• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Kızlar karnımın bir tarafı acayip sertleşti benim bebek baş aşağı duruyordu döndü mü acaba? Bu haftalarda dönebiliyorlar mı yerleri var mı yani ?
Benimde akşam üzeri öyle oldu. Kendini bir tarafa doğru iyice ittirdi sanki. Gevşedikten sonrada ayağıyla kaburgama doğru dürtükleyip durdu nefesimi kesti. Dönmediğini öyle anladım. Bu mekan benim ona göre diyor herhalde.

Genel olarak losyonlar yüzede uygulanıyor bilgisi verilmiş markalardan bu ürünlerde. Bebekten bebeğe nemlendirme derecesi veya alerjik reaksiyonu değişiyor. Bebeğimizi tanımadan netleştiremeyiz anlaşılan. Ben içeriklerine bakıp, yüze uygulanabilir mi diye yorumlarada bakıp sana yazdım canım ama fiyat gramaj karşılaştırmasıda yaparsın. Benim ilk tercihim iva natura idi kargo sorunlarından alamadım, ikincisi ecowelldi. Mustela temiz olsa düşünmeden alacaktım.

Iva Natura içerik temiz, yüze uygulanıyor ama bitki bazlı olduğu için yüzde alerjik reaksiyon yaşayan olmuş.

Ecowell yüze uygulanıyor, içeriğide iyi.

Badger i özellikle bebeğinin yüzüne kullandığını söyleyen çok anne yorumu var. Ama yapısı yağlı olduğu için içine siner mi bilmem. Fiyatına göre gramajıda düşük.

Minoris içeriği temiz, yüze uygulanabilir, yapısı jel.

Babydream içi tertemiz, fiyatı rossmanda kartla birlikte çok uygun, nemlendirmesini az bulanlar olmuş.

Baby&me yüze uygulanabilir, temiz içerikli, nemlendirmesini veya kokusunu sevmeyen olmuş.

Weleda nın ayrıca yüz kremi var, alerjik ve egzamalı bebek ciltlerine iyi gelmiş ama içeriğinde parfüm var direk eleyelim.
Zaman ayirip uzun uzun yazmissin canim. Çook tesekkür ederim eminim benim gibi kararsiz olanlara fikir olmustur. Çok sagol 🤗

Beynim yandı ama olsundu ;) bana da anlatsanıza normal doğumda neden epidurql diye birşey var o sezeryanda değil mi? Zaten normal demek mudahalesiz normal demek değil mi :) çok cahilim bu çocuk nasıl çıkacak
Canım epidural normal doğumda , belli bi açıya geldiğin zaman epidural uyguluyorlar sonra belden aşağın uyuşuyor okunmanı dr yönetiyor , sen ama his etmiyorsun hiç bişey , yani bebeğin vajinadan çıkışı vs his etmiyorsun daha kolay oluyor yani prenses doğumda diyorlar

Canım epidural normal doğumda , belli bi açıya geldiğin zaman epidural uyguluyorlar sonra belden aşağın uyuşuyor okunmanı dr yönetiyor , sen ama his etmiyorsun hiç bişey , yani bebeğin vajinadan çıkışı vs his etmiyorsun daha kolay oluyor yani prenses doğumda diyorlar
benım dogumum inşallah ocak ayında ama bende epidural normal istiyorum, sizde mi öyle dusunuyorsunuz?

Gunaydın. Yenı dogum yapacaklara hayat kurtarıcı bır tavsıye yapmaya geldım. Hastane cantanıza mutlaka sut arttırıcı surup koyun. Bızım cocuk doktorumuz tavsıye ettı. Dogumdan cıkınca hızlı su kaybı oldu sıcaktan bebişte. Hemen suruba basladım ve sut artısı oldu. Sutunuz yoksa 15 er dakıka ıkı memeyı emzirıp evolvy yada bebelac gold mama verın. Bıberonda anne memesıne yakın olanlardan almayım wee gıbı bır normal bıberon alınca meme reddı yapmıyor. Doktorumuz hastanede mama desteği vermıyolar ınat edıyorlar bebekler hasta olabılıyor dedı ve bız o bebeklerdendık. Bilmediğimiz için kılo, su kaybı oldu ama erkenden durumu toparladık bebek bu aglar deseydım bu doktorumuza goturmeseydım yogun bakımlık olabılırdık.
Tavsıye vermeye geldım. Hayat kurtarıcı bır bılgı cunku bız yogun bakım esıgınden donduk. Belkı bır faydamız olur kızlar

Tavsıye vermeye geldım. Hayat kurtarıcı bır bılgı cunku bız yogun bakım esıgınden donduk. Belkı bır faydamız olur kızlar
Bana da bir arkadaşım riske atma mama al yanına cocuga ver sarılık olmasın demişti mantıklı aslında da tedirgin oluyor insan🙄

Bana da bir arkadaşım riske atma mama al yanına cocuga ver sarılık olmasın demişti mantıklı aslında da tedirgin oluyor insan🙄
Çocuk doktorum da aynı seyı dedıkı kendısı gatada calısıp ozel muayene acan bır doktor docent.
Neden zorluyorlar bebekleri anne reddı yapmaz ıkı gogsu 15 er dakka emzırıp sut alımı sınırlı ve yoksa mama verılır dedı aptamıl sma gıbı kıvamlı degılde daha hafıf su kaybını onlemıycek mamalrdan verılmesı lazım dedı. Bırde emzırme surubunu dogum yaptıgın andan ıtıbaren 3 kere 10 ml alındımı ılk gunden sut artısı normalın 2 katına cıkıyor dedı

Bırde sarılıktan zıyade sıcakta dogum olunca ve hastaneler sıcak cocugada gıydırıyolar kat kat
(ayrıca doktorumuz bu konuyada kızdı kuvezde 25 derecede cıplak yatıyor bebekler sıcak hasta eder bır tek kısa kollu zıbın ve corap yeterlı dıyor) su kaybı olusuyor buda bebegı daha kotu etkılıyor

Çocuk doktorum da aynı seyı dedıkı kendısı gatada calısıp ozel muayene acan bır doktor docent.
Neden zorluyorlar bebekleri anne reddı yapmaz ıkı gogsu 15 er dakka emzırıp sut alımı sınırlı ve yoksa mama verılır dedı aptamıl sma gıbı kıvamlı degılde daha hafıf su kaybını onlemıycek mamalrdan verılmesı lazım dedı. Bırde emzırme surubunu dogum yaptıgın andan ıtıbaren 3 kere 10 ml alındımı ılk gunden sut artısı normalın 2 katına cıkıyor dedı
Süt arttırıcı şurup dediğiniz ne oluyor marka vs var mi? Ben çayları falan pek doğru bulmuyorum aslında

Bende mama alma taraftarıyım kızlar bebeğim küçüktü ilk kızım, sağlıklıydı fakat çok zayıftı doktor kendisi mama destekli ilerleyelim dedi ve bizde Bebelac almıştık, günde 1 veya 2 mama, gerisi emzirme ve çaba çok şükür sonradan sütüm de geldi bebişte kendine geldi kilo olarak. Arkadaşa katılıyorum 👍

Benim doktor eğitimde dediki Doğumda ağrı harika bir şeydir. Ağrı varsa doğum kolay geçer ne kadar çok ağrı o kadar hızl doğum. Ama ağrın azsa doğum uzar. Buda anneyi çok yorar. Yorulduk anne ıkınamaz vs. Vs. İnşallqh bizlerinde böyle olurda hemencik biter :)
kız ben şimdiden ağrılar çekiyorum iyiye yorumladım banane 😁🥳

Back
X