2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Lekeyi görünce doktor teşhis edebilirmiş 6.hastalığı canım branşım değil kesin diyemem ben alakasız bir şeyden de olabilir annenin yediği bir şeyden yada antibiyotik alerjisi de. Ateşi düştüyse korkacağı bir şey yok. Döküntüyü takip edicek dedi 6. Hastalıkta ateş biraz daha uzun sürüyor dedi.
Tmm cnm sağol cok teşekkür ederim

Covid almış yürümüş, influenza desen öyle. Bronşilitten yatak bebeklerin sayısı belli değil. Bursada yaşıyorum ve doktorumuz son gidişimizde çok katı uyardı. Asla görüşmeyin kimseyle nişan düğün gibi yerlerden uzak durum bu hafta 4 bebeği hastahaneye yatırdım dedi. Yaza doğru yapsa mevlütünü olmuyor mu?
Bugün eltim aradı sünnet kuranına davet etti gelemiyeceğimi dedim hasta olmamızı bilmesine rağmen 5dk ısrar etti gel ha gel diye
Milletteki bu ısrarıda anlamıyorum bir bebek annesiyle hastayda ne işivar toplumda

Bugün eltim aradı sünnet kuranına davet etti gelemiyeceğimi dedim hasta olmamızı bilmesine rağmen 5dk ısrar etti gel ha gel diye
Milletteki bu ısrarıda anlamıyorum bir bebek annesiyle hastayda ne işivar toplumda

Yavrum sen kimlere gelin oldun ya bu ne cahillik ne cühelalık vallahi sen konuştukça ben gıcık oluyorum. Dangalaklar ya. Anlamıyorlar acaba rol yaptınız mı sanıyorlar? Arayıp çağırırlar ama hastayken 1 tas çorba getirmemişlerdir eminim.

Yavrum sen kimlere gelin oldun ya bu ne cahillik ne cühelalık vallahi sen konuştukça ben gıcık oluyorum. Dangalaklar ya. Anlamıyorlar acaba rol yaptınız mı sanıyorlar? Arayıp çağırırlar ama hastayken 1 tas çorba getirmemişlerdir eminim.
Çorbayı geçtim artık beni rahat bıraksalar iyi
Hepsi cahil doğru tespit yemin ederim 🌹

Aynen ben de böyle yaptım. Yatak odasında durduk bebişle biz. En son insanlar yemek yedi ben sonra kucağımda geldim bebişle bir baktılar kimseye de vermedim gittiler. Amma velakin ertesi gün ben çok fena grip oldum 🤣🤣 ddlklc ddlklc
Geçmiş olsun dikkat etmek lazım 2 aylık olmadan hastalığın ucundan döndü kızım boğazı kızarmış ciğerlerine inmedi allahtan ama çok tıkandı akıntıdan dolayı uyku uyuyamadım bir hafta boğulacak diye, hafife almaya gelmiyor bu işler. eşim hasta gibi öbür odaya yolladım hemen tedbir almakta fayda var

Hanımlar ya 3,5 aylığız. Normalde 1-2 günde bir defa kaka yaparken, son 12 gündür günde 4-7 defa kaka yapar oldu ve bazen mukuslu ve pürtüklü :/ alerji desem ilk 3 ay süt alerjisi yokken sonradan başlayabilir mi ki? Yarı mama yarı anne sütü veriyorum. Ben de dikkat ediyorum yediklerime.

Hanımlar ya 3,5 aylığız. Normalde 1-2 günde bir defa kaka yaparken, son 12 gündür günde 4-7 defa kaka yapar oldu ve bazen mukuslu ve pürtüklü :/ alerji desem ilk 3 ay süt alerjisi yokken sonradan başlayabilir mi ki? Yarı mama yarı anne sütü veriyorum. Ben de dikkat ediyorum yediklerime.
Purtuk olması normal, mukus ara sıra olması bir anlam ifade etmiyor ama sürekli olması laktoz intoleransi olabilir dedi doktorum.

Ahhsshhs yirim ya, cok sevimli degiller mi? Bizimki direkt memeden çekiyor kendini aşık gibi suzuyor dklarca :)
AdChoices
ADVERTISING​

Bu arada bizim doktorumuz organikci bir hanimefendi, temiz icerik, organik vs islerini onemsiyor. Demir ilacini da 6.ayda her sabah 1 cay kasigi organik pekmez olarak baslatti, bu koruma amacli bir destekti, 1 yas itibariyle de demir ilaci basladik ve biz hic demir ilaci acisindan sorun yasamadik. Marka vermek istemem, doktorunuzun onermesi gerektigi icin.
Ben demir ilacı huzursuzluk yaptığı için 6.aydan itibaren keçiboynuzu pekmez vermiştim 1 yaşında değerleri iyi çıkınca da doktor yazmadı.ama keçiboynuzu erken ergenliğe sebep oluyor diye okudum üzüm pekmezine başladım ara ara veriyorum.
2.yaş kontrolüne gittiniz mi? 2 yaşta kan tahlili yapalım demişlerdi ama götürmedim daha
Kızlar bu bebek öpme konusu ile ilgili benim kayınvalidemde annemde hassaslar bu konuda pek öpmemeye çalışıyorlar ama benimde şu sıra başka bir sıkıntım var. Kaynanam kızıma mevlit okutacakmış. Tamamen gösteriş amaçlı bana sorarsanız. O herkesin bebek mevlidine gitmiş. Onunda yapması lazımmış herkes gelirmişmişmiş. Biz bursadayız kayınvalidemler İstanbulda. Kayınvalidemin akrabaları bursaya gelemeyiz ama İstanbulda yaparsan geliriz demişler. Bizimki de tutturdu. Geçen konusu açıldığında inşallah geleceklerden hasta olan falan yoktur dedim. Kim olacak kızım hasta dedi. Sanki herkesin sağlık durumunu o an kontrol etmiş de bilgi veriyor gibiydi. Çok tedirginim kızıma hastalık buluşacak diye. Açık havaya falan çıkartıyorum birkaç kere avmyede gittik kızımla ama küçücük evde 20 30 kişi mevlit yapmadık. Allah korusun eğer hasta olursa edeceğim lafları şimdiden bi kenara not etmeye başladım bile 🤣
Bence çok şanslısın.hiç ilgilenmene evinde ağırlamana bile gerek kalmadan mevlit okutacakmış.sen sadece bebişinle kucağında odanda keyfine bakacaksın.kadın herkesinkine hediye götürmüştür bunların geri dönmesi lazım cicili bicili bebek elbiselerine bayılıyorum 🙈 benim annem de uzakta oturuyor okut gelelim diyor.erken gelirsen okuturum diyorum ona da yok diyor. Bir işin ucundan tutayım demiyor. Kv yakın ama o da fıs..15 tatilde okutmayı düşünüyorum kızımda korona dönemi diye yapmamıştım

Normal bence ya , hatta iyi bağırsakları iyi çalışıyor ama istersen Dr danış bilemedim , benim kızımda bazen dediğin gibi kaka yapar

Ben demir ilacı huzursuzluk yaptığı için 6.aydan itibaren keçiboynuzu pekmez vermiştim 1 yaşında değerleri iyi çıkınca da doktor yazmadı.ama keçiboynuzu erken ergenliğe sebep oluyor diye okudum üzüm pekmezine başladım ara ara veriyorum.
2.yaş kontrolüne gittiniz mi? 2 yaşta kan tahlili yapalım demişlerdi ama götürmedim daha

Bence çok şanslısın.hiç ilgilenmene evinde ağırlamana bile gerek kalmadan mevlit okutacakmış.sen sadece bebişinle kucağında odanda keyfine bakacaksın.kadın herkesinkine hediye götürmüştür bunların geri dönmesi lazım cicili bicili bebek elbiselerine bayılıyorum 🙈 benim annem de uzakta oturuyor okut gelelim diyor.erken gelirsen okuturum diyorum ona da yok diyor. Bir işin ucundan tutayım demiyor. Kv yakın ama o da fıs..15 tatilde okutmayı düşünüyorum kızımda korona dönemi diye yapmamıştım
Canım keçi boynuzu pekmezi nasıl vermiştin bebişe ? Yemeklerine ne kadar ekliyordun

Kızlar bebeğim 3 gündür aşırı huzursuz ve huysuz yani sürekli bi ağlama 🤪🤪 yani eskiden daha çoknağlıyor elleri ağzından çekemiyorum aşırı bi iştah kaybı yani süt içmemeye direniyor ayakta zorla içiyorum emziğini çiğniyor 4ay 5 günlük , diş çıkarıyor ola bilir mi

Kontrole goturduk ekim başında, kan aldilar, o zaman demiri vs hep normal cikti, sadece d vitamini alt sinirda cikinca d vitamini basladilar.

Back
X