2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Yq kızlar kızım 12. Haftada. Gecen haftadan beri emzik almak istemiyor dehset sekilde bana yapısık ve geceleri uykuya dalmak için cok uzun sure emiyor. Emziği verdiğim anda asırı sinirleniyor. Emziği sadece oto koltugu bebek arabası gibi çaresiz kaldıgı yerlerde o da gercekten cok uykusu varsa alıyor. Bu ara gece uykuları da maks 3 saat suruyor ve yatagına koyunca cok sık uyanıyor eger yanımızda yatıyorsa 3 saat uyuyor. Bunlar dısında bi huysuzluk mutsuzluk vs yok. Bu ara eline bakmaya basladı, yuzustunden dönebiliyor. Merak ediyorum aizde böyle bişey oldu mu, memeye yapışıklığı düzelecek mi yoksa yeni bir uyku alıskanlıgı mı geliştirdi?
Atak haftasında ola bilir mi

Valla sürekli burda ya , bide haber vermiyorlar , gelip dese yenge benim bu gün kız arkadaşım gelecek başım gözüm üste derim , ama bi kapıyı açıyorum bakıyorum kız gelmiş , yani kız dada utanma çekinme bişey yok bu kadar rahatlık bi enteresan , genel olarak rahat ama , yani eşimin ailesiyle de çok rahat konuşuyor , hatta bazı şeyler ona göre doğru gelmiyorsa ters ters bakıyor falan , ben daha yapamıyorum o hareketleri
Yüz verme başını ağrıtırlar kimseye iyilik yaramıyor

En az ilk 6 ay aynı oda farklı yatak diye biliyorum ben. Sız bebeğinizin odasında yatıyorsanız orasını bilemem. Ben öğle uykularında odasına koymaya başladım kızımı yeni yeni kulağım hep orda ve kamera da var. Gece nasıl bırakırız?
Melikeben Melikeben bende anneyani besik var simdilik bizim yatagimiza bitisik onda yatiyor, gunduz de salonda uyuyordu yeni yeni besigine koymaya basladim. Iyice uykusu geliyor, sonra anneyani besige koyuyorum kendimde yataga uzanip pispisliyorum. Biraz uzun suruyor ama babybjornde sallamaktan kurtuldum.
Ben daha oda yapmadim, biraz daha buyumesini bekliyorum.

Dediklerin Aynen kitaplarda da yazıyor Hepsini uygulamaya çalışıyorum hiçbir işe yaramıyor. Sabah zaten 8'de kalkıyor daha erken kaldıramam :) Bana da yazık.. Sabah ilk uyandıktan Tam bir saat sonra kesin ilk gündüz uykusunu uyur ona asla dayanamıyor. 2 haftadır tüm uykuların takip ediyorum günde 3 ya da 4 Gündüz uykusu yapmaları lazım en son dediğin gibi akşam 6 civarı yaptığı uyku 30-40 dakika olması lazım ondan sonraki yaptığı uykuda gece uykusu olması lazım. Buraya kadar her şeyi tıkır tıkır işliyor bir sıkıntı yok.Tüm rutinlerini yaptırıyorum gece uykusunu öyle götürüyorum. Kendi yatağında karanlık loş bir ortamda sessiz evde çıt yok uyuyor Ama gel gör ki gece uykusu diye yattı uykudan yarım saat sonra bir saat sonra en kötü kalkıyor. Özellikle Başında Bekliyorum Uyanınca da tekrar pişmiş yapıyorum emzik veriyorum her şeyi yapıyorum yok gülüyor kahkaha atıyor uyumayacak.. uykusu açılmasın diye bir saat o odada tutuyorum loş bir şekilde duruyoruz salona hiçbir şekilde geçmiyorum yok Yine olmuyor
Uyandiginda kaka cis yapiyor mu ya da gazi oluyor mu? Belki onlari yapmak icin uyaniyor olabilir. Bazi bebekler cok hassas. Bir de gulerek uyaniyormus😇 belki gece uykusuna gectigini anlamiyordur. Hala gun icindeki gibi saniyordur. 2 hafta sonra kontrole gittigimde danisirim bu konuyu ama ins gerek kalmaz da o zamana rutine sokarsin🙏

O doktorlar kendi çocuklarında bunları uygulayabiliyorlar mı acaba 😅
Kucağımda pış pışla uyuyor beyaz gürültü ninni vs eşliğinde yatağına koyduğum an uyanıyor yatarak emzirip uyutmayı denedim onda da yanından kalktığım an uyanıyor.
İlk ay sesli ortamda uyutmaya alıştırmıştım konuşma sesinden etkilenmiyordu şimdi çıt çıksa uyanıyor
Gündüzleri 1.5-2 saatte bir uyutmayı deniyorum ama çok kısa sürüyor uykuları
Birde sizde ise yarar mi bilmem ama yeni kesfim🫣 iki tane ince uzun yastigin arasina sıkıstıriyorum kizimi kollarini oynatamayacagi sekilde daha uzun uyuyor.

Ay 3 kere söyledim ya , ağzımı açıyorum bişey değil yabancı değil , nasıl yabancı değil diyorum , 50 kat yabancı , ama yine aynı ya , çıldırıcam ya , bu nasıl bi rahatlık , kaynım da bana mezun oldum demişti , bu gün kb diyor yok mezun olmadı 2 dersi var , kaynıma bu sene o zaman mezunsun yani , yok seneyede ders tutucam diyor , o da bi taraftan sinir etti beni uzatmak istiyor okulu , kurtulmicam ben bunlardan 😰😰😰
Acaba kendi kızları evlenecek biri böyle evlerine gidip gelse izin verirler mi çok merak ediyorum
O xaman kıza direk söyle bunlar anlamıyorsa.. ne diyeyim kuzum akıl almıyor bunları

Uyandiginda kaka cis yapiyor mu ya da gazi oluyor mu? Belki onlari yapmak icin uyaniyor olabilir. Bazi bebekler cok hassas. Bir de gulerek uyaniyormus😇 belki gece uykusuna gectigini anlamiyordur. Hala gun icindeki gibi saniyordur. 2 hafta sonra kontrole gittigimde danisirim bu konuyu ama ins gerek kalmaz da o zamana rutine sokarsin🙏
Evet kuzum gece uykusu olduğunu anlamıyor. Günçindeki uykudan sanıyor. Eşim diyor gece 12 olmadan uyumaz uğraşma boşuna her gece de o haklı çıkıyor. Bu gece 9uu geçerek banyo yaptı sonra emdi 10da uyudu. Ama nasıl derin uyuyor bu sefer kesin gece uykusu dedim. 11 yoktu uyandı. 12 çeyrek kalana kadar uğraştım yatakta geri uyusun diye yok uyumuyor en son eşime devrettim o da aldı gezdirdi etti yok gülüyor. 12.40tq qncak ikna ettik uyumaya hop 5 dakkada uyudu.

Kızlar 12. Haftayı nasıl atlattınız? Kızım ilk zamanlardaki gaz probleminden sonra aşırı ağlayan bir bebek değildi. Ama 2 gündür akşamları en az 2 saat aralıksız ağlıyor ve görünür bir sebebi de yok. Ve sakinleştiremiyoruz. En son eşim kalk acile gidelim dedi hatta. Bugün 02.00 gibi anca uyuyabildi. 12. Hafta atak haftasıymış galiba. Sizde nasıl geçti süreç? Kafayı yemek üzereyim üzerimden sanki tır geçti o kadar kötü hissediyorum ki kendimi 😭

Yq kızlar kızım 12. Haftada. Gecen haftadan beri emzik almak istemiyor dehset sekilde bana yapısık ve geceleri uykuya dalmak için cok uzun sure emiyor. Emziği verdiğim anda asırı sinirleniyor. Emziği sadece oto koltugu bebek arabası gibi çaresiz kaldıgı yerlerde o da gercekten cok uykusu varsa alıyor. Bu ara gece uykuları da maks 3 saat suruyor ve yatagına koyunca cok sık uyanıyor eger yanımızda yatıyorsa 3 saat uyuyor. Bunlar dısında bi huysuzluk mutsuzluk vs yok. Bu ara eline bakmaya basladı, yuzustunden dönebiliyor. Merak ediyorum aizde böyle bişey oldu mu, memeye yapışıklığı düzelecek mi yoksa yeni bir uyku alıskanlıgı mı geliştirdi?
Canım 12. Hafta atak haftasıymış benim kızımda aşırı huzursuz 😭

23.15 te uyuyor yine sabah 8.15te uyanıyor...
gece 00.45 te uyudu yine 8.15te uyandı.. bana da yazık be 🥺🥺

Bir de eskiden hece 12 civarı uyuyunca sabah 6 gibi kalkardı emmeye. Sonra uyur sabah uyanırdı 9 da 10 filan.

Şimdi gece 4 te sabah 7de emmeye kalkıyor.. 8.15te de uyanıyor..

Bu hafta böyle bir düzene döndü kendi.. süt yetmiyor da ondan mı 2 kere kalkmaya başladı ya?

Kızlar 12. Haftayı nasıl atlattınız? Kızım ilk zamanlardaki gaz probleminden sonra aşırı ağlayan bir bebek değildi. Ama 2 gündür akşamları en az 2 saat aralıksız ağlıyor ve görünür bir sebebi de yok. Ve sakinleştiremiyoruz. En son eşim kalk acile gidelim dedi hatta. Bugün 02.00 gibi anca uyuyabildi. 12. Hafta atak haftasıymış galiba. Sizde nasıl geçti süreç? Kafayı yemek üzereyim üzerimden sanki tır geçti o kadar kötü hissediyorum ki kendimi 😭

Aslında 12 haftada değil doğması gereken zamana göre değişiyor atak günü.. ama 39 40 civarı doğdıysq 12. Haftaya denk geliyor hemen hemen. Memeye yapışık olması ekstra enerjşye ihtiyaç duyduğu için. Ayrıca uykusu kaça da bilir aksine çok uyuyadw bilir. Büyüyormuşlar her bebekte farklınolabiliyor. Ama geçiyor korkmayın. Benim kızdw huysuzluk olmadı sadece fazla wmdi o dönemde

Aynılarını yaşadık, hatta öyle zor bir hafta geçirdik ki üstümüzden kamyon geçti sanki. Eşim Bolu'da kaldı ben annemin yanına Ankara'ya geldim o haftayı atlatalim diye. Bir buçuk hafta boyunca akşam 18-23.30 arası ciglik çığlığa ağlama krizleri. İki doktora gittik, turp gibi, ama gazı var dediler. Çok zor çok yıpratıcıydi ama geçti :)

Yüz verme başını ağrıtırlar kimseye iyilik yaramıyor
Ah çok doğru , dün tam sinir oldum eşimle kavga edecektim , geldi dedi ya biliyorum sende çok yoruldum bu süreçte biri geliyor bi gidiyor , artık bişey söylemedim , gelecek sefer geldiklerinde ilk baştan ikaz ederim dedim

Back
X