Allah kolaylık versin. Ben uyku düzenini eşimin evde olmadığı zamanlarda oturtabildim. Vardiyalı çalışıyor( 8-16/16-24/24-08) Farkettim ki evde akşam uzun süre kaldığı 8-16,24-08 çalıştığı haftalarda ben pertim. Neden böyle oluyor diye takip ettim. Eşimin bebeğin küçük bir insan, bir birey olduğunu kabul etmediğini, kişisel alanlarına müdahale ettiğini gördüm, ( oyun oynarken, uyurken, yemek yerken, ya da bir şey için çabalarken sevmek için alıyor, sosyal mesafesini korumasına izin vermiyor, uyurken uyandırıyor vs. Bebek kişisel mesafeyi nerden bilecek filan deyip beni çileden çıkarıyordu.
Kızımın da insan olduğunu bunaltmaması gerektiğini öğrendi. O öğrenince ben çok rahat ettim. Uzunca bir süredir bizim uyku saatimiz ortalama 19 da başlıyor ( en erken 18:15, en geç 21:30 nadiren 22:30)
uyuyamadığında , çok ağladığında terlediği için sırtı , ensesinin , saçlarının kaşındığını fark ettim ben hafifçe masaj yaparak rahatlatıyorum.Dişini kaşıyorum , daha rahat kıyafet giydiriyorum filan, uyurken çorap giymeyi sevmiyor , ben gecede 10 kez giydiriyorum o çıkarmak için çabalıyor yeni anladım artık ben çıkarıyorum gibi ( şimdi yazarken fark ettim gerçekten bebeği kurcalıyorum

)Rahatsız eden ne bulmaya çalışıyorum. Ben de çok gerildiğimde önce kendimi sakinleştiriyorum sonra bebeği .
Dışarı çıkamayacak bir saatte ise pencereyi açıp önünde duruyoruz 5-10 dk filan.
Bunları keşfettiğimden beri çok rahatım. Dün gece eşim diyor ki artık çok mutlusun Yine eskisi gibi oldun yüzün çok gülüyor diye. Ahh diyemedim ki sen işime karışmayı bıraktığın için böyleyim.