlamasi icin o da sagolsun vazgecti, gitmiyor ama anneme giyaben söylendi, kendi evde daha cok kosturuyor, madem öyle kendine güvenemiyorsa kizim benim sana faydam olmaz gelmeyim deseydi dedi.. e bu sefer ben anneme karsi vicdan yapmaya basladim 😟
Allahtan makul ve saygili anneme hissettirmiyor.. çok karistim şu son haftalarda kizlar Allahim kolaylastirsin hepimizin sürecini, benimkini de

Oksijen makinasından çıkmistı tekrar oksijen takmışlar nefes alişverişi hızlanmıs ☺️ makineyi çıkardıklari zaman emzik veriyorlarmış emmesi iyiymiş tek problem arada nefesi hızlanması oda duzelirse dokunabilirmişim antibiyotik tedavisi devam ediyor inşallah kendini toparlayacak sorduğun için çok teşekkur ederim
Toparlanır inşallah bi kaç güne antibiyotik neden veriyorlar enfeksiyon mu var bide beslenmesi nasıl oluyor süt mü sagiyorsunuz nasıl içiyor

Kızlar doğumdan önce ya da sonra ne zaman saç boyatmayı düşünüyorsunuz? Saçlarım bakır kızıl karışıktı. Şu an ombre moduna geldi. Baya sıkıldım artık 🙄

günaydın kızlar, karnım dünden beri taş gibi sertleşti dünde bayağı kasılmalarım oldu ama kısa süreli, bu sertleşme arada olur sonra düzelirdi tam kasılma anındaki gibi değil ama yinede sert hatta eşim karnın ne kadar büyümüş diyo birden daha da şişti, sizde durumlar nasıl 🤔
Benım de karnım 2 gundur falan taş gıbı önceden çok ayakta kaldığımda olurdu şimdi durduk yerede oluyo ama benımkıler ıkız oldugu ıcın alanları kalmadı ınsAllah 36 yı görürüm en az

Kızlar doğumdan önce ya da sonra ne zaman saç boyatmayı düşünüyorsunuz? Saçlarım bakır kızıl karışıktı. Şu an ombre moduna geldi. Baya sıkıldım artık 🙄
Benim çok beyazım var. Yağ bazlı organik amonyaksız boya ile iki kez mecburen dip boyattım. Doktorum da izin verdi.
Sanırım bir de doğumdan bi kaç gün önce boyatırım. Sonrasında kırkın çıkmasını beklerim diye düşünüyorum 🤔

kizlar ya 2 gundur dis agrisi cekiyorum bisey yiyip icemiyorum internetten bakiyorum son 3 aylik donemde tedavi riskliymis napicam ya
Canım bende diş ve diş etı agrısı cekıyorum ara ara doktora gıttım tuzlu su ıle gargara yap dedı onu yapıyorum zeytın koyuyorum ağrıyan yere geçmezse buz aküsünü koyuyorum bıraz hafıflıyor

Kızlar bende muayeneden çıktım. 32+0ız bugün çalışabilir raporu aldım ama işyerimdeki müdür ile görüşeceğim en azından son 1 ayı evden çalışmak için bana dua edin nolur izin versin :KK43: Bebek iyiymiş çok şükür 2kg olmuş gelişimi ve suyu iyiymiş, benim aşırı reflü problemim vardı rennie duo kullanıyordum ama doktorum ilave olarak lansorda yazdı. İnternetten araştırdığım kadarıyla Lansorun gebelikte kullanımı önerilmiyormuş biraz çekindim açıkçası. Lansor kullanan var mı aranızda? Bir sonraki kontrolüm 3 hafta sonra, nstyede o zaman girecekmişim. Doktorum 32den sonra haftaların çok hızlı geçtiğini, bebek gelişim kitaplarını okumamı tavsiye etti sizinde bilginiz olsun :)

Ha birde, bol bol protein ağırlıklı beslenmemi ve ev yoğurdu yememi tavsiye etti
Maşallah canım , bende bebek gelişim kitabı istiyorum ama gelde Kıbrıs’ta bul 🤣🤣🤣🤣 lansor hiç bilmiyorum canım ama dr vermişse güven dr’a ,

Benim çok beyazım var. Yağ bazlı organik amonyaksız boya ile iki kez mecburen dip boyattım. Doktorum da izin verdi.
Sanırım bir de doğumdan bi kaç gün önce boyatırım. Sonrasında kırkın çıkmasını beklerim diye düşünüyorum 🤔
Ben de o tarz bir boyayla doğum öncesinde boyayabilirim 😅 bana birkaç ay yeter diye düşünüyorum 🥲 bu saatten sonra bununla yetineceğiz artık

Kizlar sinirden ağliyorum 😭😭
Annem geldi geleli tansiyonlari yerlerde, sürekli uykuda.. eşim fulltime çalisiyor eve geliyor hem ev islerine hem çocuklarin hazirliklarina koşturuyor.. h.sonu mesai yapti bu iki gün izinliydi, camlari perdeleri indirdi sildi temizledi,annemin tansiyon 9-5 lerde o bi kahvalti hazirladi sonra bi sey yapamadi gün boyu yatti.. eşim ben camlari sildim perdeler yikaniyor daha ne yapabilirim diye hazirlandi baliğa gitmeye..bende istiyorum kendine vakit ayirsin kafasi dagilsin diye ama gün boyu annem yattigi icin eşime getir götürü ben yaptim, şeker hastasiyim acliktan sekerim düstü kalkip kendim yaptim yemegi.. evet camlar perdeler temizlendi ama banyo keş gibi, heryer islandi. Halilar kalkmis düzen yok evde, annem mutfagi hala toplayamadi. E dedim eşime git tamam ama ev bu haldeyken nasil geçirecegiz bu günü. O da diyor ki çok bunaldim ben elimden geleni yaptim. O hakli ben hakliyim, karnim burnumda iki can taşiyorum, e annem hasta ona ne diyim.. sinirlerim harap oldu.. bana bi şey diyin 😫😫
Canım sen sakın ol ve bebeğini düşün , eşinede güzel bir dille az kaldığını ve bu günlerinde geçeceğini söyle , yani evmiş temizlikmiş gerçekten boş ver , benim evi görsen varya ağlanacak halde , ama ne yapiyim bakıp geçiyorum , şuan hiç bişey senden ve bebeğinden önemli değil , annen çok geçmiş olsun , oda istemez tabi böyle olmasını ama uzun yolDan geldiler hava sıcak etki ediyor bunlar

Mizaç meselesi. Oturup salim kafa ile dusununce bende senin gibi düşünüyorum canim, ama insanin elinde olmayan seyler var, hormonlar mesela.. hem hersey yolunda gitsin istiyorsun, hazirliklar bitsin temizlik yapilsin doğuma hazir olayim istiyorsun e bi yandan da annen hasta eşin yogun calisiyor, sevdigin adama kiyamiyorsun. Ben eşime asla surat yapmam sadece beni en iyi taniyan olarak bugun gitmesinin uygun olmadigini, eger giderse annem bi sey yapamayacagi icin ister istemez ayaga kalkip kendim yapacagimi söyledim, tehdirvari degil beni anlamasi icin o da sagolsun vazgecti, gitmiyor ama anneme giyaben söylendi, kendi evde daha cok kosturuyor, madem öyle kendine güvenemiyorsa kizim benim sana faydam olmaz gelmeyim deseydi dedi.. e bu sefer ben anneme karsi vicdan yapmaya basladim 😟
Allahtan makul ve saygili anneme hissettirmiyor.. çok karistim şu son haftalarda kizlar Allahim kolaylastirsin hepimizin sürecini, benimkini de
Ah şu hormonlar o kadar normal ki sinirlenmen. Bazen ben de olur olmadık şeylere üzülüp ağlayıp sinirleniyorum sonra dan sakin düşününce niye öyle yapmışım ki diyorum.
Anneciğine çok çok geçmiş olsun ama keşke sana daha yardımı dokunacak biri mi gelseymiş.

Oksijen makinasından çıkmistı tekrar oksijen takmışlar nefes alişverişi hızlanmıs ☺️ makineyi çıkardıklari zaman emzik veriyorlarmış emmesi iyiymiş tek problem arada nefesi hızlanması oda duzelirse dokunabilirmişim antibiyotik tedavisi devam ediyor inşallah kendini toparlayacak sorduğun için çok teşekkur ederim
Canım inşallah en kısa sürede bebeğin kokusunu içine çekersin 🤲🤲🤲🤲🤲

Benım de karnım 2 gundur falan taş gıbı önceden çok ayakta kaldığımda olurdu şimdi durduk yerede oluyo ama benımkıler ıkız oldugu ıcın alanları kalmadı ınsAllah 36 yı görürüm en az
inşallah canım 🙏 benim karnım 2 haftada inanılmaz büyüdü çok merak ediyorum bebeğin kilosunu hissediyorum almış bence bayağı kilo , yarın kontrol var bakalım nasıl çıkacak

Kizlar sinirden ağliyorum 😭😭
Annem geldi geleli tansiyonlari yerlerde, sürekli uykuda.. eşim fulltime çalisiyor eve geliyor hem ev islerine hem çocuklarin hazirliklarina koşturuyor.. h.sonu mesai yapti bu iki gün izinliydi, camlari perdeleri indirdi sildi temizledi,annemin tansiyon 9-5 lerde o bi kahvalti hazirladi sonra bi sey yapamadi gün boyu yatti.. eşim ben camlari sildim perdeler yikaniyor daha ne yapabilirim diye hazirlandi baliğa gitmeye..bende istiyorum kendine vakit ayirsin kafasi dagilsin diye ama gün boyu annem yattigi icin eşime getir götürü ben yaptim, şeker hastasiyim acliktan sekerim düstü kalkip kendim yaptim yemegi.. evet camlar perdeler temizlendi ama banyo keş gibi, heryer islandi. Halilar kalkmis düzen yok evde, annem mutfagi hala toplayamadi. E dedim eşime git tamam ama ev bu haldeyken nasil geçirecegiz bu günü. O da diyor ki çok bunaldim ben elimden geleni yaptim. O hakli ben hakliyim, karnim burnumda iki can taşiyorum, e annem hasta ona ne diyim.. sinirlerim harap oldu.. bana bi şey diyin 😫😫
Benim annem 23 saatlik mesafeye geldi ve yanımda 2 ay kaldı Allah razı olsun. Annemde de bel boyun fıtığından ağrılar sıkıntılar oldu iş yaparken hep dinlenerek ara vererek yapmak zorunda kaldı. Benim evin işide öyle az değildi buraya listede yazmıştım hatta. Ekstra şehrin tozu bitmiyor, yağmuru, rüzgarı bitmiyor, örümcekler zaten 4 yanımız ağaç yeşillik her yerde hani demem o ki temizlenen yerde 2 güne o temiz halini yitiriveriyordu. Bende gerçekten kafasına bi iş koyup yapılmazsa takıntı haline getiren biriyim. Ee benim eşimde asker eve 3-4 günde 1 geldiğinde minik işler dışında ne isteyeyim ondan onada kıyamıyordum. En nihayetinde gerçekten duvarlara kadar sildik ama evi şuan bıraktım geldim gidince yine kabasını alsam yetecek ama iş çıkaracak bana. Temizlik bitmiyor, derleme toplama bitmiyor, eksik bitmiyor. Kendini düşünce olarak rahatlat. Annenin sağlığı, senin, bebeklerinin, eşinin sağlığı, mutluluğu tüm hepsinden önde gelir. Doğum çantan hazır olsun, bebişlerinin eksikleri, odaları hazır olsun geriside hallolur hiiiç kendini streslendirme. Şuan annende, eşinde, sende haklısınız. Annen inşallah bir an önce toparlanır yardımcı olmaya devam eder geçmiş olsun. 🙏

senin nasıl gidiyor, ne zaman gittin kontrole, doğum hakkında bişey dedi mi dr un ?☺️

Güzel kuzum benim inşallah tez vakitte o pıtır pıtır nefesleride düzene girer annesi. 🙏

Tabi haklısınız ben kendi açımdan düşünüyorum hayatımın hic bir döneminde temizlik kaygım olmadı 😃

Benim dr izin vermedi umarım doğum sonrasıda sorun olmaz bende çok sıkıldım.

Back
X