• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    202
Doktorum bana 4 aylıkken göz muayenesi yazmış ben hala götürmedim
Götüren var mı? 4. Ayda mı olmalı gerçekten
bugün 4.5 aylık oldu bebiş rapor almam gerekiyordu gitmişken bebişi de kontrol ettireyim dedim hiç bahsetmedi 🤕

Doktorum bana 4 aylıkken göz muayenesi yazmış ben hala götürmedim
Götüren var mı? 4. Ayda mı olmalı gerçekten
Biz geçen ay götürdük göz için. Basit bir muayene.

Demir için de önce deneyip sonra karar vericem bakalım. Elimdeki pompalardan birini temizleyip deneyebilirim. Ya da çay kasigina koyup denerim belki olur mu bakalım.

Ben rota asisi 1 ci dozu yaptırdıktan sonra bebeğinin kakasi mukuslu ve ara
Da kanli gelmeye başladı doktora gittik yumurta alerjisi çıktı 2 ci dozu yaptirmakta kararsızım rota asisi alerjik bebeklerin alerjisini tetikliyormus.
Birde süt artiran neler var bana yazarsanız sevinirim
Kuru incir bana iyi geliyor

ben direkt eczacı arkadaşın önerisiyle ocean başladım kakayı 2 günde 1 yapıyor vitaminler yüzünden mi bilmiyorum 🙈

birkaç gündür çok huysuz üşüttüm mü rota aşısının 2.dozunu oldu ondan mı diş veya atak yüzünden mi bilmiyorum gece 2ye doğru uyuyor dün gece 5 defa kalktı 😵‍💫😵‍💫

iş ile ilgili de bir sürü problem çıktı bugün çok kötüyüm belimi kollarımı hissetmiyorum 😔 sezaryen kaynaklı mı bilmiyorum 🥺
Bugün uyku konusunda benziyoruz. Doğdu doğalı düzenli uyuyan çocuk bugün naparsam yapayım uykuya geçemiyor, daha doğrusu uykuya geçiyor 5 dk sonra ağlayarak geri uyanıyor nesi var anlamadım

Ben 6aylik olmasını bekliyorum. Osman hoca ek gıda için de ağzına yaklastiridiginiz da ağzına almak istiyor mu diye kriter de soylemisti. Şimdi her şeyi ağzına götüren bebek yiyecekler de öyle bir şey yapmiyor
Ben tam anlamıyla yedirmiyorum sadece diline sürüp tattırıyorum çay kaşığının ucu kadar aşina olsun die

Bugün uyku konusunda benziyoruz. Doğdu doğalı düzenli uyuyan çocuk bugün naparsam yapayım uykuya geçemiyor, daha doğrusu uykuya geçiyor 5 dk sonra ağlayarak geri uyanıyor nesi var anlamadım
ay inşallah ataktır ve bugün hemencecik geçer 😵‍💫😵‍💫

ben direkt eczacı arkadaşın önerisiyle ocean başladım kakayı 2 günde 1 yapıyor vitaminler yüzünden mi bilmiyorum 🙈

birkaç gündür çok huysuz üşüttüm mü rota aşısının 2.dozunu oldu ondan mı diş veya atak yüzünden mi bilmiyorum gece 2ye doğru uyuyor dün gece 5 defa kalktı 😵‍💫😵‍💫

iş ile ilgili de bir sürü problem çıktı bugün çok kötüyüm belimi kollarımı hissetmiyorum 😔 sezaryen kaynaklı mı bilmiyorum 🥺
büyüme atağından olabilir biz aşıları yaptırmadık doktorun önerisiyle ona rağmen gece uykularımız bozuldu :(

4 ay atağı daha zormuş. Her geçen gün ne oluyor buna diyorum. Uyku reddi uyumak istemiyor, yatmak istemiyor, kucakta istemiyor.. Valla ne yapacağıma şaşırdım.

Bebek bezi meselesine yetişebildim mi bilmiyorum ama benim de bir sorum olacak
Doğduğundan beri baby turco kullanıyorum ve kalitesinden yumuşaklığından falan gayet memnunum ve tabi biraz da maliyet olarak diğerlerinden uyguna geliyor. Amma velakin; sürekli kaka taşırma sorunumuz var. Kızım doğduğundan beri mutlaka her gün 2-3 defa kaka yapıyor yapmadığı gün hiç olmadı. Ben hep çok kaka yapmasına bağlıyordum ama bu ara acaba bezden mi diye düşünmeye başladım. Çişte öyle bi sıkıntı yok. Bezin küçük ya da büyük gelmediğine de eminim. Cırtlar üst üste geliyor. Baby turco kullanan varsa yorum yapabilir mi

Bebeği huy değiştiren var mı? Kızım 117 günlük oldu, doğduğundan beri sadece emerek uyuyor. Emziğe alıştıramadım. Gündüzleri emzirdiğim yerde uyutup bırakıyordum, Kucağımda uyuyup bırakınca yerine koyduğumda hemen uyandığı için hafif mayıştığında yerine koyup, ben de yanına uzanarak emzirip uyuduğunda kalkıyordum. Son bir kaç gündür bu şekilde de uyutamıyorum hemen uyanıyor. Sürekli memede kalmak istiyor, emmediğinde de uykusu varsa kesinlikle kucakta uyuyor,
uykusu yoksa ayakta durmamı ☺️. Bu iki durumda beni çok yoruyor. Çünkü hiç bir şey yapamıyorum.
Emzirme ile uyutmayı unutturmak istiyorum . 2 gündür bıraksam saatlerce memede keyif yaparak emen bebeği 40-45 dk emzirip kendi halinde uyuması için bırakıyorum. Kesinlikle uyumuyor. Bir zaman sonra da yorgunluktan uyuyamıyor. Kıyamıyorum o zaman tekrar emziriyorum bu sefer de hem yorgun hem de çok yediği için uyuyamıyor. Zaten uyuduğu 30-45 dk gün içinde . 2 gündür onda da odadan dahi çıkmamı istemiyor. Çok sessizce odadan çıkıyorum 1 dk sürmüyor hemen uyanıp çağırıyor.Emzirip uyku saatine yakın dışarı çıkıyorum, belki dışarda memesiz uyur diye. Kesinlikle uyumuyor. Şu anda da emiyor dalıyor yerine koyuyorum uyanıyor, yaklaşık 2,5 saattir kısır döngü ile uğraşıyorum. Kucakta uyumak istiyor. Kıyafetimi yanına koysam da artık işe yaramıyor .Hasta huzursuz değil , keyfi yerinde . Üşümüyor. Gazı da aynı şekilde her zamanki kadar var.. Aç değil sütüm geliyor.
Sizce neden böyle?
Emzirerek uyuymayı nasıl unutturabilirim. ( bu gün yaklaşık 4 saat dışarıda gezdirdik. Çok yoruldu ama kesinlikle uyumadı).
Bir de kol ve bacak eklemlerinden sesler geliyor kucakladığında sizin bebeklerinizde de var mı
Sesler yeni mi gelmeye başladı bizim hep geliyordu, Osman gönülal normal kemiklerin arasındaki boşluktan geliyor demişti bi videosunda, benimki de memede uyuyor bırakınca uyanıyor kucağımda uyuya kalıyor ben de kıyamadığımdan duruyorum öyle, bir tek gece uykusunda emzirip yatağına koyunca uyuyor allahtan, ben ne denediysem olmuyor artık zamana bıraktım her şeyi, emerken de artık oturmaya çalışıyor memeyi bırakıp sonra seviniyor huyları sürekli değişiyor, 4. Ay atağından sonra eskiden uyuduğu yöntemlerle uyumayı bırakabilirlermiş diye okumuştum bi yerde

Bebek bezi meselesine yetişebildim mi bilmiyorum ama benim de bir sorum olacak
Doğduğundan beri baby turco kullanıyorum ve kalitesinden yumuşaklığından falan gayet memnunum ve tabi biraz da maliyet olarak diğerlerinden uyguna geliyor. Amma velakin; sürekli kaka taşırma sorunumuz var. Kızım doğduğundan beri mutlaka her gün 2-3 defa kaka yapıyor yapmadığı gün hiç olmadı. Ben hep çok kaka yapmasına bağlıyordum ama bu ara acaba bezden mi diye düşünmeye başladım. Çişte öyle bi sıkıntı yok. Bezin küçük ya da büyük gelmediğine de eminim. Cırtlar üst üste geliyor. Baby turco kullanan varsa yorum yapabilir mi
Eğer çok kaka yapıyorsa bizim Prima ve sleepy bio naturalden de taşıyor üstten yandan

Back
X